Ντελονέ

Τα παιδιά της Α και Β τάξης αφού κατανόησαν τα βασικά και σύνθετα χρώματα μέσα από τη γέφυρα του ουράνιου τόξου και αφού μελέτησαν το έργο του Ντελονέ «Λουλούδια μέσα από ουράνιο τόξο», προσπάθησαν να δημιουργήσουν τα δικά τους λουλούδια μέσα από το ουράνιο τόξο!


Κατηγορίες: Αισθητική Αγωγή, Τα νέα μας | Γράψτε σχόλιο

Mαγιάτικο στεφάνι!

Τα παιδιά όλων των τάξεων ζωγράφισαν από ένα μεγάλο λουλούδι για το γιγάντιο μαγιάτικο στεφάνι του σχολείου μας!

 


Κατηγορίες: Αισθητική Αγωγή, Τα νέα μας | Γράψτε σχόλιο

Ένα διαφορετικό πορτρέτο – Αν ήμουν δέντρο….

Τα παιδιά της Ε και ΣΤ τάξης προσπάθησαν να ζωγραφίσουν τα πορτρέτα τους. Στη συνέχεια φαντάστηκαν τους εαυτούς τους σαν δέντρα σε πρώτο πλάνο μέσα σε ένα τοπίο.


Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο τέλος της χρονιάς, προβλήθηκαν μεταξύ άλλων και τα βίντεο:

.

 

Ελένη Πανουκλιά

 

Κατηγορίες: Αισθητική Αγωγή, Τα νέα μας | Γράψτε σχόλιο

Πάουλ Κλέε – Τροχιές γύρω απ’ το κέντρο (ομόκεντρα)

 

Τα παιδιά της  Γ” και Δ” τάξης δημιούργησαν ζωγραφιές με ομόκεντρα σχήματα αφού πρώτα παρατήρησαν τα γεωμετρικά σχήματα (το ένα μέσα στο άλλο) στα έργα καλλιτεχνών όπως Ντελονέ, Άλμπερς, Νόλαντ αλλά και τα πιο ελεύθερα – βιομορφικά σχήματα (το ένα μέσα στο άλλο) στα λουλούδια του Κλέε.


Κατηγορίες: Αισθητική Αγωγή, Τα νέα μας | Γράψτε σχόλιο

Γιάννης Γαϊτης – Άνθρωποι στη σειρά

Χιλιάδες άνθρωποι, πλήθος κι όμως μόνοι … μοναχικός ο ποδηλάτης και ο πιλότος… όλοι ίδιοι, ο ίδιος άνθρωπος, ο ήρωας του Γαϊτη. Τα παιδιά της Α΄ και  της Β”  τάξης μελέτησαν το έργο του δημιουργού και στο τέλος δημιούργησαν τη δική τους ιστορία με ήρωες τους ήρωες των έργων του ζωγράφου.


Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο τέλος της χρονιάς, προβλήθηκε μεταξύ άλλων και το βίντεο:

Ελένη Πανουκλιά

 

 

 

Κατηγορίες: Αισθητική Αγωγή, Τα νέα μας | Γράψτε σχόλιο

Αλέξης Ακριθάκης – Ταξίδια με το ζωγράφο της χαράς και του ονείρου

Τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού  γέμισαν τις βαλίτσες τους με χρώματα, ζωγραφιές και όνειρα και ξεκίνησαν για ένα φανταστικό ταξίδι, ενώ τα παιδιά του Δ΄2 τμήματος του Σχολείου εμπνεύστηκαν από τα θεατράκια του ζωγράφου και δημιούργησαν το δικό τους σκηνικό.


Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο τέλος της χρονιάς, προβλήθηκε μεταξύ άλλων και το βίντεο:

Ελένη Πανουκλιά

Κατηγορίες: Αισθητική Αγωγή, Τα νέα μας | Γράψτε σχόλιο

ΒΓΑΙΝΩ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ.Ο.Κ. – Δ1

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ΄1, στα πλαίσια του προγράμματος «Βγαίνω βόλτα με τον Κ.Ο.Κ.», προβληματίστηκαν, δημιούργησαν και διασκέδασαν παρέα με τα δευτεράκια του σχολείου μας. Ορισμένες δράσεις τους μπορούμε να τις απολαύσουμε στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Κατηγορίες: Τα νέα μας | Γράψτε σχόλιο

«Οι τρεις σωματοφύλακες» με τους ήρωες του disney

Επειδή δεν προλάβαμε να το δούμε ολοκληρωμένο και ό,τι υποσχόμαστε πρέπει να το τηρούμε….

Κατηγορίες: A΄ Τάξη | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Οι τρεις σωματοφύλακες» με τους ήρωες του disney

«Τα τζιτζίκια» (από τους μαθητές της Α΄ τάξης )

Καλό καλοκαίρι  σε όλους  εύχονται οι μαθητές της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φυλής. Έμπνευσή τους στάθηκε το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη » Τα τζιτζίκια»  από το βιβλίο της Γλώσσας μας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει  μια δημιουργική χρονιά!


Ας έχουμε όλοι ένα ξεκούραστο και ανέμελο  καλοκαίρι! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Οι  δασκάλες της τάξης Ελένη Χαρατσάρη (Α΄1) και Νίκη Φαρατζή (Α΄2).

Κατηγορίες: A΄ Τάξη, Γλώσσα Α΄, Τα νέα μας | Ετικέτες: , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Τα τζιτζίκια» (από τους μαθητές της Α΄ τάξης )

Πάμε βόλτα κύριε Κ.Ο.Κ. ! ( Β1 )

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης και της ευρωπαϊκής καμπάνιας «Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι» ασχολήθηκαν με το θέμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής.

 Το βίντεο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο σε σας παιδιά με πολλή πολλή αγάπη!

 Καλό καλοκαίρι!1

 

Κατηγορίες: B΄τάξη, Kυκλοφοριακή Αγωγή, Ευέλικτη Ζώνη Β΄, Κυκλοφοριακή Αγωγή, Τα νέα μας | Γράψτε σχόλιο

Μπάκι, το Κυκλοφοριακό Φιδάκι

    Τέσσερα τμήματα  του σχολείου μας ( Β1 , Δ1, Ε2, ΣΤ1 )  έλαβαν μέρος στη δεκαπενθήμερη ευρωπαϊκή καμπάνια  «Μπάκι , το Κυκλοφοριακό φιδάκι»  με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την προώθηση  αειφόρων τρόπων μετακίνησης από και προς το σχολείο.

   Ο στόχος του σχολείου μας επιτεύχθηκε, χάρη στη μεγάλη  συμμετοχή των γονέων και των μαθητών των τμημάτων.

   Παράλληλα οι μαθητές συμμετείχαν σε δραστηριότητα σηματοδότησης των χώρων του σχολείου μας,  αποσκοπώντας στη σωστή μετακίνηση όλων μας σε αυτούς.

   Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να συνεχιστεί η προσπάθειά μας  και μετά το πέρας του προγράμματος.

 

 

 

 

 

 

Κατηγορίες: Κυκλοφοριακή Αγωγή, Τα νέα μας, Υλικό | Γράψτε σχόλιο

Μικροί συγγραφείς …εν δράσει! (Το παραμύθι)

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης  ζώνης και των προγραμμάτων  που ανέλαβε η Α΄ τάξη με τίτλο : «Μικροί συγγραφείς… εν δράσει!»  και «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο Αίσωπος!» γράψαμε και εικονογραφήσαμε το δικό μας παραμύθι. Έχει τίτλο : «Κόρακας και λαγός». Συγχαρητήρια στους μικρούς μας συγγραφείς!


Αφιερωμένο στα πρωτάκια μας!

Οι δασκάλες της τάξης

Ελένη Χαρατσάρη Α΄1, Νίκη Φαρατζή Α΄2

Κατηγορίες: A΄ Τάξη, Γλώσσα Α΄, Ευέλικτη Ζώνη Α΄, Τα νέα μας, Υλικό | Ετικέτες: , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μικροί συγγραφείς …εν δράσει! (Το παραμύθι)

Μικροί συγγραφείς … εν δράσει! (Το τραγούδι)

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης  ζώνης και του προγράμματος  που ανέλαβε η Α΄ τάξη με τίτλο : «Μικροί συγγραφείς… εν δράσει!»  διαβάσαμε πολλά βιβλία και εικονογραφήσαμε τα εξώφυλλά τους με τον δικό μας τρόπο. Από αυτά τα βιβλία προέκυψε και το θεατρικό που έγραψαν οι δασκάλες και  έπαιξαν οι μαθητές της Α΄ τάξης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου. Το τραγούδι που συνοδεύει το  βίντεο γράφτηκε ειδικά  για αυτόν τον  σκοπό και «έντυσε» μουσικά το θεατρικό μας.


Αφιερωμένο στα πρωτάκια μας !

Οι δασκάλες της τάξης

Ελένη Χαρατσάρη Α΄1 , Νίκη Φαρατζή Α΄2

Κατηγορίες: A΄ Τάξη, Ευέλικτη Ζώνη Α΄, Τα νέα μας, Υλικό | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μικροί συγγραφείς … εν δράσει! (Το τραγούδι)

Άκου την καρδιά μου πώς χτυπά! (Το βίντεο)

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης και του προγράμματος που ανέλαβε η  Α΄ τάξη με τίτλο : «Άκου την καρδιά μου πώς χτυπά!» δημιουργήσαμε αυτό το βίντεο.


Αφιερωμένο στα πρωτάκια μας !

Οι δασκάλες της τάξης

Ελένη Χαρατσάρη Α΄1 , Νίκη Φαρατζή Α΄2

Κατηγορίες: A΄ Τάξη, Ευέλικτη Ζώνη Α΄, Τα νέα μας, Υλικό | Ετικέτες: , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άκου την καρδιά μου πώς χτυπά! (Το βίντεο)

Αφίσες για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα Καρέττα

Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας για τις χελώνες Καρέττα Καρέττα συνθέσαμε αφίσες για την προστασία τους.

Εταιρικές δημιουργίες των μαθητών του Α΄2.

Κατηγορίες: A΄ Τάξη, Γλώσσα Α΄, Τα νέα μας, Υλικό | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αφίσες για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα Καρέττα

Πρόσκληση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

prosklisi

Οι μαθητές της Α΄ τάξης σας προσκαλούν στη γιορτή που ετοίμασαν για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στις 8:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

Σας περιμένουμε όλους!

Κατηγορίες: Τα νέα μας | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου)

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα ( International Board on Books for Young People- IBBY) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Το 2012 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα του Μεξικού. Το μήνυμα το έγραψε ο πολυβραβευμένος Μεξικανός συγγραφέας FranciscoHinojosa, που γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1954 και είναι ένας από τους πολυγραφότερους και πιο επιτυχημένους συγγραφείς βιβλίων για παιδιά.

Την αφίσα τη φιλοτέχνησε ο Μεξικανός εικονογράφος JuanGedovius, που γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού και δηλώνει ότι είναι επίσης αφηγητής, «αδιόρθωτη κουκουβάγια» και «ψαράς θαλάσσιων δράκων».

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

Εθνικό Κέντρο Βιβλίου / Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Στις από τον/την ΝΙΚΗ ΦΑΡΑΤΖΗ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου / Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Το παράξενο ταξίδι της Συννεφένιας

Τι να έγινε άραγε στο τέλος της ιστορίας ;

Κατηγορίες: A΄ Τάξη, Γλώσσα Α΄, Τα νέα μας | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το παράξενο ταξίδι της Συννεφένιας

Μια παράξενη βροχή

Με αφορμή την ιστορία «Η  περίφημη βροχή του Πιομπίνο» του Τζιάνι Ροντάρι εμπνευστήκαμε  και αποτυπώσαμε στο χαρτί τη δική μας περίεργη, τρελή βροχή.

Κατηγορίες: A΄ Τάξη, Γλώσσα Α΄, Τα νέα μας | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

Μια παράξενη βροχή

Κατηγορίες: Τα νέα μας | Γράψτε σχόλιο