Καλό καλοκαίρι!!!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ | Κατηγορία ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ | , στις 21-06-2018

 

 

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Στιγμιότυπα από τη γιορτή λήξης!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 21-06-2018

Ανακυκλώνουμε στο σχολείο μας!!!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 21-06-2018

Σήμερα, Τρίτη 12/06/2018 το σχολείο μας με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου συμμετείχε σε πρόγραμμα ανακύκλωσης! Ανακυκλώσαμε, καπάκια, μπουκάλια πλαστικά και όλα τα βιβλία και τα τετράδια της χρονιάς που μας πέρασε. Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου για τη συνεργασία!

Συμμετοχή του σχολείου μας στην Πολιτιστική Μαθητιάδα Παραδοσιακών χορών

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 21-06-2018

Την Κυριακή 10/06/2018 το σχολείο μας συμμετείχε στην Πολιτιστική Μαθητιάδα Παραδοσιακών χορών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή και άλλων 11 σχολείων. Το σχολείο μας παρουσίασε το δρώμενο «Πιρπιρούνα» και χόρεψε τους εξής χορούς: «Ποδαράκι», «Γίκνα», και «Ζωναράδικο». Συμμετείχαν 13 μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄. Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου για την πολύτιμη βοήθειά του και τη χοροδιδάσκαλο κ. Ζωή Κουτσομιχάλη. Οι μαθητές/τριες πήραν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στη Μαθητιάδα.

«Η Στ’ σε τροχιά διαστήματος!!!»

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ | , στις 21-06-2018

Τη φετινή χρονιά, η Στ’ τάξη αποφάσισε να μελετήσει Το Ηλιακό σύστημα ,το οποίο αποτελεί μια διδακτική πρόταση που στοχεύει στη γνωριμία και οικοδόμηση νοητικών αναπαραστάσεων για τον Ήλιο, τη Γη και τους άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες, με τις οποίες ασχοληθήκαμε, είναι η ταυτότητα του κάθε πλανήτη, η θέση του κάθε πλανήτη στον πλανητικό χάρτη, ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των πλανητών, σύνδεση μυθολογίας με τα ονόματα των πλανητών, ο άνθρωπος στο διάστημα και ανακαλύπτοντας τους δικούς μας πλανήτες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με το πρόγραμμα αυτό ενεπλάκησαν σε ανακαλυπτικές και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες για τη μελέτη του ηλιακού συστήματος ενώ αξιοποιήθηκαν διάφορα διδακτικά εργαλεία και τεχνικές: παιχνίδια ρόλων, κατασκευές μοντέλων με απλά υλικά, επίλυση προβλημάτων, εικόνες, βίντεο, δημιουργία αφίσας, αναπαράσταση του ηλιακού συστήματος σε μακέτα. Τέλος, το «διαστημικό» μας ταξίδι έκλεισε με την επίσκεψή μας στο πλανητάριο της Θεσσαλονίκης, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν, σε μια πιο άμεση, επαφή με το Ηλιακό μας σύστημα.

«It’s all Greek to me»

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ | , στις 08-06-2018

Με αφορμή τον τίτλο μιας ενότητας από το βιβλίο της ΣΤ’ τάξης : Harmony, Melody and Rhythm, μιλήσαμε για το πόσο έχει επηρεάσει η Ελληνική γλώσσα την Αγγλική καθώς πολλές αγγλικές λέξεις είναι ελληνικές. Τα παιδιά έψαξαν στο internet λέξεις που χρησιμοποιούνται στην Αγγλική γλώσσα και σκέφτηκαν να φτιάξουν μια κατασκευή. Ο ήλιος συμβολίζει το φως του ελληνικού πολιτισμού και πάνω στις ακτίνες έχουν γραφτεί οι λέξεις. Ιδού το αποτέλεσμα…

«Τα κακαόδεντρα και οι σοκολάτες» από τους/τις μαθητές/τριες της Β΄ τάξης

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Β΄ΤΑΞΗΣ | , στις 08-06-2018

Η Β΄ τάξη πραγματοποίησε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Τα κακαόδεντρα και οι σοκολάτες» διάρκειας τριών μηνών (Μάρτιος – Μάιος). Στα πλαίσια αυτά έγιναν οι παρακάτω δράσεις ανά μήνα:

  • Προβολή φωτογραφικού υλικού και βίντεο, συζήτηση και προβληματισμός, προβολή παρουσιάσεων, ανάγνωση, μελέτη και συζήτηση σχετικών με το θέμα πηγών, γευστικές δοκιμές προϊόντων του κακαόδεντρου και διάφορων ειδών σοκολάτας.

  • Δημιουργία φυλλαδίου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών, δημιουργία σχετικής παρουσίασης power point από τους ίδιους τους μαθητές, δοκιμές δημιουργίας υγιεινών γλυκών με συστατικά και προϊόντα από κακαόδεντρα και υπερτροφές (superfoods) με τη βοήθεια και ενός ζαχαροπλάστη που επισκέφτηκε το σχολείο μας (έγινε αναφορά σε υγιεινά προϊόντα διατροφής).

  • Έκφραση των παιδιών μέσα από την τέχνη για τα φυτά, τα κακαόδεντρα και τη σοκολάτα (φωτογραφία, ζωγραφική, μουσική, βίντεο, θέατρο), αφήγηση και δραματοποίηση σχετικού παραμυθιού, ανάλυση και εκμάθηση σχετικού τραγουδιού σε συνεργασία με την Α΄ τάξη.

Μαθαίνουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ | , στις 08-06-2018

Το σχολικο έτος 2017-2018 υλοποιήθηκαν προγράμματα Αγωγής Υγείας:

«Στο δρόμο όταν περπατώ πάντα τον Κ.Ο.Κ. Ακολουθώ!», από τους/τις μαθητές/τριες της Α΄τάξης.

Οι μαθητές/τριες μέσα από προβολή βίντεο και ανάγνωση παραμυθιών εξοικειώθηκαν με τα σήματα Οδικής κυκλοφορίας και αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητά τους στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Επίσης με τη χρήση εκπαιδευτικών λογισμικών οι μαθητές/τριες ασκήθηκαν με παιγνιώδη τρόπο στην τήρηση κανόνων οδικής κυκλοφορίας και υιοθέτησαν υπεύθυνη στάση ως πεζοί, ως επιβάτες κι ως οδηγοί ποδηλάτου. Ακόμη δημιούργησαν τη δική τους αφίσα και ψυχαγωγήθηκαν μέσα από τραγούδια και παίζοντας επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες.

«Κυκλοφορώ με ασφάλεια», από τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄τάξης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής του σχολείου μας. Οι μαθητές/τριες διασκέδασαν παίζοντας ένα θεατρικό παιχνίδι με θέμα την Οδική Ασφάλεια. Στη συνέχεια κατασκεύασαν πινακίδες και μακέτα Κυκλοφοριακής Αγωγής με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού των Εικαστικών.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την Τροχαία Κομοτηνής για την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας.

Φτιάχνουμε τη δική μας σοκολάτα!

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 07-06-2018

Την Τρίτη 05/06/2018 είχαμε την τιμή και τη χαρά να επισκεφτεί το σχολείο μας ο ένας εκ των ιδιοκτητών του ζαχαροπλαστείου της Ξάνθης “ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ” κ. Στέλιος Αρσενίου. Αφού μας μίλησε για την ιστορία της σοκολάτας και μας μύησε στα θρεπτικά συστατικά των υπερτροφών (superfoods) και στην ευεργετική τους δύναμη σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, μας βοήθησε να παρασκευάσουμε τη ΔΙΚΗ μας σοκολάτα!!! Τα παιδιά έγιναν μικροί ζαχαροπλάστες και απόλαυσαν όλη τη διαδικασία. Και όχι μόνο τα παιδιά…!!

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ | Κατηγορία ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | , στις 07-06-2018

Την Παρασκευή 01/06/2018 επισκεφτήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων Καβάλας. Απολαύσαμε την ξενάγηση στον χώρο και εντυπωσιαστήκαμε από το Αρχαίο θέατρο και τα ψηφιδωτά. Ακολούθησε ξεκούραση, φαγητό και πολύ παιχνίδι!