Μετακομίσαμε!!!

Θα μας βρείτε στο νέο δικτυακό τόπο του σχολείου μας στην διεύθυνση http://dim-kampan.kil.sch.gr/new/

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μετακομίσαμε!!!

Σιτάρι – Αλεύρι – Ψωμί

<Σιτάρι – Αλεύρι – Ψωμί>. Μέσα από δραστηριότητες οι μικροί μαθητές της Α΄και Β΄Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καμπάνης , στα πλαίσια πάντα Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων , θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσα μόνον ……. ο παππούς τους ή η γιαγιά τους θα μπορούσε να τους διηγηθεί μέσα από ιστορίες ,  που σήμερα μοιάζουν κάτι σαν παραμύθι,  γιατί όπως ξέρουμε οι μεγαλύτεροι όλα έχουν βιομηχανοποιηθεί .

Τα πρώτα ερεθίσματα τα έχουν δεχτεί στη διδακτική επίσκεψη στο Κτήμα Μπαίρι στην Αξιούπολη – Κιλκίς.

Και να τους που έχουν ξεκινήσει,  μετά τις πρώτες βροχές που φέτος έχουν αργήσει κάπως , με την σπορά του σιταριού,  σε ότι πρόχειρο διαθέτει ο περιορισμένος χώρος της αυλής του Σχολείου μας .

Ακολουθούν και άλλες δραστηριότητες σε επόμενες δημοσιεύσεις.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Η  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ. Είναι Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 και η κ. Ξ. Ιωάννα , δασκάλα της Ειδικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο Καμπάνης,  έχει αναλάβει δράση  με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του Σχολείου μας για τα Άτομα με Αναπηρία .

 

 

Κατηγορίες: ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ | Γράψτε σχόλιο

Κτήμα Μπαίρι- Αξιούπολη Κιλκίς

Τρίτη 19 Νοεμβρίου  2013. Στα πλαίσια Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων που εφαρμόζεται από τις δύο μικρές τάξεις του Σχολείου μας , Α΄και Β΄, με θέμα: < Σιτάρι -Αλεύρι – Ψωμί >  μαθητές και δάσκαλοι  είχαν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν από τον ιδιοκτήτη του Κτήματος κ. Γιάντση Κωνσταντίνο με μοναδικό τρόπο που άφησε άφωνους ακόμη και τους περισσότερους δασκάλους  με ποιόν τρόπο  ο πρώτος άνθρωπος, στα παλιά χρόνια, αγωνιζόταν  να φτιάξει  το ψωμί   μέχρι να φτάσουμε σήμερα να το βρίσκουμε έτοιμο και στο Super Market ή τον Φούρνο του χωριού .

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Τα Λαζαράκια εν δράσει ……!

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι μια από τις πιο σημαντικές ημέρες της Ορθοδοξίας, αφού σηματοδοτεί αφενός το θάνατο και αφετέρου τη ζωή. Είναι το τελευταίο και το μεγαλύτερο θαύμα του Χριστού, αφού ανέστησε τον νεκρό για τέσσερις ημέρες Λάζαρο, λέγοντας τη γνωστή σε όλους μας φράση «Λάζαρε, δεύρο έξω». Στις ημέρες μας, εκατοντάδες χρόνια μετά το θαύμα του Λαζάρου, αν και πολλά έθιμα εορτασμού έχουν χαθεί μέσα στο χρόνο, υπάρχουν κάποιοι τόποι στην Ελλάδα που κρατούν γερά τις παραδόσεις τους τις οποίες περνάνε από γενιά σε γενιά.

Παλαιότερα, αυτή την ημέρα, κανένας γεωργός δεν πήγαινε στο χωράφι του να εργαστεί, γιατί όπως πίστευαν, ό,τι έπιαναν θα μαραινόταν. Επιτρεπόταν μόνο η συγκέντρωση ξερών κλαδιών για το άναμμα των φούρνων τη Μεγάλη Εβδομάδα για το ψήσιμο των κουλουριών.

Την ημέρα αυτή επίσης, σε όλα τα σπίτια οι νοικοκυρές φτιάχνουν στριφτά κουλουράκια, «τα Λαζαράκια», συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό το σώμα του Λαζάρου που ήταν τυλιγμένο στο σάβανο.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 ,λίγο πριν το Σάββατο του Λαζάρου και οι μικροί Μάστερ Σεφ της Α΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καμπάνης , έχουν πιάσει δουλειά στο Εστιατόριο του Σχολείου , με την βοήθεια της κ. Καλλιόπης Τ. και της κ.Δέσποινας Τ. ,γιατί εκτός του ότι η μάθηση πρέπει να περιλαμβάνει και τέτοιου είδους δράσεις ,αλλά  θα πρέπει να τηρούμε και τις παραδόσεις . Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά και φυσικά τα γευτήκαμε όλοι μας , μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Κατηγορίες: Α΄ ΤΑΞΗ | Γράψτε σχόλιο