Σεπ 10

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του Eιδικού Δημοτικού σχολείου Λάρισας! Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και σε μια κοινωνία τρομακτικής ανάπτυξης της «Τεχνολογίας της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών» ολόκληρος ο πλανήτης έχει γίνει «ένα χωριό». Έχουν δημιουργηθεί καινούργια δεδομένα τα οποία αποφασίσαμε να λάβουμε υπόψη και να προσαρμοστούμε στις νέες επικοινωνιακές ανάγκες.
       Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα με σκοπό την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση ώστε οι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και ο καθένας, να μπορεί να έρθει σε επαφή με το Σχολείο μας και να ενημερωθεί για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα, καθώς και άλλα γενικότερου ενδιαφέροντος.
       Θεωρούμε πως η επικοινωνία είναι απαραίτητο στοιχείο αποτελεσματικής λειτουργίας και διοίκησης μιας σχολικής μονάδας. Εξάλλου η ειδική εκπαίδευση  είναι χώρος μόρφωσης με δυναμική και ιδιαιτερότητα στην παγκόσμια κοινότητα.
     
Ο Δ/ντής του Σχολείου
Θεοχάρης Νικόλαος

Νοέ 02

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

Την Παρασκευή 26 0κτωβρίου 2018 γιορτάσαμε την επέτειο του ΟΧΙ ……… «.ο δάσκαλος στολίζει την τάξη και μιλά με τα παιδιά  για το έπος του 1940   που έκανε τους Έλληνες αθάνατους για πάντα. ‘όλα αναβίωσαν μέσα από ένα παλιό ημερολόγιο που βρέθηκε στην βαλίτσα του δασκάλου …..…..η ιστορία αρχίζει από το 1930….όταν ο Χίτλερ έχε καταλάβει την εξουσία της Γερμανίας, ο Μουσολίνι της  Ιταλία και έχουν επιβάλει στους λαούς τους φασιστικά καθεστώτα και αρχίζει ο πιο αιμοσταγής πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, ο β’ Παγκόσμιος πόλεμος ………..ξημερώματα 28 η Οκτωβρίου 1940 οι σειρήνες του πολέμου ουρλιάζουν δαιμονισμένα .οι καμπάνες ηχούν ΠΟΛΕΜΟΣ!

Η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα. Ακούγεται  το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν ……..Φαίνεται όμως πως ο Μουσολίνι δεν ξέρει καλή ιστορία .Δεν ξέρει ότι η ψυχή του λαού είναι αδούλωτη.   Στο ψυχρό τηλεγράφημα του Μουσολίνι ο λαός μας απαντά με μια αποφασιστική κραυγή : «ΟΧΙ».

Οι Έλληνες στρατιώτες μάχονται γενναία αψηφώντας την αριθμητική υπεροχή του εχθρού, αψηφώντας τα χιόνια και τα κρυοπαγήματα. Το χέρι τους κολλημένο στο ντουφέκι συνέχεια του χεριού τους ….τέσσερα χρόνια μαύρης σκλαβιάς και μαρτυρίου για τον λαό μας. χιλιάδες νεκροί από τα αποσπάσματα των Γερμανών, των Ιταλών και των Βουλγάρων …..

…..ο λαός ξεσηκώνεται και γράφει καινούργιο έπος, το έπος της Εθνικής Αντίστασης ….και ξημέρωσε η μέρα της λευτεριάς 12 Οκτωβρίου 1944 οι Γερμανοί αποχωρούν από την Αθήνα ένα ανθρώπινο ποτάμι γιορτάζει στους δρόμους τη λευτεριά..

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε, το 1952, η γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου να μεταφερθεί στις 28 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η Παναγία βοήθησε τον Ελληνικό Στρατό στον πόλεμο της Αλβανίας.

Τον πανηγυρικό λόγο διάβασε ο γυμναστής  κ. Δικόπουλος Παναγιώτης.

Υπεύθυνοι γιορτής: 1. Βαγενά Κατερίνα,  2. Δικόπουλος Παναγιώτης, 3.Κρικρή Παναγιώτα, .  4. Ρωμανός Βασόλειος.

 

Οκτ 21

Πρόσκληση στη γιορτή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η εκπαιδευτική κοινότητα του  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Ειδικού Νηπιαγωγείου Λάρισας σας  προσκαλεί στην εκδήλωση εορτασμού της  επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας  την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018  και ώρα 9:00 π.μ.

Διεύθυνση: Μουσών 1

πίσω από την Αστ/μική Δ/νση

τηλ: 2410612715

  

Σεπ 12

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19

Με τις εγκάρδιες ευχές του Πατέρα Δημητρίου και τον συνεργάτη Πατέρα Ευάγγελου και τις Ευλογίες του Υψίστου μέσου του Αγιασμού, ξεκινήσαμε την πρώτη μας σχολική μέρα στο σχολείο.

«…….οι μικρές χαρές που δίνουν τα παιδιά σε γονείς και εκπαιδευτικούς θα πρέπει να μας δίνουν δύναμη στον καθημερινό μας αγώνα…….» λόγια του π. Δημήτριου που καθημερινά είναι καλό να θυμόμαστε……

Στην συνέχεια ο Διευθυντής μας κ. Θεοχάρης Νίκος, συνέχισε και ανέλυσε την σπουδαιότητα της συνεργασίας στον δύσκολο καθημερινό αγώνα των γονιών και μας ευχήθηκε Καλή και Δημιουργική σχολική χρονιά.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ &ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

        ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-19

 

Ιούν 18

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ….. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

                   ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ιούν 13

Πρόσκληση στην καλοκαιρινή εκδήλωση «τραγούδια και χοροί ενώνουνε τη γη…»

Η εκπαιδευτική κοινότητα του  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Ειδικού Νηπιαγωγείου Λάρισας σας  προσκαλεί στην καλοκαιρινή εκδήλωση

 

«τραγούδια και χοροί ενώνουνε τη γη…»

 

που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας  την Παρασκευή 15 Ιουνίου και ώρα 9:00 π.μ.

Ιούν 12

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Α.Μ.ΕΑ

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο του Αλκαζάρ ΙΔ’ Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου Α.Μ.Ε.Α που διοργάνωσε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Ειδικών Σχολείων και ΑμεΑ Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το σχολείο μας συμμετείχε με 3 μαθητές οι οποίοι ήταν:

Θωμόπουλος Παναγιώτης, Μαγαλιού Μαρία, Σιόντα Αναστασία.

Τα παιδιά βραβεύτηκαν στο τέλος των αγώνων με μετάλλια και βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Ιούν 12

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στην καθιερωμένη Καλοκαιρινή εκδρομή του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Είναι η σημαντικότερη Μονή στο νομό Πιερίας. Βρίσκεται στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 900μ. σε θέση φύσει οχυρή ανάμεσα σε δύο ρέματα και απέχει 18 χιλιόμετρα από το Λιτόχωρο. Παλαιά Μονή ιδρύθηκε το 16ο Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τον Άγιο Διονύσιο γύρω στο 1542, Μετά το 1821 καταλήφθηκε από τον τουρκικό στρατό, πυρπολήθηκε και λεηλατήθηκε. Το 1943 ανατινάχθηκε από τους Ναζί επειδή στα κτήρια της κρύβονταν Έλληνες αντάρτες. Έκτοτε μεταφέρθηκε στο Μετόχι της, κοντά στο Λιτόχωρο..

Σήμερα αναπτύσσει πνευματική και φιλανθρωπική δραστηριότητα, με ολοήμερες εξομολογήσεις και πνευματικές διδαχές κάθε Κυριακή πρωί μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, όπως επίσης διαλόγους, συνέδρια και ολονύκτιες αγρυπνίες. Πανηγυρίζει στις 23 Ιανουαρίου, που είναι και η ημέρα μνήμης του Αγίου Διονυσίου. Επίσης, στις 14 Σεπτεμβρίου τελείται η τοπική εορτή του Σταυρού, στην Παλαιά Μονή του Αγίου Διονυσίου.

Ο Άγιος Διονύσιος επιδόθηκε σε τριπλή εργασία μέχρι το θάνατό του. Έκανε περιοδείες στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου, διδάσκοντας και εξομολογώντας αλλά και στήριζε τον υπόδουλο ελληνισμό, ενθαρρύνοντας την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Σήμερα το Μοναστήρι λειτουργεί ως ανδρώα κοινοβιακή Μονή με καθηγούμενο τον Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Κυρίτση και με 28 μοναχούς.

Μέσα στο μοναστήρι, σε πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο του 1860 λειτουργεί και το νέο σκευοφυλάκιο (Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο. Σε αυτό φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας. Ενδεικτικά αναφέρονται εικόνες του 15ου-19ου αιώνα, πατριαρχικά σιγίλια, κεντητά άμφια, πατριαρχικοί σταυροί, τμήμα Τιμίου Ξύλου, άγια λείψανα και παλαιά χειρόγραφα. Από αυτά γνωρίζουμε σήμερα πολλά στοιχεία για την Ιστορία της Μονής.

Ευχαριστούμε πολύ τον μοναχό πατήρ Διονύσιο για τις ευλογίες και ευχές του.

Φεύγοντας από το μοναστήρι συνεχίσαμε για φαγητό στον Πλαταμώνα στο sun beach. Ο καιρός και η θέα ήταν υπέροχη το φαγητό πολύ νόστιμο. Όλοι γυρίσαμε ήρεμοι και πολύ ευχαριστημένοι. Τα παιδιά δεν χόρταιναν να κοιτάζουν την θάλασσα το ίδιο και οι μεγάλοι.

Ευχαριστούμε πολύ τον υπεύθυνο του sun beach για το κέρασμα των αναψυκτικών και του ευχόμαστε Υγεία & Καλές Δουλειές.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΙΟΥ

 

Ιούν 12

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Πέμπτη 31 Μάιου 2018  στις 6:30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε εσπερίδα «Σχολείο και Γονείς: Μονοπάτια Συνεργασίας προς όφελος του Μαθητή με Ε.Ε.Α.

Οργανώθηκε από την σχολική σύμβουλο κ. Τσιόπα Κυρατσώ  της 11ης Περιφέρειας Ε.Α.Ε σε συνεργασία με τους διευθυντές των 2 Ειδικών Σχολείων, Λάρισας κ. Θεοχάρη Ν., Γιάννουλης  κ. Ντίνα Κ. και της διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου  Δ.Α.Δ Λάρισας, κ. Λιθοξοπούλου Σ.

Αρχική ομιλήτρια ήταν η κ. Τσιόπα η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Οικογένεια και σχολείο ας συνεργαστούμε»!

Στην συνέχεια ανέπτυξαν τις θέσεις τους και τις απόψεις τους οι διευθυντές των ειδικών σχολείων – Δ..Α,Δ  και δύο γονείς παιδιών από το Ειδικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο. Αναλύθηκε, «Μεγαλώνοντας αλλάζω και το σώμα μου αγκαλιάζω» καθώς και μελέτη περίπτωσης μαθητή του Ειδικού Σχολείου Δ.Α.Δ και του Νηπιαγωγείου Δ.Α.Δ..

Από την μεριά μας οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουμε καλή συνεργασία με τους γονείς. Αυτό βοηθάει όχι μόνο το εκπαιδευτικό μας έργο, αλλά και την καλή  επικοινωνία μεταξύ οικογένειας και σχολείου, που είναι απαραίτητο στην λύση καθημερινών δυσκολιών και απρόβλεπτων καταστάσεων. Η σημερινή εσπερίδα προσπάθησε να ανοίξει τέτοιου είδους μονοπάτια με τους γονείς πάντα για όφελος του μαθητή.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές τους ομιλητές, τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ευχόμαστε από τη νέα σχολική χρονιά και σε άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.

 

Ιούν 12

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 μια ευχάριστη μουσική έκπληξη περίμενε μαθητές και δασκάλους του Σχολείου και των 2 Νηπιαγωγείων μας. Η φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ήρθε στο σχολείο μας να ‘’παίξει’’ για τα παιδιά μας στα πλαίσια του προγράμματος ‘’μουσική και χορός’’ που υλοποιείται το τρέχον σχολικό έτος.

Ακούσαμε πολύ αγαπημένες μουσικές των: Χατζηδάκη, Ελύτη, Θεοδωράκη, Χατζηνάσιου, αλλά και ξένα ακούσματα όπως των πειρατών της Καραϊβικής και άλλων πολλών ακουσμάτων που μας ταξιδέψουν απέριττα στον υπέροχο μουσικό κόσμο.  Μας χάρισαν 2 μοναδικές μουσικές ώρες, μια καλλιτεχνική σύμπραξη με αγαπημένες μουσικές με διαχρονική αξία.
Μια μικρή συναυλία απαλλαγμένη από εντάσεις, όπου η διαύγεια των ήχων δίνει χώρο στην ανάσα των οργάνων να παίξουν το μουσικό τους ρόλο
και τη μπαγκέτα του Γιώργου Μηνά.

Η φιλαρμονική του ΔΩΛ ιδρύθηκε το 1952 και συμμετέχει σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της πόλης μας.

Οι μαθητές του σχολείου μας μαγεύτηκαν κυριολεκτικά και παρακολουθούσαν με ακίνητα βλέμματα όλα τα μουσικά κομμάτια.  Ήταν μια πολύ ευχάριστη μουσική εμπειρία.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους μουσικούς και τον μαέστρο κ. Μηνά Γεώργιο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τους ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

 

 

Ιούν 12

Η «ΙΟΝ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

Την Τετάρτη 23 Μαίου 2018   στο σχολείο μας ήρθε εκπρόσωπος της σοκολατοβιομηχανίας «ΙΟΝ» και μοίρασε σε όλους τους μαθητές σοκοφρέτες. Μίλησε με τους μαθητές και μαζί παρουσιάσανε χιουμοριστικά  μαγικά και αισθητηριακά παιχνίδια πολύ άρεσαν πολύ  σε όλους μας.

Πέρασε 1 ώρα περίπου ευχάριστα και δημιουργικά.

Από το 1930 έως σήμερα, το όνομα «ΙΟΝ» έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της σοκολάτας στην Ελλάδα χάριν στην προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα, την καινοτομία και την ξεχωριστή γεύση των προϊόντων της.

Μια ομάδα μετόχων ξεκινάνε το 1930 ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο, όπου και μέχρι σήμερα βρίσκεται. Φιλοδοξία τους είναι να γίνουν σοκολατοποιοί. Το πρώτο καταστατικό της εταιρείας «ΙΟΝ» Α.Ε. δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμό 267/23.9.1930 φύλλο της  Εφημερίδας της  Κυβερνήσεως.

Ευχαριστούμε πολύ την «ΙΟΝ» που κάθε χρόνο δεν μας ξεχνά και χαρίζει στα παιδιά τα εδέσματά της.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον διανομέα που ήρθε από την Αθήνα και καλά κέρδη στην Βιομηχανία «ΙΟΝ».

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων