Ενδιαφέροντες ιστότοποι για την Ιστορία της Στ τάξης (Β Ενότητα)

Πίνακας του Ν. Γύζη (Πηγή http://tospirto.net/)

Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες σε κάθε μάθημα της Β ενότητας της Ιστορίας της Στ Τάξης. Μια εξαιρετική δουλειά από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας και το συνάδελφο Γιάννη Σουδία

Προσοχή όμως, μας ενδιαφέρουν μόνο οι παρουσιάσεις και όχι το διαφημιστικό ή όποιο άλλο υλικό που μπορούμε να συναντήσουμε εκεί για το οποίο δεν ευθύνεται το σχολείο και θα πρέπει να αποφεύγουμε να ασχολούμαστε μαζί του.

1ο Κεφάλαιο: Η κατάκτηση της Ελληνικής χερσονήσου

2ο Κεφάλαιο: Οι συνθήκες ζωής των υπόδουλων

3ο Κεφάλαιο: Η θρησκευτική και πολιτική οργάνωση των Ελλήνων

4ο Κεφάλαιο Οι κλέφτες και οι αρματολοί

5ο Κεφάλαιο Η οικονομική ζωή

6o Κεφάλαιο Οι Έλληνες των παροικιών και των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών

7ο Κεφάλαιο Οι δάσκαλοι του γένους

8ο Κεφάλαιο Ο Ρήγας Βαλεστινλής και ο Αδαμάντιος Κοραής

9ο Κεφάλαιο Τα κυριότερα επαναστατικά κινήματα

10ο Κεφάλαιο  Οι αγώνες των Σουλιωτών

Επαναληπτικό Β Ενότητας Επαναληπτικό Μάθημα Β Ενότητας

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Ιστορία Στ΄ Τάξης, Μαθήματα / Διδακτικό Υλικό και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση