Αρχική » Χωρίς κατηγορία » «Το σώμα μου είναι δικό μου! Το αγαπώ και το σέβομαι!»

European Radio Logo

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

«Το σώμα μου είναι δικό μου! Το αγαπώ και το σέβομαι!»

 

Με τη Σεξουαλική Αγωγή ασχολήθηκε η ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη στο πλαίσιο του Α’ Θεματικού Άξονα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ». Τίτλος του προγράμματος ήταν «Το σώμα μου είναι δικό μου! Το αγαπώ και το σέβομαι!», πρόγραμμα το οποίο προσφέρεται από το Γραφείο Αγωγής Υγείας Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές όχι μόνο γνώρισαν λίγο καλύτερα το σώμα τους, και πιο συγκεκριμένα το αναπαραγωγικό τους σύστημα, αλλά έμαθαν και «να λένε τα πράγματα με τ’ όνομά τους», χρησιμοποιώντας την κατάλληλη επιστημονική ορολογία. Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους ήταν να μάθουν τα παιδιά να αντιμετωπίζουν με ωριμότητα θέματα που αφορούν τις αλλαγές στο σώμα τους και να νιώσουν την άνεση να συζητάνε γι’ αυτές χωρίς ταμπού και ντροπή. Μέσα από τη διαδικασία αυτή αποκτήσανε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αγάπη για τον εαυτό τους, καθώς και πίστη στην αξία της γνώμης, των συναισθημάτων και των ικανοτήτων τους άσχετα από το φύλο τους. Τέλος, μέσα από μικρά σενάρια, μπήκαν στη θέση συγκεκριμένων ηρώων και παίξανε τον ρόλο, ώστε να μπουν στη διαδικασία να νιώσουν σωματική ή συναισθηματική απειλή, να αναγκαστούν να θέσουν τα όριά τους και να εκφράσουν μια μικρή λέξη που έχει όμως τεράστια δύναμη: «ΟΧΙ!».

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σκουπάκη Μαρία

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση