ΜΟΥΣΙΚΗ – ΧΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 στο πλαίσιο προγράμματος σχολικής δραστηριότητας με θέμα «χορός μουσική στην διαφορετικότητα», που εντάσσεται στην θεματολογία πολιτιστικών θεμάτων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση.  Οι  13 μαθητές του προγράμματος, παρουσία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών του προγράμματος διδάχθηκαν:

α) το παραδοσιακό τραγούδι «πως το τρίβουν το πιπέρι».

Σκοπός η γνωριμία με την μουσική, την καλλιέργεια και την ευαισθητοποίηση του κάθε μαθητή της χορευτικής ομάδας. Ο χορός ενώνει τον έναν με τους πολλούς, ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση, την εμπιστοσύνη και την κοινωνικοποίηση. Γνωριμία με ήθη και έθιμα που σχετίζονται με τον χορό.

β) εσωτερικούς ήχους που αφορούν την καθημερινότητα των παιδιών.

γ) εξωτερικούς ήχους που μπορεί να ακούσει να πάσα στιγμή καθένας μας όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Τα παιδιά άκουγαν ήχους συγκεκριμένους από cd, που καλούνταν να αναγνωρίσουν και να προσομοιώσουν με απλό και παιγνιώδες τρόπο.

Σκοπός εξοικείωση με τους ήχους. Συμμετοχή στην άσκηση. Να εντοπίζουν αλλαγές σε ήχους μέσα από διαδικασίες ενεργητικής και βιωματικής μάθησης. Ευαισθητοποίηση στα ακούσματα, διάκριση διαφορετικών ήχων.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές χαρήκαμε πολύ τις δράσεις και περιμένουμε τις επόμενες…….

 

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΡΙΒΟΥΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση