• Καλώς ήρθατε στο τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλαβάρδων

 • Ο Μικρός Αναγνώστης

  mikan
 • Οι συγγραφείς βιβλίων για παιδιά που επισκέφτηκαν το σχολείο μας

 • Άγγελος Αγγέλου

 • Μαρία Ρουσάκη

  Μαρία Ρουσάκη
 • Ελένη Δικαίου

  Ελένη Δικαίου
 • Ελένη Σβορώνου

  Σβορώνου

  Ελένη Σβορώνου

 • Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

  Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
 • Βούλα Μάστορη

  Βούλα Μάστορη
 • Σχολική Βιβλιοθήκη

  Κάντε "κλικ" στην εικόνα. smiley

 • Oι ταινίες μας

    Έφαγα τον κόσμο να σε βρω   Δε βλέπει...κι όμως τρέχει   Περπατώ...ποδηλατώ,στην πόλη ή το χωριό κυκλοφορώ   Ο Νταής του σχολικού
 • To Φθινόπωρο

 • Αnimation στο Ενυδρείο

  Αnimation στο Ενυδρείο
 • Καλύτερη ζωή

  Kαλ.ζ
 • Ακρόπολη

  Ακρόπολη
 • Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης

  Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης

  Ένα παιχνίδι γνωριμίας με το μουσείο της Ακρόπολης

 • Ασφάλεια στο Internet

  Κάνε κλικ παρακάτω, για ασφαλές Ιnternet

 • Ενημερωνόμαστε για τους σεισμούς

 • Κυκλοφορώ με ασφάλεια

Xριστούγεννα στα Καλαβάρδα 2018-2019

Με δύο πολύ καλά προετοιμασμένα από τα παιδιά και τις /τους δασκάλες/ους τους και ιδιαίτερα διασκεδαστικά πραγματοποιήσαμε την χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Τα παιδιά ήταν υπέροχα, έπαιξαν σαν μικροί ηθοποιοί και μας τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα.

Ο Σύλλογος γονέων ετοίμασε μικρές εκπλήξεις-μαζί βέβαια με τον Αη Βασίλη- για τα παιδιά και όλοι οι γονείς προσέφεραν γλυκά και αλμυρά για τον μπουφέ μας.

Την επόμενη ημέρα, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό είπαμε τα κάλαντα στο χωριό. Ο Πρόεδρος μας κάλεσε μάλιστα στην κοινότητα, όπου από το μικρόφωνο, ακούστηκαν τα κάλαντα των παιδιών σε όλο το χωριό.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ετοίμασε μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά με εκπλήξεις, Άγιο Βασίλη, λουκουμάδες, face painting κ.α.

 

Και του χρόνου! Καλές γιορτές σε όλους!

Xριστούγεννα στο Παλάτι 2018-2019

Τα προγράμματα της Εφορείας Αρχαιοτήτων,με τη στήριξη της Προϊσταμένης της Εφορείας κ. Μαρίας Μιχαηλίδου, ζωντανεύουν κομμάτια της πολύχρονης ιστορίας της Ρόδου μέσα από έναν ιδιαίτερο, ενδιαφέρον, ψυχαγωγικό, βιωματικό  τρόπο, που προσελκύει και  συγκινεί τα παιδιά, όπως έχουμε διαπιστώσει συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα  ¨Στην πόλη των Ιπποτών¨, ¨Ρόδος, η απόρθητη πόλη¨, ¨Εννέα  αρχαιολογικά ευρήματα ζητούν λύση¨.

Σειρά τώρα είχαν και οι χριστουγεννιάτικες δράσεις της ΕΦΑ Δωδεκανήσου. Συναντηθήκαμε λοιπόν ξανά με την κ. Αγγελική Κοσμά, αρχαιολόγο και υπεύθυνη της εκπαιδευτικής δράσης «Χριστούγεννα σ’ ένα Παλάτι…μελωδίες και χρώματα στο Κάστρο των Αγγείων» και είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σ’ ένα πρωτότυπο πρόγραμμα εμπνευσμένο από την έκθεση «ICARO – ΙΚΑΡΟΣ, Το εργοστάσιο κεραμικών της Ρόδου, 1928-1988» που φιλοξενείται στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Μέσα από την περιήγηση στο  χώρο της έκθεσης με την καθοδήγηση της συντηρήτριας αρχαιοτήτων και  έργων τέχνης, κ. Δέσποινας Μαρσινοπούλου, τα παιδιά γνώρισαν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας, της λαογραφίας και της κεραμικής παράδοσης του τόπου μας, ενώ ήρθαν σε επαφή και με την αγγειοπλαστική τέχνη γενικότερα μέσα από την παρουσίαση της κ. Αγγελικής Κοσμά. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των παραπάνω καθώς και των συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, κ. Σωτήριου Πατατατούκου, Προϊσταμένου του Τμήματος Συντήρησης της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, και της κ. Μιράντας Μουστουχά, τα παιδιά δημιούργησαν στολίδια, εμπνευσμένα από τα κεραμικά της έκθεσης, σχεδιασμένα από τη σχεδιάστρια κ. Μάγδα Mαριά, τα οποία είχε επιμεληθεί και επεξεργαστεί ψηφιακά η κ. Ελευθερία Καντή, διοικητική υπάλληλο της Υπηρεσίας, και με αυτά στόλισαν  το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Παλατιού.

 

 

 

Οι αντιδράσεις, ερωτήσεις και οι θερμές κριτικές των παιδιών επιστρέφοντας στο σχολείο, αξιολογούν από μόνες τους αυτήν την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε πολύ και καλή συνέχεια στο έργο σας.

To νέο συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2018-2019

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που προέκυψε μετά τις εκλογές της 19ης Νοεμβρίου αποτελείται από:

Πρόεδρος: Στρατή Φωτεινή

Αντιπρόεδρος: Ζερβού Σεβαστή

Ταμίας: Σχοινάκη Κυριακή

Γραμματέας: Πονήρη Μαρία

Μέλη: Καραβόλια Κατερίνα, Χατζηγιάννη Μαγδαληνή, Μοσχίδη Χριστίνα

Αναπληρωματικά Μέλη: Σακράκη Μαρία, Χατζηανδρέου Νικόλαος, Σκλαβούρη Ιωάννα

17 Νοέμβρη 2018-2019

Μαζί με τα παιδιά και τους γονείς θυμηθήκαμε τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δικτατορίας και του Πολυτεχνείου, καθώς και όσα ακολούθησαν, μέσα από μία παρουσίαση στην αρχή της γιορτής μας.

Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν θεατρικά, παντομίμα και τραγούδησαν όλα μαζί γνωστά σε όλους μας τραγούδια με αναφορές σε εκείνες τις ημέρες.

Το νηπιαγωγείο έκλεισε όμορφα τη φετινή μας γιορτή τραγουδώντας και ζωγραφίζοντας¨Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο¨:

dav

Σε κάθε γιορτή, ημέρα μνήμης, κάτι περισσότερο μαθαίνουμε, αισθανόμαστε, αφουγκραζόμαστε την εποχή μέσα από τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες των άλλων, μέσα από τα διαβάσματά μας και τις θεάσεις μας.

Έτσι η γνώση της ιστορίας μας συνεχώς εμπλουτίζεται και μας καθιστά πολίτες συνειδητοποιημένους.

¨Η τέχνη του να είσαι γονιός¨- 2018-2019

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προσκλήθηκε στο σχολείο μας η Κα Παυλίδη Σοφία, Παιδοψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη στο Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Δήμου Ρόδου.

 

Η Κα Παυλίδη μίλησε για τις βασικές αρχές ανατροφής των παιδιών, την ανάγκη προσδιορισμού των ορίων, την ειλικρινή σχέση με τα παιδι, τις ενισχύσεις και τις συνέπειες  και για πολλά άλλα σημαντικά θέματα που προβληματίζουν γονείς και εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα και ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς και τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε την Κα Παυλίδη και τον Σύλλογο Γονέων για αυτήν την ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

Το Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Δήμου Ρόδου λειτουργεί επί της Ι. Μεταξά 1 στο διοικητήριο του παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου , στελεχωμένο και υποστηριζόμενο από επιστημονική ομάδα που αποτελείται από Κοινωνική Λειτουργό, Κλινικούς Ψυχολόγους, Λογοθεραπευτή και Ειδική Παιδαγωγό .
Παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους & τις οικογένειές τους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα .
Περιοχές ευθύνης του Κέντρου είναι κυρίως ο Δήμος Ρόδου αλλά και οι λοιποί Δήμοι της Δωδεκανήσου.
Τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζουν τα παιδιά είναι ποικίλα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής :
• Ψυχικές Διαταραχές
• Προβλήματα στην εξέλιξη των νοητικών λειτουργιών
• Ειδικές διαταραχές ανάπτυξης (π.χ. δυσλεξία ,άλλες μαθησιακές δυσκολίες κ.α.)
• Διαταραχές λόγου ,ομιλίας, φωνής.Τ
• Ψυχοκοινωνικά προβλήματα .
Τηλέφωνο για πληροφορίες και ραντεβού ( Δευτέρα & Τετάρτη) 22410-44620

Παυλίδη Σοφία Προϊσταμένη Τμήματος
Κέντρου Παροχής Συμβ/κών Υπηρεσιών τηλ.22410-44620
(Ψυχολόγος)

Ωράριο Λειτουργίας : 07.00 – 15.00 (Δευτέρα – & Παρασκευή)

Παίζουμε και μαθαίνουμε στο Μουσείο Παιχνιδιών 2018-2019

Όταν επισκέπτεσαι το Μουσείο Παιχνιδιών στην Αρχίπολη, ξέρεις ότι θα ξαναγυρίσεις. Κι αυτό γιατί, ο χώρος που δημιούργησαν η Ζακλίν και ο Θανάσης για παιδιά και μεγάλους, είναι ιδιαίτερα ξεχωριστός, γοητευτικός και πάνω απ΄όλα διασκεδαστικός. Στο Μουσείο Παιχνιδιών μπορείς να περάσεις την ημέρα σου, απλώς…παίζοντας.

Οι παλαιότεροι θα θυμηθούν τα παιχνίδια που έπαιζαν μικροί και οι νεώτεροι θα τα μάθουν και θα συγκρίνουν τα παιχνίδια της εποχής των γιαγιάδων και παππούδων με τα σημερινά, διαπιστώνοντας ποια άντεξαν στον χρόνο και ποια εξαφανίστηκαν και για ποιο λόγο (π.χ. η εμφάνιση του πλαστικού, οι νέες τεχνολογίες κ.α.)

Οι ιδιοκτήτες ανανεώνουν συνεχώς τα εκθέματα και τα παιχνίδια-ιδιοκατασκευές  που απλώνουν στο χαλί και το τραπέζι για να παίζουν οι μαθητές/τριες.

Την επόμενη άνοιξη θα έχουν διαμορφώσει τον εξωτερικό χώρο με τραπέζια και σκίαστρα για τους επισκέπτες.

Περισσότερα για το πρωτότυπο αυτό Μουσείο του νησιού μας  θα βρείτε στη σελίδα:

https://toymuseum.gr/

Μαζί για το παιδί-Γραμμή υποστήριξης γονέων, παιδιών, εκπαιδευτικών 2018-2019

Μια συμβουλευτική γραμμή, που ως στόχο έχει να παρέχει ψυχολογική στήριξη, συμβουλές και κατευθύνσεις σε γονείς, παιδιά και εφήβους έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα το συμβουλευτικό κέντρο «Μαζί για τα παιδιά».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: Ροδιακή

Το 3/Θ Δ.Σ.Καλαβαρδών εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών 2018-2019

Το Σχολείο μας εντάχθηκε μετά από αίτημά μας στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών, καλύπτοντας τις προϋπόθεση ύπαρξης ξεχωριστού χώρου βιβλιοθήκης. (Διαβάστε εδώ και εδώ).

Τα βιβλία μας θα καταχωρηθούν στο myschool και θα δοθεί κονδύλι από το Υπυργείο Παιδείας μέσω των Σχολικών Επιτροπών για τον εξοπλισμό των βιβλιοθηκών (ηλεκτρονικός εξοπλισμός και νέοι τίτλοι βιβλίων).

Συγχρόνως, ο χώρος της βιβλιοθήκης θα αναδιοργανωθεί, ώστε να είναι εύχρηστος και να διατίθεται προς χρήση στα παιδιά και τις δασκάλες τους.

Στο πλαίσιο ανανέωσης των τίτλων της σχολικής μας βιβλιοθήκης, ζητήσαμε από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να μας προτείνουν βιβλία που άπτονται των ενδιαφερόντων τους, (παιδικά, παιδαγωγικά κ.α.)ώστε να συντάξουμε έναν κατάλογο και να τον προτείνουμε στη Σχολική Επιτροπή.

Ο χώρος της βιβλιοθήκης θα συνεχίσει να είναι χώρος ανάγνωσης, επισκέψεων συγγραφέων και άλλων  φιλαναγνωστικών δράσεων, και μέσα από την αναδιαμόρφωση του χώρου θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα για τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς μας.

 

 

 

 

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018-2019

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώθηκε ως ημέρα που τα παιδιά των σχολείων  γνωρίζουν αθλήματα, παίζουν, οργανώνονται σε ομάδες κ.α. Την ημέρα αυτή, το σχολείο μας μαζί με τα Δημοτικά Σχολεία Διμυλιάς και Δαματριάς επισκεφθήκαμε το Άλσος του Αγ. .Σύλλα στη Σορωνή για να πραγματοποιήσουμε δράσεις από κοινού. Ο Κος Γούλας Βασίλης, Γυμναστής στα τρία δημοτικά σχολεία, οργάνωσε παιχνίδια για ομάδες παιδιών ανά ηλικία, έφερε αθλητικό υλικό από τα τρία σχολεία και τα παιδιά είχαν μια πολύ ευχάριστη ημέρα. Με την ευκαιρία, ανανεώθηκε η γνωριμία τα παιδιά των σχολείων μας, με τα οποία είχαμε συναντηθεί σε κοινές δράσεις και ανταλλαγές επισκέψεων την περσινή χρονιά.

Στην τάξη μας φτιάξαμε ένα όμορφο κολλάζ με αθλήματα, τα οποία βρήκαν τα παιδιά ξεφυλλίζοντας περιοδικά:

Kαλό ξεκίνημα στη νέα μας σχολική χρονιά! 2018-2019

Με τις καλύτερες ευχές και με όμορφη διάθεση ξεκινάμε τη φετινή μας χρονιά. Μετά τον Αγιασμό δόθηκαν τα βιβλία στα παιδιά και η πρώτη ενημέρωση γονέων, την οποία μπορείτε να δείτε στη συνέχεια:

 

 

 

 

Copyright © ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΚΑΛΑΒΑΡΔΑ ΡΟΔΟΥ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top