Περιβαλλοντικές Δράσεις

Την Πέμπτη 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο σχολείου περιβαλλοντικές δράσεις (καθαριότητα περιβάλλοντος χώρου του σχολείου – καθαριότητα σε μέρος της κοινότητας  – δενδροφύτευση – ανθοφύτευση).

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια δράσεων του προγράμματος Let’s Do it Greece 2018, σε συνεργασία με την «Ακτίνα εθελοντισμού» του δήμου Αγρινίου.

Την  Παρασκευή 27 Απριλίου, αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου παρουσίασαν στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, σε ειδική εκδήλωση του δήμου Αγρινίου, στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά, που αποτέλεσε ομαδική εργασία όλων των μαθητών του σχολείου.

 

 

Ημερίδα Παιδικού Βιβλίου

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 11:30, στα πλαίσια εκδηλώσεων εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο χώρο του σχολείου, με την συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Κάτσου – Καντάνη Σταυρούλα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα, να εκφράσουν τις απορίες τους για τη συγγραφή ενός βιβλίου, να αναλύσουν το βιβλίο «Η ΑΓΑΠΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ» και να μάθουν «μικρά μυστικά» από τον «μαγικό κόσμο» των βιβλίων και  των συγγραφέων.

 

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, από τις 08:15 έως 09:40, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

Ομιλήτρια ήταν η συνεργάτιδα του Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», Ψυχολόγος κ. Χαραλαμποπούλου Γεωργία, η οποία με απλό, κατανοητό και ταυτόχρονα επιστημονικό τρόπο, ανέπτυξε σφαιρικά το θέμα, παρουσίασε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου, αλλά και απλούς τρόπους πρόληψης, αποφυγής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης αυτών, προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον των μαθητών κι  έλυσε τις απορίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

 

 

25η Μαρτίου

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,  η σχολική εορτή για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, από τους μαθητές   της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, με τη συμμετοχή και των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου

Οι μικροί μαθητές, κατάφεραν να μας ταξιδέψουν στον κόσμο των ηρώων του πρόσφατου ιστορικού μας παρελθόντος, να μας συγκινήσουν και να μας μεταδώσουν συναισθήματα πατριωτισμού κι εθνικής υπερηφάνειας, με τον συγκινητικό τρόπο, με τον οποίο απέδωσαν τα θεατρικά σκετς, τα ποιήματα και τα τραγούδια.

Διδακτική Επίσκεψη στο Μεσολόγγι

Ταξίδι στο παρελθόν και γνωριμία με τον ιερό τόπο, στον οποίο γράφτηκαν οι πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, είχαν την ευκαιρία να κάνουν οι μαθητές του σχολείου μας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018.

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων και τη Δημοτική Πινακοθήκη του Μεσολογγίου, από τους εκπαιδευτικούς τους και ειδικούς ξεναγούς και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικές λεπτομέρειες από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των προγόνων μας, την Έξοδο του Μεσολογγίου, καθώς και γνωστές και άγνωστες πτυχές από τη ζωή και το έργο ηρωικών μορφών της επανάστασης, τόσο των Ελλήνων ηρώων που θυσίασαν τη ζωή τους για τη λευτεριά, όσο και των  χιλιάδων ξένων Φιλελλήνων, που έσπευσαν στην πατρίδα μας και βοήθησαν με κάθε μέσο, ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή, την Επανάσταση.

 

Ημερίδα – Παροχή Πρώτων Βοηθειών

Στα πλαίσια εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιεί το σχολείο μας πάνω σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων από έκτακτα περιστατικά και με σκοπό την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αγωγής υγείας, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, επιμορφωτική ενημερωτική ημερίδα ( για μαθητές της Δ΄- Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης)  σε θέματα αντιμετώπισης κινδύνων και παροχής πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά, όπως πνιγμός, ηλεκτροπληξία, απώλεια αισθήσεων, τσιμπήματα εντόμων και φιδιών, κρίσεις επιληψίας κ.α.

Την ενημέρωση ανέλαβε ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β Αγρινίου, το οποίο με απλό, κατανοητό, αλλά παράλληλα κι επιστημονικό τρόπο παρουσίασε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές το σημαντικό έργο που επιτελείται από το Ε.Κ.Α.Β, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους χορηγούνται οι πρώτες βοήθειες σε άτομα που το έχουν ανάγκη.

 

Ασφαλώς Ποδηλατώ

Την Τρίτη 27/02/2018,  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το εγκεκριμένο από το ΥΠΠΕΘ,  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ», από ειδικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ ), για μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, διάρκειας δύο διδακτικών ωρών.

 

Εκτέλεση Πειραμάτων σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ Αγρινίου

Οι μαθητές της   Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία σήμερα, 12-2-2018, να παρακολουθήσουν πειράματα σχετικά με το κεφάλαιο της Θερμότητας, από εκπαιδευτικό του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Αγρινίου, ο οποίος επισκέφτηκε για το σκοπό αυτό το σχολείο μας.

Η Πυροσβεστική στο σχολείο μας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 24/01/2018,  στο χώρο του σχολείου, εκπαιδευτική ημερίδα –  ενημέρωση από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, πάνω σε θέματα πυροπροστασίας, πυρόσβεσης, αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών και διαχείρισης σεισμικού κινδύνου.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, με απλό και κατανοητό τρόπο ενημέρωσαν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό για τα μέσα πυρόσβεσης, τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή κινδύνων σε περίπτωση πυρκαγιών, πλημμύρας,  σεισμών κλπ. καθώς και τον τρόπο αντίδρασης σε περιπτώσεις εκτάκτου κινδύνου.

Οι μικροί μαθητές μας άκουσαν με μεγάλη προσοχή  τις οδηγίες των ειδικών και ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα όταν έγινε επίδειξη του εξοπλισμού των πυροσβεστών και των πυροσβεστικών μέσων, αλλά και τη στιγμή  που οι ίδιοι έγιναν για λίγο  «μικροί πυροσβέστες», κρατώντας και  χρησιμοποιώντας –  με την καθοδήγηση των πυροσβεστών  – την πυροσβεστική μάνικα.

 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Η πίτα, την  οποία ευλόγησε ο ιερέας της ενορίας μας πατήρ Χριστόφορος, ήταν προσφορά της «Ακτίνας εθελοντισμού» του δήμου Αγρινίου και στην εκδήλωση παρευρέθησαν ως εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου, οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης Φαρμάκης και Ευθύμιος Γρίβας, μαζί με την υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού Ανθούλα Μακρή και εθελοντές του Δήμου Αγρινίου, οι οποίοι και μοίρασαν παιχνίδια σε όλους τους  μαθητές  του σχολείου μας, δημοτικού και νηπιαγωγείου, καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Ευχόμαστε σε όλους, μαθητές, γονείς εκπαιδευτικούς, καλή χρονιά, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

 

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων