Αθλητικές εκδηλώσεις λήξης

Την Πέμπτη 14/6/2018 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι καθιερωμένες πια αθλητικές εκδηλώσεις που σηματοδοτούν το κλείσιμο μιας σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές διασκέδασαν και χάρηκαν με τα αθλητικά παιχνίδια, που κύριο στόχο τους είχαν την πραγματική ψυχαγωγία, μέσω των κινητικών δεξιοτήτων που απέκτησαν οι μαθητές κατά την εξάσκησή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, χωρίς ανταγωνισμούς και άγχος.

Αρκετοί γονείς παραβρέθηκαν και στην εκδήλωση αυτή,  καμαρώνοντας και εμψυχώνοντας τους μικρούς μαθητές.

Επίσης απονεμήθηκαν στους μαθητές οι έπαινοι συμμετοχής τους σε διάφορους διαγωνισμούς όπως στον πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό αλλά και στους σχολικούς αγώνες.

Στην φετινή εκδήλωση υπήρξε και μια καινοτομία για τα δεδομένα του σχολείου μας, καθώς ο κάθε  μαθητής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μέρος των ικανοτήτων και δεξιοτήτων που καλλιεργεί σε εξωσχολικές δραστηριότες όπως στο τραγούδι, τη μουσική ή τον χορό κ.λ.π.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

 

Εορταστική εκδήλωση για τη λήξη του σχολικού έτους

Τετάρτη 13/6/2018. Το σχολείο γέμισε κόσμο κατά τις απογευματινές ώρες. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, η δήμαρχος του Παρανεστίου, συγχωριανοί, κάναμε όλοι μαζί ένα μουσικό ταξίδι στις μέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Αυτό ήταν το θέμα που ενέπενευσε τη φετινή εκδήλωση τελετής λήξης. Οι μαθητές απόλαυσαν και ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους τα μουσικά κομμάτια, που επιλέχθηκαν από πολύ γνωστές ελληνικές ταινίες. Τα παρουσίασαν με τον δικό τους τρόπο, υποδυόμενοι τους πρωταγωνιστές των ταινιών, χορεύοντας και τραγουδώντας. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης παρουσίασαν ένα θεατρικό σκετς, που μόνοι τους το έγραψαν και το επένδυσαν μουσικά και χορευτικά. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποχαιρέτησε τους τελειόφοιτους μαθητές του σχολείου μοιράζοντας τους αναμνηστικά.

Ακολούθησε γιορτή με φαγητό και χορό. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος παρουσίασε χορούς με τους μαθητές του σχολείου που συμμετέχουν στα χορευτικά συγκροτήματα.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους και ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους και τις υπηρεσίες τους την εορταστική μας εκδήλωση!

Επίσκεψη στο σπήλαιο Αλιστράτης

Φέτος συνδυάσαμε την ημερήσια εκδρομή μας με μια επιμορφωτικού χαρακτήρα εμπειρία. πολλοί από τους μαθητές μας δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα σπήλαιο. έτσι το σχολείο ανέλαβε να αναπληρώσει αυτό το κενό.

Τη Δευτέρα 4/6/2018 επισκεφθήκαμε το σπήλαιο της Αλιστράτης. Ένα από το ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη για τους περισσότερους από τους μαθητές μας και συγκλονιστική. Η ξενάγηση από τους υπεύθυνους του σπηλαίου ήταν  εξαιρετική και ιδιαίτερα κατατοπιστική. Όπως είναι γνωστό, στο εσωτερικό των σπηλαίων δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση και για το λόγο αυτό παραθέτουμε το σύνδεσμο της σελίδας που αφορά στο σπήλαιο ώστε να μπορέσετε να θαυμάσετε εικονικά ό,τι εμείς θαυμάσαμε ζωντανά!

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το αναψυκτήριο Σιταγρών όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να παίξουν.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ο οποίος με την οικονομική συνεισφορά του στα έξοδα της εκδρομής, βοήθησε ώστε να χαμηλώσει το οικονομικό κόστος που αναλογούσε στον κάθε μαθητή.

Δράσεις για το περιβάλλον «Let’ s do it»

Την Πέμπτη 26 Απριλίου στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις με θέμα την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων συγκεντρώθηκαν μαζί με αυτούς των μικρότερων τάξεων στο κτίριο της Αδριανής. Εκεί παρακολούθησαν την παρουσίαση με θέμα την ανακύκλωση που διενεργήθηκε από κλιμάκιο του Δήμου Παρανεστίου.

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες, που καθεμιά ανέλαβε μια διαφορετική δραστηριότητα. Καθάρισαν διάφορα μέρη του αύλιου χώρου του σχολείου, σχεδίασαν πανώ με θέμα την συμφιλίωσή μας με το περιβάλλον και την προστασία του.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το πάρκο αναψυχής «Παραδείσιο» που βρίσκεται στην Αδριανή. Εκεί είχαν  την ευκαιρία να διασκεδάσουν με διάφορες δραστηριότητες και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Για ένα περιβάλλον πιο καθαρό πιο φιλικό

Στις 22 Απριλίου οι μαθητές του σχολείου, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών, συμμετείχαν στις δράσεις του Δήμου Παρανεστίου με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που οργάνωσαν οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εξαιρετική φυσική ομορφιά του παραποτάμιου τόπου.

 

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός της εθνικής επετείου. Το σχολείο σύσσωμο συμμετείχε στον εκκλησιασμό, στην επιμνημόσυνη δέηση, στην κατάθεση στεφάνων και στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκαν και στα δυο τοπικά διαμερίσματα (Αδριανής, Νικηφόρου).

Εορτασμός 25ης Μαρτίου, 2018

Την Παρασκευή  23/3/2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νικηφόρου, πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου και οι γονείς τους. Μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα και τραγούδια γίναμε όλοι μέτοχοι του ελληνικού επαναστατικού πνεύματος του ’21.

Πρόσκληση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Χελιδονίσματα

Η άνοιξη έφτασε! Οι μαθητές της Β’ τάξης μας το τραγουδήσανε και μας το υπενθυμίσανε με τον πιο γλυκό τρόπο!

Επισκέφθηκαν όλες τις άλλες τάξεις του σχολείου, τραγουδήσανε τα χελιδονίσματα για το καλωσόρισμα της άνοιξης και οι μαθητές τους κεράσανε γλυκά. Βέβαια δεν έμειναν και οι ίδιοι τους παραπονεμένοι, γιατί κεράστηκαν και οι ίδιοι.

Για μια Ελένη……

Την Παρασκευή 16/32018, το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση με θέμα την Ιλιάδα. Επισκεφθήκαμε το πολιτιστικό κέντρο Καλλιφύτου. Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις αίθουσες όπου φιλοξενούνταν εκθέσεις ζωγραφικής με πίνακες κυρίως του κ. Μυλωνά. Επίσης επισκέφθηκαν την αίθουσα που περιείχε εκθέματα τέχνης από διάφορα μέρη του κόσμου και διάφορους πολιτισμούς. Παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Δήλωσαν κατά γενική ομολογία ενθουσιασμένα! η η μέρα έκλεισε με επίσκεψη στους χώρους των γηπέδων 5Χ5.