Επίσκεψη στους μύλους Λούλη

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκε το μουσείο Λούλη, έναν χώρο που έχει ως θέμα του το σιτάρι και το ψωμί. Δημιουργήθηκε από την οικογένεια Λούλη και στεγάζεται εντός του εργοστασίου των μύλων Λούλη στο Κερατσίνι.

Οι μαθητές των τμημάτων της Κατώτερης Βαθμίδας συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς τους ξεναγήθηκαν στους φιλόξενους χώρους του μουσείου και αρχικά ζύμωσαν ο κάθε ένας το δικό τους καρβελάκι, το οποίο μετά ψήθηκε. Στη συνέχεια, έμαθαν από την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος κυρία Μοσχάνθη ποια ήταν η διαδικασία που ακολουθούνταν από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τις αρχές του περασμένου αιώνα προκειμένου να επεξεργαστεί ο καρπός του σιταριού και να γίνει αλεύρι και μετά ψωμί. Μέσα από προβολή βίντεο, προφορική επεξήγηση και παρουσίαση των εκθεμάτων του μουσείου, όπως εργαλεία που είχαν διασωθεί από τον περασμένο αιώνα, οι μαθητές επίσης διδάχτηκαν με ποια εργαλεία γίνονταν ο θερισμός, το αλώνισμα και το λίχνισμα, αλλά και με ποιο τρόπο αλέθονταν ο καρπός και γινόταν αλεύρι.

Τέλος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γευθούν το καρβελάκι τους, που στο μεταξύ είχε ψηθεί, ενώ αποχώρησαν από τον χώρο με τις καλύτερες εντυπώσεις και με μια τσάντα με δώρα, προσφορά των μύλων Λούλη.

Ευχαριστούμε θερμά τους μύλους Λούλη για την φιλοξενία και την ευχάριστη περιήγηση που μας έκαναν στον χρόνο, αλλά και στους χώρους τους!



























Αφήστε μια απάντηση