ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ιαν 201830

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Ε’ Τάξης,

Με αφορμή το κεφάλαιο 4 του βιβλίου μας και την άσκηση που ζητά από τους μαθητές να βάλουν στη σειρά φωτογραφίες παιδιών που ετοιμάζουν pancakes (τηγανίτες) με σκοπό να ετοιμάσουν ένα πρωινό-έκπληξη στους γονείς τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Τάξης πρόκειται να απολαύσουν στο σχολείο ένα αγγλικό πρωινό που θα περιλαμβάνει τσάι, γάλα με δημητριακά, chocolate chip muffins (κεκάκια με κομματάκια σοκολάτας) και pancakes (τηγανίτες) με μέλι, μαρμελάδα ή πραλίνα. Λόγω πρακτικών δυσκολιών, δεν θα σερβιριστούν αυγά με μπέικον, αλλά τα παιδιά θα ενημερωθούν για το πόσο πιο πλούσιο και χορταστικό είναι στην πραγματικότητα το αγγλικό πρωινό! Θα συζητήσουμε, επίσης, για τη διατροφική αξία του πρωινού σαν γεύμα, ειδικά στην παιδική ηλικία, και θα αναφερθούμε στη συχνότητα και τη συνιστώμενη ποσότητα των υπολοίπων γευμάτων. Τέλος, τα παιδιά θα έχουν σαν εργασία για το σπίτι να γράψουν τη συνταγή για τα pancakes στα αγγλικά και μία παράγραφο με τις εντυπώσεις τους από την εμπειρία αυτή για το σχολικό ιστολόγιο (blog) και τη σχολική εφημερίδα.

Προκειμένου να πραγματοποιήσουμε αυτή τη βιωματική προσέγγιση και να αποφύγουμε τη χρήση όσο το δυνατόν περισσότερων πλαστικών ειδών μιας χρήσης που επιβαρύνουν το περιβάλλον μας, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους σε μία σακούλα τα ακόλουθα:

¤ Ένα μπολ ή κούπα για γάλα με δημητριακά, κατά προτίμηση πλαστικό.

¤ Ένα κουτάλι σούπας

¤ Ένα φλιτζάνι τσαγιού, ή μια κούπα

¤ Μια μικρή συσκευασία φρέσκου γάλακτος της αρεσκείας τους (όχι σοκολατούχο)

¤ Μέλι, ή μαρμελάδα, ή πραλίνα

Θα ήταν ίσως χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα δημητριακά που θα δοκιμάσουμε θα είναι απλές νιφάδες καλαμποκιού και το τσάι θα είναι συσκευασμένο (θα τα έχω προμηθευτεί εγώ, δε θα χρειαστεί να φέρουν τα παιδιά). Όσον αφορά τα pancakes και τα muffins, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα έχουν ετοιμαστεί από εμένα την ίδια, στο σπίτι μου, με τις συνθήκες υγιεινής που ακολουθούνται και όταν μαγειρεύω για τα δικά μου παιδιά και με τη χρήση των ακόλουθων υλικών:

¤ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¤ baking powder (μπέικιν πάουντερ)

¤ βανίλια

¤ ζάχαρη

¤ αυγά

¤ ελαιόλαδο

¤ φρέσκο γάλα

¤ βιτάμ

¤ φαρίνα

¤ σταγόνες σοκολάτας

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή μαθήτρια είναι αλλεργικός/ή, ή δυσανεκτικός/ή σε οποιοδήποτε από τα προαναφερόμενα υλικά, ή σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την συμμετοχή του/της στην ανωτέρω δράση για τους δικούς σας λόγους, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε εγκαίρως τηλεφωνικά στο σχολείο (24220-21641), σε ώρες διαλειμμάτων, ή με email στη διεύθυνση: vivi_hamilou@hotmail.com. Η συγκεκριμένη αυτή δράση θα πραγματοποιηθεί για το κάθε τμήμα τις ακόλουθες μέρες και ώρες:

¤ Ε1′ Τάξη: Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, 3η διδακτική ώρα (ώρα Αγγλικών)

¤ Ε2′ Τάξη: Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, 3η διδακτική ώρα (ώρα Αγγλικών)

Εκείνη την ημέρα συνιστάται να μην καταναλώσουν οι εμπλεκόμενοι μαθητές και μαθήτριες δεκατιανό γεύμα κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος, προκειμένου να απολαύσουν με όρεξη το αγγλικό πρωινό που θα είναι θρεπτικό και χορταστικό.

Σας ενημερώνω, επίσης, ότι είμαι στη διάθεσή σας τηλεφωνικά ή με email για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνηση και υπενθυμίζω την ανάγκη έγκαιρης ειδοποίησης σε περίπτωση μη συμμετοχής ή αλλεργίας/δυσανεξίας του παιδιού σας.

 

Με εκτίμηση,

Παρασκευή Χαμηλού

Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

24220-21641

vivi_hamilou@hotmail.com

από κάτω από: Αγγλικά - English, Ε΄Τάξη - 5th Grade| με ετικέτα , , , , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ημερολόγιο – Calendar

Ιανουάριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παίζουμε σκάκι; Let’s play chess!

Αρχείο – Archives



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων