Μαθητική σελίδα / Students page

Σελίδα “υπό κατασκευή…”

Αυτή η σελιδα περιλαμβάνει υλικό που αποφασίσαμε να αναρτήσουμε εμείς οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Λουσικών.

Η σελίδα μας βέβαια μας είναι υπό κατασκευή αλλά μέχρι τότε σας ενημερώνουμε ότι:

Σε πολύ λίγο χρόνο θα είμαστε πανέτοιμοι να BLOGAROUME…καλύτερα

Προετοιμάζουμε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα με νέα, ανέκδοτα, μαθητικά μαργαριτάρια, αξιοπερίεργα και ό,τι άλλο θα ήθελε να δει ένας μαθητής ή μια μαθήτρια σε ένα σχολικό blog.

Η κυρά Σαρακοστή

Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε τη δημοσίευση…!

Κυρά Σαρακοστή / Kira Sarakosti (Πηγή: Τόκας Δημήτριος)

Η πυραμίδα της διατροφής / Food pyramid

Πυραμίδα Διατροφής / Food pyramid (Πηγή: Αρχείο Σχολείου)
Με αφορμή την ενότητα της Μελέτης Περιβάλλοντος που μιλάει για τα φυτά- διατροφή οι μαθήτριες, οι μαθητές της  Γ΄ τάξης  επιλέξαμε εικόνες από παλιά περιοδικά, διαφημιστικά έντυπα και εφημερίδες. Τις συγκεντρώσαμε όλες μαζί και  τις χωρίσαμε σε ομάδες τροφών  ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Κάθε ομάδα μαθητών ανέλαβε μια ομάδα τροφών και τις κολλήσαμε στην αντίστοιχη κατηγορία της πυραμίδας. Ύστερα γράψαμε σε διπλανή στήλη και την κατηγορία κάθε τροφής  και η πυραμίδα της διατροφής μας είναι έτοιμη !!!!!!

Καμαρώστε την δουλειά μας……

Πυραμίδα Διατροφής 2/ Food pyramid 2 (Πηγή: Αρχείο Σχολείου)

Ταζ Μαχάλ – Μνημείο Πολιτισμικής Κληρονομιάς/ Taj Mahal – World Heritage Center

Με αφορμή την ενότητα: “Η πολυπολιτισμική μας τάξη” στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας  οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης ασχολήθηκαν με το θέμα: Ταζ Μαχάλ-Μνημείο Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Ερεύνησαν την ιστορία αυτού του αρχιτεκτονικού αριστουργήματος και ανέτρεξαν στο διαδίκτυο και σε εγκυκλοπαίδειες για πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή του, τις διαστάσεις του, το χρόνο που χρειάστηκε για την ανέγερση και τελειοποίηση του καθώς και για την όμορφη ιστορία αγάπης που είναι συνδεδεμένη με το μνημείο αυτό.

Πηγή εικόνων: http://navi-patra.blogspot.gr

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το project των μαθητών της  Στ τάξης:

Η διδάσκουσα Αγγλικής Γλώσσας

Κεφαλοπούλου Γεωργία

Γύρω-γύρω όλοι (από το πρόγραμμα “Σαν το παλιό  καλό κρασί”)

Κάστρο Άρλας – Φώσταινας (Πηγή:http://www.kastra.eu/castlegr.php?kastro=arla)

Εμείς οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄τάξης στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος “σαν το παλιό καλό κρασί” ψάξαμε και βρήκαμε ότι:

Στα Ζησιμέικα έχουμε το αιγυπτόκαστρο και αρχαιολογικούς χώρους στα Σπαλιαρέικα, στο Ελαιοχώριο και στις Πόρτες.


Στο χωριό Φώσταινα δεν υπάρχει δυστυχώς πλατεία. Υπάρχει ένα οικόπεδο στη μέση του χωριού, όπου ήταν πρώτα σπίτι αλλά κατεδαφίστηκε λόγω σεισμού.
Ο πρόεδρος του χωριού ενεργεί για να γίνει πλατεία. – Κωνσταντίνος Αναγνωστόπ

Στο χωριό μας, τη Φώσταινα, δεν έχει γεννηθεί κάποιος ήρωας, λογοτέχνης, αθλητής ή πολιτικός. Το όνομά του το πήρε από το βασιλιά Φωσταίνη. –
Ευαγγελία Λιακοπούλου

Το χωριό μου ονομάζεται Άρλα και βρίσκεται στις πλαγιές του χαμηλού όρους Μόβρη.
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άρλας βρίσκεται το ξωκκλήσι του προφήτη Ηλία και του Αϊ-Γιώργη στη θέση Ροβιανίτη σε μεγάλο υψόμετρο με αρκετά μεγάλη θέα.
Περνώντας το Γυφτόκαστρο και επί του κεντρικού οδικού δικτύου(ΒΙ.ΠΕ.-ΠΟΡΤΕΣ) συναντάς ένα πλούσιο πευκοδάσος με θέα τον Πατραϊκό και τα βουνά του Αντιρρίου. Σ’αυτό το πευκοδάσος υπάρχει ακόμα το πολύ παλιό ξωκκλήσι της Παναγίας που ανήκει στον οικισμό Πηγάδια του Δημοτικού διαμερίσματος Χαραυγή, όπου γιορτάζει στις 15 Αυγούστου.
Η πλατεία του χωριού μας φτιάχτηκε το 1970 από τον πρόεδρο του χωριού μας. Είναι στο κέντρο του χωριού, δίπλα από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Από το 1970 έως σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι γιατί ίσως κάποιοι δεν ενδιαφέρθηκαν. Οι κάτοικοι είναι περίπου 500 και οι περισσότεροι ασχολούνται με τη γεωργία.

Είμαι χαρούμενη που γεννήθηκα στο χωριό Άρλα και μεγαλώνω μαζί με τους γονείς μου. -Ελένη Βλάχου

Το χωριό μου, τα Άνω Σουδενέικα, έχει την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Εκεί βρίσκεται και η πλατεία με αρκετά μαγαζιά και πολλές φορές μαζευόμαστε και τα παιδιά για να παίξουμε.

Τα παλιά τα χρόνια η πλατεία ήταν απλώς ένα χωράφι που το αγόρασε μετά η κοινότητα. – Κατερίνα Παπανδρεοπούλου

Η πλατεία του χωριού μου,δηλαδή των Σουδενεϊκων, είναι στο κέντρο, δίπλα από την εκκλησία. Εκεί κάνουμε πολλές εκδηλώσεις και μαζευόμαστε και τα παιδιά για παιχνίδι. – Μαρία Παπανδρεοπούλου

Κατοικώ στα Σπαλιαραίικα. Οι δρόμοι στο χωριό μας δεν έχουν ονόματα ούτε αριθμούς.
Η πλατεία του χωριού μας είναι στο κέντρο και κοντά στην εκκλησία μας, τον Άγιο Δημήτριο. Πάνω στην πλατεία έχει δέντρα και ένα πηγάδι.
Στο νομό μας έχει γεννηθεί ο μεγάλος ποιητής Κωστής Παλαμάς, οι πολιτικοί Γεώργιος Παπανδρέου(γέρος της Δημοκρατίας), Κωστής Στεφανόπουλος, Δημήτριος Γούναρης, Θρασύβουλος Ζαϊμης. Οι παραπάνω πολιτικοί έγιναν γνωστοί γιατί διατέλεσαν πρωθυπουργοί ή πρόεδροι της Δημοκρατίας.

Ηθοποιοί που γεννήθηκαν στο νομό μας είναι οι: Τασσώ Καβαδία, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Σπύρος Φωκάς, Παύλος Χαϊκάλης. – Αγγελική-Νικολίτσα Χατζή

Κατοικώ κι εγώ στα Σπαλιαραίικα και μ’αρέσει να κάνω ποδήλατο στην πλατεία μαζί με τ’άλλα παιδιά, να παίζω και να απολαμβάνω τα καλοκαιρινά βράδια.

Κωνσταντίνα Σπαλιάρα

Θα σας πω πώς ιδρύθηκαν τα Κουνελαίικα Αχαϊας.
Υπάρχει ένας μύθος που το εξιστορεί.
Τα Κουνελαίικα λοιπόν, ιδρύθηκαν από δύο αδέρφια, το Λαγό και το Κουνέλι. Μια μέρα όμως ο Λαγός έφυγε και έμεινε μόνο το Κουνέλι που έδωσε το όνομά του στο χωριό.
Η πλατεία μας είναι στην πέρα γειτονιά, γιατί το χωριό χωρίζεται σε δυο γειτονιές.
Τα γύρω χωριά είναι η Βιομηχανική περιοχή, το Καλαμάκι, το Μαζαράκι και το Χαϊκάλι.
Παναγιώτα Βρόντου

Είμαι από τα Λουσικά. Στο χωριό μας έχουν βρεθεί μυκηναϊκοί τάφοι και τα εκθέματά τους βρίσκονται στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας. Ακόμα έχουν βρεθεί και απολιθώματα ελέφαντα.
Σημαντικά κτίρια του χωριού μας είναι τα σχολεία μας, το λαογραφικό μουσείο, η εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου με τα παρεκκλήσια μας.
Το χωριό μας έχει έναν κεντρικό δρόμο που ονομάζεται οδός Καλαβρύτων καθώς επίσης και μικρούς κάθετους δρόμους.Αν ακολουθήσεις τον κεντρικό μας δρόμο θα οδηγηθείς στα Καλάβρυτα.
Στο χωριό μας δεν υπάρχει κεντρική πλατεία.Έχουμε όμως το πολύ μεγάλο προαύλιο του σχολείου μας καθώς και το μεγάλο προαύλιο της εκκλησίας μας. Μικρότερες πλατείες υπάρχουν στο κάτω μέρος του χωριού μας, το προαύλιο του Δημαρχείου και στο συνοικισμό Σπαλιαραίικα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του χωριού μας και των προγόνων μας μπορούμε να βρούμε στο βιβλίο που έχει γράψει ο δάσκαλος Ιωάννης Λινάρδος.

Στον τόπο μας, τα Λουσικά υπάρχουν παλιά έθιμα: ο γαϊδουρόγαμος,οι μασκαράδες που πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι. Το Πάσχα καβάλαγαν το άλογο και έλεγαν για το Λάζαρο που αναστήθηκε.
Ρένια Ροδοπούλου

Προσωπικότητες

Στο χωριό μας έχει γεννηθεί ο Παναγιώτης Αναστασόπουλος που είναι ηθοποιός, έχει παίξει στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Επίσης είχε δημιουργήσει τη θεατρική ομάδα του παλιού Δήμου μας.

Λινάρδου Εύη

Ορισμένοι από τους σημαντικούς ανθρώπους του τόπου μου:

Βασίλειος Τερζής.Γεννήθηκε το 1910 και πέθανε το 1980. Ήταν γιατρός και είχε θεραπεύσει παιδιά και παππούδες.
Δημήτριος Ραγιάς. Γεννήθηκε το 1920 και πέθανε το 1985. Ήταν γιατρός και είχε θεραπεύσει πολλούς ανθρώπους.
Γεώργιος Ροδόπουλος. Γεννήθηκε το 1910 και πέθανε το 1985. Ασχολήθηκε με το εμπόριο.
Θεμοστοκλής Λινάρδος. Γεννήθηκε το 1915 και πέθανε το 1985. Ήταν ράφτης.
Δημήτριος Σιμωτάς. Γεννήθηκε το 1915 και πέθανε το 1987. Ήταν αποθηκάριος Συνεταιρισμού Λουσικών. Είχε τελειώσει το Σχολαρχείο.
Χαράλαμπος Σελμπέρης. Είχε διάφορες δραστηριότητες στα πανηγύρια.

Εκεί από όπου κατάγεται ο πατέρας μου έχουν γεννηθεί οι οπλαρχηγοί Ασημάκης Σκαλτσάς και οι Πετμεζάδες.
Αθλητής που έχει γεννηθεί στην Πάτρα είναι ο Δημήτριος Τόφαλος.
Παρασκευή Λινάρδου

Ρένια Ροδοπούλου

Οι πιο γνωστοί πολιτικοί του Νομού μας ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο γιος του Ανδρέας.

Μαρία Παπανδρεοπούλου

Μουσικός που έχει γεννηθεί στο νομό μας είναι ο Θάνος Μικρούτσικος. Ποδοσφαιριστής γνωστός είναι ο Κατσουράνης.

Κωνσταντίνα Σπαλιάρα

Στα παλιά τα χρόνια υπήρχαν χωριά που και σήμερα υπάρχουν αλλά είχαν διαφορετικές ονομασίες.
Το Αχαϊκό παλιά το λέγανε Πεντρόνι και το Καλαμάκι το λέγανε Χαρμπιλέικα. Η Χαραυγή λεγόταν Χατζούρι, τα Πηγάδια Τζάιλο, το Πολύλοφο Μπράτη, το Ελαιοχώρι Μπινιαρέικα, ο Άγιος Νικόλαος Κράλη και τα Λουσικά Κάτω Σουδενέικα.

Μαρία Παπανδρεοπούλου

Οι μικροί μας Ποιητές

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄Τάξης γίναμε ποιητές.

Απολαύστε τη δουλειά μας….

Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτούλα μας

Αγαπητοί φίλοι,

Οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι δασκάλες μας των Α και Β τάξεων του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λουσικών σας καλούμε στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 09:00΄ π.μ.

Πρόσκληση / Invitation

Θα ήταν χαρά μας να παρακολουθήσετε μαζί μας «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Η  νύχτα των Αγγέλων»(Α Τάξη) και τη «Βαρυστομαχιά του Άι –  Βασίλη» (Β Τάξη) μαζί με πολλές άλλες μουσικοχορευτικές και εικαστικές εκπλήξεις που ετοιμάσαμε με τις δασκάλες μας Ντούρα Χρυσούλα και Κοζιώρη Κων/να.

Η Βαρυστομαχιά του Aϊ-Βασίλη / Santa’s diet (Πηγή: Τόκας Δημήτριος)

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα / The girl with matches (Πηγή: Τόκας Δημήτριος)

Υ.Γ. Για τυχόν καταστροφή του κόσμου ουδεμία ευθύνη φέρουμε…

Χρόνια Πολλά…

Εμείς τα παιδιά


Αποτελέσματα μαθητικών εκλογών Ε Τάξης:

Η τάξη μας ψήφισε και αποφάσισε:

Πρόεδρος: Ανδρέας Κ.

Αντιπρόεδρος: Χριστίνα Π.

Γραμματέας: Ελένη Π.

Ταμίας: Έρικα Τ.

Αναπλ. Ταμίας: Έφη Δ.

Συγκεντρώνουμε φωτογραφίες των μαθητών του σχολείου μας που προβάλλουν τον τόπο μας…

Ο Κεντρικός Δρόμος
Κάπου στο Κέντρο του χωριού
Έξω από το παλιό Δημαρχείο

Στείλε κι εσύ μια φωτογραφία από τα Λουσικά ή το μέρος που κατοικείς (Αχαϊκό , Θωμαίικα, Φώσταινα κλπ) και πάρε μέρος στην προσπάθεια να προβάλουμε την περιοχή μας…

Να σας ενημερωσουμε όμως ότι στο δικό μας blog ΑΠΕΧΘΑΝΟΜΑΣΤΕ τους διαγωνισμούς. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε από μεράκι, χωρίς να έχουμε να αποδείξουμε σε κανέναν τίποτε αλλά ούτε και να βγάλουμε κάποιο κέρδος απ’ αυτό.

Παράλληλα σεβόμαστε τη γνώμη του καθενός και θα βοηθήσουμε στο να την προβάλει δίνοντάς του “βήμα” μέσα από τις e-σελίδες μας…

Υπογραφή: Η Συντακτικη Ομάδα της ηλεκτρονικής μαθητικής μας εφημερίδας

Μαθητικές Εκλογές

Σρις αρχές Νοεμβρίου  θα κάνουμε εκλογές μαθητικών κοινοτήτων σε όσες τάξες ενδιαφέρονται. Ας είμαστε όλοι/ες  οι υποψήφιοι/ες και οι ψηφοφόροι έτοιμοι…

Φίλες και φίλοι,

Πρόσκληση

Την Παρασκευή 26/11/2012 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανεβάζοντας την παράσταση  “Το μεγάλο μας τσίρκο” του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες οι μαθητές και  οι μαθήτριες των Γ και Δ τάξεων του σχολείου μας. Για μας  ήταν υπέροχα. Ευχαριστούμε όλους και όλες εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Πηγή: Η αφίσα του Κ.Θ.Β.Ε. για το ανέβασμα της ομώνυμης παράστασης στη Θεσσαλονίκη

Μαθήματα σε μαθητριες και μαθητές του σχολείου μας στον ελεύθερο  χρόνο

Αρχίσανε τα μαθήματα χορού στο χώρο του σχολείου μας (πληροφορίες κος Φραγκίσκος και Λινάρδου Μαρία)

Αρχίσανε τα μαθήματα αρμονίου και κιθάρας στο Πνευματικο Κέντρο Αγίου Γρηγορίου Λουσικών (πληροφορίες Πατήρ Κων/νος Στελλάτος τηλ. 6937870036)

Κατηχητικό

Αρχίσανε τα μαθήματα του κατηχητικού στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γρηγορίου Λουσικών κάθε Σάββατο 3:30΄(πληροφορίες Πατήρ Κων/νος Στελλάτος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *