ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ

Η δική μας προσπάθεια για να γνωρίσετε το σχολείο μας,τις δραστηριότητε των τάξεων, τις δραστηριότητες των μαθητών μας αλλά και την ιστορία του τόπου μας!!! Μπορείτε να βρείτε και πολλά άλλα ενδιαφέροντα αν περιηγηθείτε στους συνδέσμους!!!

2η ΗΜΕΡΑ ΓΟΝΕΩΝ: ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Σήμερα Κυριακή 9-6-2013 μαθητές, δάσκαλοι και γονείς συναντηθήκαμε με ένα μοναδικό σκοπό… Να ζωγραφίσουμε στα πλακάκια του σχολείου μας επιδαπέδια παιχνίδια.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων που παραμένει από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας αρωγός των προσπαθειών μας, είχε και την ανάλογη επιτυχία…

DSC_1443DSC_1437DSC_1429DSC_1432

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:«Η πρόληψη της επιθετικότητας και του σχολικού εκφοβισμού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Τετάρτη 10/4/2013 και ώρα 17:00 σε χώρο του Δημοτικού Σχολείου καλούμε τους γονείς  των μαθητών όλων των τάξεων για μια βιωματική συνάντηση με εκπροσώπους του κέντρου πρόληψης κατά της σχολικής βίας και της σχολικής επιθετικότητας    « ΠΥΞΙΔΑ».

Το θέμα της βιωματικής συνάντησης είναι :

«Η πρόληψη της επιθετικότητας και του σχολικού εκφοβισμού στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»

Αφορμή της συνάντησης είναι η εφαρμογή του προγράμματος από τις τάξεις του σχολείου μας και η ολοκλήρωση του  από την  Β΄ τάξη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ από τη Β1 τάξη του σχολείου μας

Τα παιδιά της Β΄ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους με αφορμή την ενότητα στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας «Μες στο Μουσείο» έκαναν τις παραπάνω δράσεις:

  • Δανείστηκαν από τους μεγαλύτερους αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι τα παλαιότερα χρόνια
  • Συζήτησαν στην τάξη τους για τη χρήση τους που γινόταν στο παρελθόν και αν αυτά σήμερα έχουν εξελιχθεί
  • Τα φωτογράφησαν και έγραψαν λεζάντες για το καθένα
  • Έστησαν με τα παλαιά αντικείμενα μια λαογραφική έκθεση στο σχολείο
  • Έγραψαν και μοίρασαν προσκλήσεις στις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου καθώς και του νηπιαγωγείου για να επισκεφθούν την έκθεση.

Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΔΥΤΟ (25-3-2013)

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΔΥΤΟ Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΝΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ!!!

Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!!!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821… ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ… ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ… ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-3-2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:15 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ… ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (PAINT A FISH)

Το  2013 είναι η χρονιά κατά την οποία οι αρχηγοί της Ε.Ε αποφασίζουν  για το μέλλον των αλιευτικών αποθεμάτων (υπεραλίευση και καταστροφή των οικοσυστημάτων και των παράκτιων κοινοτήτων). Στόχος μας να  ενθαρρύνουμε τα παιδιά να συμβάλουν σ΄ αυτή την  προσπάθεια. Όσες περισσότερες ζωγραφιές ψαριών  συγκεντρωθούν, τόσο μεγαλύτερο θα  γίνει το στοκ και τόσο μεγαλύτερη απήχηση θα έχει η προσπάθεια αυτή.

Στα πλαίσια  της  Ε.Ζ. ,Γλώσσα και Μελέτης του Περιβάλλοντος οι τάξεις  Γ΄2 και Δ΄ πήραν μέρος σε  πανευρωπαϊκό  διαγωνισμό. Θέμα θάλασσα-ψάρια οι τάξεις συμμετείχαν  με ζωγραφιές  και μηνύματα πάνω σε  αυτές, για  τη  Προστασία  του  Περιβάλλοντος.  Οι ζωγραφιές στάλθηκαν  στην Αγγλία.

Οι δάσκαλοι των τάξεων: Αναστασιάδης Στέφανος – Ράγια  Γεωργία

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ PAINT A FISH

http://www.paintafish.org/gallery?group_id=514841a57970770200000016

http://www.paintafish.org/supporters

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΩΝ Γ2 ΚΑΙ Δ1 ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ζ.

Τάξη Γ΄2: Αναστασιάδης  Στέφανος

Τάξη Δ΄ :Ράγια  Γεωργία

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΠΑΙΔΙΚΗ  ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Στα πλαίσια  του  προγράμματος Αγωγής Υγείας, τα παιδιά  των τάξεων Γ2-Δ, ασχολήθηκαν  με  τη  διατροφή  και  τη  παιδική  παχυσαρκία, που  αποτελεί σημαντικό πρόβλημα  στη  χώρα μας (κατέχει  την  πρώτη  θέση  στην  Ευρώπη). Το έναυσμα δόθηκε από το  εκπαιδευτικό  πρόγραμμα¨ Μέτρο -Ποικιλία- Ισορροπία¨ του Υπουργείου Υγείας. Σωστή  Διατροφή  και  άσκηση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην υγιεινή ανάπτυξη των  παιδιών. Στη σωστή διατροφή τα γεύματα  είναι  πολλά  αλλά  σταθερά, το σημαντικότερο δε: το πρωινό. Έτσι  (οι δάσκαλοι των τάξεων) αφού πρώτα εργαστήκαμε και  συζητήσαμε με τα παιδιά (4 ώρες) , κατόπιν σε  συνεργασία  με  τους γονείς, παρουσιάσαμε ένα πρωινό μέσα στη τάξη(1δίωρο). Σε  συνεργασία  με  την  καθ.  Φυσικής Αγωγής Κα Ντούλια Αναστασία για την εκπόνηση  Προγράμματος με ασκήσεις(για  το  σκέλος  της σωματικής ανάπτυξης). Στόχος ήταν να υιοθετήσουν τα  παιδιά σωστή διατροφή και σωματική δραστηριότητα από μικρή ηλικία.

ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ «ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  Ν.ΜΑΔΥΤΟΥ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ζ. ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΤΩΝ  Γ2 & Δ  ΤΑΞΕΩΝ

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΡΑΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ  (αντί προλόγου)

Σήμερα επιχειρούμε να γνωρίσουμε το μεγάλο ποιητή μας τον Οδυσσέα Ελύτη.

Για να τον μάθουμε, θα περάσουν πολλά χρόνια. Έχουμε όμως το χρόνο με το μέρος μας. Θα κερδίσουμε πολύ φως και ήλιο και αγάπη και Ελλάδα, αν δούμε μέσα από τα μάτια του, αν ακούσουμε μέσα από τα αυτιά του και μπούμε στην καρδιά του.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων