Σεπ 10

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του Eιδικού Δημοτικού σχολείου Λάρισας! Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και σε μια κοινωνία τρομακτικής ανάπτυξης της «Τεχνολογίας της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών» ολόκληρος ο πλανήτης έχει γίνει «ένα χωριό». Έχουν δημιουργηθεί καινούργια δεδομένα τα οποία αποφασίσαμε να λάβουμε υπόψη και να προσαρμοστούμε στις νέες επικοινωνιακές ανάγκες.
       Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα με σκοπό την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση ώστε οι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και ο καθένας, να μπορεί να έρθει σε επαφή με το Σχολείο μας και να ενημερωθεί για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα, καθώς και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος.
       Θεωρούμε πως η επικοινωνία είναι απαραίτητο στοιχείο αποτελεσματικής λειτουργίας και διοίκησης μιας σχολικής μονάδας. Εξάλλου η ειδική εκπαίδευση  είναι χώρος μόρφωσης με δυναμική και ιδιαιτερότητα στην παγκόσμια κοινότητα.
     
Ο Δ/ντής του Σχολείου
Θεοχάρης Νικόλαος

Ιαν 15

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ.

Την Παρασκευή  21  Δεκέμβρη  2018 εν όψει των αγίων ημερών οι μαθητές με την βοήθεια των  εκπαιδευτικών χαρήκαμε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή. Είδαμε δύο σκέτς.

  1. Η ΜΠΟΥΓΆΔΑ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ που το παρουσίασαν τα δύο συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία του σχολείου μας…… ένα πολύ κεφάτο και διασκεδαστικό δρώμενο όπου τελευταία στιγμή ο Αι Βασίλης τρέχει να προλάβει για τις χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες. Διάφορες όμως δυσκολίες δημιουργούν ανατροπές και γέλιο μέχρι τα ξωτικά και η Βασιλίνα να δώσει λύσεις στο Αι βασίλη, που χαρούμενος, φεύγοντας για να μοιράσει δώρα στα παιδιά, εύχεται σε όλους μας Καλά Χριστούγεννα.
  2. ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ που το παρουσίασαν οι μαθητές του σχολείου μας….και αναφερόταν στην χριστουγεννιάτικη ιστορία. Η γέννηση του χριστού στη φάτνη, το αστέρι που καθοδηγούσε τους μάγους, οι βοσκοί, οι Άγγελοι, αλλά κοι οι ετοιμασίες των σπιτιών με το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας ταξίδεψαν σε ευλογημένες στιγμές ….της γέννησης του Θεανθρώπου που μας γεμίζουν δύναμη και ελπίδα στην καθημερινότητά μας.

Την γιορτή παρακολούθησα οι:  ο ιερέας της εκκλησίας Πέτρου και Παύλου π. Ευάγγελος. οι γονείς και οι συγγενείς των μαθητών μας ο κ. Αρετόπουλος Αλέξανδρος εκπρόσωπος του ΑΤΑ, η κ. Νιάκα Χρυσάνθη εκπρόσωπος του Στρατού, ο κ. Γεωργαντάς Δήμος και  η κ. Όντου Αναστασία εκπρόσωποι της Αστυνομίας, η κ.Χατζημίχου Κωνσταντίνα Υπεύθυνη σχολικών Δραστηριοτήτων, ο κ.Κουτσογιάνης Νίκος Φυσιοθεραπευτής, ο κ. Αγγελούλης σύμβουλος του δημάρχου σε αθλητικά θέματα του δήμου Λάρισας, επίσης την γιορτή μας παρακολούθησαν υπεύθυνοι του Κέντρου Ημέρας Χαρά, της Αγίας Ταβιθά, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και την θέρμη τους να ενθαρρύνουν τα παιδία μας όταν ήταν στην σκηνή και τους ευχόμαστε

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΦΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

Υπεύθυνοι Γιορτής: 1. Γούσιου Φωτεινή, 2, Γιαννούσιου Ευαγγελία, 3. Γεροστέργιου Στέλλα, 4. Κωστοπούλου Ευαγγελία.

 

Ιαν 15

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 παρακολουθήσαμε την θεία λειτουργία, στην εκκλησία Πέτρου & Παύλου.  Κοινωνήσαμε τους μαθητές που οι γονείς μας επέτρεψαν.

Στην συνέχεια, όπως πάντα, ο πατήρ Δημήτριος μας κάλεσε στο αρχονταρίκι, όπου οι κυρίες της Αγίας Ταβιθά κέρασαν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Ο πάτερ χάρισε δώρα στα παιδιά και ημερολόγιο του 2019 στους εκπαιδευτικούς. Στο τέλος όλοι μαζί βγήκαμε φωτογραφίες και ανταλλάξαμε εγκάρδιες ευχές.

Ευχαριστούμε πολύ για τα δώρα και ευχόμαστε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με ΥΓΕΙΑ, ΦΩΤΙΣΗ & ΠΙΣΤΗ σε όλα τα παιδιά και το προσωπικό του σχολείου μας στις κυρίες της αγίας Ταβιθά, στους εφημέριους,  ψάλτες και επιτρόπους της ενορίας.

 

Ιαν 15

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑ.

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 το σχολείο μας και τα δύο συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία παρακολουθήσαμε την χριστουγεννιάτικη ιστορία κινουμένων σχεδίων «Ο Γρίντς» …….ο κυνικός γκρινιάρης και μισάνθρωπος Γκρίντς εκνευρίζεται από την χαρωπή διάθεση των κατοίκων του γειτονικού Χούβιλ και αποφασίζει να τους κλέψει τα Χριστούγεννα……..

Οι μαθητές μας αλλά και οι εκπαιδευτικοί  χαρήκαμε με την ψυχή μας το έργο. Οι διάλογοι και η παρουσίαση ήταν προσανατολισμένη σε ανήλικο κοινό, γεγονός που βοήθησε όλα παιδιά να έχουν ενδιαφέρον και αγωνία για την εξέλιξη.

Ευχαριστούμε πολύ που και φέτος η υπεύθυνη του κινηματογράφου Βικτώρια μας κάλεσε με Ελεύθερη είσοδο Ευχόμαστε σε όλους

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΦΩΤΗΣΗ, ΕΠΛΙΔΑ & ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

 

Δεκ 12

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ 110 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά  το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 Πτέρυγα Μάχης για την πρωτοβουλία τους να παρέχουν γεύμα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου  στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ και να εκφράσουμε την ιδιαίτερη τιμή για την παρουσία του προσωπικού των Μονάδων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας σε αυτό.»

 

Δεκ 12

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Την Δευτέρα 3 Δεκέμβρη 2018  το σχολείο μας στα πλαίσια της ημέρας Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  επισκευφθήκαμε το  bowling  Λάρισας .

Η εν λόγω ημέρα θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη  από το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» Κάθε χρόνο εστιάζει σε διαφορετικό θέμα.

Το 1976, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε το 1981 ως Διεθνές Έτος των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ζητώντας ένα σχέδιο δράσης σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στην ισότητα των ευκαιριών, την αποκατάσταση και την πρόληψη των αναπηριών.

Το θέμα της συγκεκριμένη ημέρας είναι «η πλήρης συμμετοχή και ισότητα», η οποία ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών, και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη.

          bowling ΛΑΡΙΣΑΣ 2018

Δεκ 12

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στολίσαμε το σχολείο μας Χριστουγεννιάτικα. Από το πρωί οι εκπαιδευτικοί είπαν στα παιδιά ότι θα στολίσουμε το δέντρο. Όλοι μας χαρήκαμε και περιμέναμε να βάλουμε τις μπάλες στο δέντρο.

Την 3η ώρα μόλις χτύπησε το κουδούνι βάλαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια ……και αρχίσαμε όλοι μαζί την δουλεία με κέφι χαρά για την γλυκιά προσμονή των Χριστουγέννων…..

Μικροί και μεγάλοι τραγουδήσαμε τα κάλαντα και πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το ευχαριστηθήκαμε  και χαρήκαμε πολύ.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .

                                                                                                          ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ 2018

 

Νοέ 30

Ο «ΠΙΝΟΚΙΟ» ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 ομάδα μαθητών με τους εκπαιδευτικούς, παρακολουθήσαμε την «Παιδική Σκηνή» του «Θεσσαλικού Θεάτρου», στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα  το έργο για παιδιά του Γάλλου, Ζοέλ Πομερά «Πινόκιο.

Η είσοδος δωρεάν για το σχολείο μας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους υπεύθυνους για την πολύ ευγενική χειρονομία τους και τους ευχόμαστε καλές δουλειές.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νοέ 21

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

 Την Παρασκευή 16 του Νοέμβρη 2018 οι μαθητές του σχολείο μας, Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Νεάπολης στα πλαίσια επετείου του Πολυτεχνείου  έπαιξαν το σκετς η τενεκεδούπολη με την βοήθεια του κ. Γκατσώρα Αντώνη επί τοις σκηνής. ‘Εργο της Ευγενίας Φακίνου.

Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ ́τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ ́ αυτή, τι… άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ ́ ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να ́χουν την ησυχία τους. Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέυ -μπαμ – μπαμ. Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, ο Οκέυ – μπαμ- μπαμ είχε κόκα – κόλα κι ο Σοφός είχε μέσα του καφέ. Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα… ήρθε η χούντα και όλα άλλαξαν……..

Υπεύθυνοι γιορτής: 1. Μότσιου Αθηνά, 2.Μούκα Όλγα.

           ΣΚΕΤΣ ΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ

Νοέ 21

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 ομάδα μαθητών του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς ξεναγήθηκε στο μέγαρο της Ελληνικής Αστυνομίας Λάρισας. Ενημερωθήκαμε από υπεύθυνους υπαλλήλους για το στόχο και το σκοπό που επιτελεί η αστυνομία  στην πόλη μας και στην συνέχεια επισκεφτήκαμε την έκθεση στολών στην αίθουσα του μεγάρου. 

Μεταξύ των ιστορικών αντικειμένων που εκτίθενται, περιλαμβάνονται στολές, πηλίκια, σήματα, φωτογραφικό υλικό, εξοπλισμός, εξαρτήσεις κ.α., έγγραφα, όπως περιοδικά, εφημερίδες, επιστολικά δελτάρια και αστυνομικά εγχειρίδια, που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

                                                                                                                              ΜΕΓΑΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

 

 

 

 

 

Νοέ 02

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

Την Παρασκευή 26 0κτωβρίου 2018 γιορτάσαμε την επέτειο του ΟΧΙ ……… «.ο δάσκαλος στολίζει την τάξη και μιλά με τα παιδιά  για το έπος του 1940   που έκανε τους Έλληνες αθάνατους για πάντα. ‘όλα αναβίωσαν μέσα από ένα παλιό ημερολόγιο που βρέθηκε στην βαλίτσα του δασκάλου …..…..η ιστορία αρχίζει από το 1930….όταν ο Χίτλερ έχε καταλάβει την εξουσία της Γερμανίας, ο Μουσολίνι της  Ιταλία και έχουν επιβάλει στους λαούς τους φασιστικά καθεστώτα και αρχίζει ο πιο αιμοσταγής πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, ο β’ Παγκόσμιος πόλεμος ………..ξημερώματα 28 η Οκτωβρίου 1940 οι σειρήνες του πολέμου ουρλιάζουν δαιμονισμένα .οι καμπάνες ηχούν ΠΟΛΕΜΟΣ!

Η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα. Ακούγεται  το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν ……..Φαίνεται όμως πως ο Μουσολίνι δεν ξέρει καλή ιστορία .Δεν ξέρει ότι η ψυχή του λαού είναι αδούλωτη.   Στο ψυχρό τηλεγράφημα του Μουσολίνι ο λαός μας απαντά με μια αποφασιστική κραυγή : «ΟΧΙ».

Οι Έλληνες στρατιώτες μάχονται γενναία αψηφώντας την αριθμητική υπεροχή του εχθρού, αψηφώντας τα χιόνια και τα κρυοπαγήματα. Το χέρι τους κολλημένο στο ντουφέκι συνέχεια του χεριού τους ….τέσσερα χρόνια μαύρης σκλαβιάς και μαρτυρίου για τον λαό μας. χιλιάδες νεκροί από τα αποσπάσματα των Γερμανών, των Ιταλών και των Βουλγάρων …..

…..ο λαός ξεσηκώνεται και γράφει καινούργιο έπος, το έπος της Εθνικής Αντίστασης ….και ξημέρωσε η μέρα της λευτεριάς 12 Οκτωβρίου 1944 οι Γερμανοί αποχωρούν από την Αθήνα ένα ανθρώπινο ποτάμι γιορτάζει στους δρόμους τη λευτεριά..

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε, το 1952, η γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου να μεταφερθεί στις 28 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η Παναγία βοήθησε τον Ελληνικό Στρατό στον πόλεμο της Αλβανίας.

Τον πανηγυρικό λόγο διάβασε ο γυμναστής  κ. Δικόπουλος Παναγιώτης.

Υπεύθυνοι γιορτής: 1. Βαγενά Κατερίνα,  2. Δικόπουλος Παναγιώτης, 3.Κρικρή Παναγιώτα, .  4. Ρωμανός Βασόλειος.

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων