Γιορτή λήξης σχολικής χρονιάς 2016-17

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή λήξης μαθημάτων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, στις 7 το απόγευμα, στο δημοτικό αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» του Δήμου Κορυδαλλού, με το μουσικοθετρικό δρώμενο «Της Τέχνης τα Καμώματα».

Η γιορτή μας έγινε στα πλαίσια του μαθητικού φεστιβάλ 2017, «Χίλια πρόσωπα εμείς», του Δήμου Κορυδαλλού και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων και του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “Artemotion Xrpess in Europe”, που συμμετέχει ως συντονιστής το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού μαζί με άλλα πέντε (5) Ειδικά Σχολεία από χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Σλοβενία, Γερμανία, Ρουμανία, Πολωνία). Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιείται στο σχολείο μας είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και σε αυτό συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι μαθητές μας κατάφεραν να «ταξιδέψουν» με το μοναδικό τους τρόπο όλους τους θεατές πετυχαίνοντας να τους κάνουν να ζήσουν όμορφες και μοναδικές στιγμές από όλα όσα έγιναν στο σχολείο μας τους τελευταίους 21 μήνες υλοποίησης του προγράμματος “Artemotion Xpress in Europe”, που αφορά καθαρά την τέχνη και το συναίσθημα. Το κείμενο, η σκηνοθεσία και η οργάνωση της παράστασης «Της Τέχνης τα Καμώματα» ήταν της γενικής συντονίστριας του προγράμματος Μουρελάτου Σταμούλας, εργοθεραπεύτριας.

Η γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2016 – 2017 ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή γονέων και φίλων του σχολείου μας. Το δημοτικό αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» του Δήμου Κορυδαλλού που μας φιλοξένησε είναι ένας χώρος που ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη μουσικοθεατρική παράσταση. Οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των παιδιών και των εκπαιδευτικών του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού.

Τη γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κος Κασιμάτης Σταύρος, η εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του Δήμου Κορυδαλλού κυρία Λιντζαροπούλου Ελένη, ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κος Μπαλαμώτης Γιώργος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής ΠΕ Δήμου Κορυδαλλού κα Γιαννακάκη Μαρία, η Προϊσταμένη του τμήματος παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού κυρία Πατεράκη Μιμίνα και άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας κα Γάτου Φωτεινή, εκ μέρους του Συλλόγου, πρόσφερε δώρα για όλους τους μαθητές μας και αναμνηστικά για τους μαθητές που απολύονται. Η  Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κορυδαλλού κα Τζαβαλή Άννα πρόσφερε για τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού τιμητική διάκριση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους με κάθε τρόπο στήριξαν την εκδήλωσή μας και όλους όσους παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σας ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι γεμάτο Τέχνη και Συναισθήματα.

 

Αφήστε μια απάντηση