ΙΤΕΑ – ΦΥΛΛΟ 2007

Σήμερα ζήσαμε στο σχολείο μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Δύο σχολεία, 100 παιδιά καμιά 20αριά εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, συνδικαλιστές (είναι άλλο είδος εκπαιδευτικών αυτοί), γιατροί, γονείς, παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών μαζευτήκαμε στο σχολείο του Φύλλου για να γιορτάσουμε την κορύφωση των δραστηριοτήτων του προγράμματος Καλλιπατείρα.

Όπως έχω ξαναγράψει, αυτό το πρόγραμμα, ενθαρρύνει την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και την εξάλειψη των προκαταλήψεων κάθε είδους. Η σημερινή μέρα είχε οριστεί για να συναντηθούν τα δύο σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Είναι δυο σχολεία σε διαφορετικά χωριά στο Φύλλο και στην Ιτέα, του νομού Καρδίτσας.

Κάποια από τα παιδιά γνωρίζονται γιατί τα χωριά είναι κοντινά, αλλά υπάρχει και ανταγωνισμός μεταξύ τους. Σκοπός μας ήταν να περάσουμε μια μέρα όλοι μαζί, παίζοντας παιχνίδια, για τη χαρά της συμμετοχής. Βασικό χαρακτηριστικό ήταν ότι οι ομάδες θα ήταν ανάμεικτες αποτελούμενες από παιδιά και των δύο σχολείων. Στην αρχή τα παιδιά αντιδρούσαν αλλά όταν χωρίσαμε τις ομάδες έπαιξαν μια χαρά.

Οι μικρές τάξεις πήραν μέρος σε σκυταλοδρομίες και οι μεγαλύτερες σε αγώνες ποδοσφαίρου και βόλεϊ. Οι δάσκαλοι επίσης πήραν μέρος σε αγώνα βόλεϊ (ο θεός να τον κάνει). Μοιράσαμε σάντουιτς και χυμούς στα παιδιά. Κάποιοι δε χόρτασαν και πήραν από δύο.
Όλα κύλησαν ομαλά, τα παιδιά έπαιξαν με απαράμιλλο Ολυμπιακό πνέυμα, δεν έγινε ούτε ένας καυγάς, λίγο ο καιρός πήγε να μας τα χαλάσει με μια ξαφνική μπόρα αλλά συνήλθε κι αυτός.

Μέσα σ?όλα ήρθαν και Οι Γιατροί του Κόσμου για Οδοντιατρικό Έλεγχο. Μετά πήραν κι αυτοί μέρος στον αγώνα βόλεϊ.

Γενικά επικρατούσε ενθουσιασμός, δάσκαλοι και μαθητές γελούσαμε όλη τη μέρα, στο δε αγώνα μεταξύ δασκάλων έπεσε τρομερό γέλιο. Τα παιδιά ζητωκραύγαζαν και γελούσαν με τις επιδόσεις μας, ανακυρήξαμε MVP την κυρία Λίτσα αλλά το πιο ωραίο ήταν όταν στο τέλος κάναμε δυο γραμμές και δίναμε ο ένας το χέρι στον άλλο.

Στο τέλος το λεωφορείο πήγε τα παιδιά πίσω στην Ιτέα αλλά πριν χωριστούμε αναρωτιόμασταν γιατί δεν κάνουμε πιο συχνά τέτοιες συναντήσεις. Να λοιπόν μια καλή ιδέα: Να γίνει θεσμός η συνάντηση των δύο σχολείων!

Οι πρωτεργάτες γυμναστές Χριστίνα Τζέλλα και Ανδρέας Κανδύλης αξίζουν Χίλια Μπράβο αλλά και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι ειδικά οι γυμναστές άλλων σχολείων που ήρθαν εθελοντικά για να σφυρίξουν τους αγώνες.

Ιδού και οι φωτογραφικές αποδείξεις

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση