Στον “Ελληνικό Κόσμο” για πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής

Την Πέμπτη 2/03/2017 επισκεφθήκαμε το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός  Κόσμος», με ομάδα παιδιών,  για να συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαι όπως τρώω». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος του σχολείου μας «Εγώ και οι άλλοι».

Στόχος του προγράμματος ήταν να ανακαλύψουν οι μαθητές μας την αξία της τροφής και της ισορροπημένης διατροφής, αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες που κρύβουν οι τροφές. Οι υπεύθυνες του προγράμματος μας μίλησαν για τις ομάδες των τροφίμων (γάλα – γαλακτοκομικά, φρούτα – λαχανικά, δημητριακά – ψωμί, κρέας-ψάρι-όσπρια, λίπη – έλαια)και το νερό καθώς επίσης και για την προσφορά τους στον οργανισμό μας (θρεπτικά συστατικά: υδατάνθρακες, λιπίδια, πρωτεΐνες, βιταμίνες κλπ που μας δίνουν δύναμη, ενέργεια, ομορφιά, υγεία και ευεξία).

Οι μικροί μας μαθητές συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Το πρόγραμμα ήταν απλό, κατανοητό, στοχευμένο, ενδιαφέρον και διασκεδαστικό.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μαλτέζου από την Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Very Special Art Hellas, που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε.

Αφήστε μια απάντηση