ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΣΤΟ Rhodes MRC

Τελείωσαν σήμερα οι εργασίες του Συνεδρίου Προσομοίωσης Διεθνών Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου (Rhodes MRC – Model Regional C0-Operation). Μαθητές από σχολεία της Ρόδου, μεταξύ των οποίων και έξι από το Γενικό Λύκειο Κρεμαστής, έλαβαν μέρος στη λυκειακή προσομοίωση του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe).

Στο φετινό συνέδριο που για μια ακόμη χρονιά συνδιοργανώθηκε από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Ρόδου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Σπιτιών της Ευρώπης (EUNET – European Network for Education and Training). Για δεύτερη χρονιά συμμετείχαν μαθητές λυκείου αφού λειτούργησε και η Λυκειακού επιπέδου προσομοίωση.

Τα φετινά θέματα για τα παιδιά των Λυκείων ήταν δύο:

1. Ασφάλεια και Ελευθερία
2. Η πολιτική κρίση στην Ευρώπη, η άνοδος των εθνικιστικών κομμάτων και του πολιτικού εξτρεμισμού

Από το ΓΕΛ Κρεμαστής συμμετείχαν τα παρακάτω παιδιά:

Μαγδαληνή Αυγενικού
Νίκος Θεοδωράκης
Στέλλα Κρόνγκο
Μιχάλης Ορφανός
Αναστασία Πακίδη
Βασίλης Πούλιος

Η Στέλλα και η Αναστασία ήταν τα δύο από τα τρία παιδιά που βραβεύτηκαν για την εξαιρετική τους συμμετοχή ενώ το Λύκειο Κρεμαστής βραβεύτηκε ως η καλύτερη αποστολή σχολείου.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά

Κατηγορίες: Νέα του ΓΕΛ Κρεμαστής. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.