Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ | Κατηγορία Γιορτές | , στις 22-03-2019

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας τίμησαν με τις εκδηλώσεις τους την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με την παρουσία πλήθος γονέων. Οι μαθητές όλων των τμημάτων με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους παρουσίασαν μια καταπληκτική παράσταση με ποιήματα, θεατρικά και πολύ μουσική! Τα παιδιά, με την εξαιρετική ερμηνεία τους, κατάφεραν να συγκινήσουν αλλά και να κάνουν να γελάσει το κοινό που παραβρέθηκε. Οι γονείς και οι μαθητές που παρακολούθησαν τη γιορτή χειροκρότησαν την προσπάθεια όλων των μαθητών!

Στα 5 πρώτα καλύτερα σχολεία της Ελλάδος το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ | Κατηγορία Νέες Τεχνολογίες | , στις 18-03-2019

   Με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και υπηρηφάνεια θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης κατατάχθηκε στα 5 πρώτα καλύτερα σχολεία της Ελλάδος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία «Εποικισμός στον Άρη» και επιπλέον, κατέκτησε το Βραβείο του καλύτερου «Animation». Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διεξήχθη στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα και το Δ.Σ. Μικρόπολης ήταν το μοναδικό σχολείο που εκπροσώπησε όχι μόνο τον Ν. Δράμας αλλά και ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

   Οι τρεις μαθητές που συμμετείχαν στην ομάδα MikroRobots του σχολείου μας, κατασκεύασαν ένα ρομπότ-γεωτρύπανο το οποίο κινείται στον πλανήτη Άρη και προσπαθεί να εντοπίσει νερό. Οι μαθητές, αφού πέρασαν στα προκριματικά του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ξάνθη στις 16 Φεβρουαρίου 2019 κατακτώντας την 1η θέση, έλαβαν μέρος στον μεγάλο Τελικό στην Αθήνα. Ανάμεσα σε πολυθέσια σχολεία από την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, ανάμεσα σε ιδιωτικά σχολεία και κέντρα που ασχολούνται αποκλειστικά με την Εκπαιδευτική Ρομποτική το σχολείο μας, κατάφερε να βγει μπροστά και να αποδείξει ότι ακόμα και ένα μικρό σχολείο μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα!


Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας Μαρία, Ιορδάνη και Νίκο για την αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλαν, για την άψογη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα που είχαν μεταξύ τους και κυρίως για το ήθος που υπέδειξαν σε όλη την διάρκεια αυτού του ταξιδιού. Ευχαριστούμε επίσης από καρδιάς τους γονείς των μαθητών της ομάδας μας, για την άψογη συνεργασία που είχαμε, καθώς και την αμέριστη στήριξη σε όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλαμε εδώ και 4 μήνες. Είναι πολύ σπουδαίο και σημαντικό οι γονείς σε ένα σχολείο να είναι αρωγοί στο έργο των εκπαιδευτικών, συμβάλλοντας έτσι με την σειρά τους στην ανάδειξη της σχολικής μονάδας.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Ανδρέα Σαλπιγγίδη για την στήριξη και την ηθική ενίσχυση στο εκπαιδευτικό μας έργο καθώς και στην προαγωγή καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Προσοτσάνης και την Τ. Κ. Μικρόπολης για το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και την άμεση ανταπόκριση σε ό, τι χρειαστήκαμε. Τέλος, να δώσουμε τις ευχαριστίες μας στο Κτήμα Παυλίδη και στον κ. Βουγιουκλή για την προσφορά τους και το κοινωνικό πρόσωπο που υπέδειξαν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Διδακτική Επίσκεψη στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ | Κατηγορία Διδακτικές Επισκέψεις | , στις 06-03-2019

Σήμερα το σχολείο μας επισκέφθηκε την Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσής της αλλά και τα προνόμια που αποκτούν όταν γίνουν μέλη. Παράλληλα η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης μας ξενάγησε σε όλους του χώρους του τριώροφου κτιρίου όπως την αίθουσα του παιδικού βιβλίου, την αίθουσα όπου φυλάσσεται το αρχείο των εφημερίδων αλλά και το στούντιο ηχογράφησης. Στο τέλος οι μαθητές έπαιξαν ένα άκρως ενδιαφέρον και διασκεδαστικό παιχνίδι ρυθμού και συνεργασίας. Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Δράμας για την υποδοχή και ευελπιστούμε για μια μελλοντική εκπαιδευτική δράση από κοινού.

1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜΘ !

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ | Κατηγορία Νέες Τεχνολογίες | , στις 18-02-2019

   Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου διεξήχθη στη Ξάνθη ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ο Διαγωνισμός, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού τον Φεβρουάριο. Κατά την προετοιμασία τους για το διαγωνισμό, οι δάσκαλοι και οι μαθητές σχηματίζοντας ομάδες, μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με σκοπό τη δημιουργική επίλυση ποικίλων προβλημάτων, την ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, τη δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας Το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πήρε μέρος με την ομάδα MikroRobots στην open κατηγορία του Δημοτικού «Εποικισμός στον Άρη», στην οποία είχε διαγωνιστεί και πέρσι κατακτώντας την 2η θέση και μαζί το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στην Αθήνα. Φέτος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι καταλάβαμε την 1η θέση στην κατηγορία μας και ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας για τον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα στις 23-24 Φεβρουαρίου.


Η ομάδα μας αποτελούμενη από 3 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μικρόπολης παρουσίασε ένα ρομπότ-γεωτρύπανο το οποίο κινείται στον πλανήτη Άρη και προσπαθεί να εντοπίσει νερό. Το project που παρουσιάσαμε στον φετινό Διαγωνισμό, διέθετε μια καλαίσθητη και ευφάνταστη κατασκευή, προσομοίωση του κόκκινου πλανήτη, ένα βελτιωμένο και καλά προγραμματισμένο ρομπότ-γεωτρύπανο με περισσότερους αυτοματισμούς. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ομαδικότητα και την συνεργασία των παιδιών της ομάδας, ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ικανοποιώντας κριτές και κοινό. Γεμάτοι ενέργεια και αυτοπεποίθηση ετοιμαζόμαστε πλέον για τον μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα ευελπιστώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και ευτυχείς με την κατάκτηση της 1ης θέσης και κυρίως γιατί το σχολείο μας έφερε στην Δράμα ένα ακόμα μετάλλιο καθώς ήμασταν το μοναδικό δημοτικό σχολείο του νομού που πήρε μέρος στον Περιφερειακό Διαγωνισμό. Στην μεγάλη γιορτή της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, το Δημοτικό Σχολειό Μικρόπολης θα είναι εκεί εκπροσωπώντας επάξια όλο τον Νομό Δράμας.

Χριστούγεννα Πρωτούγεννα!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ | Κατηγορία Γιορτές | , στις 21-12-2018

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή! Οι μικρές τάξεις του σχολείου μας πήραν μέρος σε θεατρικά ενώ οι μεγαλύτερες τάξεις τραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε δωράκια και γλυκίσματα σε όλα τα παιδιά.

Καλές Γιορτές σε Όλους!!!

Ευχαριστίες σχολείων για την συμμετοχή τους στην Δράση «Το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας»

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ | Κατηγορία Πολιτισμός | , στις 21-12-2018

Σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Δράμας, εκπρόσωποι του Δήμου Δράμας και του Συλλόγου Καρκινοπαθών του νομού, ευχαρίστησαν όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στην Δράση «Το Δάσος των Ευχών και τις Ελπίδας», στην οποία οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν ετοίμασαν τις δημιουργίες τους και μαζί με τις ζωγραφιές και τις ευχές τους έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας στα παιδιά που δοκιμάζονται από τον καρκίνο.

Κλιμάκιο από την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, Δράμα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Χριστόδουλο Μαμσάκο και με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΔΕΚΠΟΤΑ, Γιώργου Ψαρρά, της Προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Δράμας, Ευγενίας Σαραφίδου, του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Νομού αλλά και του Άη Βασίλη, ταξίδεψε στην Αθήνα, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, μεταφέροντας το πνεύμα της πρωτεύουσας των Χριστουγέννων στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη «Ελπίδα».

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευτυχείς που το σχολείο μας συμμετείχε σε αυτή την τόσο σπουδαία πρωτοβουλία, δείχνοντας έτσι το κοινωνικό του πρόσωπο και την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους του Δ.Σ. Μικρόπολης που συνέβαλλαν στη υλοποίηση της δράσης αλλά και στους μαθητές μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και αίσθημα ενσυναίσθησης στην συγκεκριμένη δράση. Μια ζωγραφιά και μια ευχή σε ένα παιδί που δίνει μια τόσο δύσκολη μάχη, μπορεί να μοιάζει λίγο αλλά ακόμα και ένα παιδικό χαμόγελο να κερδίσουμε είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή!

Χριστουγεννιάτικη Βόλτα!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ | Κατηγορία Διδακτικές Επισκέψεις | , στις 13-12-2018

Με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν σήμερα την Ονειρούπολη Δράμας. Οι μαθητές μας πήραν μέρος σε βιωματικές δράσεις, διαβάσαμε παραμύθια, φτιάξαμε καραμέλες, κάναμε πειράματα μαγειρικής, δώσαμε ευχές στο «Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας» ενώ παράλληλα πήραμε συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής από το παράρτημα της Ελληνικής Αστυνομίας Δράμας στο χώρο της Ονειρούπολης. Ευχαριστούμε πολύ όλους του εθελοντές της Ονειρούπολης για την ζεστή φιλοξενία τους!

Πρόγραμμα Στοματικής Υγιεινής

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ | Κατηγορία Αγωγή Υγείας | , στις 20-11-2018

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης το πρόγραμμα στοματικής υγιεινής που πραγματοποιήθηκε από την Οδοντιατρική Ομάδα του Κ.Υ. Προσοτσάνης. Στην αρχή έγινε μια παρουσίαση για τους κινδύνους των δοντιών και τις επιβλαβείς συνέπειες ορισμένων τροφών καθώς και τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να φροντίζουμε τα δόντια μας. Έπειτα οι μαθητές βούρτσισαν τα δόντια τους με  την ατομική τους οδοντόβουρτσα και στην συνέχεια ελέγχθηκε κατά πόσο τα βούρτσισαν σωστά. Τέλος, οι υπεύθυνες του προγράμματος σημείωσαν για κάθε μαθητή ένα ενημερωτικό δελτίο για την στοματική υγιεινή, προς ενημέρωση των γονέων τους.

Εδώ Πολυτεχνείο!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ | Κατηγορία Γιορτές | , στις 16-11-2018

Παραμονές της επετείου για το Πολυτεχνείο και οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στην γιορτή με ποιήματα, τραγούδια καθώς και το χρονικό της εξέγερσης. Παράλληλα παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο με ιστορικό περιεχόμενα για τα γεγονότα εκείνης της μέρας. Στην συνέχεια ασχοληθήκαμε με χειροτεχνίες και κατασκευές βασισμένες στο κυρίαρχο νόημα της γιορτής που δεν είναι άλλο από την Ειρήνη, την Δημοκρατία και την Ελευθερία!

Οι δρόμοι της ελιάς

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΣ | Κατηγορία Διδακτικές Επισκέψεις | , στις 14-11-2018

Σήμερα το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψή σε ελαιοτριβείο της βιομηχανικής περιοχής Προσοτσάνης. Οι υπεύθυνοι του ελαιοτριβείου μας έδειξαν τους τρόπους επεξεργασίας της ελιάς καθώς και όλη την διαδικασία από την στιγμή που φέρνει ο παραγωγός την σοδειά του έως το τελικό στάδιο της τυποποίησης του προϊόντος.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων