Χριστούγεννα στο Σχολείο μας

Πολλές και ποικίλες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο σχολείο μας και αυτά τα Χριστούγεννα. Από τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη όλες οι τάξεις διακοσμήθηκαν ανάλογα με το κλίμα των ημερών, με στολίδια και κατασκευές των μαθητών. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο πήρε τη θέση του στον κεντρικό διάδρομο, φουντωτό-καμαρωτό και η ανυπομονησία των παιδιών για τις άγιες μέρες τις χριστουγεννιάτικες μέρα με τη μέρα κορυφώνονταν.
Τα Χριστούγεννα όμως πάνω απ’ όλα είναι γιορτή αγάπης, σαν αυτή που φανέρωσε ο Θεός μας, που από την τόση Αγάπη του προς τον άνθρωπο έστειλε τον υιό του για να μας σώσει από τη φθορά και το σκοτάδι. Και τον έστειλε με τον πιο ταπεινό τρόπο, για να γίνει ένα μ’ εμάς. Έτσι λοιπόν και το Σχολειό μας έδειξε την αγάπη του προς τους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας. Οι μαθητές τού Σχολείου μας συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία παραδόθηκαν στο Δήμο Πέλλας για να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Την Τετάρτη στις 21 του Δεκέμβρη, οι δασκάλες του Σχολείου μας, Σοφία Κρουσταλέλη, Αναστασία Οικονομίδου και Μάγδα Μυλωνά ανασκου-  μπώθηκαν και με τη βοήθεια μαθητών και μαθητριών έδειξαν όλη την τέχνη τους, ζυμώνοντας υπέροχα και πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια τα οποία μοιράστηκαν στα παιδιά σε όμορφες χριστουγεννιάτικες συσκευασίες.

Παράλληλα ο δάσκαλος κ. Χρήστος Χρυσικός, με τους μαθητές/τριες των  Ε’-ΣΤ’ τάξεων έψαλλαν τα κάλαντα στο χωριό προα-  ναγγέλλοντας τη Γέννηση του Σωτήρα Χριστού μοιράζοντας ευχές και  συγχρόνως ενισχύοντας το ταμείο των τάξεων.

Την ίδια ώρα επίσης ο δάσκαλος της Δ’ τάξης κ. Αργύρης Βενικούδης  με τα υπόλοιπα παιδιά του Σχολείου επιμελήθηκαν τις κατασκευές χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών.

Την επόμενη μέρα 22 του Δεκέμβρη, πραγμα-  τοποιήθηκε η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή, την επιμέλεια της οποίας είχε η δασκάλα κ. Σοφία Κρουσταλέλη με τις Α’ και Β’ τάξεις, οι οποίες παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο το χριστουγεννιάτικο θεατρικό, με υπέροχη σκηνοθεσία και σκηνικά, και πολλή πετυχημένη μουσική κάλυψη. Στην επιμέλεια τού ήχου και της εικόνας οι κύριοι Χρήστος Χρυσικός και Αργύρης Βενικούδης. Τη γιορτή παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες του Σχολείου ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους το Νηπιαγωγείο και οι γονείς. Ακόμη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μετά τη γιορτή, όπως πάντα, φρόντισε να μας επισκεφτεί και φέτος ο Άη-Βασίλης, μοιράζοντας στα παιδιά πλούσια και πρωτότυπα δώρα. Επίσης πραγματοποίησε λαχειοφόρο αγορά από την οποία πολλά παιδιά κέρδισαν διάφορα αξιόλογα δώρα. Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα που ετοίμασαν και προσέφεραν σε όλους τους παρευρισκόμενους οι μητέρες των παιδιών.
Την Παρασκευή 23 του Δεκέμβρη (τελευταία μέρα σχολείου για το 2011) το Σχολείο μας επισκέφτηκε την “Παραμυ- θούπολη” στον Πεζόδρομο των Γιαννιτσών όπου απόλαυσε και ένιωσε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που ετοίμασε η ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας.  Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια, να δοκιμάσουν διάφορες λιχουδιές, να παίξουν με τον κλόουν και να κουβεντιάσουν με τον Άη-Βασίλη. Φυσικά δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε το αξιόλογο σπιτάκι τού Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας το οποίο πλαισιωμένο από τις μητέρες των μαθητών και όχι μόνο, διέθετε διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια, βιβλία και εδέσματα συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας. Τα παιδιά και οι δάσκαλοι δεν έχασαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν και να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα δωράκια.
Κλείνοντας, ο Δ/ντής, το εκπ/κό προσωπικό και οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας, εύχονται σε όλο τον κόσμο, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με υγεία, ειρήνη και χαρά.

Για περισσότερες φωτογραφίες “μετά μουσικής” πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση