Εθισμός-Ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Με πρόταση του Διευθυντή ,του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής –Νικηφόρου, Φωτιάδη Εμμανουήλ και στα πλαίσια του κοινωνικού σχολείου και της αναβάθμισης του παιδαγωγικού έργου αυτοαξιολόγησης, διοργανώθηκε στο σχολείο ενημερωτική συνάντηση, σε συνεργασία με το ΟΚΑΝΑ και τη « ΔΡΑΣΗ » με θέμα «Εθισμός – Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης πραγματοποιήθηκε δράση δύο ωρών από τους ειδικούς ψυχολόγους  και κοινωνικούς λειτουργούς του ΟΚΑΝΑ και της «ΔΡΑΣΗΣ» με  όλους τους  μαθητές  του σχολείου, χωρισμένους σε ομάδες Α-Β , Γ-Δ , Ε- ΣΤ.

 

Τα παιδιά μέσα στο μαγικό κύκλο μίλησαν για τον εαυτό τους. Χωρίστηκαν σε υποομάδες παίζοντας.  Συνεργάστηκαν και ζωγράφισαν την τάξη τους όπως τη φαντάζονται , δημιουργώντας έτσι μια τάξη που ενδιαφέρεται. Έπαιξαν παιχνίδια με κάρτες και κινήθηκαν ελεύθερα στο χώρο, με στόχο την κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Επίσης οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων ενημερώθηκαν και συζήτησαν με τους ειδικούς για την ασφαλή πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Οι γονείς που παραβρέθηκαν στη συνάντηση ενημερώθηκαν και συζήτησαν  με τους ειδικούς για το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που απασχολεί πολλούς μαθητές και τις οικογένειές τους.

« Εθισμός –Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

DSCN0541DSCN0543DSCN0551