Η Ρομποτική ήρθε στο σχολείο μας!

Αγαπητοί μας γονείς, κηδεμόνες και φίλοι του σχολείου μας.

Σας ενημερώνουμε πως τον μήνα Απρίλιο εφαρμόστηκε πρόγραμμα ρομποτικής στο σχολείο μας όπου συμμετείχαν 30 μαθητές. Η Αναστασία και η Όλγα από το μεταπτυχιακό Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά εκπόνησαν έρευνα στο σχολείο μας με θέμα την Ηλεκτρονική Μάθηση και την Ρομποτική στα πλαίσια της διπλωματικής τους εργασίας και με την ευγενική χορηγία των ρομποτικών κιτ από τη STEM Education.

Οι μαθητές μας χωρίστηκαν σε μικρές ομαδούλες και συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό κάθε Παρασκευή στο πρόγραμμα Ρομποτικής σε συνεργασία με την Εργοθεραπεύτρια του σχολείου κα Μουρελάτου Σταμούλα. Αξιολογήθηκαν πάνω στην κατανόηση προφορικών και γραπτών οδηγιών, στην κατασκευή και συναρμολόγηση διαφορετικών ρομπότ σε κάθε συνεδρία με οπτικές και προφορικές εντολές, στην κατανόηση της λειτουργίας του προγραμματισμού ενός ρομπότ, στο διαχωρισμό διαφορετικών υλικών (ταυτίσεις και ταξινομήσεις), στη εξοικείωση της χρήσης του χειριστηρίου και απάντησαν με ευκολία σε ερωτηματολόγιο που δίνονταν μετά το πέρας της ρομποτικής μας συνεδρίας.

Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις ικανότητές τους στη δημιουργία των ρομπότ όπως ο Μάξ ο γερανός, ο Ρόμπ το ρομπότ, η Μπόνι το σκυλάκι, διασκέδασαν με τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες, ανέπτυξαν τις συνεργατικές τους δεξιότητες και για άλλη μια φορά η μάθηση αποδείχτηκε εύκολη ακόμη και για τους μαθητές μας με ιδιαιτερότητες αρκεί να μεταφερθεί με τη σωστή καθοδήγηση και τρόπο.

Ευχαριστούμε θερμά την Αναστασία και την Όλγα που επέλεξαν το σχολείο μας και μας χάρισαν πολύτιμες εκπαιδευτικές στιγμές αλλά και μικρά χειροποίητα ρομποτάκια ως αναμνηστικά δωράκια.

Αφήστε μια απάντηση