Feed
Άρθρα
Σχόλια

tangram_games2.jpg     

       Το παιχνίδι τάνγκραμ έγινε γνωστό στους Έλληνες μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, χάρη στα νέα βιβλία των Μαθηματικών του Δημοτικού. Η κατασκευή των τάνγκραμ θεωρείται μια αξιόλογη πνευματική δραστηριότητα με την οποία αναπτύσσονται οι χωρικές και οπτικές δεξιότητες.

Το τάνγκραμ είναι ένα παλιό κινέζικο παιχνίδι που ξεκίνησε πριν το 18ο αιώνα. Οι πρώτες δημοσιεύσεις γι’ αυτό γίνονται το 1818 και τα επόμενα χρόνια γίνεται πολύ γνωστό στην Ευρώπη και την Αμερική.

        Αποτελείται από εφτά ξύλινα κομμάτια, που ονομάζονται τανς: δύο μεγάλα ίσα ορθογώνια τρίγωνα, δύο μικρά ίσα ορθογώνια τρίγωνα, ένα ενδιάμεσου μεγέθους ορθογώνιο τρίγωνο, ένα τετράγωνο κι ένα πλάγιο παραλληλόγραμμο. Όλα μαζί κατάλληλα τοποθετημένα φτιάχνουν ένα μεγάλο τετράγωνο.       big_tangram2.gif

        Σκοπός του παιχνιδιού είναι η τοποθέτηση των κομματιών για τη δημιουργία γεωμετρικών σχημάτων, ζώων, ανθρώπινων μορφών, σπιτιών, πλοίων, γραμμάτων κτλ. Ο παίκτης πρέπει να χρησιμοποιήσει και τα 7 κομμάτια του παζλ και η αντιγραφή των σκιαγραφημάτων που δίνονται πρέπει να είναι ακριβής.

Επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://games.ztor.com/tang/ και παίξτε τάνγκραμ. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα αληθινά – χειροπιαστά παιχνίδια και δραστηριότητες είναι πολύ καλύτερα από τα παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή!

(Μάθαμε την παραπάνω διεύθυνση στο Διαδίκτυο από το πολύ ωραίο Ιστολόγιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης Σύρου, http://1dimermo.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων