ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 11/04/2019 και στις 18/04/2019, οι μαθητές της Γ, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  του σχολείου μας, παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής Υγείας, με θέμα :

         «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ» και « ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ».

        Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών στην αναγνώριση παραγόντων κινδύνου και των συνεπειών τους, που σχετίζονται με την πρόκληση ατυχημάτων, καθώς και στη διαμόρφωση συμπεριφορών και κατάλληλου και ασφαλούς περιβάλλοντος για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου και την πρόληψη.

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Ξεναγήθηκαν στους χώρους, από  τους υπεύθυνους του σχολείου, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του  και για τη διαδικασία εισαγωγής τους σε αυτό.

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ

 Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, οι μαθητές του σχολείου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής στη Μάνδρα Θέρμου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία του μοναστηριού, το οποίο χτίστηκε τον 16ο αιώνα, κάηκε το 1825 από τους Τούρκους και χτίστηκε ξανά το 1831.

  Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο χώρο και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα κέρινα ομοιώματα που βρίσκονται στο χώρο όπου εικάζεται πως λειτουργούσε Κρυφό Σχολειό.

 Κατόπιν, κατά τη διάρκεια της επιστροφής, είχαν τη δυνατότητα να αναπαυθούν και να απολαύσουν τις ομορφιές της λίμνης Τριχωνίδας στη θέση Δογρή.

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΙΑΔΝΗ ΔΑΝΤΕ  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, επισκέφτηκε το σχολείο μας η Αγρινιώτισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Έφη Σαμαρτζοπάνου, γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Αριάδνη Δάντε».

 Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δράσεων του 2ου Φεστιβάλ παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, που διοργάνωσε ο δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Ατωλ/νίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

  Η συγγραφέας, από την πρώτη στιγμή κέντρισε το ενδιαφέρον και την αγάπη των μικρών μαθητών, με την απλότητα, τη ζεστασιά, το χαμόγελο, την αμεσότητα του λόγου της και στη συνέχεια «ξεσήκωσε» μικρούς και μεγάλους με την εκπαιδευτική δράση «Ψάχνοντας το γλυκό», ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού – ως συνέχεια της γνωριμίας με το βιβλίο «Ψάχνοντας στην παραλία» – στο οποίο συμμετείχαν όχι μόνο μαθητές των μικρών τάξεων, οι οποίοι έγιναν για λίγο μεγάλοι  ερευνητές, αλλά και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για λίγο έγιναν μικρά παιδιά.

 Ακολούθως, οι μαθητές των μεγάλων τάξεων με αφορμή το βιβλίο «Ψάχνοντας την ερμηνεία» της Αριάδνης Δάντε, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα, να εκφράσουν τις απορίες τους, να καταθέσουν τις απόψεις τους και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες των διαδικτυακών εφαρμογών, τα πλεονεκτήματα, αλλά και τους κινδύνους που κρύβει η χωρίς όρια και κανόνες χρήση του διαδικτύου, μέσα από την εκπαιδευτική δράση «Ο Ενρίκε από  το Μεξικό».

Eβδομάδα εθελοντισμού «Let’s do it Greece»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ «ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ»

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΟΥ

 

   Στα πλαίσια της «εβδομάδας εθελοντισμού», που διοργανώθηκε από τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση της χώρας «Let’s do it Greece», με τη συμμετοχή   της «Ακτίνας Εθελοντισμού» του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Κάτω Ζευγαρακίου, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, πραγματοποίησαν περιβαλλοντικές δράσεις εντός και εκτός σχολικού χώρου, μεταφέροντας με τις πράξεις τους ένα δυνατό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς προς το φυσικό και  κοινωνικό περιβάλλον.

  Οι μαθητές, με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό, προχώρησαν σε καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου και μέρους της τοπικής κοινότητας, συμβάλλοντας έτσι με το παράδειγμά τους, στη μετάδοση θετικών μηνυμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάληψη ανάλογων δράσεων  και από τους ενήλικες συμπολίτες μας. Στη συνέχεια, επιστρέφοντας στο σχολείο, μετέτρεψαν – με τη δημιουργική σκέψη και τη φαντασία τους – τον αύλειο χώρο σε ένα απέραντο εργαστήρι κατασκευής όμορφων δημιουργιών από καθημερινά ανακυκλώσιμα υλικά, ανακαλύπτοντας και υιοθετώντας την άποψη,  ότι «τίποτα δεν πάει χαμένο».

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

 

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, οι μαθητές του σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό έλαβε μέρος, από κοινού με το νηπιαγωγείο Ζευγαρακίου, στον εκκλησιασμό στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και παρακολούθησαν την ιερή δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των αγωνιστών, στο μνημείο των Ηρώων στο προαύλιο της εκκλησίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Καγιάφα Αναστασία.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, γιόρτασε σήμερα 22/03/2019, το σχολείο μας.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, οι μαθητές της  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και δύο μικροί μαθητές της Α΄ τάξης με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, Σβέρκα Θεόδωρο, Τσαρούχη Χρήστο, και της κ. Κολτσίδα Σπυριδούλας γυμνάστριας του σχολείου – που επιμελήθηκε τους παραδοσιακούς χορούς – μας μετέφεραν νοερά στο ένδοξο παρελθόν της φυλής μας.

Μέσα από τις αφηγήσεις, τα τραγούδια, τα σκετς και ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές των προγόνων μας, ζωντάνεψαν μνήμες, «ανέστησαν» ηρωικές μορφές,  μας μετέφεραν το ηρωικό πνεύμα της εποχής και μας ταξίδεψαν με συγκινητικό τρόπο, σε μια από τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας μας.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2019

«ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2019»

 Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ξεφαντώσουν, τραγουδώντας ,  χορεύοντας και καταναλώνοντας παραδοσιακά εδέσματα, στον αύλειο χώρο του σχολείου, τηρώντας το έθιμο του εορτασμού της Τσικνοπέμπτης.

Από νωρίς το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων φρόντισε να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για το παραδοσιακό «τσίκνισμα» και τη μουσική επένδυση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ιδιώτες και φορείς της τοπικής κοινότητας, προσέφεραν ο καθένας ό,τι μπορούσε για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Τους ευχαριστούμε πολύ  κι ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλους, με υγεία και Καλή Σαρακοστή!!!

 

   

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ

«ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ»

 Την   Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, αλλά και  να εκτελέσουν οι ίδιοι πειράματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στο κεφάλαιο της θερμότητας.

Τους δόθηκε έτσι η ευκαιρία να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο βασικές έννοιες της θερμότητας, της θερμοκρασίας και της συμπεριφοράς των υλικών σωμάτων στις διάφορες συνθήκες.

 Η εκτέλεση των πειραμάτων έγινε με την καθοδήγηση εκπαιδευτικού από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Αιτωλοακαρνανίας (ΕΚΦΕ), που επισκέφτηκε το σχολείο μας για το συγκεκριμένο σκοπό.

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΚΑΠΡΑΛΟΣ»

  Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄, και Δ΄ τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην αίθουσα Τέχνης «ΚΑΠΡΑΛΟΣ» στο Αγρίνιο.

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων