Θεατρική Παράσταση Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου – » Ο Εγωιστής Γίγαντας «

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου την τρυφερή ιστορία του «Εγωιστή Γίγαντα» που  γράφτηκε το 1888 από τον Όσκαρ Ουάιλντ και κατέχει αναμφισβήτητα ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους πολύτιμους θησαυρούς της παιδικής ηλικίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια ακολούθησε διδακτική επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις «TENIS CLUB» στο Αγρίνιο.

 

‘Ασκηση Ετοιμότητας Για Σεισμό – Η Πυροσβεστική Στο Σχολείο Μας

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  στο χώρο του σχολείου άσκηση ετοιμότητας για σεισμό. Η άσκηση διενεργήθηκε στα πλαίσια του μνημονίου ενεργειών για τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου, που συντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και περιγράφει τις ενέργειες διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου της σχολικής μας μονάδας, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από σεισμό.

Την ίδια ημέρα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου βρέθηκε στο σχολείο μας κι ενημέρωσε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό για τα μέσα, τον εξοπλισμό, το γενικότερο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και για  τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή κινδύνων από σεισμούς, πυρκαγιές, έκτακτα καιρικά φαινόμενα κλπ., καθώς και για τους τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κινδύνων.

Στη συνέχεια έγινε επίδειξη της σωστής χρήσης των πυροσβεστήρων από τους πυροσβέστες και οι μικροί μαθητές έγιναν για λίγο πυροσβέστες, χρησιμοποιώντας την πυροσβεστική μάνικα για την κατάσβεση εικονικής πυρκαγιάς.

 

 

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Η νέα σχολική χρονιά στο σχολείο μας ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό, σηματοδοτώντας έτσι την  έναρξη των μαθημάτων.

Το προαύλιο του σχολείου γέμισε και πάλι με παιδιά, χαρούμενες φωνές, ελπίδες και πολλά χαμόγελα.

 Αναγνώσθηκαν μηνύματα του Υπουργού Παιδείας, του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του διευθυντή του σχολείου και ευχές για μια νέα δημιουργική σχολική χρονιά.

Μετά τον Αγιασμό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κ. Ζευγαρακίου προσέφερε γραφική ύλη και τετράδια στους μαθητές τους σχολείου μας, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον του για ζητήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα και  διάθεση για αλληλεγγύη και συνεργασία.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2018-2019

Την επέτειο του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940, γιόρτασε σήμερα 25/10/2018, το σχολείο μας.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, οι μαθητές της  Γ΄ και Δ΄ τάξης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, Πετρόπουλο Νικόλαο, Δόσιο Παντελή και της κ. Θεοτοκάτου Θάλειας εκπαιδευτικού μουσικής του σχολείου, παρουσίασαν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ποιήματα, αφηγήσεις και τραγούδια, ζωντάνεψαν μνήμες και μας μετέδωσαν τις ιδιαίτερες συνθήκες και το ηρωικό πνεύμα της εποχής εκείνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, οι μαθητές του σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό έλαβε μέρος στον εκκλησιασμό στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και παρακολούθησαν την ιερή δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των αγωνιστών, στο μνημείο των Ηρώων στο προαύλιο της εκκλησίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Τσαρούχης Χρήστος.

 

Περιβαλλοντικές Δράσεις

Την Πέμπτη 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο σχολείου περιβαλλοντικές δράσεις (καθαριότητα περιβάλλοντος χώρου του σχολείου – καθαριότητα σε μέρος της κοινότητας  – δενδροφύτευση – ανθοφύτευση).

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια δράσεων του προγράμματος Let’s Do it Greece 2018, σε συνεργασία με την «Ακτίνα εθελοντισμού» του δήμου Αγρινίου.

Την  Παρασκευή 27 Απριλίου, αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου παρουσίασαν στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, σε ειδική εκδήλωση του δήμου Αγρινίου, στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά, που αποτέλεσε ομαδική εργασία όλων των μαθητών του σχολείου.

 

 

Ημερίδα Παιδικού Βιβλίου

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 11:30, στα πλαίσια εκδηλώσεων εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο χώρο του σχολείου, με την συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Κάτσου – Καντάνη Σταυρούλα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα, να εκφράσουν τις απορίες τους για τη συγγραφή ενός βιβλίου, να αναλύσουν το βιβλίο «Η ΑΓΑΠΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ» και να μάθουν «μικρά μυστικά» από τον «μαγικό κόσμο» των βιβλίων και  των συγγραφέων.

 

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, από τις 08:15 έως 09:40, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο».

Ομιλήτρια ήταν η συνεργάτιδα του Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», Ψυχολόγος κ. Χαραλαμποπούλου Γεωργία, η οποία με απλό, κατανοητό και ταυτόχρονα επιστημονικό τρόπο, ανέπτυξε σφαιρικά το θέμα, παρουσίασε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου, αλλά και απλούς τρόπους πρόληψης, αποφυγής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης αυτών, προκάλεσε το ζωηρό ενδιαφέρον των μαθητών κι  έλυσε τις απορίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

 

 

25η Μαρτίου

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018,  η σχολική εορτή για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, από τους μαθητές   της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, με τη συμμετοχή και των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου

Οι μικροί μαθητές, κατάφεραν να μας ταξιδέψουν στον κόσμο των ηρώων του πρόσφατου ιστορικού μας παρελθόντος, να μας συγκινήσουν και να μας μεταδώσουν συναισθήματα πατριωτισμού κι εθνικής υπερηφάνειας, με τον συγκινητικό τρόπο, με τον οποίο απέδωσαν τα θεατρικά σκετς, τα ποιήματα και τα τραγούδια.

Διδακτική Επίσκεψη στο Μεσολόγγι

Ταξίδι στο παρελθόν και γνωριμία με τον ιερό τόπο, στον οποίο γράφτηκαν οι πιο ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, είχαν την ευκαιρία να κάνουν οι μαθητές του σχολείου μας την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018.

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στον Κήπο των Ηρώων και τη Δημοτική Πινακοθήκη του Μεσολογγίου, από τους εκπαιδευτικούς τους και ειδικούς ξεναγούς και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικές λεπτομέρειες από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των προγόνων μας, την Έξοδο του Μεσολογγίου, καθώς και γνωστές και άγνωστες πτυχές από τη ζωή και το έργο ηρωικών μορφών της επανάστασης, τόσο των Ελλήνων ηρώων που θυσίασαν τη ζωή τους για τη λευτεριά, όσο και των  χιλιάδων ξένων Φιλελλήνων, που έσπευσαν στην πατρίδα μας και βοήθησαν με κάθε μέσο, ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή, την Επανάσταση.

 

Ημερίδα – Παροχή Πρώτων Βοηθειών

Στα πλαίσια εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιεί το σχολείο μας πάνω σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων από έκτακτα περιστατικά και με σκοπό την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αγωγής υγείας, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, επιμορφωτική ενημερωτική ημερίδα ( για μαθητές της Δ΄- Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης)  σε θέματα αντιμετώπισης κινδύνων και παροχής πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά, όπως πνιγμός, ηλεκτροπληξία, απώλεια αισθήσεων, τσιμπήματα εντόμων και φιδιών, κρίσεις επιληψίας κ.α.

Την ενημέρωση ανέλαβε ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β Αγρινίου, το οποίο με απλό, κατανοητό, αλλά παράλληλα κι επιστημονικό τρόπο παρουσίασε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές το σημαντικό έργο που επιτελείται από το Ε.Κ.Α.Β, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους χορηγούνται οι πρώτες βοήθειες σε άτομα που το έχουν ανάγκη.

 

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων