Εκπ. Αργύρη-Λαιμού

Το blog της ομάδας τύπου & ενημέρωσης

Σαν Sebastian.

Φεβ 201527

Παρά τα φαινόμενα, τόσο η βασκική μορφή Ντονόστια και η ισπανική μορφή του Σαν Σεμπαστιάν έχουν την ίδια έννοια του Αγίου Σεβαστιανού . Το Dona / dono / doni στοιχείο στη χώρα των Βάσκων τοπωνύμια σημαίνει «άγιος» και προέρχεται από τη Λατινική Domine ? Το δεύτερο μέρος του Dono (Stia) περιέχει μια συντομευμένη μορφή του ονόματος του αγίου.
Η πόλη βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Χώρας των Βάσκων , στη νότια ακτή της Βισκαϊκό Κόλπο . Γραφική ακτογραμμή του Σαν Σεμπαστιάν είναι ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο κάνει. Το παραθαλάσσιο περιβάλλον ενισχύεται από μια λοφώδη περιοχή που είναι εύκολα προσβάσιμα, δηλαδή, Urgull (στην καρδιά της πόλης, δίπλα στην παραλία), ρομαντική Όρος Ulia εκτείνεται ανατολικά προς Pasaia , Όρος Adarra αυξάνεται υπερήφανος σήμερα στη νότια και Igeldo , με θέα τον κόλπο από τα δυτικά.

Η πόλη βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Urumea , Ντονόστια έχουν κατασκευαστεί σε μεγάλο βαθμό πάνω από τους υγρότοπους του ποταμού κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων. Στην πραγματικότητα, το κέντρο της πόλης και οι συνοικίες του Amara Berri και Riberas de Loiola βρίσκονται σε τέτοια έκταση και η πρώην κοίτη του ποταμού, τα οποία διοχετεύονται στο ρεύμα διοχετευόταν πορεία της στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.
Ως αποτέλεσμα της κατάκλισης Ντονόστια προς όλες τις κατευθύνσεις, πρώτα στις πεδινές περιοχές που διαμορφώνεται από τον ποταμό Urumea και αργότερα μέχρι τους λόφους, νέες συνοικίες προέκυψε μετά από τα τείχη της πόλης κατεδαφίστηκαν το 1863. Η πρώτη επέκταση της παλιάς πόλης απλώνεται προς το στόμα ποταμού, στην παλιά συνοικία που ονομάζεται Zurriola (ένα όνομα αργότερα δοθεί με απόφαση του Συμβουλίου για την περιοχή της άμμου και τη λεωφόρο κατά μήκος του ποταμού).

Η ορθογώνια διάταξη στις μέρες μας που απαρτίζουν το κέντρο της πόλης (η ανάπτυξη Cortazar) χτίστηκε μέχρι το 1914 (πρώτη φάση ολοκληρώθηκε) πολύ σε αρμονία με το παριζιάνικο Haussmannian στυλ. Οι στοές της πλατείας Pastor Buen είχαν διαμορφωθεί μετά αυτά της Rue de Rivoli , με την Maria Cristina Bridge εμπνεύστηκε από την Pont Alexandre III, που εκτείνεται το Σηκουάνα.Το Estación del Norte σιδηροδρομικό σταθμό στέκεται ακριβώς απέναντι από το γέφυρα εγκαινιάστηκε το 1864 λίγο μετά την άφιξη του σιδηροδρόμου προς Σαν Σεμπαστιάν, με μεταλλική οροφή του σχεδιάστηκε από τον Gustave Eiffel
Η Parte Vieja (Παλιά Πόλη), είναι η παραδοσιακή κεντρική περιοχή της πόλης, και περιβάλλεται από τοίχους μέχρι το 1863, όταν κατεδαφίστηκαν έτσι ώστε να καταλαμβάνουν το τέντωμα της άμμου και της γης που ένωνε την πόλη με την ηπειρωτική χώρα (ένα τέντωμα του τα τείχη εξακολουθούν να περιορίζει το παλιό τμήμα κατά την έξοδο του από το λιμάνι μέσω του Portaletas πύλη). Το παλιό τμήμα χωρίζεται σε δύο ενορίες σχετικά με τα Santa Maria και San Vicente εκκλησίες, οι κάτοικοι που ανήκουν στον πρώην που ονομάστηκε παραδοσιακά joxemaritarrak , ενώ εκείνες που συνδέονται με την τελευταία αναφέρονται ως koxkeroak . Ιστορικά, η koxkeroak μέχρι τις αρχές του 18ου αιώνα, σε μεγάλο βαθμό Γκασκόν κατοίκους που μιλούν. Ειδικά μετά το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο, δεκάδες μπαρ ξεπήδησε σε όλο το παλιό τμήμα που είναι πολύ δημοφιλής με τη νεολαία και τους τουρίστες, αν και όχι τόσο με τους κατοίκους της περιοχής. Τα περισσότερα σημερινά κτίρια ίχνος πίσω στον 19ο αιώνα, που χτίστηκε χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια και την αποφασιστικότητα των κατοίκων της πόλης μετά το 1813 την καταστροφή της πόλης από τις συμμαχικές αγγλο-πορτογαλικό στρατεύματα.

Υπάρχει ένα μικρό αλιευτικό λιμάνι και αναψυχής, με διώροφα γραφικά σπίτια με επένδυση κάτω από το μπροστινό τοίχωμα του βουνού Urgull . Ωστόσο, αυτά τα σπίτια είναι σχετικά νέα, που προκύπτουν από την αποστρατικοποίηση του λόφου,218 πωλούνται στο δημοτικό συμβούλιο από το Υπουργείο Πολέμου το 1924.

Κ.Η.Μ.Α Inc

πληροφορίες από wikipedia.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων