1η Εκπαιδευτική Εθελοντική Δράση για Δότες Αίματος και Μυελού των Οστών

Την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017 και ώρα 10.00, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας με χαρά φιλοξένησε στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας τη δράση του Δημοτικού Σχολείο Παραλίμνης, στο πλαίσιο προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  :

«Ο εθελοντισμός και η ολυμπιακή του διάσταση» -1η Εκπαιδευτική Εθελοντική Δράση για Δότες Αίματος και Μυελού των Οστών»

 

Σημαντικός ο ρόλος  της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας για την ανάπτυξη της  Ολυμπιακής-Αθλητικής κληρονομιάς

Ένας κλάδος της ιστορίας του πολιτισμού και της εκπαίδευσης είναι και η ιστορία του αθλητισμού, της φυσικής αγωγής και γενικότερα της άθλησης και των σπορ.

Η φιλοξενία του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας  6 Απριλίου , ημέρα Ολυμπισμού, ήταν ακόμη πιο σημαντική, αφού ο αθλητισμός αποτελεί επινόηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Στόχος της  εκδήλωσης που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης, της Π.Ε. Πέλλας στον Αρχαιολογικό Χώρο ήταν η  δημιουργία «κουλτούρας εθελοντισμού για την Υγεία» και «Αθλητικής ΠΑΙΔΕΙΑς»  α) στο περιβάλλον του σχολείου αλλά και  β) σε συνεργασία με  την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας , τον Δήμο Πέλλας, την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων(Ο.Ε.Σ.Α)  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πέλλας, του Φορέα Υγείας «Σύλλογος Όραμα-Ελπίδα», τον κ. Χρήστο Σμία, Διοικητή στο Νοσοκομείο Πέλλας –Ιατρού Αιματολόγου, στην ομάδα μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών του Γ.Π. Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης  , της Εθελοντικής ομάδας “ NOIAZOMAI” Δήμου Πέλλας, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, τους Ολυμπιονίκες της Ζωής (Αποστόλη Χαριτωνίδη, Εφη Βλάμη),   και σχολεία του Δήμου Πέλλας (το Δημοτικό σχολείο Πέλλας, το Γυμνάσιο Πέλλας το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών)

 

pella Διαφάνεια1 Διαφάνεια2 Διαφάνεια3 Διαφάνεια4 Διαφάνεια5 Διαφάνεια6 Διαφάνεια7 Διαφάνεια8 Διαφάνεια9 Διαφάνεια10 Διαφάνεια11 Διαφάνεια12 Διαφάνεια13 Διαφάνεια14 Διαφάνεια15 Διαφάνεια16

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση