Επίσκεψη στο 12ο ΔΣ Νίκαιας για εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, ομάδα μαθητών μας επισκέφθηκε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τις απόκριες. Η επίσκεψη είναι συνέχεια της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού, στις 2/12/2016,  μεταξύ μαθητών της Δ2 τάξης του 12ου ΔΣ Νίκαιας και μαθητών μας, στα πλαίσια προγράμματος συνεκπαίδευσης.

Στο 12ο Δ.Σ. Νίκαιας μας υποδέχθηκαν και μας καλωσόρισαν η Δ/ντρια κα Κοπέλου Στάσα, η Υπ/ντρια κα Κοντοπούλου Έφη, η δασκάλα και οι μαθητές της τάξης Δ2 κα Μιχαλοπούλου Νατάσα και η δασκάλα του τμήματος ένταξης κα Όλγα Ρουβά.  Στη συνέχεια, μας ξενάγησαν για να γνωρίσουμε το χώρο του σχολείου τους. Ο μαθητής και η μαθήτρια που είχαν αναλάβει τη ξενάγηση μας έδειξαν το προαύλιο, το σχολικό τους κήπο, το χώρο που περιποιούνται τους φτερωτούς φίλους τους τα πουλιά, το κυλικείο, όπου και μας κέρασαν και στη συνέχεια πήγαμε στην τάξης τους.

Στον φιλόξενο χώρο της αίθουσάς τους παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με μουσική και εικόνες από  την επίσκεψή τους  στο σχολείο μας, τα διαδραστικά παιχνίδια που έπαιξαν μαζί με τους μαθητές μας, τις κατασκευές που δημιούργησαν και το παιχνίδι τους στο διάλειμμα. Μετά τα παιδιά σε ομάδες δημιούργησαν αποκριάτικες μάσκες και χαρταετούς. Οι μαθήτριες της τάξης Ε1 μας παρουσίασαν το γαϊτανάκι, στο οποίο συμμετείχαν με χαρά όλα τα παιδιά. Ακολούθησε μουσική, χορός και κεράσματα που είχαν φέρει οι μαθητές της τάξης Δ2. Τέλος, τα παιδιά πρόσφεραν στους μαθητές μας την «καραμέλα της αγάπης» και δώρα από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου τους. Εμείς τους δώσαμε αποκριάτικες κατασκευές και γλυκά.

Αφού περάσαμε μια όμορφη και δημιουργική μέρα στο 12ο ΔΣ Νίκαιας, πριν αναχωρήσουμε για το σχολείο μας, μικροί και μεγάλοι συμφωνήσαμε να γίνει μια νέα συνάντηση των μαθητών από τα δύο σχολεία, αυτή τη φορά με αθλητικές δραστηριότητες.  Ευχαριστούμε τους μαθητές του Δ2 & Ε1 του 12ου ΔΣ Νίκαιας, τη Δ/ντρια & Υπ/ντρια, τις δασκάλες και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων για τη φιλοξενία τους!

Αφήστε μια απάντηση