Πρώτη μέρα στο σχολείο – Αγιασμός

Σεπ 202014

Ο φετινός αγιασμός  για την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού παρουσία του διευθυντή της σχολικής μας μονάδας, των μαθητών της Στ’  τάξης, του αντιδήμαρχου του Δήμου Κασσάνδρας, του τοπικού προέδρου, της προέδρου της σχολικής επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών  του γυμνασίου.

 

 

Οδηγίες για γονείς και κηδεμόνες

Σεπ 202014

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!
Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο

 • Ενθαρρύνετε τα παιδιά να παίρνουν μέτρα προφύλαξης από τον ιό (SARSCoV-2) που προκαλεί τη νόσο COVID-19 και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής:
  – Να φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός. Συζητήστε μαζί τους τον τρόπο της σωστής χρήσης μάσκας. Επιμείνετε ότι η μάσκα είναι
  αυστηρά προσωπικό αντικείμενο.
  – Να αποφεύγουν την κοντινή επαφή με άτομα που δεν ανήκουν στο οικογενειακό σας περιβάλλον τηρώντας τη μέγιστη δυνατή απόσταση από φίλους, γνωστούς και άγνωστους.
  – Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά με την επιστροφή στο σπίτι, πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
  – Να κρατούν με ευλάβεια αποστάσεις από τους ηλικιωμένους και τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας-πρέπει να τους προστατέψουμε!
  – Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού.
  – Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
 •  Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το
  σχολείο.

 Πώς θα πρέπει να μιλάω σε παιδιά και έφηβους για τον ιό (SARS-CoV-2) που προκαλεί τη νόσο COVID-19

 • Να παραμένετε ήρεμοι και καθησυχαστικοί απέναντι στα παιδιά, λειτουργώντας ως πρότυπο συμπεριφοράς για αυτά.
 • Να ακούτε και να συζητάτε μαζί τους, ενθαρρύνοντάς τα να μοιραστούν μαζί σας τις σκέψεις και τα  συναισθήματά τους, τόσο τα ευχάριστα όσο και τα δυσάρεστα.
 •  Ενημερώστε τα παιδιά σχετικά με τον ιό με ακριβή, σύντομο και ειλικρινή τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και την αντιληπτική τους ικανότητα. Η απόκρυψη της αλήθειας και των γεγονότων μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση και αβεβαιότητα στα παιδιά.
 • Ενθαρρύνετε τα μεγαλύτερα παιδιά και τους εφήβους στην αναζήτηση από τους ίδιους αξιόπιστων πηγών ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τον ιό, και συζητήστε μαζί τους για τις αναπτύξουν μια κριτική ματιά απέναντί τους. Όμως, αποθαρρύνετε την υπερβολική έκθεση στις πληροφορίες αυτές, καθώς αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του άγχους και του φόβου τους.
 •  Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον υπενθυμίζοντάς τους συνεχώς τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19 και διαβεβαιώνοντάς τους ότι λαμβάνονται όλα τα δυνατά μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από την επιστημονική κοινότητα και την πολιτεία.
 • Να αποφεύγετε την απόδοση ευθυνών και την αρνητική κριτική απέναντι σε ένα άτομο που νόσησε και να εξηγήσετε στα παιδιά για ποιους λόγους δεν ευθύνεται το ίδιο το άτομο, καταπολεμώντας έτσι την εμφάνιση φαινομένων στιγματισμού και σχολικού εκφοβισμού.
 •  Ενθαρρύνετε τη συχνή συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων σε δραστηριότητες που τους αποφορτίζουν και τους χαλαρώνουν

Πηγή:ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, Σεπτέμβριος 2020

Νέα ανακοίνωση για την ημέρα του αγιασμού

Σεπ 202012

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο μας στις 8:15 π. μ. με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και με τσάντες για να παραλάβουν  τα βιβλία τους. Ο αγιασμός θα τελεστεί στις 11:15 π. μ. και μετά θα σχολάσουν.

Ανακοίνωση για τον αγιασμό του σχολικού έτους 2020-2021

Σεπ 202010

Ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:15 π.μ. στο αύλειο χώρο του σχολείου με αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών  σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου. Η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Ώρα προσέλευσης μαθητών:10:30 π.μ -10:45 π.μ

Τα λεωφορεία θα περάσουν από την στάση Λουτρών- Αγ. Παρασκευής στις 10:15 π.μ.

Από το Σύλλογο διδασκόντων και από τη Διεύθυνση του σχολείου ευχές για μια δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία και παιδικά χαμόγελα.

****Ο αγιασμός του Νηπιαγωγείου θα γίνει στις 10:45 π.μ στο χώρο του Νηπιαγωγείου. ******

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Σεπ 20209

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 • Χαραράς Δημήτριος, Διευθυντής – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
 • Koκκίνου Δέσποινα, Δασκάλα Α΄ τάξης
 • Γρόλλιου Ευαγγελία, Δασκάλα Β΄ τάξης
 • Ποργιαλίδου Μαρία, Δασκάλα Γ΄ τάξης
 • Κοπανά Στέλλα,  Δάσκαλος Δ΄ τάξης
 • Παναγιώτου Πασχαλιά, Δασκάλα Ε΄ τάξης
 • Καπετανάκη Μαρία , Δάσκαλα Στ΄ τάξης
 • Χατζητσακίρογλου Θεοδώρα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
 • Χριστάκη ΣοφίαΚαθηγήτρια Αγγλικών
 • Βαλαβάνη Χριστίνα, Καθηγήτρια Γερμανικών
 • Βουτσά Ελένη, Καθηγήτρια Πληροφορικής

Προσωπικά δεδομένα

Απρ 20204

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα (email) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής). Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (E-CLASS)!

Μαρ 202026

1.Εγχειρίδια 

https://eclass.sch.gr/info/manual.php?fbclid=IwAR03FJNQYnT_PNWT8jeN4WEfe1E6hbPWgPslJa–Djbv3iQgCR85X3QaXr0

2.Εγγραφή μαθητή σε μαθήματα στο E-Class χωρίς κωδικούς!!!

https://blogs.sch.gr/dimpaliou/files/2020/03/2.pdf

3.Εγγραφή μαθητή σε μαθήματα στο E-Class με κωδικούς!

3.1) Αρχείο :   https://blogs.sch.gr/dimpaliou/files/2020/03/1.pdf    

3.2) Video :

 

ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μαρ 202016

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με θέμα το σχολικό εκφοβισμό. Σ΄ αυτή συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει κατά την διάρκεια της εβδομάδας με τις δασκάλες τους γι΄αυτό το θέμα. Τραγούδησαν, είπαν ποιήματα, έπαιξαν θέατρο και έδειξαν τις αφίσες που ετοίμασαν.

Γ ΤΑΞΗ

Δ ΤΑΞΗ

Ε ΤΑΞΗ

Με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού της αγγλικής γλώσσας, Προκοπίδου Κατερίνα,   οι μαθητές  έγράψαν σε άσπρα μπλουζάκια το σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ».Στο τέλος, της εκδήλωσης φωτογραφήθηκαν όλα τα παιδιά, στην αυλή του σχολείου φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα ΄΄ ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ΄΄

Την ιδέα υιοθέτησε και η Β΄τάξη γράφοντας στα μπλουζάκια στίχους  από το τραγούδι που έμαθαν για τη σχολική βία. Το τραγούδι είχε τίτλο «Μίλα έμπρος’. Αποτελεί μια διασκευή του τραγουδιού «Τράβα μπρος». Οι στίχοι είναι προσωπική έμπνευση της εκπαιδευτικού της τάξης. Στα τραγούδι συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία και οι μαθητές της Στ΄τάξης.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΗ

Μαρ 20209

Στις 25 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄, Ε΄, Και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το θέατρο ΄΄ Αμαλία΄΄, στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση ΄΄Το καπλάνι της βιτρίνας΄΄ της Άλκης Ζέη.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Φεβ 202017

Στις 13 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄και Γ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο θεματικό πάρκο του Noesis – Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας  με θέμα την ‘ Οδύσσεια- οι περιπέτειες του Οδυσσέα’.

Tα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα  τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα που διέθεταν κίνηση και ήχο και από τα θηρία και τα τέρατα που κατάφερε να υπερνικήσει ο ήρωας.

 

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ

ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

 

 

 

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων