Το νέο απόκτημα του Σχολείου μας

Μια ιδιαίτερη μέρα για το σχολείο μας η Παρασκευή 18 Νοεμβρίου του 2011. Τη μέρα αυτή είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας επισκεφτούν οι δυο χορηγοί μας, με την ευγενική προσφορά των οποίων το σχολείο μας απόκτησε έναν σύγχρονο διαδραστικό πίνακα. Ο ένας χορηγός είναι η κ. Καντή Παναγιώτα η οποία είναι γέννημα θρέμμα της Παραλίμνης και έμαθε τα πρώτα της γράμματα στο σχολείο του χωριού της. Είναι φανερό όμως, πως μαζί με τα γράμματα πήρε και τις πιο υψηλές αξίες, εκείνες που διαμορφώνουν ανθρώπους με ευαισθησία και αγάπη για το συνάνθρωπό τους.

Σήμερα ζει στα Γιάννενα όπου διδάσκει ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της πόλης. Φαίνεται όμως πως ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής της παραμένει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τριγυρνώντας στα παιδικά της χρόνια, στην ίδια γνώριμη αυλή του σχολειού της, στις ίδιες πολυάσχολες αίθουσες με τη μυστήρια μυρουδιά των γραμμάτων από μολύβι και γομολάστιχα που δε λέει να σβήσει ποτέ απ’ το πιο τρυφερά χρόνια της ζωής.

Πασχίζοντας να ερμηνέψω τούτη την αβίαστη όσο και αυθόρμητη απόφασή της, σε τούτα τα δύσκολα χρόνια, δεν μπόρεσα να καταλήξω πουθενά παρά μόνο σε μιαν απέραντη αγάπη που νιώθει για τα σχολιαρόπαιδα του χωριού της που διψάνε για ουρανό. Κι αυτό μπορεί εύκολα να το νιώσει κανείς αντικρίζοντας την καθαρή της ματιά και τη διάφανη ψυχή της. Γιατί είναι αλήθεια πως…

«ό,τι θέλει κανείς

μπορεί να φτιάξει με την αγάπη.

Ήλιους κι αστέρια,

ροδώνες και κλήματα.

(Ν. Βρεττάκος)

Φίλη μας Παναγιώτα, ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» από την καρδιά μας.

Ο δεύτερος χορηγός μας δεν είναι άλλος από τον ακούραστο  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Είναι πάντα δίπλα μας με αμείωτο ενδιαφέρον, οργανώνοντας δράσεις, και παίρνοντας πρωτοβουλίες για το καλό του σχολείου και των μαθητών μας. Είναι βέβαιο πως χωρίς εσάς, πολλά πράγματα (κυρίως σε εξοπλισμό) δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί.

Γνωρίζετε ότι σας χρειαζόμαστε. Γνωρίζουμε –μαθητές και δάσκαλοι- πως θα είστε κοντά μας αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουμε για το καλό των παιδιών μας.

Αναγνωρίζοντας τον διαρκή αγώνα σας, σας εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες.

Παρουσία των χορηγών μας, των δασκάλων και των μαθητών του σχολείου έγινε ενδεικτική επίδειξη των ατέλειωτων δυνατοτήτων του διαδραστικού πίνακα από τον προμηθευτή κ. Γάτσο Ανδρέα.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλά και δημιουργικά μαθήματα στα παιδιά μας.

Με εκτίμηση,

ο Δ/ντης και το εκπ/κό προσωπικό του Σχολείου

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση