Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης γιορτής

DSC03244  Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε όλους στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελαιώνα την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:30 το απόγευμα, στο σχολείο μας. Σας περιμένουμε!!!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή στο “Πάρκο των Χριστουγέννων”

wallpaper_christmas_10Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείριση Αιγιαλείας στο “Πάρκο των Χριστουγέννων” στον κήπο των Υψηλών Αλωνίων. Θα βρίσκονται εκεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015.  Σας περιμένουν με χαρά για να σας παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, να σας γλυκάνουν και να φτιάξετε μαζί χριστουγεννιάτικες “οικολογικές” κατασκευές!!!

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις | Γράψτε σχόλιο

Δέντρα ελιάς 1400 ετών…

DSC032355

  Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, γονείς και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, επισκέφθηκαν εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή του Ελαιώνα, όπου παρακολούθησαν την εκσκαφή δύο υπεραιωνόβιων δέντρων ελιάς, πραγματικών μνημείων της φύσης!!! Τα δέντρα χρονολογούνται μεταξύ 700 και 1400 ετών και θα μεταφυτευθούν σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους, φωτογραφήθηκαν κάτω από τα κλαδιά του δέντρου και πήραν τμήμα ενός κλαδιού ως ενθύμιο!

Κατηγορίες: Επισκέψεις | Γράψτε σχόλιο

Να μας ζήσουν!!!

Ο Χαραλάμπης και η Λενιώ παντρεύτηκαν και ο γάμος τους θα τους μείνει και θα μας μείνει αξέχαστος χάρη σε όλους όσους ήταν εκεί …
Γελάσαμε, τραγουδήσαμε, φάγαμε, χορέψαμε, συγκινηθήκαμε..
Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν και μας βοήθησαν να ετοιμάσουμε και να υλοποιήσουμε την γιορτή λήξης του σχολείου μας.

Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

 

Untitled6

 

 

Untitled3 Untitled2 Untitled1 Untitled5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Κοινωνικό Σχολείο | Γράψτε σχόλιο

Γιορτη Λήξης Πρόσκληση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΣ ΕΛΑΙΩΝΑ

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Κοινωνικό Σχολείο | Γράψτε σχόλιο

Δράση στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Καθάρισαν το χωριό τους οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα Διακοπτού

πηγή άρθρου : www.filodimos.gr

Τον καθαρισμό του χωριού τους ανέλαβαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα παιδάκια του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα Διακοπτού, ξεκινώντας από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου και φτάνοντας κατηφορίζοντας μέχρι την παραλία του χωριού.

Μάζεψαν αρκετά σκουπίδια και άφησαν πίσω τους αστραφτερούς από την καθαριότητα τους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Μακάρι να παραμείνουν καθαρά και σ’αυτό μπορούν να συντελέσουν και οι μικροί μαθητές, παροτρύνοντας τους γονείς και τους φίλους τους. Μπράβο παιδιά!

Οι φωτογραφίες είναι του κ. Μάνθου Σπετσαρία.

πηγή άρθρου : εδώ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Ημέρα Περιβάλλοντος- Πρόσκληση

ανακοίνωση παραλια

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Επισκέψεις, Κοινωνικό Σχολείο, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση | Γράψτε σχόλιο

Η ελιά της Πανάγαινας- Παρουσίαση Προγράμματος

1Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 και οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα «ΖΗΝ & ΕΥΖΗΝ» που διοργανώθηκε από το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Νομού Αχαΐας. Τα παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους. Προετοίμασαν και παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα την ελιά, παίρνοντας αφορμή από την ιστορία μιας γέρικής ελιάς του χωρίου τους.

Η εκδήλωση στον τύπο εδώ και εδώ

Παρακάτω ακολουθεί η εμπειρία της συμμετοχής τους στην διοργάνωση όπως την περιέγραψαν δυο μαθητές μας.

 

 Η ελιά

Σας έχει τύχει ποτέ μια παρουσίαση κάπως της τελευταίας στιγμής; Αν όχι τότε ακούστε αυτό…
Μια μέρα η δασκάλα μας μας ενημέρωσε πως θα παρουσιάσουμε ένα θεατρικό στη Μυρτιά για την ελιά. Και οι μέρες ήταν λίγες! Αφού είχαμε μοιράσει τους ρόλους και είχαμε πει τι να κάνουμε, αρχίσαμε τις πρόβες κι αυτό μας έκανε να δενόμαστε πιο πολύ. Μέχρι που ήρθε η μέρα.
Πήγαμε στην Μυρτιά και είδαμε σχολεία που τα περισσότερα μίλαγαν για τα φρούτα και τα λαχανικά. Ώσπου έφτασε η σειρά μας. Εμείς παρουσιάσαμε μια αληθινή ιστορία δυο χωρικών του Πανάγο και της Πανάγαινας που είχαν πολλά παιδιά. Όταν ο Πανάγος πέθανε και τα παιδιά του έμειναν ορφανά ο Πασάς παραχώρησε στην Πανάγαινα μια ελιά για να θρέψει τα παιδιά τους.
Παρουσιάσαμε την ελιά στο μαγείρεμα, στα μυστικά της ομορφιάς και την καλλιέργεια της. Όλα τα σχολεία ήταν ωραία, μα πιο πολύ μου άρεσε το δικό μας που μιλούσε για την ελιά και η παρουσίαση του τελευταίου σχολείου που μιλούσε ενάντια στη βία.
Η εμπειρία αυτή με έκανε πολύ χαρούμενη και θα μου μείνει αξέχαστη.

Χαρά -Γ’ τάξη

 

Στη Μυρτιά

 Στη Μυρτιά θα παρουσιάζαμε ένα θεατρικό έργο που είχε θέμα την ελιά. Την ιδέα για το έργο αυτό μας το έδωσε το χωριό μας, που είχε ένα μύθο για μια γέρικη ελιά.

Τετάρτη πρωί ξεκινήσαμε για τη Μυρτιά. Η χαρά όλων των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη γιατί πέρα από την παράσταση ήταν και μια εκδρομή για εμάς. Βέβαια ήταν και κάποια παιδάκια που είχαν άγχος για την παράσταση. Φτάνοντας στην αίθουσα αρχίσαμε την προετοιμασία.

Όλα τα παιδιά ενώθηκαν μαζί για να καταφέρουν να παρουσιάσουν αυτό το καταπληκτικό έργο. Εγώ είχα το ρόλο του Μπέη και η στολή μου με έκανε αγνώριστο. Μου άρεσε που ξεγέλασα την καθηγήτρια των Αγγλικών και δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος ήταν πάνω στη σκηνή.

Κάθε χρόνο που πάω στη Μυρτιά φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Πάνος-Δ’ τάξη

Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Αγωγή Υγείας - Ελιά, Εκδηλώσεις, Καινοτόμα προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Παρουσίαση προγράμματος Αγωγής Υγείας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΖΗΝ & ΕΥ ΖΗΝ ΑΙΓΙΟ

Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Αγωγή Υγείας - Ελιά, Εκδηλώσεις, Καινοτόμα προγράμματα | Γράψτε σχόλιο

Αποτελέσματα 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δημιουργικής Έκφρασης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΠΡafisa_creativityΟΣΚΛΗΣΗ

Οι μαθητές των Γ”, Δ΄. Ε΄ και Στ τάξεων του σχολείου μας έκλεισαν μέσα σε λίγους στίχους όλα αυτά που θα ήθελαν να έχει το σχολείο των ονείρων τους και με τον καρπό της συνεργασίας τους  συμμετείχαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης  που διοργάνωσαν το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Το ποίημα που ετοίμασαν με τίτλο «Ονειρεύομαι ένα σχολείο» , σύμφωνα με την εισήγηση της ειδικής επιτροπής κρίσης του διαγωνισμού, τυγχάνει ειδικής τιμητικής διάκρισης καθώς κατέλαβε την 10η θέση στην κατηγορία Τέχνη του λόγου: ποίηση/παραμύθι/εικονογραφημένο παραμύθι/νουβέλα/μύθος/δοκίμιο.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 και ώρα 18.30 στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, κατά την διάρκεια της οποίας η ειδική επιτροπή θα ανακοινώσει τις προτάσεις που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση του διαγωνισμού.

Την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα το σχολείο θα είναι ανοιχτό προκειμένου όσοι το επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή βράβευσης μέσω διαδικτύου.

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Κοινωνικό Σχολείο | Γράψτε σχόλιο