Σεπ 10

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του Eιδικού Δημοτικού σχολείου Λάρισας! Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και σε μια κοινωνία τρομακτικής ανάπτυξης της «Τεχνολογίας της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών» ολόκληρος ο πλανήτης έχει γίνει «ένα χωριό». Έχουν δημιουργηθεί καινούργια δεδομένα τα οποία αποφασίσαμε να λάβουμε υπόψη και να προσαρμοστούμε στις νέες επικοινωνιακές ανάγκες.
       Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα με σκοπό την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση ώστε οι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και ο καθένας, να μπορεί να έρθει σε επαφή με το Σχολείο μας και να ενημερωθεί για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα, καθώς και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος.
       Θεωρούμε πως η επικοινωνία είναι απαραίτητο στοιχείο αποτελεσματικής λειτουργίας και διοίκησης μιας σχολικής μονάδας. Εξάλλου η ειδική εκπαίδευση  είναι χώρος μόρφωσης με δυναμική και ιδιαιτερότητα στην παγκόσμια κοινότητα.
     
Ο Δ/ντής του Σχολείου
Θεοχάρης Νικόλαος

Ιαν 14

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Σε μια χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2020 η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Τα παιδιά του σχολείου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Που πήγαν τα Χριστούγεννα», βασισμένο στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και διασκευασμένο από τη θεατρολόγο του σχολείου μας Λίνα Μαργώνη. Πρόκειται για μια τρυφερή χριστουγεννιάτική ιστορία για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. «Που πήγαν λοιπόν τα Χριστούγεννα; Από που έρχονται; Και μέχρι να έρθουνπου είναι; Κι όταν φύγουν που πάνε;» Είναι τα Χριστούγεννα στα υλικά αγαθά και στις βιτρίνες των καταστημάτων;Όχι! Είναι στις ζεστές καρδιές των ανθρώπων, στην αγάπη, την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία!

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου, της Εκπαίδευσης, της τοπικής Εκκλησίας, γονείς των μαθητών και πολλοί φίλοι του σχολείου. Τη γιορτή ομόρφυναν με την παρουσία του και το ταλέντο τους τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού σχολείου Λάρισας που έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα, όπως και η Φιλαρμονική του Δήμου, δίνοντας έτσι μια ξεχωριστή μουσική νότα στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε θερμά όσους/ες βοήθησαν στην πραγματοποίηση της γιορτής. Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Καλή Χρονιά, με Υγεία και Δημιουργία.

 

Υπεύθυνοι γιορτής:1. Κατσιάνα Κατερίνα, 2.Μαυρομύτη Βάσω, 3.Μότσιου Αθηνά, 4.Ρωμανός Βασίλης,  5. Τσιγάνη Αγλαια. 6.Ντούβας Δημήτριος.

      ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

Ιαν 10

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ.


Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 το σχολείο μας και τα δύο συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία παρακολουθήσαμε την χριστουγεννιάτικη ιστορία κινουμένων σχεδίων Frozen II……

……… που θα βρει την Elsa να ακολουθεί μια πορεία προς τα Βόρεια της Αρεντέλλας, γιατί ακούει κάποια φωνή να την καλεί. Η Anna δεν θα μπορούσε να αφήσει την αγαπημένη της αδερφή μόνη και έτσι την ακολουθεί στο ταξίδι. Το ίδιο κάνουν και ο Olaf, o Sven και ο Kristoff. Η περιπέτειά τους θα τους φέρει πέρα από το βασίλειο και θα βρει την Elsa να προσπαθεί να ανακαλύψει την πηγή της δύναμής της, με σκοπό να σώσει τη χώρα της.

Οι μαθητές μας αλλά και οι εκπαιδευτικοί  χαρήκαμε με την ψυχή μας το έργο. Οι διάλογοι και η παρουσίαση ήταν προσανατολισμένη σε ανήλικο κοινό, γεγονός που βοήθησε όλα παιδιά να έχουν ενδιαφέρον και αγωνία για την εξέλιξη.

Ευχαριστούμε πολύ που και φέτος η υπεύθυνη του κινηματογράφου Βικτώρια μας κάλεσε με Ελεύθερη είσοδο Ευχόμαστε σε όλους

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΦΩΤΗΣΗ, ΕΠΛΙΔΑ & ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

   FROZEN 2

Ιαν 10

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ‘ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ’.

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 ομάδα 6 μαθητών επισκεφθήκαμε το πάρκο των ευχών στα πλαίσια του προγράμματος

‘ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ’.

Η φωτογραφία είναι μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο, είναι ο εσωτερικός διάλογος που αποκτά χρώμα και εικόνα.

Σκοπός η γνωριμία με την φωτογραφία και την ευαισθητοποίηση του μαθητή. Η φωτογραφία ενώνει τον ένα με τους πολλούς, ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση, την εμπιστοσύνη και την κοινωνικοποίηση. Ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και φωτογράφιση συναισθημάτων.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαμε περάσαμε μια πολύ όμορφη μέρα στη Λίμνη των Χριστουγέννων με το τεράστιο δέντρο της, το πολύχρωμο Fun Park, το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, η Ακαδημία των Μικρών Μάγων, το Παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου και ένα σωρό άλλες εκπλήξεις, που είχαν στηθεί στο Πάρκο Αλκαζάρ, το οποίο ήταν  στολισμένο με φωτάκια, έλατα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους, μπάλες… μας πρόσφερε σε όλους μοναδικές στιγμές. Για λίγο μικροί και μεγάλοι  αφεθήκαμε  στη χαρά και τη λάμψη των γιορτών.

Οι μαθητές μας φωτογράφησαν μόνοι τους ότι τους άρεσε, φωτογραφηθήκαμε και μεταξύ μας και χαρήκαμε πολύ την εμπειρία της φωτογράφησης με χριστουγεννιάτικο φόντο…. .στο τέλος δεν θέλαμε να φύγουμε….

Ευχαριστούμε πολύ που πρόσφεραν δωρεάν ζαχαρωτά στους μαθητές μας…      ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Υπεύθυνος εκπόνησης προγράμματος: Δικόπουλος Παναγιώτης.

Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα: 1. Βαγενά Κατερίνα,  2.  Κωστοπούλου Ευαγγελία.

                  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Δεκ 18

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 παρακολουθήσαμε την θεία λειτουργία, στην εκκλησία Πέτρου & Παύλου.  Οι μαθητές μας λάβανε Θεία Κοινωνία από τον ιερέα της εκκλησίας.

Στην συνέχεια, όπως πάντα, ο πατήρ Δημήτριος μας κάλεσε στο αρχονταρίκι, όπου οι κυρίες της Αγίας Ταβιθά κέρασαν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Ο πάτερ χάρισε δώρα στα παιδιά και ημερολόγιο του 2020 στους εκπαιδευτικούς. Στο τέλος όλοι μαζί βγήκαμε φωτογραφίες και ανταλλάξαμε εγκάρδιες ευχές.

Ευχαριστούμε πολύ για τα δώρα και ευχόμαστε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με ΥΓΕΙΑ, ΦΩΤΙΣΗ & ΠΙΣΤΗ σε όλα τα παιδιά και το προσωπικό του σχολείου μας στις κυρίες της αγίας Ταβιθά, στους εφημέριους,  ψάλτες και επιτρόπους της ενορίας

.

 

 

 

 

Δεκ 18

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 18ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

«ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ».

 Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στα πλαίσια της ημέρας ατόμων με αναπηρία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του 18ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας της στ’  τάξης συνοδευόμενοι οι μαθητές από την διευθύντρια του σχολείου κ. Αλεξούλη Ελένη, τον υπο/ντή  κ. Σπανό Γεώργιο τους δασκάλους: 1.κ.Χατζούλη Βασιλική, 2. κ. Παπακωνσταντίνου Μαρία, 3. κ. Φουρκιώτη 4. τον κ .Λαδόπουλο Αλέξανδρο και τη  μουσικό κ. Τσακπίνογλου Ευτέρπη.

Οι διευθυντές κ. Θεοχάρης Νίκος εξήγησε στους μαθητές με απλά λόγια τι σημαίνει να είσαι «διαφορετικός» και πως μπορούμε να βοηθήσουμε μικροί και μεγάλοι στην ευαισθητοποίηση της διαφορετικότητας. (όλοι είμαστε διαφορετικοί …άλλοι χαμογελαστοί άλλοι σοβαροί όλοι έχουμε όμως τα ίδια συναισθήματα και την ανάγκη μιας μεγάλης αγκαλιάς).

Στη συνέχεια η μαθητική χορωδία του 18ου δημοτικού μας παρουσίασαν τραγούδια σχετικά με μηνύματα για την εν λόγω ημέρα (3 Δεκέμβρη) αλλά και λόγω των ημερών Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο σχετικό με την αναπηρία με αισιόδοξο μήνυμα ότι με την βοήθεια μας μπορούμε να πετύχουμε το «ακατόρθωτο»

Οι μαθητές πρόσφεραν χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά στο σχολείο που τα έφτιαξαν  μαζί με τους μαθητές μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη και την αγάπη που έδειξαν στο χώρο μας.

Στους μαθητές του 18ου δημοτικού παρουσιάστηκε τρόπος εκμάθησης Braille για τυφλούς και οι λέξεις ΑΓΑΠΗ & ΦΙΛΙΑ στη νοηματική. Όλα έγιναν σε ένα κλίμα χαρούμενο με πολύ μουσική,  διάθεση προσφοράς και αγάπης.

Φεύγοντας οι μαθητές κεράστηκαν μικρά γλυκίσματα αντάλλαξαν αγκαλιές με τους μαθητές μας.

Έτσι η εκδήλωση έκλεισε με μια ‘’μεγάλη αγκαλιά’’ που χωράει όλους μας, επειδή όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά ίσοι και σε όλους αρέσει και χρειαζόμαστε ένα χαμόγελο  και μια αγκαλιά.

 

 

 

Δεκ 09

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Let’s do it Greece ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 μας επισκέφθηκε ομάδα 5 εθελοντών από την Αθήνα και την Λάρισα όπου μας χάρισαν μια ελιά, που την φυτέψαμε μαζί με τους μαθητές στον αύλιο χώρο μας. Οι εθελοντές μας μίλησαν για τον σκοπό και τον στόχο που έχουν να βοηθήσουν με διάφορες δράσεις το περιβάλλον και γενικότερα την φύση.

..……..Πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι μια παρέα νέων παιδιών έχουμε όνειρο να ενώσουμε όλη την Ελλάδα για έναν κοινό περιβαλλοντικό σκοπό; Τρελό; Κι όμως αληθινό! Οι εθελοντές του Let’s do it Greece, είναι η Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της Χώρας! Κάθε χρόνο, υπάρχει μια μέρα που απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, βγαίνουμε έξω, φροντίζουμε το περιβάλλον μας και δείχνουμε ότι με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε, εμείς οι ίδιοι, να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε. Φανταστείτε χιλιάδες εθελοντές να απλωνόμαστε σε δάση, παραλίες, ποτάμια, λίμνες, ρέματα, βυθούς, γειτονιές, σχολεία, πάρκα, καθαρίζοντας και ομορφαίνοντας τις περιοχές μας. Και όλο αυτό ίδια μέρα και ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της χώρας μας! Θέλεις να μάθεις το φετινό ραντεβού μας; Την Kυριακή 10 Μάϊου 2020, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, συντονιζόμαστε στο Let’s do it Greece! Μια δράση από εθελοντές για εθελοντές, καθώς η οργανωτική μας Ομάδα αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές που οι περισσότεροι αγαπήσαμε τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Μεγάλος μας στόχος, μέχρι το 2021, να  αγγίξουμε το 5% του Ελληνικού πληθυσμού με δράσεις σε 3.000 σημεία στην Ελλάδα. Η συμμετοχή φυσικά είναι ελεύθερη για όλους και οι δράσεις οργανώνονται αυτόνομα από την κάθε ομάδα.

Με γνώμονα την ευθύνη, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και για ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, φέτος, η ομάδα μας θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο των εθελοντών που πίστεψαν σε αυτή την προσπάθεια ενώνοντάς τους μέσα από ένα κοινό σύμβολο, τις “Ρίζες που μας Ενώνουν”.

Έτσι λοιπόν, ανοίγουμε πανιά για να ταξιδέψουμε εθελοντικά σε όλη την Ελλάδα μέσα σε 3 μήνες, με στόχο να ανακαλύψουμε και να ενώσουμε τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα δημιουργώντας την Εθνική Ελλάδος για το περιβάλλον.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

     ΔΩΡΕΑ ΜΙΑΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΦΥΤΕΥΣΗ ΤΗΣ

 

Δεκ 09

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας.

Η εν λόγω ημέρα στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει παράλληλα να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι τα οφέλη από την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής, είναι συνολικά και μας αφορούν όλους.

Περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζουν με αναπηρίες και δοκιμάζονται στις συνθήκες της καθημερινής ζωής. Συχνά, δεν γνωρίζουμε τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που ζουν με αναπηρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Οι άνθρωποι με ιδιαιτερότητες είναι σαν εμάς και χρειάζονται ίση μεταχείριση και όχι λύπηση. Αποστολή του σχολείου μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες μέσω σημαντικών προσπαθειών, καθώς και η αύξηση της ευαισθητοποίησης.

Η έλλειψη προσοχής στις ανάγκες των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες σημαίνει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εμπόδια σε κάθε στροφή της ζωής μας.

Ας προσπαθήσουμε να είμαστε  άνθρωποι όχι μονάχα τις εορταστικές μέρες της περισυλλογής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες είναι μια αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο η ύπαρξη, η παρουσία κάποιων ξεχωριστών συμπολιτών μας που θα μπορούσαν να είναι και μέλη της οικογένειάς μας. Γιατί η απόσταση που χωρίζει έναν άνθρωπο υγιή – αρτιμελή, από έναν άνθρωπο ανάπηρο, με ευάλωτη υγεία είναι ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Κάνοντας αυτές τις σκέψεις πράξη, όχι μόνον για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον, θέλουμε  να τονίσουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ότι τιμάμε τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και είμαστε καθημερινά δίπλα τους.

Το σχολείο μας την επέτειο της 3ης  Δεκεμβρίου 2019 επισκέφτηκε την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019 τον παιδότοπο for kids (Λαγγού 23) της πόλης μας. Τα παιδιά με την συνεργασία των δασκάλων και των υπευθύνων του χώρου έπαιξαν, γέλασαν, χάρηκαν, με τα παιχνίδια (τραμπολίνο  τσουλήθρες, μπαλάκια, κούνιες, συγκρουόμενα, και πολλά άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια). Όλοι μαζί φεύγοντας ευχαριστήσαμε το προσωπικό για το ζήλο, την ευαισθησία και την υπομονή που υπέδειξε  και ανανεώσαμε το ραντεβού γιατί γευτήκαμε όλοι μας μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μας άρεσε πολύ και θέλουμε να την επαναλάβουμε.

    ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΄FOR KIDS’

 

Δεκ 09

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

«ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ».

 Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2017 στα πλαίσια της ημέρας ατόμων με αναπηρία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του 3ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας της στ’  τάξης συνοδευόμενοι οι μαθητές από την διευθύντρια του σχολείου κ. Δημητρίου Ελένη την δασκάλα κ. Ντάμπλια Ελένη και την μουσικό κ. Τσιάκα Μαρία..

Οι διευθυντές κ. Θεοχάρης Νίκος και Δημητρίου Ελένη εξήγησαν στους μαθητές με απλά λόγια τι σημαίνει να είσαι «διαφορετικός» και πως μπορούμε να βοηθήσουμε μικροί και μεγάλοι στην ευαισθητοποίηση της διαφορετικότητας. (όλοι είμαστε διαφορετικοί …άλλοι φοράμε γυαλιά άλλοι όχι έχουμε όμως τα ίδια συναισθήματα και την ανάγκη μιας μεγάλης αγκαλιάς

Στη συνέχεια η μαθητική χορωδία του 3ου δημοτικού μας παρουσίασαν τραγούδια σχετικά με μηνύματα για την εν λόγω ημέρα (3 Δεκέμβρη).

Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο σχετικό με την αναπηρία με αισιόδοξο μήνυμα ότι με την βοήθεια μας μπορούμε να πετύχουμε το «ακατόρθωτο»

Οι μαθητές πρόσφεραν χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά στο σχολείο που τα έφτιαξαν  μαζί με τους μαθητές μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη και την αγάπη που έδειξαν στο χώρο μας.

Στους μαθητές παρουσιάστηκε τρόπος εκμάθησης Braille για τυφλούς. Όλα έγιναν σε ένα κλίμα χαρούμενο με πολύ μουσική,  διάθεση προσφοράς και αγάπης.

Φεύγοντας οι μαθητές κεράστηκαν μικρά γλυκίσματα αντάλλαξαν αγκαλιές με τους μαθητές μας.

Έτσι η εκδήλωση έκλεισε με μια ‘’μεγάλη αγκαλιά’’ που χωράει όλους μας, επειδή όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά ίσοι και σε όλους αρέσει και χρειαζόμαστε μια αγκαλιά.

        ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ ‘ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 3ου          ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.

 

 

Δεκ 09

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στολίσαμε το σχολείο μας Χριστουγεννιάτικα. Από το πρωί άρχισαν οι προετοιμασίες. Όλοι μας χαρήκαμε και περιμέναμε να βάλουμε τις μπάλες στο δέντρο.

Την 3η ώρα μόλις χτύπησε το κουδούνι βάλαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια ……και αρχίσαμε όλοι μαζί την δουλεία με κέφι χαρά για την γλυκιά προσμονή των Χριστουγέννων…..

Μικροί και μεγάλοι τραγουδήσαμε τα κάλαντα και πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το ευχαριστηθήκαμε  και χαρήκαμε πολύ.

 

          ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 

Νοέ 18

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Την Παρασκευή 15 του Νοέμβρη 2019 οι μαθητές του σχολείου μας και των δύο Νηπιαγωγείων στα πλαίσια επετείου του Πολυτεχνείου  προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου που ούτως ή άλλως είναι πολύ δύσκολο. Στο σχολείο μας ακόμα δυσκολότερο…..

Κάθε 17 Νοέμβρη η σκέψη μας και η καρδιά μας ταξιδεύει εκεί στο χώρο του Πολυτεχνείου στον ξεσηκωμό των φοιτητών, της νεολαίας και του Ελληνικού λαού, κατά της δικτατορίας. Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ζωντανό κάλεσμα για την Δημοκρατία και την Ελευθερία. Θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό. Ας σταθούμε και εμείς σήμερα ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στην μνήμη των αγωνιστών, του Πολυτεχνείου, αναλογιζόμενοι πόσο μεγάλο χρέος έχουμε να διαφυλάξουμε τα αγαθά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν.

Εμείς για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε το πλούσιο υλικό που υπάρχει στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ με το χρονικό του Πολυτεχνείου, (ενώ παράλληλα βλέπαμε και το σχετικό υλικό στην οθόνη).  τα τραγούδια, τα βιβλία, που προσφέρονται ακούσαμε το παραλήρημα του Παπαδόπουλου, είπαμε τον όρκο των φοιτητών ,κάναμε κατάθεση στεφάνου στην μνήμη των ηρώων που έχασαν την ζωή τους, είπαμε τον Εθνικό μας ύμνο και ζωγραφίσαμε για το Πολυτεχνείο.

Τιμή και δόξα στους δημιουργούς του έπους του Πολυτεχνείου. Τιμή και δόξα σ αυτούς που αγωνίστηκαν για να ξανάρθει στην Ελλάδα μας το φως και της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Υπεύθυνοι γιορτής: 1. Κρικρή Παναγιώτα,  2.Κανάκη Μυρσίνη,  3. Κωστοπούλου Ευαγγελία.

   ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων