«Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα»

Οι Δάσκαλοι και οι μαθητές του Σχολείου μας τίμησαν και φέτος τον Μακεδονικό Αγώνα, που έδωσε το έναυσμα στους απανταχού Έλληνες την εποχή εκείνη να κινητοποιηθούν και να ελευθερώσουν την Μακεδονία μας κατά τους νικηφόρους πολέμους του 1912-13.
Τα παιδιά του σχολείου στην αρχή της εκδήλωσης ενημερώθηκαν από τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης, Λαμπρινούδη Εβελίνα και Γαλανόπουλο Θεόδωρο, για ένα κεφάλαιο της Ιστορίας μας που είναι τόσο σπουδαίο, όσο και επίκαιρο.
Όλες οι σκηνές του Αγώνα ξεδιπλώθηκαν μπροστά μας. Ο Καλαποθάκης, το «Εμπρός» και το Μακεδονικό Κομιτάτο. Ο Κορομηλάς, ο Δραγούμης και ο Σαχτούρης να συντονίζουν τη δράση. Ο Καραβαγγέλης να λειτουργεί με το όπλο κρυμμένο υπό το φόβο δολοφονίας. Ο Παύλος Μελάς να πέφτει ηρωικά στη Στάτιστα. Ο καπετάν-Κώττας να φωνάζει πριν τη θυσία: «Ζήτω η Ελλάδα!». Ο καπετάν-Μητρούσης και τα 4 παλικάρια του να τα βάζουν με 3.000 Τούρκους ταμπουρωμένοι σε μια σερραϊκή εκκλησία. Ο Άγρας μέσα στους βάλτους των Γιαννιτσών…
Στη συνέχεια παρακολούθησαν ιστορικά ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Για εμάς τους Έλληνες η θυσία του Παύλου Μελά αλλά και όλων των άλλων Μακεδονομάχων αποτελεί μια κορυφαία στιγμή του Ελληνικού έθνους στην πορεία του για εθνική ολοκλήρωση. Εμείς τους ήρωες μας τους τιμούμε γιατί η θυσία τους ή η δημιουργία τους, είναι αυτή που γράφει -κάθε ώρα και στιγμή- την λαμπρή ελληνική ιστορία.
Ημέρα_Μακεδονικού_Αγώνα_1Ημέρα_Μακεδονικού_Αγώνα_2Ημέρα_Μακεδονικού_Αγώνα_3Ημέρα_Μακεδονικού_Αγώνα_4Ημέρα_Μακεδονικού_Αγώνα_5Ημέρα_Μακεδονικού_Αγώνα_6Ημέρα_Μακεδονικού_Αγώνα_7Ημέρα_Μακεδονικού_Αγώνα_8

Κατηγορίες: Αρχική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.