Ολοήμερο Δ.Σ. Μελισσοχωρίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης χρησιμοποίησαν το διαδικτυακό εργαλείο Padlet για να παρουσιάσουν σε όλους τα κείμενα που έγραψαν στην Αγγλική γλώσσα, στα οποία αναφέρουν διάφορες πληροφορίες για την χώρα τους όπως σύνορα, μορφολογία, καιρός, προβλήματα κλπ.

Το Padlet του τμήματος ΣΤ1

Το Padlet του τμήματος ΣΤ2

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ωραιοκάστρου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί Σταθμοί  της ΔΗ.Κ.Ε.Ω και του ΔΟ.Π.Π.Α.Ω, θα παραμείνουν κλειστά, και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018,

λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά των ίδιων μαθητών του Στ2 που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας με πολύ μεράκι και ευχαρίστηση. Πατήστε πάνω στους συνδέσμους για να δείτε τις εργασίες των παιδιών.

ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΣΙΑΣ

ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 ΛΑΟΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ- ΜΑΓΙΑ, ΙΝΚΑΣ, ΑΖΤΕΚΟΙ

Στις 2 Φλεβάρη, η Γ’ και η Δ’ τάξη, επισκεφτήκαμε τους Μικρούς Ήρωες και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα για τη σοκολάτα.Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο για τη συγκομιδή και επεξεργασία του κακάο, μιλήσαμε για τη θρεπτική αξία της σοκολάτας και τα διάφορα είδη της και τέλος παρασκευάσαμε ένα μικρό προφιτερολάκι ο καθένας μας!!!!!

Ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου και την Ελληνική Εταιρία Προνοσοκομειακής Φροντίδας οργανώνουν ημερίδα εκπαίδευσης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δ’ – Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας.

Στις 15 Γενάρη εμείς, η Γ’ τάξη, επισκεφτήκαμε το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού και γνωρίσαμε κάποια από τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια!Πρώτα παρακολουθήσαμε ένα μικρό βίντεο με αρχαία ελληνικά παιχνίδια, πολλά από τα οποία μοιάζουν με τα σημερινά. Στη συνέχεια, δε σταματήσαμε να παίζουμε…Τρίλιζα με στεφάνια και μπάλες, κότσια, γιο-γιο, σβούρα,ώμιλλα,στόχους,καλάθια,κορίνες,κερτικίζειν,ίγγα,διελκυστινίδα και φυσικά το σύγχρονο survivor!!Οι 3 υπεύθυνες γυμνάστριες μας έδειχναν ακούραστα παλιά και νέα παιχνίδια!!! Τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια…Σας ευχαριστούμε! Περάσαμε καταπληκτικά!!Δε θέλαμε να φύγουμε…Σίγουρα θα σας επισκεφτούμε και του χρόνου!!!

 

24 Ιαν 2018

Μαθήματα Decoupage

Συντάκτης: ΘΩΜΑ ΧΑΪΔΩ | Κάτω από: Αρχική, Γ τάξη, Εικαστικά

Ναι! Το κάναμε κι αυτό!! Στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών κάναμε και λίγο…decoupage!! Φτιάξαμε ένα διακοσμητικό βότσαλο για το γραφείο μας! Στην αρχή μπερδευτήκαμε, αλλά στη συνέχεια τα καταφέραμε άψογα…Θέλαμε κι άλλο!!!

24 Ιαν 2018

Μύρισε Χριστούγεννα

Συντάκτης: ΘΩΜΑ ΧΑΪΔΩ | Κάτω από: Αρχική

Παραμονές Χριστουγέννων και εμείς οι μαθητές της Γ’ τάξης και του Ε1′ τμήματος, ως γείτονες που είμαστε, μαζευτήκαμε σε μια αίθουσα, φτιάξαμε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, μιλήσαμε για το νόημα των Χριστουγέννων,διαβάσαμε παραμύθια, ακούσαμε παραδοσιακά και χιώτικα κάλαντα και τέλος κάναμε πάρτι…Περάσαμε τέλεια!!!