ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Με στόχο την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της εκδήλωσης βίας μεταξύ μαθητών στο σχολείο ή σε άλλους χώρους, που συνδέονται με τη σχολική ζωή και καθημερινότητα, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε δράση στο σχολείο μας με αφορμή την Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τη δράση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου μας κάλεσαν τα παιδιά σε μια μοναδική διαδρομή αφύπνισης, ενημέρωσης και συμμετοχής προκειμένου να κατατοπιστούν, αλλά και εκφραστούν αναφορικά με το θέμα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών πρώτων τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν στην αίθουσα του τμήματος Ε1 του σχολείου μας την ταινία «Μυρμηγκοϊστορίες» (The Ant Bully), ενώ των τριών τελευταίων τάξεων παρακολούθησαν την ταινία «Το καναρινί ποδήλατο». Και οι δύο ταινίες πυροδότησαν συζητήσεις, σκέψεις και εξομολογήσεις σχετικά με το θέμα, που έκαναν όλους μας, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να αναλογιστούμε την αξία της συνεργασίας, της φιλίας , της συγγνώμης και του σεβασμού.

 

ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Αν είσαι μαθητής της Ε΄ Τάξης και πηγαίνεις στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, έχεις από φέτος τη μοναδική ευκαιρία να πάρεις το Αγγλικό πρωινό σου στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές σου και την καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας! Με αφορμή το κεφάλαιο 4 του βιβλίου Αγγλικών μας και την άσκηση που ζητά από τους μαθητές να βάλουν στη σειρά φωτογραφίες παιδιών που ετοιμάζουν pancakes (τηγανίτες), θέλοντας να ετοιμάσουν ένα πρωινό-έκπληξη στους γονείς τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της Ε΄Τάξης απόλαυσαν στο σχολείο ένα αγγλικό πρωινό!

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Αφού ενημερώθηκαν οι γονείς και τα παιδιά για τη βιωματική αυτή προσέγγιση, έφτασε επιτέλους η πολυ-αναμενόμενη στιγμή να μυρίσουμε, να γευτούμε και να χορτάσουμε σαν Άγγλοι! Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄Τάξης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τσάι, γάλα με δημητριακά, chocolate chip muffins (κεκάκια με κομματάκια σοκολάτας) και pancakes (τηγανίτες) με μέλι, μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού. Λόγω πρακτικών δυσκολιών, δε σερβιρίστηκαν αυγά με μπέικον, αλλά τα παιδιά ενημερώθηκαν για το πόσο πιο πλούσιο και χορταστικό είναι στην πραγματικότητα το αγγλικό πρωινό! Συζητήσαμε, επίσης, για τη διατροφική αξία του πρωινού, ειδικά στην παιδική ηλικία, και αναφερθήκαμε στη συχνότητα και τη συνιστώμενη ποσότητα των υπολοίπων γευμάτων!

Μετά το τέλος του πρωινού γεύματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄Τάξης πήραν τη συνταγή και τη μετέφρασαν στα αγγλικά!

Επίσης, κλήθηκαν να καταγράψουν τις συνταγές και τις εντυπώσεις τους από το αγγλικό πρωινό στον ακόλουθο ηλεκτρονικό τοίχο:

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από αυτή τη μοναδική εμπειρία για όλους μας:

Τσικνοπέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Τσικνοπέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018,  την «Τσικνοπέμπτη» δηλαδή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου φρόντισε να δώσει σε όλους μας μια παραδοσιακή μυρωδιά «τσίκνας» προσφέροντας νόστιμα σουβλάκια! Γονείς και εκπαιδευτικοί έψησαν στο τέλος της ημέρας σουβλάκια για όλους αναβιώνοντας το έθιμο της ημέρας, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης για την υπέροχη πρωτοβουλία και ενεργό συμμετοχή του στην πολιτιστική αυτή δράση, που σκόρπισε χαρά και χαμόγελα στο προαύλιο του σχολείου μας! Και του χρόνου!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Ε’ Τάξης,

Με αφορμή το κεφάλαιο 4 του βιβλίου μας και την άσκηση που ζητά από τους μαθητές να βάλουν στη σειρά φωτογραφίες παιδιών που ετοιμάζουν pancakes (τηγανίτες) με σκοπό να ετοιμάσουν ένα πρωινό-έκπληξη στους γονείς τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Τάξης πρόκειται να απολαύσουν στο σχολείο ένα αγγλικό πρωινό που θα περιλαμβάνει τσάι, γάλα με δημητριακά, chocolate chip muffins (κεκάκια με κομματάκια σοκολάτας) και pancakes (τηγανίτες) με μέλι, μαρμελάδα ή πραλίνα. Λόγω πρακτικών δυσκολιών, δεν θα σερβιριστούν αυγά με μπέικον, αλλά τα παιδιά θα ενημερωθούν για το πόσο πιο πλούσιο και χορταστικό είναι στην πραγματικότητα το αγγλικό πρωινό! Θα συζητήσουμε, επίσης, για τη διατροφική αξία του πρωινού σαν γεύμα, ειδικά στην παιδική ηλικία, και θα αναφερθούμε στη συχνότητα και τη συνιστώμενη ποσότητα των υπολοίπων γευμάτων. Τέλος, τα παιδιά θα έχουν σαν εργασία για το σπίτι να γράψουν τη συνταγή για τα pancakes στα αγγλικά και μία παράγραφο με τις εντυπώσεις τους από την εμπειρία αυτή για το σχολικό ιστολόγιο (blog) και τη σχολική εφημερίδα.

Προκειμένου να πραγματοποιήσουμε αυτή τη βιωματική προσέγγιση και να αποφύγουμε τη χρήση όσο το δυνατόν περισσότερων πλαστικών ειδών μιας χρήσης που επιβαρύνουν το περιβάλλον μας, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους σε μία σακούλα τα ακόλουθα:

¤ Ένα μπολ ή κούπα για γάλα με δημητριακά, κατά προτίμηση πλαστικό.

¤ Ένα κουτάλι σούπας

¤ Ένα φλιτζάνι τσαγιού, ή μια κούπα

¤ Μια μικρή συσκευασία φρέσκου γάλακτος της αρεσκείας τους (όχι σοκολατούχο)

¤ Μέλι, ή μαρμελάδα, ή πραλίνα

Θα ήταν ίσως χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα δημητριακά που θα δοκιμάσουμε θα είναι απλές νιφάδες καλαμποκιού και το τσάι θα είναι συσκευασμένο (θα τα έχω προμηθευτεί εγώ, δε θα χρειαστεί να φέρουν τα παιδιά). Όσον αφορά τα pancakes και τα muffins, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα έχουν ετοιμαστεί από εμένα την ίδια, στο σπίτι μου, με τις συνθήκες υγιεινής που ακολουθούνται και όταν μαγειρεύω για τα δικά μου παιδιά και με τη χρήση των ακόλουθων υλικών:

¤ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¤ baking powder (μπέικιν πάουντερ)

¤ βανίλια

¤ ζάχαρη

¤ αυγά

¤ ελαιόλαδο

¤ φρέσκο γάλα

¤ βιτάμ

¤ φαρίνα

¤ σταγόνες σοκολάτας

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή μαθήτρια είναι αλλεργικός/ή, ή δυσανεκτικός/ή σε οποιοδήποτε από τα προαναφερόμενα υλικά, ή σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την συμμετοχή του/της στην ανωτέρω δράση για τους δικούς σας λόγους, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε εγκαίρως τηλεφωνικά στο σχολείο (24220-21641), σε ώρες διαλειμμάτων, ή με email στη διεύθυνση: vivi_hamilou@hotmail.com. Η συγκεκριμένη αυτή δράση θα πραγματοποιηθεί για το κάθε τμήμα τις ακόλουθες μέρες και ώρες:

¤ Ε1′ Τάξη: Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, 3η διδακτική ώρα (ώρα Αγγλικών)

¤ Ε2′ Τάξη: Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, 3η διδακτική ώρα (ώρα Αγγλικών)

Εκείνη την ημέρα συνιστάται να μην καταναλώσουν οι εμπλεκόμενοι μαθητές και μαθήτριες δεκατιανό γεύμα κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος, προκειμένου να απολαύσουν με όρεξη το αγγλικό πρωινό που θα είναι θρεπτικό και χορταστικό.

Σας ενημερώνω, επίσης, ότι είμαι στη διάθεσή σας τηλεφωνικά ή με email για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνηση και υπενθυμίζω την ανάγκη έγκαιρης ειδοποίησης σε περίπτωση μη συμμετοχής ή αλλεργίας/δυσανεξίας του παιδιού σας.

 

Με εκτίμηση,

Παρασκευή Χαμηλού

Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

24220-21641

vivi_hamilou@hotmail.com

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας άσκηση ετοιμότητας σεισμού. Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιµότητας και συντονισµού µεταξύ όλων των εµπλεκόµενων εντός του σχολείου, για την αποτελεσµατική αντιµετώπιση ενός ενδεχόµενου σεισµού.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 09:30 το πρωί. Με την έναρξη της άσκησης και στο άκουσμα της αναγγελίας του σεισμού, οι μαθητές μπήκαν κάτω από τα θρανία τους για να προφυλαχθούν. Όταν ανακοινώθηκε ότι τελείωσε ο σεισμός, σηκώθηκαν και με ψυχραιμία σχημάτισαν γραμμές. Οι αίθουσες εκκενώθηκαν με ηρεμία και οι μαθητές κάθε τάξης συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στο προαύλιο του σχολείου.

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας. Όλοι μας αισιοδοξούμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη! Σίγουρα, όμως, πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι!

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τελευταίων τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γαλλικές κρέπες στο σχολείο! Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας, κα Βάνα Ζωιτοπούλου, ετοίμασε με τη βοήθεια των μαθητών λαχταριστές κρέπες με πραλίνα και τριμμένο μπισκότο!

ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

             Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Από νωρίς το πρωί σήμερα δεν έχει σταματήσει να χιονίζει! Το σχολείο μας έδειχνε υπέροχο, με τις Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις μέσα στις αίθουσες και τις αφράτες νιφάδες που απολαύσαμε από το παράθυρό μας! Μήπως αύριο θα παίζουμε χιονοπόλεμο;

 

 

                  Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

                  Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

ΜΕΤΡΑΜΕ ΞΩΤΙΚΑ!

Αφού μάθαμε τα νούμερα μέχρι το 10 με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄Τάξης, αφού τα ζωγραφίσαμε και τα ξαναθυμηθήκαμε παίζοντας με μια μπάλα, ήρθε η ώρα να τα τραγουδήσουμε κιόλας! Ένα μικρό, δύο μικρά, τρία μικρά ξωτικά …

Δείτε εδώ τα βίντεο που είδαμε μέσα στην τάξη με τα νούμερα από το 1 μέχρι το 10!

4th Grade – Unit 2 Practice

Αγαπημένα τεταρτάκια,

Ώρα για διαδραστική εξάσκηση με ό,τι μάθαμε στο Κεφάλαιο 2!

Lesson 1

Crossword – Sports

Hidden Words – Sports

Picture Dictionary – Sports

Sports Maze

Sports Mixer

Football

Football

Lesson 2

Anagram – Sports & Hobbies

Picture Dictionary – Hobbies

Lesson 3

Cloze Test – Sports & Hobbies

Jumble Words – Sports & Hobbies

Multiple Choice – Sports & Hobbies

Multiple Choice – Olympic sports

Webquest – The Olympic Games

Webquest – The Olympic Games, then and now

Επίσκεψη στο Εργαστήρι Κεραμικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης

Επίσκεψη στο Εργαστήρι Κεραμικής

Επίσκεψη στο Εργαστήρι Κεραμικής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Ευξεινούπολης επισκέφθηκαν την Τετάρτη και Πέμπτη 22-23 Νοεμβρίου 2017 το Εργαστήρι Κεραμικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης,  κ.Γαλατσίδα Αλέξανδρο, που καλωσόρισε τους μαθητές και τις κυρίες της κεραμικής που έδειξαν παραστατικά στα παιδιά μας πώς κατασκευάζονται τα κεραμικά αντικείμενα και την τεχνική που ακολουθούν.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να δουν πώς φτιάχνονται διάφορα κεραμικά αντικείμενα, αλλά και με περισσή φαντασία και δημιουργικότητα να φτιάξουν ο κάθε ένας κι ένα δικό του, το οποίο κράτησε ως αναμνηστικό!

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την επίσκεψή μας:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ «ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!

Αγαπημένα εκτάκια,

Τι θα λέγατε να κάνουμε μια … ηλεκτρονική βόλτα μέχρι την Αμαλιάδα και να συναντήσουμε τους συμμαθητές σας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο εκεί;

ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον τοίχο που ετοίμασε η καθηγήτριά Αγγλικών τους, η κα Μαρία Δημητρακοπούλου, για το κεφάλαιο 2 του βιβλίου μας εδώ:

https://padlet.com/panosevi111/wnt6qch80tbo

padlet3

Ο τοίχος αυτός σας παραπέμπει σε διαδραστικά παιχνίδια με το λεξιλόγιο και τη γραμματική του κεφαλαίου 2! Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ίδιου σχολείου δημιούργησαν ένα τοίχο με συνταγές, εύκολες και δοκιμασμένες! Μπορείτε να τον επισκεφθείτε και να αφήσετε τα σχόλιά σας εδώ:

https://padlet.com/panosevi111/ppk5dpwerkxw

padlet4

POEMS ON OUR FAVOURITE THINGS – 6TH GRADE

Οι μαθητές της Στ΄ Τάξης γράφουν ποιήματα στα Αγγλικά με θέμα κάτι αγαπημένο τους! Αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ μιας τέτοιας ανάθεσης εργασίας, έφεραν στο σχολείο υπέροχα ποιήματα που αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας! Τα πληκτρολόγησαν οι ίδιοι, ταυτόχρονα, σ΄ έναν ηλεκτρονικό τοίχο στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών!

6th graders are writing poems on their favourite things! They were initially shocked to be assigned with this kind of homework, but their work is really awesome! Well done, guys!

https://padlet.com/vivi_hamilou/y3iww87b0dsg

Primary School of Efxeinoupoli

Primary School of Efxeinoupoli