Μάθημα ετυμολογίας και τοπικής ιστορίας

0

Συγγραφέας: ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ | Κατηγορία Εκπαιδευτικές Επισκέψεις, ΣΤ' τάξη, Σχολική Χρονιά 2018-2019 | , στις 21-01-2019

Την Παρασκευή 18/01 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον φιλόλογο Αλέξανδρο Κατσαρά. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ομιλία αλλά και συμμετείχαν ενεργά, αφού προθυμοποιήθηκαν να βρουν λέξεις της τοπικής διαλέκτου του χωριού τους από παππούδες και γονείς . Έτσι στα τελευταία λεπτά έκαναν και εκείνοι τη δική τους παρουσίαση. Ο κ. Κατσαράς τους υποσχέθηκε πως τις λέξεις θα τις δημοσιεύσει στη στήλη που γράφει στην εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ με το όνομα του σχολείου και το δικό τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κατσαρά για τον χρόνο που διέθεσε για τους μαθητές μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του.

Πρωτοβουλία αγάπης από τη ΣΤ΄ τάξη του Δ.Σ. Παραδεισίου

0

Συγγραφέας: ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ | Κατηγορία ΣΤ' τάξη, Σχολική Χρονιά 2017-2018 | , στις 21-12-2018

Μια κίνηση αγάπης πραγματοποίησε η ΣΤ΄ τάξη του Δ.Σ. Παραδεισίου εν όψει των Χριστουγέννων. Το πρωί της Παρασκευής, 21 Δεκεμβρίου 2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία εκπαιδευτικών και γονέων, έψαλλαν τα κάλαντα. Σκοπός τους ήταν να βοηθήσουν τον Γιωργάκη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το ποσό των 1.ooo ευρώ που συγκεντρώθηκε, δόθηκε στην οικογένειά του. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και σας ευχόμαστε καλές γιορτές.

«O ψηφιακός μου εαυτός»

0

Συγγραφέας: ΤΑΨΑ ΓΕΩΡΓΙΑ | Κατηγορία Ε' τάξη, ΣΤ' τάξη, Σχολική Χρονιά 2018-2019, Χωρίς κατηγορία | , στις 12-12-2018

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας το πρόγραμμα τριών βιωματικών παρεμβάσεων με θέμα «Ο ψηφιακός μου εαυτός» τις οποίες πραγματοποίησαν οι συνεργάτες του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίοδος».

Συμμετείχαν τα τμήματα της Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Τις δράσεις συντόνισαν η ψυχολόγος Μαρία Φτάκα και οι κοινωνικοί λειτουργοί Σωτηρία Κρητικού και Σπύρος Στογιάννης.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε βιωματικά παιχνίδια επικοινωνίας και συνεργασίας με τους συμμαθητές τους, θεατρικά δρώμενα, να εκφραστούν ελεύθερα και να ανταλλάξουν απόψεις.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες είχαν ως στόχο τα παιδιά να κατανοήσουν αλλά και να αποκτήσουν άποψη για τις δυνατότητες που μας δίνει το διαδίκτυο όσον αφορά την επικοινωνία με τους άλλους, την διαχείριση της εικόνας του εαυτού μας την οποία προβάλουμε εκεί, τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις μας σε αυτόν τον τόσο δελεαστικό αλλά και δύσκολα διαχειρίσιμο εικονικό κόσμο.

Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Καραγιάννη, Τσαμπίκα Χατζηγεωργίου, Μανώλης Χατζηαλεξίου, Γεωργία Τάψα και Ηλιάνα Γιαννούση (Πληροφορικής).

Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη της Διόδου για αυτή την ωραία συνεργασία και προσβλέπουμε σε μελλοντικές κοινές δράσεις.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΩΡΩΝ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΠΙΔΑ

0

Συγγραφέας: ΤΡΥΦΙΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Σχολική Χρονιά 2018-2019, Το σχολείο | , στις 09-12-2018

Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυρίας Κατερίνας Ροδίτη για συγκέντρωση δώρων και παιχνιδιών για το Παιδοογκολογικό κέντρο Ελπίδα. Συγκεντρώθηκαν puzzle,λογοτεχνικά βιβλία και είδη χειροτεχνίας ελπίζοντας οι μαθητές μας με αυτό τον τρόπο να στείλουν την αγάπη και την συμπαράσταση τους στους μεγάλους αυτούς μαχητές. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των μαθητών μας  για την μεγάλη ανταπόκριση τους αλλά και να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια μας στην κ. Ροδίτη για αυτήν της την πρωτοβουλία.

Γνωριμία με το σκάκι

0

Συγγραφέας: ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ | Κατηγορία Α' τάξη, Α1, Α2, Β' τάξη, Β1, Β2, Σχολική Χρονιά 2018-2019 | , στις 06-12-2018

Την Τρίτη 4/12 ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» επισκέφτηκε την Α΄και τη Β΄τάξη του σχολείου μας και οι μικροί μαθητές γνώρισαν το σκάκι.

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι με πολλές ωφέλειες γιατί τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται τον αντίπαλό τους, κοινωνικοποιούνται, αναπτύσσουν την μαθηματική λογική, την υπευθυνότητα και τέλος, τα βοηθάει στην αυτο- βελτίωση, μιας και έπειτα από το τέλος της παρτίδας πρέπει να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, να κάνουν μια αντικειμενική κριτική στις κινήσεις τους και να προσπαθήσουν να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

Για πληροφορίες στο ippotis.com

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την Ε΄ τάξη

0

Συγγραφέας: ΤΑΨΑ ΓΕΩΡΓΙΑ | Κατηγορία Ε' τάξη, Εθνικές Γιορτές, Σχολική Χρονιά 2018-2019 | , στις 19-11-2018

https://www.youtube.com/watch?time_continue=119&v=93l_Ie9Mq7c

SCIENCE ON BOARD

0

Συγγραφέας: ΤΑΨΑ ΓΕΩΡΓΙΑ | Κατηγορία Ε' τάξη, ΣΤ' τάξη, Σχολική Χρονιά 2018-2019 | , στις 17-10-2018

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν τη δράση «SCIENCE ON BOARD» που υλοποίησε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» σε συνεργασία με τη BLUE STAR FERRIES.

Τα παιδιά με βιωματική προσέγγιση ήρθαν σε επαφή με τη ρομποτική, τη φυσική, τη χημεία, τη βιολογία, την πληροφορική και αντιλήφθηκαν τη σημασία των τεχνολογικών επιτευγμάτων, της παρατήρησης, του πειράματος και την αξία της ερευνητικής διαδικασίας για την κοινωνία. Εκτός από τις εκπαιδευτικές δράσεις του «Δημόκριτου» οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από το προσωπικό του πλοίου και γνώρισαν την αξία της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βράβευση μαθητών στο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικα»

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 16-10-2018

Το Σαββάτο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στο 12ο διαγωνισμό «Παιχνίδι και μαθηματικά» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από το παράρτημα της ΕΜΕ. Από το σχολείο μας διακρίθηκαν :

  • Βαγής Νικόλαος
  • Ντέντα Νίκη –Αγγελική
  • Παστρικός Νικόλαος
  • Σπανουδάκη Ελευθερία
  • Αντωνάς Μανώλης
  • Πάττα Κατερίνα
  • Πελλού Αγγελική
  • Πίπος Στέργος

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι διευθυντές Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Ράπτης Νικόλαος και Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης Παπαδομαρκάκης  Ιωάννης

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος.

Επιλογή σημαιοφόρων -παραστατών και υπεύθυνων κατάθεσης στεφάνου 2018-19 ύστερα από κλήρωση.

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Σχολική Χρονιά 2018-2019 | , στις 14-10-2018

Μετά από τη διαδικασία της κλήρωσης , όπως ορίζεται  στο Π.Δ υπ’ αριθμό 79/2017και στην Αρ. Πρωτ. Φ.10/ΦΜ/151306/Δ1/13-09-2017 Εγκύκλιο του Υ.Π.Π.Ε.Θ,  που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους μαθητές του κάθε τμήματος χωριστά και παρουσία του Διευθυντή , των υπευθύνων εκπαιδευτικών των τμημάτων και των μαθητών/τριών  του ΣΤ1  και του ΣΤ2 , οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες για το σχολικό έτος 2018-2019 ορίζονται ως εξής:

Α΄ Εξάμηνο (01.09.2018-31.01.2019)

Τμήμα ΣΤ1

Σημαιοφόρος: Παρασκευά Ζαφείρα

Παραστάτες: Εμμανουήλ Παναγιώτης, Παγκά Αγγελική, Θεοφανίδη Τριανταφυλλιά, Νταλαπέρας Ιωάννης, Κουβάκης Γεώργιος

Υπεύθυνος κατάθεσης στεφάνου: Αντωνάς Εμμανουήλ

Β΄ Εξάμηνο (01.02.2019-15.06.2019)

Τμήμα ΣΤ2

Σημαιοφόρος: Χασίμι Φλωρέλα

Παραστάτες: Σειρηνόπουλος Άγγελος, Χατζηνικολάκη Ιφιγένεια, Φωταράς Βασίλειος, Αναμουρλή Ελευθερία, Τριανταφύλλου Αναστασία

Υπεύθυνη κατάθεσης στεφάνου: Πάττα Αικατερίνη

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού 2018

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Εκδηλώσεις, Σχολική Χρονιά 2018-2019, Το σχολείο | , στις 08-10-2018

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και φέτος στο σχολείο μας, η 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα: «Ας κινηθούμε!».

Κεντρικός στόχος ήταν  η δραστηριοποίηση της σχολικής μας μονάδας ώστε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης στοχεύουμε, να οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα.

Ένα θερμό ευχαριστώ οφείλουμε και στους συλλόγους: Ωρίωνα (τμήμα Zumpa), Ο.Α.Π, Κλεάνθη και Φοίνικα, που με χαρά ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία η διεξαγωγή των αθλητικών δράσεων στις οποίες είχαν τη χαρά να συμμετέχουν οι μαθητές μας.