Παραγωγή γραπτού λόγου – Εκδρομή στον Παρνασσό

Ο ορειβατικός σύλλογος Γιαννιτσών έκανε μια τριήμερη εκδρομή, στις 20 Μαρτίου, στον Παρνασσό, που βρίσκεται στη Στερεά Ελλάδα. Πήγαμε να θαυμάσουμε από κοντά το μεγαλύτερο και ομορφότερο βουνό της Ελλάδας.

Το ταξίδι διήρκησε οκτώ ώρες και περάσαμε από ωραία μέρη. Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας πήγαμε πρώτα στο ξενοδοχείο να τακτοποιήσουμε τα πράγματα μας και να ξεκουραστούμε.

Το απόγευμα πήγαμε στην Αράχοβα ένα από τα ομορφότερα χωριά που βρίσκεται     στους πρόποδες του Παρνασσού. Περπατήσαμε στα στενά δρομάκια, επισκεφθήκαμε τα μαγαζιά, πήραμε διάφορα ενθύμια και μετά καθίσαμε σε μια ταβέρνα με θέα τον Παρνασσό.

Την άλλη μέρα φορέσαμε τα κατάλληλα ρούχα και ξεκινήσαμε για τον Παρνασσό. Όταν φτάσαμε στο βουνό εντυπωσιαστήκαμε. Είχε πυκνή βλάστηση από έλατα και κέδρους, και το κυριότερο καθαρό αέρα. Διέθετε αρκετές πίστες για σκι και σχολές για όσους ήθελαν να μάθουν σκι. Πήγαμε κι εμείς σε μια από αυτές τις σχολές και ο δάσκαλος, μας έδειξε τον τρόπο για να κάνουμε σκι. Μετά παίξαμε χιονοπόλεμο, κυλιόμασταν στο χιόνι, και γενικά περάσαμε ξένοιαστες ώρες.

Στην επιστροφή περάσαμε από τους Δελφούς και επισκεφθήκαμε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο.

Ήταν μια ωραία εκδρομή, περάσαμε καλά, έχουμε ωραίες αναμνήσεις και θα ήθελα να ξαναπάω σ’ αυτά τα μέρη.

Ευδοξία, Μαθήτρια ΣΤ΄Τάξης

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση