Feed
Άρθρα
Σχόλια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, που κάθε χρόνο καθιερώθηκε να είναι στις 3 Δεκεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Καριπίδου, Σμαρώ Δημητριάδου, Ηλιάννα Κατσαρέ και Φωτακίδου Νόνα οργάνωσαν και παρουσίασαν μία εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Γέφυρας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, μαθητριών και δασκάλων σε ό,τι αφορά τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ).

Η εκδήλωση είχε δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος έγινε ομιλία για τις διάφορες μορφές ειδικών αναγκών (τυφλότητα, κώφωση, αυτισμός, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Ντάουν) από τη δασκάλα του Τμήματος Ένταξης Ηλιάννα Κατσαρέ, ενώ  παρουσιάστηκαν και βίντεο που έθιγαν θέματα σχετικά με τα ΑμΕΑ, όπως είναι η διαφορετικότητα και ο ρατσισμός.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τα παιδιά με εμψυχώτριες τις γυμνάστριες, Αναστασία Καριπίδου και Σμαρώ Δημητριάδου, κλήθηκαν μέσα από το παιχνίδι να μπουν στη θέση των συνανθρώπων μας που έχουν ειδικές ανάγκες και να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά.

Ενσυναίσθηση, λοιπόν, αποδοχή της διαφορετικότητας και μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους ήταν τα βασικά μηνύματα της εκδήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων