Απολογισμός Δράσης Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις δραστηριότητες, εκδηλώσεις, δράσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί  τα τελευταία 2 χρόνια στο σχολείο μας. Αφορμή αυτής της ανακοίνωσης είναι η ελλιπής ενημέρωση  που έχουν οι γονείς  και οι κηδεμόνες, αρκετοί από τους οποίους  δεν μπορούν να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις  λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Αναφέρουμε μερικές από τις δραστηριότητες του συλλόγου:

1. Συμμετοχή σε όλες τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν για την αντικατάσταση του αμιάντου και  λοιπών  εργασιών στο σχολείο μας από τις 19/12/2011 έως και 28/11/2012 καθώς και μετάβαση μελών του συλλόγου στην Αθήνα στις 12/3/2012 για πλήρη ενημέρωση από τον Ο.Σ.Κ. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων). Σε όλο αυτό το διάστημα και κατά τη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκαν  συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ειρηνικές πορείες, ενημέρωση τύπου κ.α., όποτε οι διαδικασίες κωλυσιεργούσαν.

2. Στις 11/5/2012 και 12/5/2012 διοργανώθηκε έκθεση ζωγραφικής, ανθοέκθεση και στο τέλος έγινε βράβευση των παιδιών.

Στις  8/6/2012 διοργανώθηκαν αγώνες ποδηλατοδρομίας και σεμινάριο κυκλοφοριακής αγωγής.

Στις  9/6/2012 παρέστη ο σύλλογος σε εκδήλωση  για τη βράβευση του Διευθυντή του σχολείου μας λόγω του κοινωνικού του έργου.

Στις  14/6/2012 οργανώθηκε εκδήλωση αποφοίτησης με αναμνηστικά δώρα στα παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού.

Στις 30/11/2012 και 1/12/2012 λόγω επιστροφής στο σχολείο μας ο σύλλογος ανέλαβε και πραγματοποίησε την καθαριότητα  και τον ευπρεπισμό του σχολικού χώρου, όπως με το καθάρισμα των κουρτινών και την επανατοποθέτησή τους, το σχολαστικό καθάρισμα των τουαλετών, την αλλαγή των βρυσών, σιφονιών  και κρεμαστρών έξω από τις τάξεις, την αλλαγή λαμπτήρων κ.α.

Στις  9/12/2012  και 25/2/2013  πραγματοποιήθηκαν εργασίες  γενικής καθαριότητας στο σχολείο μας.

Στις  24/2/2012 και  15/3/2013 διοργανώθηκαν αποκριάτικοι χοροί.

Στις 24/5/2013 έως 26/5/2013 οργανώθηκε τριήμερο εκδηλώσεων στο χώρο του σχολείου μας με μαθήματα πηλοπλαστικής, ανθοέκθεση, έκθεση βιβλίου, θεατρική παράσταση, έκθεση ζωγραφικής, σύσταση λαογραφικού μουσείου κ.α. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν βραβεύσεις στα παιδιά που διακρίθηκαν.

Στις  10/10/2013 δόθηκαν σε όλα τα παιδιά της Α’ Δημοτικού τσάντες με σχολικά είδη.

Στις 12/10/2013 και 2/11/2013 οργανώθηκαν ημέρες παιχνιδιού  για τα παιδιά του σχολείου μας με επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι, επιτραπέζια αντισφαίριση, ανάγνωση βιβλίων κ.α. (προσφέροντας χυμούς σε όλα τα παιδιά).

3. Ο σύλλογος με ομόφωνη απόφαση θεώρησε σκόπιμο να στηρίξει την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου μας  έπειτα και από την επιστροφή του στο φυσικό του χώρο. Έτσι λοιπόν ο σύλλογος σε όλο αυτό το διάστημα συμμετείχε οικονομικά στην ολοκλήρωση του εργαστηρίου πληροφορικής, στην αγορά οργάνων γυμναστικής, στην αγορά οργάνων μουσικής, στην αγορά εξαρτημάτων για την αναβάθμιση των Η/Υ, στην αγορά υλικών για την ολοκλήρωση της βιβλιοθήκης, στην αγορά αναλωσίμων ειδών και πολλών άλλων πραγμάτων (καθαριστικά κ.α) ώστε να συνεχίζεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς του γονείς και κηδεμόνες που βοηθήσανε τα μέγιστα  με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε να πραγματοποιηθούν πολλές από τις δράσεις του συλλόγου και ελπίζουμε και στην <<αυριανή>> τους βοήθεια. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το διευθυντή του σχολείου μας καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς μας, που με τη δική τους αμέριστη βοήθεια και συνεργασία, καταφέραμε να δώσουμε όλοι μαζί λίγο παραπάνω χαμόγελο στα παιδιά μας. Τελειώνοντας  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι  γονείς και οι κηδεμόνες  θα μπορούν πλέον να ενημερώνονται για όλες τις δράσεις και τις ανακοινώσεις του συλλόγου μέσα από την ιστοσελίδα  www.dim-efkarp.thess.sch.gr

 

ΣΑΣ   ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΠΟΛΥ

ΤΟ   Δ.Σ.  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κατηγορίες: Σύλλογος Γονέων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.