Νοε 10

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 110 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 το Ειδικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Λάρισας επισκεφθήκαμε την 110 πτέρυγα μάχης εν όψη των Προστατών της, Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ξεναγηθήκαμε στην φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό μας παρείχε πληροφορίες για τα εκθέματα. Είδαμε  βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.   Θαυμάσαμε την  Διμοιρία Επιδείξεων ΣΜΥΑ.

Τα παιδιά με χαρά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, περίμεναν με υπομονή να ανεβούν και να δουν το πιλοτήριο του αεροπλάνου. Βγάλαμε φωτογραφίες, είδαμε όλα τα αεροπλάνα…… ξαφνιαστήκαμε από χαρά όταν ένα αεροπλάνο απογειώθηκε και έκανε «θόρυβο» που δεν έχουμε συνηθίσει. Όλα όσα είδαμε και ακούσαμε ήταν πολύ ενδιαφέροντα.

Ο καιρός μας βοήθησε να χαρούμε μια υπέροχη μέρα. Να αισθανθούμε περήφανοι που η πόλη μας διαθέτει μια τέτοια αεροπορική βάση, που αποστολή έχει τη διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας.  Η κατάλληλη οργάνωση –  εκπαίδευση του προσωπικού   στην συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σ’ αυτή, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα Σχέδια.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 110 ΠΤΕΓΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 110 ΠΤΕΓΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 2017

 

 

 

 

Νοε 01

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ».

Την Παρασκευή 27 0κτωβρίου 2017 γιορτάσαμε με δύο σκετς όλο το έπος του 1940 και τις επιτυχίες της χώρας μας στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.  Ουσιαστικά η ημερομηνία αυτή είναι η ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο! Με το ΟΧΙ του τότε πρωθυπουργού-δικτάτορα της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά στις αξιώσεις των Ιταλών. Η κίνηση αυτή του Μεταξά σηματοδότησε την είσοδο της, ουδέτερης μέχρι τότε, χώρας μας στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ίδια μέρα ο Πρωθυπουργός εξέδωσε το παρακάτω διάγγελμα.

O ίδιος ο Γκράτσι στα απομνημονεύματά του, που εξέδωσε το 1945, περιγράφει τη σκηνή: «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: «Αυτό σημαίνει πόλεμο». Του απήντησα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος…, ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως»

Ο Μεταξάς εκείνη τη στιγμή είχε εκφράσει το ελληνικό λαϊκό συναίσθημα, την άρνηση της υποταγής, και αυτή η άρνηση πέρασε στον τότε ελληνικό δημοσιογραφικό τύπο με την λέξη «ΟΧΙ». Οι μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αναβιώνοντας δύσκολες στιγμές του πολέμου, έχοντας πάντα βοηθό την Παναγιά μας. Οι γονείς συμμετείχαν ενεργά στην γιορτή μας χειροκροτώντας και ενθαρρύνοντας κάθε παιδί. Μπράβο σας παιδιά.

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε, το 1952, η γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου να μεταφερθεί στις 28 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η Παναγία βοήθησε τον Ελληνικό Στρατό στον πόλεμο της Αλβανίας.

Τον πανηγυρικό λόγο διάβασε ο υποδιευθυντής κ. Καμηλούδης Δημήτριος.

Υπεύθυνοι γιορτής: 1. Γιαννούσιου Ευαγγελία, 2. Γεροστέργιου Στέλλα, 3.  Κωστοπούλου Ευαγγελία,  4. Ντούβας Δημήτριος, 5. Ρωμανός Βασίλειος.

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

 

Οκτ 23

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με το σχολείο μας επισκεφτήκαμε γήπεδο που βρίσκεται κοντά στο σχολείο μας.

Ο στόχος της δράσης η μάθηση δια της συμμετοχής.

Η Φυσική αγωγή είναι ο δρόμος που εξασφαλίζει στα παιδιά ψυχική και σωματική ισορροπία, ομαδικότητα, αίσθημα αλληλεγγύης και ευγενική άμιλλα.

Οι εκπαιδευτικοί παίζοντας με τα παιδιά προσπάθησαν να οικοδομήσουν και να αναπτύξουν κοινωνικές και ψυχικές αρετές, όπως την συνεργατικότητα, σεβασμό, αυτοπειθαρχία και υπευθυνότητα, θέληση, υπομονή και επιμονή, ενσυναίσθηση και αποδοχή της διαφορετικότητας…..

Τα παιδιά έπαιξαν μπάλα, μπάσκετ, διάφορα ομαδικά παιχνίδια έτρεξαν και γενικότερα χάρηκαν κάθε λεπτό στο γήπεδο…..

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2017

Οκτ 02

ΔΩΡΕΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 μια ευχάριστη έκπληξη εκτυλίχτηκε στο σχολείο μας. Υπεύθυνοι του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου ήρθαν στο σχολείο μας κυριολεκτικά με τα χέρια γεμάτα ……μας έφεραν 2 lap-top δυο σταθερούς υπολογιστές, εκτυπωτή, μελανάκια  και δύο οθόνες υπολογιστών δωρεά για το σχολείο μας. Η εταιρία πλήρως ευαισθητοποιημένη απέναντι στις ανάγκες των παιδιών, πήρε την πρωτοβουλία να αγοράσει  απαραίτητο εξοπλισμό για μαθητές και δασκάλους που θα διευκολύνουν το καθημερινό μας έργο. Στις πολύ δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας οι πράξεις αυτές μας χαροποιούν ιδιαίτερα.

Ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου με Όραμα να γίνουν κορυφαίοι στον κλάδο με σεβασμό στους εργαζόμενους, και στην κοινωνία. Αποστολή τους να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους λειτουργώντας με πλήρη ακεραιότητα, η οποία επιτυγχάνεται: με Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας, συντηρώντας την υποδομή, διευκολύνοντας τις μεταφορές, επενδύοντας στην ασφάλεια των οδηγών συμβάλλοντας στο κοινό όφελος και στην ποιότητα της ζωής:

Μήν ξεχνάτε ποτε…… η εταιρία  πάντα μας υπενθυμίζει:

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Διατηρείτε τις αποστάσεις και φοράτε τη ζώνη ασφαλείας! Για τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούνται παιδικά καθίσματα.

OXHMA: Φροντίστε τη συντήρηση του οχήματός σας, ενημερωθείτε για τον καιρό και φροντίστε να έχετε όλα τα αξεσουάρ ασφαλείας.

ΟΔΗΓΗΣΗ: Μη σταματάτε χωρίς λόγο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης και μην υπερβαίνετε τα όρια ταχύτητας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

&

ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ.

ΔΩΡΕΑ ΑΥΤΙΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΩΡΕΑ ΑΥΤΙΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2017

Σεπ 25

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ.

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 επισκεφθηκαμε τα βιωματικά εργαστήρια για σχολικές ομάδες που οργάνωσε το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στο πλαίσιο της Εμποροπανήγυρης Λάρισας 2017, Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, με αναφορά στον παραδοσιακό χαρακτήρα του παζαριού, οργάνωσε και φέτος, βιωματικά εργαστήρια, για σχολικές ομάδες με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα παράδοσης της τοπικής ιστορίας, με θέμα «Εμπνεόμαστε από το χειροποίητο σημειωματάριο…».

Ένας τέτοιος θεσμός ήταν και η γνωστή ανά το Πανελλήνιον μεγάλη εμποροπανήγυρη και ζωοπανήγυρη της Λάρισας, το ξακουστό «Κουμπαζάρ» της, που γινόταν στο Αλκαζάρ, και ήταν ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός για πολλούς αιώνες στην Κεντρική Ελλάδα, κυρίως στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Το παζάρι, με μεγάλη έκθεση εμπορευμάτων, με πλούσιες συναλλαγές δεχόταν πλήθος επισκεπτών από τις γύρω πόλεις και χωριά και από όλη την Ελλάδα, σε σημείο που πολλές φορές να μην επαρκούν τα ξενοδοχεία και τα δωμάτια των σπιτιών, και να κοιμούνται στο ύπαιθρο.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για τους μαθητές του Σχολείου και Νηπιαγωγείου μας. Σκοπός ήταν να περάσει το μήνυμα ότι ο σεβασμός των πεποιθήσεων του Άλλου, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης της ατομικής ή συλλογικής ταυτότητας, είναι επιβεβλημένες αξίες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ.

ΠΑΖΑΡΙ

ΠΑΖΑΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2017

Σεπ 14

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ KHALDOON ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ OI ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ KHALDOON

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 το σχολείο μας επισκέφθηκε ο Χαλντούν από την Ιορδανία. Η τέχνη Khaldoon Daoud, είναι ένα ταξίδι  ανακάλυψης της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας και του κινηματογράφου, όπου  με απλό τρόπο αντανακλά την ανθρώπινη αναζήτηση για εσωτερική ειρήνη.  Δημιουργεί πλατφόρμες διαλόγου και να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Ο Khaldoon  ιδρυτής του ιδρύματος Rowag AI-Balga, έχει υποστηρίξει αυτές τις ανθρώπινες ιδέες όχι μόνο στους ανθρώπους γύρω του ή σε άλλους που μπορείνα φτάσει, αλλά επίσης έχει αναπτύξει συνεργασίες και πλατφόρμες με πολλούς οργανισμούς στην Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία, την Ιορδανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το έργο τέχνης του Khaldoon είναι σίγουρα μια αντανάκλαση της ζωής του Khaldoon …. Απλό και εμπνευσμένο. Ο Χαλντούν εμπνέεται από τη χώρα και τους ανθρώπους του από την υλική και πνευματική ιστορία αυτών των ιερών θέσεων. Ο καλλιτέχνης σιωπηλός και ελάχιστα παρεμβατικός μέσα σε ένα κλίμα ελευθερίας και κίνησης κάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνδημιουργήσουν και να εκφραστούν με χρώματα πάνω σε  ένα άσπρο καμβά.

Μύθος, Θρησκεία, Αρχιτεκτονική, τοπίο και πάνω απ όλα πρόσωπα που μιλάνε για τη δική τους ιστορία, ανακατεύουν τις καλλιτεχνικές του παρορμήσεις, τον οδηγούν σε κύκλους δημιουργίας.

Ο Χαλντούν εκτιμά επίσης την Φύση, την Αρχιτεκτονική, το Τοπίο και τη Θρησκεία της πατρίδας του στην τέχνη του.

Με την βοήθεια του καλλιτέχνη Χαλντούν πραγματοποιήθηκε workshop ζωγραφικής, όπου με την καθοδήγησή του δημιουργήσαμε σε ρολό χαρτί ένα ποτάμι…την ζωή μας, … την ροή του….. την διαφορετικότητα του καθενός στο καθημερινό μας ταξίδι,….. και τα διάφορα σύμβολα- σχήματα πάνω στο ποτάμι, που αντανακλούν την δύναμη και την επιδεξιότητα μας να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές (καλές ή κακές), να ελισσόμαστε και να βγαίνουμε πιο δυνατοί από τις δοκιμασίες. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με αρωματικά φυτά από κτήμα Ευκαρπία και την κ. Μλιάτσιου Φωτεινή.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν, εκφράστηκαν, αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους πάνω στο χαρτί με ευχάριστη διάθεση και πολλά χαμόγελα. Ευχαριστούμε πολύ τον Χαλντούν για την επίσκεψη του στο σχολείο μας και να μοιραστεί τις ιδέες του και εμπειρίες του μαζί μας

Ευχόμαστε στον Khaildoon να βρει την Ειρήνη που αναζητά.

ΠΟΤΑΜΙ KHALDOON

ΠΟΤΑΜΙ KHALDOON 2017

                                                        

 

Σεπ 11

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2017-18

 

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό από τον Πατέρα Δημήτριο και τον συνεργάτη Πατέρα Βασίλειο, τις Ευλογίες του Υψίστου, τις Ευχές και το Καλωσόρισμα,

1.του Διευθυντή  μας κ. Θεοχάρη Νίκο,

2.της Υπεύθυνης σχολικών προγραμμάτων κ. Χατζημίχου Κωσταντίνας, 

3.του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας υπεύθυνο για θέματα Ειδικής Αγωγής  Θεσσαλίας του Υπουργείου Παιδείας Κ. Κέλλα Χρήστου,

4.της προέδρου των Γονέων και Κηδεμόνων κ. Θωμοπούλου Ελένης και του

5.κ. Γκαντζώρα Αντωνίου Προϊστάμενο του Ειδικού Νηπιαγωγείου

για μια Δημιουργική  και Καλή σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και  Ειδικού Νηπιαγωγείου Λάρισας.                    

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ &ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

αγιασμος

ΑΓΙΑΣΜΟΣ  ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2017-18

Ιουν 21

KAΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ :

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα  εκδηλώσεων του σχολείου μας, έγινε μια πολύ όμορφη και κεφάτη γιορτή, σύμφωνα με την καλοκαιρινή και ευχάριστη διάθεση των διακοπών. Φέτος η θεατρική μας παράσταση είχε θέμα την μουσική και την διαδρομή της μέχρι σήμερα.

……Ως μουσική ορίζεται η μουσική τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό την σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση /λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από το οποίο απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι.

Η στενή σχέση που είχε και διατηρεί ο άνθρωπος με την μουσική επιβεβαιώνεται από το πλήθος καταγεγραμμένων ιστορικά συνθέσεων που εκφράζουν την κάθε περίσταση της ζωής: Θρησκευτικοί ύμνοι, χοροί, τραγούδια, φυσιολατρικού περιεχομένου, μοιρολόγια, νανουρίσματα, εμβατήρια πολιτικά τραγούδια, τραγούδια του γλεντιού, αναφερόμενα στις χαρές και στις λύπες από την γέννηση ως τον θάνατο του ανθρώπου. Έως τα  μνημειώδη παγκόσμια έργα υψηλής διανοητικής σύλληψης……

………Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μουσική έχει τεράστια οφέλη στην ψυχική, πνευματική και σωματική μας υγεία.

Τα παιδιά γοήτευσαν με τις ερμηνείες και τα κοστούμια τους. Καθοδηγούνταν με πολύ διακριτικότητα από τους εκπαιδευτικούς και με πολύ υπομονή και χαρά υπάκουαν στις απαιτήσεις των ρόλων. Η αίθουσα ήταν γεμάτη και όλοι χάρηκαν πολύ τα δρώμενα.

Οι γονείς παρατηρούσαν με πολύ ενδιαφέρον τη γιορτή και χειροκροτώντας συμμετείχαν στην παράσταση.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

παιδιά και συγχαρητήρια σε εσάς και στους εκπαιδευτικούς σας.

Yπεύθυνοι Καλοκαιρινής γιορτής  1. Γουσιου Φωτεινή, 2 Μότσιου Αθηνά, 3.Χατζή Ελευθερία.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ

                                                                             ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ

 

Ιουν 10

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Α.Μ.ΕΑ.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο του Αλκαζάρ οι ΙΓ΄ Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου Α.Μ.Ε.Α που διοργάνωσε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Ειδικών Σχολείων και ΑμεΑ  Ν. Λάρισας  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το σχολείο μας συμμετείχε με 7 μαθητές οι οποίοι ήταν:

Υπεύθυνοι εκπαιδευττικοί:1. Γεροστέργιου Στέλλα, 2. Τσιγάνη Αγλαία.

Τα παιδιά βραβεύτηκαν στο τέλος των αγώνων με μετάλλια και βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Α.Μ.Ε.Α

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Α.Μ.Ε.Α 2017

Ιουν 01

ΕΤΗΣΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ.

Την  Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε την ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή:

α) Στην Ιερά Μονή Κομνηνείου  που είναι βυζαντινό μοναστήρι στον Κίσσαβο, κοντά στην κωμόπολη Στόμιο Λάρισας. Ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄ Κομνηνό και η πλήρης ονομασία του είναι Κομνήνειος Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου & Αγίου Δημητρίου (Παναγία του Κομνηνείου ή Οικονομείου).

Το μοναστήρι της Παναγίας του Οικονομείου, γνωστό και ως Μονή του Αγίου Δημητρίου, βρίσκεται στην ανατολική δασώδη πλευρά της Όσσας μεταξύ των κωμοπόλεων Στομίου και Καρύτσας. Το Μοναστήρι φέρει και την ονομασία Οικονομείον ή Οικονομείο, πιθανώς από το όνομα του διαλυθέντος κατά την 10ετία του 1860 μικρού οικισμού Οικονομείο, που υπήρχε εκεί κοντά όπου διέμενε ο οικονόμος της Μονής. Επίσης η Μονή, που είναι αφιερωμένη στην Παναγία Θεοτόκο ονομάζεται και Μονή του Αγίου Δημητρίου.

Τώρα, δίπλα στο χώρο της αρχαίας μονής έχει ανεγερθεί ένα νέο μεγαλοπρεπές μοναστήρι, ίδρυμα της τελευταίας 15ετίας. Όποιος θέλει να θαυμάσει την ωραιότητα του τοπίου και να επαινέσει την αξιοσύνη των εργατικών χεριών των 10 θεόκλητων μοναχών οι οποίοι μόνοι ανέγειραν το περίβλεπτο οικοδόμημα, δεν έχει παρά να επισκεφτεί τον ιερό και ιστορικό τούτο χώρο.

H υποδοχή και  η φιλοξενία  ήταν συγκινητική. Μας μιλήσανε για τα πνευματικά οφέλη και την δύναμη που αντλούμε από τον Θεό να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές δυσκολίες. Μας μάθανε μια βραδινή προσευχή……. κάθε βράδυ στο πλευρό μου, φύλακα άγγελο έχω βοηθό μου, Ιησούς Χριστός νικά  και η κυρά η Παναγιά όλα τα κακά σκορπά. Μας κέρασαν λουκούμια, καφέδες, γλυκά, κουλουράκια. Μας χάρισαν  στον κάθε εκπαιδευτικό το βιβλίο «Γένεσης» που έχει μέσα 14 ομιλίες του ηγουμένου π. Αθανασίου. Εκείνο όμως που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ είναι η ευγενική διάθεση η καλοσύνη η γλυκύτητα στο βλέμμα και οι ευλογίες που μας έδιναν συνεχώς. Τους ευχαριστούμε πολύ για όλα και τους ευχόμαστε να τους δίνει δύναμη ο Θεός να βοηθάνε κάθε συνάνθρωπο μας.

β) Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε τα Μεσάγγαλα. Φάγαμε στο ξενοδοχείο «Χρυσαφένιος Ήλιος» σε έναν πολύ όμορφο διαμορφωμένο χώρο δίπλα στο κύμα με υπέροχη θέα.

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ την εκδρομή είδαν πολλά δέντρα, βουνό, θάλασσα, τραγούδησαν, φωτογραφήθηκαν έφαγαν και χάρηκαν πολύ. Ήταν μια πραγματικά πολύ όμορφη και αξέχαστη εκδρομή.

Υπεύθυνες εκδρομής:1. Γούσιου Φωτεινή, 2. Κωστοπούλου Ευαγγελία.

ΕΤΗΣΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

ΕΤΗΣΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2017

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων