ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 10/10/2019

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ 10/10/2019

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ – Τ.Ε.Ε ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

  Οι μαθητές της Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής και είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργική φαντασία τους και να  απολαύσουν τα δημιουργήματά τους με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ικανοποίηση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/10/2019 από τις 09:00 έως τις 11:00.

Στη συνέχεια  επισκέφτηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις στο Αγρίνιο, για ξεκούραση – ψυχαγωγία.

6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΕΥΡΩΠΑΪKH ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-

ΕΥΡΩΠΑΪKH ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα  Παρασκευή 27/09/2019, στο χώρο του σχολείου,  αθλητικές δραστηριότητες  στο πλαίσιο εορτασμού της 6ης Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού. 

  Στις δραστηριότητες που έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου, περιλαμβάνονταν ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, βόλεϊ), αερόβιες κινητικές δραστηριότητες, τρέξιμο, σκυταλοδρομίες, χορός και παιχνίδια για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων.

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ – ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

  Η νέα σχολική χρονιά στο σχολείο μας ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό, σηματοδοτώντας έτσι την  έναρξη των μαθημάτων.

 Το προαύλιο του σχολείου γέμισε και πάλι με παιδιά, χαρούμενες φωνές, ελπίδες και πολλά χαμόγελα.

  Αναγνώσθηκαν μηνύματα του Υπουργού Παιδείας, του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του διευθυντή του σχολείου και ευχές για μια νέα δημιουργική σχολική χρονιά.

 Μετά τον Αγιασμό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κ. Ζευγαρακίου, για μια ακόμη χρονιά προσέφερε γραφική ύλη και τετράδια στους μαθητές τους σχολείου μας, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον του για ζητήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα και  διάθεση για αλληλεγγύη και συνεργασία.

 

 

Διδακτική Επίσκεψη Μετέωρα- Μέτσοβο

 

         Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε η ετήσια ημερήσια διδακτική επίσκεψη των μαθητών του σχολείου, με συνοδεία γονέων και κηδεμόνων στα Μετέωρα  και στο Μέτσοβο.

         Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και μανιταριών στην πόλη της Καλαμπάκας, όπου έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα διάφορα είδη βαλσαμωμένων  πτηνών και θηλαστικών που αντίκρισαν.

        Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την επιβλητική Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου και περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της Μονής.

      Τελικός προορισμός για περίπατο και  ξεκούραση η μαγευτική πόλη του νομού Ιωαννίνων, το Μέτσοβο.

«Παραμύθι: ένα διδακτικό εργαλείο για Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Μεσολογγίου.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πολύτιμα στοιχεία της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου,  με διδακτικό εργαλείο ένα εκπαιδευτικό παραμύθι για τη Λιμνοθάλασσα, με τίτλο: «Της λίμνης το νερό, της θάλασσας το αλάτι, λιμνοθάλασσας παλάτι».

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου, στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί το ΚΠΕ, «ΑΛΥΚΕΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ».

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο του ΚΠΕ, να μάθουν για την ιστορία των αλυκών, να ενημερωθούν για τα οφέλη από τη χρήση του αλατιού αλλά και τις συνέπειες που προκαλεί η υπερκατανάλωσή του.

 Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο χώρο των αλυκών Μεσολογγίου και ενημερώθηκαν για τον πλούσιο υδροβιότοπο της λιμνοθάλασσας.

Τέλος, επισκέφτηκαν το χώρο της Τουρλίδας, για ξεκούραση.

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 11/04/2019 και στις 18/04/2019, οι μαθητές της Γ, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  του σχολείου μας, παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής Υγείας, με θέμα :

         «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ» και « ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ».

        Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών στην αναγνώριση παραγόντων κινδύνου και των συνεπειών τους, που σχετίζονται με την πρόκληση ατυχημάτων, καθώς και στη διαμόρφωση συμπεριφορών και κατάλληλου και ασφαλούς περιβάλλοντος για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου και την πρόληψη.

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Ξεναγήθηκαν στους χώρους, από  τους υπεύθυνους του σχολείου, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του  και για τη διαδικασία εισαγωγής τους σε αυτό.

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ

 Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, οι μαθητές του σχολείου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στη Μάνδρα Θέρμου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία του μοναστηριού, το οποίο χτίστηκε τον 16ο αιώνα, κάηκε το 1825 από τους Τούρκους και χτίστηκε ξανά το 1831.

  Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο χώρο και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα κέρινα ομοιώματα που βρίσκονται στο χώρο όπου εικάζεται πως λειτουργούσε Κρυφό Σχολειό.

 Κατόπιν, κατά τη διάρκεια της επιστροφής, είχαν τη δυνατότητα να αναπαυθούν και να απολαύσουν τις ομορφιές της λίμνης Τριχωνίδας στη θέση Δογρή.

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΙΑΔΝΗ ΔΑΝΤΕ  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, επισκέφτηκε το σχολείο μας η Αγρινιώτισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Έφη Σαμαρτζοπάνου, γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Αριάδνη Δάντε».

 Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δράσεων του 2ου Φεστιβάλ παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, που διοργάνωσε ο δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Ατωλ/νίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

  Η συγγραφέας, από την πρώτη στιγμή κέντρισε το ενδιαφέρον και την αγάπη των μικρών μαθητών, με την απλότητα, τη ζεστασιά, το χαμόγελο, την αμεσότητα του λόγου της και στη συνέχεια «ξεσήκωσε» μικρούς και μεγάλους με την εκπαιδευτική δράση «Ψάχνοντας το γλυκό», ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού – ως συνέχεια της γνωριμίας με το βιβλίο «Ψάχνοντας στην παραλία» – στο οποίο συμμετείχαν όχι μόνο μαθητές των μικρών τάξεων, οι οποίοι έγιναν για λίγο μεγάλοι  ερευνητές, αλλά και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για λίγο έγιναν μικρά παιδιά.

 Ακολούθως, οι μαθητές των μεγάλων τάξεων με αφορμή το βιβλίο «Ψάχνοντας την ερμηνεία» της Αριάδνης Δάντε, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα, να εκφράσουν τις απορίες τους, να καταθέσουν τις απόψεις τους και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες των διαδικτυακών εφαρμογών, τα πλεονεκτήματα, αλλά και τους κινδύνους που κρύβει η χωρίς όρια και κανόνες χρήση του διαδικτύου, μέσα από την εκπαιδευτική δράση «Ο Ενρίκε από  το Μεξικό».

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων