Συμμετοχή της Στ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ίου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Cinemathesis “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή της Στ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ίου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Cinemathesis “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα τον μήνα

Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών συζήτησε την Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα τον μήνα με βάση την 217785/Δ1/31-12-2018ΥΑ, ΦΕΚ 6014 Β΄ και τη με αριθμό πρωτ. Φ.7/16592/Δ1/04-02-2019 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που βρίσκονται σε ισχύ.

Έπειτα από διαλογική συζήτηση ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών αποφάσισε ομόφωνα την εφαρμογή της ανωτέρω δράσης κάθε 2ο Σαββατοκύριακο με έναρξη το 3ο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Οι διδάσκοντες/ουσες εκπαιδευτικοί δεν θα αναθέτουν εργασίες ή/και γραπτές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά τα Σαββατοκύριακα αυτά, διαμορφώνοντας ανάλογα το πρόγραμμα της τάξης/τμήματος τους. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων πριν την έναρξη υλοποίησης της απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών θα ενημερώσουν τους μαθητές/τριες της τάξης/τμήματός τους και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα τον μήνα

Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς, καλή αρχή σε όλες και όλους μας!

Αρχικά, καλωσορίζουμε στο σχολείο μας όλους τους γονείς και τα παιδιά της Α’ τάξης, αλλά και τους νέους μαθητές μας που έρχονται με μετεγγραφή από άλλα σχολεία. Θα σας δούμε όλες και όλους στον Αγιασμό της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 πμ. στο προαύλιο του σχολείου μας.  Οι μαθητές θα μπορούν να προσέλθουν από τις 10:00 πμ έως τις 10:15 πμ. Μετά το πέρας του αγιασμού τα παιδιά θα περάσουν στις τάξεις τους, θα γνωρίσουν τις/τους δασκάλες/ους τους, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 11.30 πμ.

Από την Τρίτη 12-9-2023 τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά, τόσο στο κανονικό πρόγραμμα (08.15-13.15), όσο και στο ολοήμερο πρόγραμμα (13.15-16.00).

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑγιασμόςΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Eγγραφή των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το Σχολικό έτος 2023-2024.

Αγαπητοί γονείς,

Επισυνάπτεται έντυπο για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το Σχολικό έτος 2023-2024.

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης εγγραφής μαθητή/τριας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι η Παρασκευή 12η Μαΐου.

Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, απαιτείται η γραπτή έγκριση του/της οικείου/ας Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Eγγραφή των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το Σχολικό έτος 2023-2024.Λήψη αρχείου

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Δελτίο Τύπου για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δ.Σ.Ίου

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές/τριες του Δ.Σ.Ίου.

Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγή Υγείας

Οι μαθητές/τριες της Ε΄&  Στ΄ του Δημοτικού σχολείου Ίου θα συμμετάσχουν στα εγκεκριμένα Προγράμματα Αγωγής Υγείας για το μαθητικό πληθυσμό για το έτος 2022-2023, την Τρίτη 25 Απριλίου, βάση με:

 • την με αρ. 1614/Υ1/8-1-2020 Απόφαση της Υπουργού και των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β΄8/10-1-2020)
 • το με αρ. πρωτ. 60156/24-5-2022 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.
 • το με αρ. πρωτ. 91909/22-7-2022 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Απόσπασμα πρακτικού του Ι.Ε.Π.)
 • το με αρ. πρωτ. 107297/6-9-2022 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.
 • το με αρ. πρωτ. 112828/19-9-2022 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Απόσπασμα πρακτικού του Ι.Ε.Π.)

Τα προγράμματα που θα παρακολουθήσουν οι μαθητές θα είναι τα εξής:

 • Bi-3 & 4 Μεγαλώνω και αλλάζω. Τι μου συμβαίνει; χωριστή παρουσίαση για αγόρια και κορίτσια. (Στ΄ Δημοτικού)
 • I2 -28 Πρόληψη ατυχημάτων. (Ε΄& Στ΄ Δημοτικού)

Επίσκεψη συγγραφέων στο Δημοτικού Σχολείου Ίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου την Κυριακή 23 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των συγγραφέων Μαρίας Αγγελίδου και Ειρήνης Βοκοτοπούλου στο Δημοτικό Σχολείο Ίου την Τετάρτη 26 Απριλίου. Στη δράση θα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες της Γ΄, Δ΄,Ε΄ & Στ΄. Οι συγγραφείς θα μιλήσουν στα παιδιά για την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της φιλαγνωσίας και του βιβλίου στα παιδιά.

Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Water Matters

Με το σύνθημα “Water Matters“, το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων (Ι.ΘΑ.ΒΙ.Π.Ε.Υ.) του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), έχει αναλάβει την εκπόνηση Μικρού Σχεδίου Επιχορήγησης με τίτλο «Αύξηση της Γνώσης για τη Σημασία της Καλής Κατάστασης των Υδάτινων Σωμάτων», στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου περιόδου 2014-2021 (ΧΜ ΕΟΧ 2014 – 2021). Στόχος είναι η υλοποίηση μιας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα νησιά Σαντορίνη, Ίο, Λέρο, Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο, η οποία θα απευθύνεται σε μαθητές/τριες καθώς και στο ευρύ κοινό με σκοπό να αναδείξει τις πιέσεις που υφίστανται τα υδάτινα σώματα και να επιδιώξει την αύξηση της κατανόησης της σημασίας/αξίας των υδάτινων πόρων αρχικά στο μαθητικό πληθυσμό. Στο πρόγραμμα που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 03 Μαΐου (08:15-10:30) θα συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Ίου. Μέσω της εφαρμογής ποικίλων εκπαιδευτικών/ενημερωτικών και βιωματικών δράσεων (ανάπτυξη ψηφιακού υλικού, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, βιωματικές δράσεις πεδίου με μαθητές, πολιτιστικές δράσεις με μαθητές, προβολή και παρουσίαση δράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικές ημερίδες, science cafe, κλπ.) θα προβληθεί η ανάγκη για βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης των υδάτινων οικοσυστημάτων αλλά και της μείωσης των δυσμενών επιπτώσεων της ρύπανσης καθώς και άλλων ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Μέσα από τις δράσεις αυτές, το έργο επιδιώκει να συνεισφέρει στην συνεργασία μεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές στόχους, αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της γνώσης και της στάσης για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση και τη βελτίωση της κατάστασης του νερού.

Συμμετοχή στο σεμινάριο Βιωματικής Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας της Ομάδας Αιγαίου για την ενίσχυσης της στήριξης των Σχολείων και αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ίου να πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Βιωματικής Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Η Εκπαίδευση απευθύνεται σε μαθητές της Πέμπτης/Έκτης τάξης του Δημοτικού καθώς επίσης και σε εκπαιδευτικούς και θα πραγματοποιηθεί από εμπειρότατα πιστοποιημένα στελέχη του Ε.Ε.Σ., την κυρία Άννα Δουλάμη και την κυρία Αμαλία Λεντζή. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική αίθουσα του Δήμου Ιητών “Παπαπέτρου” την Τρίτη 09/05/2023 από τις 09:15 έως τις 10:45 και τους μαθητές/τριες θα συνοδεύσουν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων και τάξεων.

Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας της Ομάδας Αιγαίου για την ενίσχυσης της στήριξης των Σχολείων και αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ίου την Τετάρτη 10 Μαΐου (10:00-11:00) οι μαθητές/τριες της Ε΄& Στ΄ του Δημοτικού Σχολείου Ίου να «συναντηθούν» μέσω τηλεδιάσκεψης με τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλών Καλλιθέας. Η Συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ» θα πραγματοποιηθεί από την ψυχολόγο κυρία Δήμητρα Ζάφειρα. Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών Καλλιθέας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλών Καλλιθέας θα ενημερωθούν για τη ζωή στο νησί, θα αναπτύξουν επικοινωνία με παιδιά που ζουν σε έναν άλλο τόπο, θα μάθουν για τη ζωή και τα ενδιαφέροντά τους, ακόμα και για τις δυσκολίες τους. Αντίστοιχα, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ίου θα γνωριστούν με τον τρόπο ζωής των παιδιών με προβλήματα όρασης, το σύστημα και τρόπο εκπαίδευσης των τυφλών (γραφή braille, κτλ), τον τρόπο μετακίνησης κ.ο.κ

Οι Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

 • Να μάθουν τα παιδιά να σέβονται και να αποδέχονται τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.
 • Να γνωρίσουν τα ήθη και τις συνήθειες άλλων πολιτισμικών ομάδων.
 • Να αποδεχθούν την κάθε είδους μορφή διαφορετικότητας.
 • Να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.
 • Να γνωρίσουν πως υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διαφόρων μορφών αναπηρίες και να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά τους.
 • Να αποκτήσουν στάσεις και συμπεριφορές που θα βοηθήσουν τα παιδιά να μεγαλώσουν απαλλαγμένα από προκαταλήψεις.
 • Να μάθουν να συζητούν, να ακούν και να σέβονται τις απόψεις και τις ανάγκες των άλλων.

Μέσα από αυτή την επαφή οι μαθητές/τριες θα κατανοήσουν ότι μπορεί να είμαστε όλοι ίσοι, αλλά και διαφορετικοί και ότι ο καθένας έχει κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει και να είναι τόσο σπουδαίος και σημαντικός όσο και οι άλλοι.

Ενημέρωση από τη Σχολική Ψυχολόγο κα Δήμητρα Τσαλίμα στο Δημοτικού Σχολείου Ίου σχετικά με το θέμα του Σχολικού εκφοβισμού

Την Παρασκευή 05 Μαΐου, οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων και των τμημάτων του Δημοτικού σχολείου Ίου θα ενημερωθούν από την σχολική ψυχολόγο κα Δήμητρα Τσαλίμα σχετικά με το θέμα του Σχολικού εκφοβισμού.

Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι

Την συμμετοχή των μαθητών/τριών όλων των τάξεων και των τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου Ίου στο εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος Ίου “Προσέχω – Μαθαίνω- Νοιάζομαι”, την Τρίτη 16 Μαΐου οι τάξεις/τμήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού από τις 10:00 έως τις 11:30 και την Πέμπτη 18 Μαΐου οι τάξεις/τμήματα Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού από τις 10:00 έως τις 11:30.

Πραγματοποίηση της Περιβαλλοντικής δράσης της WWF ¨Υιοθέτησε μια παραλία¨

Η πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής, περιβαλλοντικής δράσης της WWF ¨Υιοθέτησε μια παραλία¨ στην οποία λαμβάνει μέρος το Δημοτικό σχολείο Ίου, θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου ή την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Η ημέρα της συγκεκριμένης δράσης θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς και τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δράσεις που θα προγραμματιστούν ή είναι ήδη προγραμματισμένες να συμμετέχουν οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Ίου. Στην εν λόγο δράση θα λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δελτίο Τύπου για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δ.Σ.Ίου

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Ίου στο πρόγραμμα Water MattersΛήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Ίου στο πρόγραμμα Water Matters

Παραλαβή Χορηγίας Διαδραστικού Συστήματος και Αθλητικού Υλικού

Αγαπητοί γονείς,

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής και τα μέλη Διδασκόντων/ουσών του Δημοτικού σχολείου Ίου βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουν πως η σχολική μας μονάδα παρέλαβε σήμερα 27 Μαρτίου, παρουσία του Δημάρχου Ιητών κ. Γκίκα, την χορηγία της Alpha Bank, Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη εκ μέρους των εκπροσώπων της, κα Ζάχαρη Ευσταθίας και κα Φωτίδου Ευαγγελίας. Η χορηγία αυτή προήλθε μετά την ένταξη της σχολικής μονάδας μας στο εγκεκριμένο  Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της τράπεζας Alpha Bank “Μαζί, με στόχο την παιδεία”, για τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Συγκεκριμένα, στο σχολείο μας δωρίσθηκαν τα κάτωθι:

Διαδραστικό Σύστημα (Δ.Σ.):

 • Ένας Διαδραστικός Πίνακας
 • Ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
 • Μία συσκευή προβολής
 • Εξειδικευμένο λογισμικό χρήσης του Διαδραστικού Συστήματος

Αθλητικός Εξοπλισμός:

 • 6 στρώματα γυμναστικής
 • 15 σχοινάκια γυμναστικής
 • 10 μπάλες μπάσκετ
 • 12 κώνοι σήμανσης
 • 10 μπάλες βόλεϊ
 • 10 μπάλες ποδοσφαίρου
 • 4 πινακάκια γυμναστών
 • 4 σφυρίχτρες
 • 15 χούλα χουπ
 • 3 τσάντες φύλαξης της μπάλας
 • 1 ηλεκτρονική τρόμπα
 • 1 καρότσι φύλαξης αθλητικού εξοπλισμού

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών του Δημοτικού Σχολείου Ίου μαζί με την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής θα συνεχίσει τις προσπάθειες αναβάθμισης του σχολείου μας!

IMG 20230327 101034

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παραλαβή Χορηγίας Διαδραστικού Συστήματος και Αθλητικού Υλικού

Ημερίδα: Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Image

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερίδα: Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο