“Οι φωτογράφοι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης, με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουν τη “Λέσχη Φωτογραφίας 2017”

Καντήρ, Στέφανος, Βούλα, Αλεμντάρ, Εργκάλ και Μ.

Picture1

Σταδιακά, γνωρίσαμε την τέχνη της φωτογραφίας και όπως ήταν αναμενόμενο, την αγαπήσαμε!! Ο ενθουσιασμός μας για το πρόγραμμα φωτογραφίας, που υλοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στο σχολείο, μας ήταν μεγάλος! Έτσι, συναποφασίσαμε, μεγάλοι και μικροί, να μεταδώσουμε τα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης και τεχνικής και να μιλήσουμε για τα βιώματά μας και παράλληλα να διοργανώσουμε έκθεση φωτογραφίας με τα φωτογραφικά μας έργα. Συνολικά, μας δόθηκαν τρεις ευκαιρίες για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας και το απολαύσαμε σε όλες!

1η παρουσίαση

Διημερίδα σχολικών προγραμμάτων της Δ/νση Π.Ε. Έβρου – Τρίτη και Τετάρτη, 16 Μαΐου 2017, Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Όταν φτάσαμε μας ήταν γνώριμα τα λημέρια του μαγευτικού πλατανότοπου, καθώς ήταν η τρίτη φορά που το είχαμε επισκεφτεί. Μας υποδέχτηκε εκεί η κ. Έφη Ανδρεάδη και όλοι μαζί ξεχυθήκαμε ανάμεσα στα μεγάλα πλατάνια και στους μαθητές των άλλων σχολείων, που έστηναν τα ταμπλό των προγραμμάτων τους. Αφού, λοιπόν, αποφασίσαμε που θα στήσουμε την παρουσίασή μας, κατευθείαν ξεκινήσαμε να καρφιτσώνουμε τις φωτογραφίες και το πόστερ μας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και τριών μαθητών από άλλες τάξεις, τον Κωνσταντίνο, τον Παναγιώτη και τον Γιώργο.

Picture2
το σταντ και το πόστερ του προγράμματος φωτογραφίας στην διημερίδα παρουσιάσεων της ΔΙΠΕ Έβρου

Picture3

 

 

Αφού πέρασε λίγη ώρα, συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί στον πίσω χώρο του μουσείου όπου ο κ. Αλέκος Παλαβουζόπουλος, υπεύθυνος των σχολικών προγραμμάτων της ΔΙ.ΠΕ Έβρου, η κ. Κεχαγιά Φανού Θεσσαλία διευθύντρια της ΔΙΠΕ Έβρου, ο κ. Ιωάννης Ναϊτίδης, υπεύθυνος του Μουσείου Φ.Ι., και η κ. Έφη Ανδρεάδη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, μας καλωσόρισαν, μίλησαν για την αξία αυτών των δραστηριοτήτων στην σχολική ζωή και δόθηκε το έναυσμα για να αρχίσουν οι παρουσιάσεις.

ομιλίες
ομιλίες

Αμέσως μετά άρχισαν οι παρουσιάσεις των σχολείων. Από το δικό μας σταντ, πέρασαν οι μαθητές των υπόλοιπων σχολείων, και εμείς τους μιλήσαμε για τις φωτογραφίες που μας αρέσει να βγάζουμε, μοιραστήκαμε κάποια μυστικά της φωτογραφικής τέχνης και τους δείξαμε τις φωτογραφίες μας.

η παρουσίαση του προγράμματος από τους μαθητές μας
η παρουσίαση του προγράμματος από τους μαθητές μας

Αφού τελειώσαμε, κάναμε περίπατο και ξεναγηθήκαμε στα προγράμματα που πραγματοποίησαν οι μαθητές από τα υπόλοιπα σχολεία. Από τα αγαπημένα μας ήταν το πρόγραμμα ανακύκλωσης και τα παιχνίδια των ηπείρων.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων και με την αρωγή των εθελοντριών φοιτητριών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, χαλαρώσαμε και γελάσαμε πολύ παίζοντας διάφορα παιχνίδια στον πλατανότοπο, όπως “Το παιχνίδι των χρωμάτων”, όπου έπρεπε να βρούμε αντικείμενα της φύσης στο κατάλληλο χρώμα κάθε φορά.

το παιχνίδι των χρωμάτων
το παιχνίδι των χρωμάτων

 

 

2η παρουσίαση

Έκθεση Φωτογραφίας “Τα μικρά καρέ του τόπου μας” στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας 11-15 Ιουνίου 2017

Τα εγκαίνια της έκθεσής μας πραγματοποιήθηκαν στις 11 Ιουνίου, σε κλίμα χαράς, συγκίνησης και περηφάνιας. Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αλεξ/πόλης κ. Γεώργιος Παντελίδης, ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτριος Αδαμίδης, ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος κ. Χρήστος Γερακόπουλος, ο Δημ. Συμβουλος κ. Ιωάννης Ναϊτίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Βασίλης Κωνσταντίνου, η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, κ. Αναστασία Ηλιάδου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, συγγενείς και φίλοι των μαθητών.

Picture6
Picture7Picture8

         ομιλίες

Τα μέλη της “Λέσχης Φωτογραφίας 2017” του σχολείου μας
Τα μέλη της “Λέσχης Φωτογραφίας 2017” του σχολείου μας

Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις φωτογραφίες των μαθητών και να απολαύσουν τραγούδια από την σχολική χορωδία, υπό την θέα των πλατανιών. Το ένα από τα δύο τραγούδια που ακούστηκαν, ήταν το Imagine των Beatles, σε ελληνικούς στίχους της μουσικοπαιδαγωγού του σχολείου και υπεύθυνης του προγράμματος, Κατερίνας Γεροφώτη, το οποίο συνοδεύτηκε παράλληλα στη νοηματική γλώσσα από μαθητή του σχολείου μας, τον Κων/νο Σώμη, κι από την συνυπεύθυνη του προγράμματος και παιδαγωγό ειδικής αγωγής, Μουρκάκη Αγγελική.

Η Χορωδία του σχολείου μας τραγουδά
Η Χορωδία του σχολείου μας τραγουδά
Η Έκθεση φωτογραφίας μας
Η Έκθεση φωτογραφίας μας

 

3η παρουσίαση

Σχολική γιορτή λήξης και παρουσίασης προγραμμάτων, 15 Ιουνίου 2017

Οι συγγενείς, οι φίλοι, οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου μας συγκεντρωθήκαμε και παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις από τις διάφορες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές και τους συναδέλφους μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Όλοι απολαύσαμε τα τραγούδια της σχολικής χορωδίας αλλά και των προγραμμάτων, καθώς και τα ποιήματα ή τα λόγια των συμμαθητών μας!

Με πολλή συγκίνηση και χαρά μιλήσαμε για το υπέροχο ταξίδι που ζήσαμε φέτος μαζί κι αποχαιρετήσαμε τα μεγαλύτερους συμμαθητές μας, που θα φοιτήσουν πλέον στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης, αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές μας που θα συνεχίσουν και του χρόνου μαζί μας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβρη!!!

Μέσα από τις παρουσιάσεις του προγράμματός μας μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας και τα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης που μάθαμε τόσο με φίλους και συγγενείς καθώς και με πολλούς άλλους, όπως μαθητές κι εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων αλλά και με τους επισκέπτες της έκθεσής μας!!! Μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για όσα μάθαμε και καταφέραμε φέτος στο πρόγραμμα φωτογραφίας, να δείξουμε στον κόσμο πόσο περήφανοι και χαρούμενοι είμαστε γι’αυτά μας τα επιτεύγματα, πως παρόλες τις αδυναμίες μας, έχουμε και πολλές δυνατότητες, ταλέντα που με τα κατάλληλα ερεθίσματα και τις κατάλληλες ευκαιρίες, δείχνουμε πόσα πολλά είμαστε ικανοί να καταφέρουμε!!!
Ένας από τους μικρούς μας φωτογράφους και μαθητής του σχολείου μας, ο Στέφανος Μαραβέλιας, λέει σε συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Έβρου, alexpoli.gr, πως, μέσα από τον φακό του, βλέπει τον κόσμο ολόκληρο, περιγράφει τον ενθουσιασμό του για την τέχνη της φωτογραφίας και μοιράζεται ένα όνειρό του, να γίνει φωτογράφος!!

Παρακάτω, σας παραθέτουμε την συνέντευξη του Στέφανου, που δόθηκε στο alexpoli.gr:

Συνέντευξη του Στέφανου στο alexpoli.gr

και την συνέντευξη που παραχώρησαν στο κανάλι της Θράκης, “Δέλτα Τηλεόραση”, η διευθύντρια του Ειδικού Δ.Σ. Αλεξ/πολης, κ. Αναστασία Ηλιάδου, καθώς και οι δύο από τις συνυπεύθυνες του προγράμματος φωτογραφίας, η κ. Κατερίνα Γεροφώτη και η κ. Αγγελική Μουρκάκη:

http://v4.deltatv.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=16240%3A%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%83&Itemid=213