Θέατρο και πάλι!!

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2017, επισκεφθήκαμε και πάλι το θέατρο! Αυτή τη φορά παρακολουθήσαμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης κι η Ειρήνη εναντίον του πολέμου», στο θέατρο Τριανόν, με πρωταγωνιστή το γνωστό σε όλους μας ηθοποιό Κώστα Βουτσά.

Το θεατρικό έργο είναι μια νέα, πρωτότυπη διασκευή της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη, που διατηρεί την αμεσότητα, την ποικιλία και ζωντάνια των χαρακτήρων και την ποίηση του λόγου του μεγάλου κωμωδιογράφου. Ο κεντρικός ήρωας Τρυγαίος, τον οποίο υποδύεται ο Κώστας Βουτσάς, συνδέεται με τον Καραγκιόζη, ένα πολύτιμο λαογραφικό στολίδι. Με αυτόν τον τρόπο γεφυρώνεται η παράδοσή μας και δημιουργούνται αναλογίες προσιτές στα παιδιά.

Η παράσταση συμβάλει τόσο στο διάλογο για την αναγκαιότητα της ειρήνης και τις επιπτώσεις του πολέμου, όσο και να γνωρίσει στα παιδιά τον Αριστοφάνη προσφέροντάς τους έτσι σταθερές αξίες και καταφύγιο αισιοδοξίας για τη ζωή τους. Τα παιδιά γέλασαν με τη ψυχή τους και το καταευχαριστήθηκαν. Στο τέλος της παράστασης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν με το γνωστό ηθοποιό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση