2018 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

  1. Μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μας επιστρέψαμε για να διανύσουμε το τελευταίο δίμηνο του Ευρωπαικού μας προγράμματος Erasmus+ «Artemotion Xpress in Europe». Ξεκινήσαμε δυναμικά με την τελευταία επίσημη δραστηριότητα που ονομάζεται «I gesture you guess». Είναι μια δραστηριότητα που αποτελεί επανάληψη όλων όσων μάθαμε κατα τη διάρκεια του προγράμματός μας, ένα παιχνίδι που μέσα απο αυτό εξερευνούμε και ξαναθυμόμαστε τα συναισθήματα πάνω στα οποία δουλέψαμε, πως να τα αναγνωρίσουμε και να τα αναπαράγουμε. Σίγουρα, το πρόγραμμά μας στέφθηκε με επιτυχία, καθώς σε αυτό το παιχνίδι τεστ, οι μαθητές μας απέδειξαν πως οι προσπάθειές μας απέφεραν καρπούς καθώς πλεόν είναι σε θέση να νιώθουν και να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς δισταγμούς, όχι μόνο μέσα απο τις τέχνες καθώς αυτό ήταν το μέσο μας, αλλά και στην καθημερινή τους ζωή.

Απολαύστε τους μικρούς μας μαθητές ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

Activity 14 » I gesture you guess»

2.  Έφτασε και η Τσικνοπέμπτη και οι μαθητές μας χόρεψαν και διασκέδασαν παρέα με το καθιερωμένο γαϊτανάκι και σε ρυθμούς «Artemotion Xpress in Europe» ακολουθώντας  για μια ακόμη χρονιά τα έθιμα της Αποκριάς. Μεταμφιέστηκαν και έπαιξαν ρόλους, χόρεψαν με ξέφρενους ρυθμούς και απόλαυσαν μια υπέροχη μέρα παρέα με τους υπέροχους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Ιδιαίτερη χαρά και γέλιο σκόρπισε ο κλόουν που διασκέδασε τα παιδιά αλλά και ο Σύλλογος Γονέων που  πρόσφερε το παραδοσιακό κέρασμα.

3. Οι Απόκριες και η Καθαρά Δευτέρα είναι απο τις αγαπημένες ημέρες των μαθητών μας.  Τα καρναβάλια και ο χαρταετός φέρνουν πάντα ιδιαίτερη χαρά. Έτσι λοιπόν και οι δασκάλες μας η  κυρία Δώρα και η κυρία Μαρία με τους μαθητές τους έφτιαξαν πανέμορφους χαρταετούς αλλά και Αποκριάτικες δημιουργίες ακολουθώντας τα έθιμα και χρησιμοποιώντας την Τέχνη  για να εκφράσουν οι μαθητές τα συναισθήματα τους και τη χαρά τους κυρίως.