Χελιδονίσματα

Η άνοιξη έφτασε! Οι μαθητές της Β’ τάξης μας το τραγουδήσανε και μας το υπενθυμίσανε με τον πιο γλυκό τρόπο!

Επισκέφθηκαν όλες τις άλλες τάξεις του σχολείου, τραγουδήσανε τα χελιδονίσματα για το καλωσόρισμα της άνοιξης και οι μαθητές τους κεράσανε γλυκά. Βέβαια δεν έμειναν και οι ίδιοι τους παραπονεμένοι, γιατί κεράστηκαν και οι ίδιοι.

Για μια Ελένη……

Την Παρασκευή 16/32018, το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση με θέμα την Ιλιάδα. Επισκεφθήκαμε το πολιτιστικό κέντρο Καλλιφύτου. Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις αίθουσες όπου φιλοξενούνταν εκθέσεις ζωγραφικής με πίνακες κυρίως του κ. Μυλωνά. Επίσης επισκέφθηκαν την αίθουσα που περιείχε εκθέματα τέχνης από διάφορα μέρη του κόσμου και διάφορους πολιτισμούς. Παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Δήλωσαν κατά γενική ομολογία ενθουσιασμένα! η η μέρα έκλεισε με επίσκεψη στους χώρους των γηπέδων 5Χ5.

Δράσεις ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό..

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση του θέματος με έμφαση στα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Ακολούθησε συζήτηση και ενεργή διερεύνηση του θέματος με συμπλήρωση ερωτηματολογίων από όλους τους μαθητές προκειμένου να προβληματιστούν για τη δική τους θέση και στάση στο φαινόμενο.

Ειδικότερα οι μαθητές της Αδριανής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την παρουσίαση των δράσεων του νηπιαγωγείου της Αδριανής, όπου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ευχάριστες βιωματικές δράσεις.

Ενημέρωση των μαθητών για την στοματική υγιεινή

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 επισκέφθηκε το σχολείο μας ο Οδοντίατρος κ.Ευδωρίδης με τη συνεργάτιδά του.

Οι μαθητές και οι οι γονείς τους είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για την συγκεκριμένη δράση του σχολείου μας.  Είχαν φροντίσει, στην πλειοψηφία τους, οι μαθητές να διαθέτουν τα σύνεργα που τους είχαν ζητηθεί (οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα).

Ο Οδοντίατρος και η συνεργάτιδά του, αρχικά ενημέρωσαν τους μαθητές για θέματα που αφορουν στη στοματική υγιεινή. Στη συνέχεια δέχτηκαν τις ερωτήσεις των μαθητών και απάντησαν σε όλες τις απορίες των μαθητών.

Κατόπιν κάλεσαν όλους τους μαθητές έναν-έναν σε μια βιωματική δράση του ορθού βουρτσίσματος των δοντιών. Όλοι οι μαθητές έπλυναν τα δόντια τους υπό την καθοδήγηση του οδοντίατρου, ώστε να δείξει στο κάθε παιδί χωριστά, την σωστή χρήση της οδοντόκρεμας και της οδοντόβουρτσας.

25ο Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι

Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Δράμας και οι Σκακιστικός Όμιλος και η Ένωση Σκακιστών Δράμας,

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

τους ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (Ατομικούς και Ομαδικούς) των Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για το σχολικό έτος 2017 – 2018, στις 25 Φεβρουαρίου 2018.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ : Μουσικό Σχολείο Δράμας

ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι μαθητές των Δημοτικών-Γυμνασίων θα αγωνισθούν κατά τάξεις για την ανάδειξη των πρωταθλητών κάθε τάξης ενώ των Λυκείων όλοι μαζί για την ανάδειξη του πρωταθλητή των Λυκείων. Οι 4 πρώτοι νικητές κάθε τάξης και τα καλύτερα κορίτσια (ποσοστό 25%) θα προκριθούν στους περιφερειακούς αγώνες Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης που θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο ξενοδοχείο «Ramada Plaza Thraki» της Αλεξανδρούπολης

ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι τετραμελείς. Στην 1η, 2η και 3η σκακιέρα συμμετέχουν μαθητές ανεξαρτήτως φύλου ενώ στην 4η σκακιέρα μόνο κορίτσια. Οι δύο πρώτες ομάδες των Γυμνασίων και οι δύο πρώτες των Λυκείων θα προκριθούν στους ημιτελικούς αγώνες περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που θα διεξαχθούν Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 ξενοδοχείο «Ramada Plaza Thraki» της Αλεξανδρούπολης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το σύστημα των αγώνων θα είναι Ελβετικό 5 γύρων στο Ατομικό

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Δράμας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ατομικό Πρωτάθλημα  ( 1ος – 5ος Γύρος ) Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 ώρα 10.45 – 14.00

Τελετή Λήξης – Απονομές Επάθλων Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 ώρα 14.30 – 15.30

 

ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ

ΑΤΟΜΙΚΑ 1ο Νικητή κάθε τάξης  : Κύπελλο ,  2ο – 3ο Νικητή  και  1ο Κορίτσι κάθε τάξης  :  Μετάλλιο

 

Οι μετακινήσεις και η κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων των μαθητών θα γίνουν με ευθύνη των γονέων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα αποτελέσματα των αγώνων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.chessdramas.com

Τσικνοπέμπτη 2018

Ο εορτασμός της Τσικνοπέμπτης έχει πλέον καθιερωθεί στο σχολείο της Αδριανής-Νικηφόρου όπως και σε πολλά άλλα σχολεία της χώρας.

Οι μαθητές αφιέρωσαν το πρώτο τρίωρο στις δράσεις για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου και στη συνέχεια ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις. Υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής οι μαθητές συμμετείχαν σε οργανωμένες ψυχοκινητικές δραστηριότητες και στη συνέχεια παρουσίασαν διάφορους παραδοσιακούς χορούς.

Ο σύλλογος γονέων από το πρωί ξεκίνησε τις προετοιμασίες του «τσικνίσματος». Πρόσφερε σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ψητά και χυμούς.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους στην όμορφη αυτή εκδήλωση. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους γονείς εκείνους που εργάστηκαν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες για να προσφέρουν σε όλους τους μαθητές του σχολείου.

 

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Η 6η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη σε δράσεις που αφορούν στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Στο πνεύμα αυτό, οργανώθηκε στο σχολείο μια παρουσίαση που συνδυάστηκε με συζήτηση και καταγραφή των κινδύνων που κρύβει το διαδίκτυο. Παράλληλα αναφέρθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των κινδύνων καθώς και οι θετικές πλευρές του διαδικτύου. Οι μαθητές επίσης παρακολούθησαν διάφορα ενημερωτικά βίντεο. Στις ακόλουθες διευθύνσεις μπορείτε να βρείτε σχετικό υλικό μέρος αυτού που παρουσιάστηκε στο σχολείο.

Διδακτικές επισκέψεις Φεβρουαρίου 2018

Στις 7/2/2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε τις ακόλουθες διδακτικές επισκέψεις:

Οι μαθητές των τάξεων Β’, Δ’ και Στ΄ επισκέφθηκαν αρχικά το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν με ενεργό τρόπο τα εκθέματα του μουσείου, στην προσπάθειά τους να συμπληρώσουν το ακόλουθο ερωτηματολόγιο, που στόχο είχε να τους κινητοποιήσει.

Πληροφορίες για το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας

Οι τάξεις Α΄, Γ΄, και Ε΄ επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δράμας, όπου απασχολήθηκαν πλήρως σε διάφορες διασκεδαστικές και επιμορφωτικές δράσεις από τους υπεύθυνους τις βιβλιοθήκης.

πληροφορίες για τη βιβλιοθήκη εδώ    

Στη συνέχεια όλες οι τάξεις, τμηματικά, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στη Δράμα.

 

 

«Τα παιδιά παίζουν…» πραγματοποίηση επιμορφωτική ημερίδας

Την Τετάρτη 24/1/2018 πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Οι γονείς και κηδεμόνες που παρεβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους στους ειδικούς ψυχολόγους που έκαναν την εισήγηση. Θεωρήθηκε μάλιστα από πολλούς, πως καλό θα ήταν να επαναλαμβάνονται συχνότερα τέτοιου είδους δράσεις, που προσφέρουν χρήσιμα εφόδια στους γονείς, σχετικά με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Επιμορφωτική ημερίδα «Τα παιδιά παίζουν…»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής-Νικηφόρου σε συνεργασία με το Σύλλογο
Γονέων και Κηδεμόνων σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την επιμορφωτική ημερίδα
«Τα παιδιά παίζουν …..».Οι ψυχολόγοι της Δράσης, του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής
Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Δράμας θα αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την
ενδυνάμωση των παιδιών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στις 18:00
μ.μ.
στο Δημοτικό Σχολείο Αδριανής.
Με εκτίμηση
Ο Σύλλογος Διδασκόντων & ο Σύλλογος Γονέων