Οι εργασίες του Γ2 τμήματος

Πάρτε μια γεύση από τη δουλειά των μαθητών του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-14.

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Η Γ τάξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Γ΄τάξη του Σχολείου μας με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Ιωαννίδη Νικόλαο και Φιδανάκη Ζωή, επισκέφτηκαν στις 21 Μαΐου 2014 το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα: «Θεοί και ήρωες», ενώ ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Μουσείου, με τα εντυπωσιακά και εκπληκτικά εκθέματα.

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Γ τάξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εργαστήρι κεραμικής και δημοτική βιβλιοθήκη

Στις 10 Απριλίου 2014 η Γ΄τάξη του Σχολείου μας με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Ιωαννίδη Νικόλαο και Φιδανάκη Ζωή επισκέφτηκε τη Δημοτική βιβλιοθήκη στην περιοχή Χαριλάου Θεσ/νίκης, ξεναγήθηκε στους χώρους της και παρακολούθησε ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας από τη βιβλιοθηκονόμο της βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια πήγαμε στο γειτονικό εργαστήρι πηλού «Η άργιλος», όπου συμμετείχαμε με μεγάλο ενθουσιασμό σε ένα πρόγραμμα κατασκευής πήλινων αντικειμένων και φτιάξαμε τις δικές μας δημιουργίες.

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαστήρι κεραμικής και δημοτική βιβλιοθήκη

Ο μικρός ζωγράφος των βράχων

Στις 28 Μαρτίου 2014 επισκέφτηκε τη Γ΄τάξη του Σχολείου μας η συγγραφέας – νηπιαγωγός Μαρία Πετκανοπούλου, η οποία μάς μίλησε για το βιβλίο της « Ο μικρός ζωγράφος των βράχων», με αφορμή το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που εκπονεί η τάξη μας τη φετινή χρονιά με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Ιωαννίδη Νικόλαο και Φιδανάκη Ζωή. Η συγγραφέας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα έργα των μαθητών μας.

Δημοσιεύθηκε στη Δραστηριότητες | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο μικρός ζωγράφος των βράχων

Γκολμπολ

Πριν από λίγες ημέρες η Ε’ και Στ’ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκαν το κλειστό γυμναστήριο της Ευκαρπίας, όπου αθλητές με προβλήματα όρασης τους μύησαν στα μυστικά του συναρπαστικού παιχνιδιού γκόλμπολ.

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γκολμπολ

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, 26/2

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων  του 1ου δημοτικού σχολειού ευκαρπίας,  σας ενημερώνει  ότι το Σάββατο 8 Μάρτιου 2014 ο πολύχωρος του σχολείου  θα παραμείνει ανοιχτός για τα παιδιά μας, από τις  9.00 π.μ. Έως τις 6.00 μ.μ., ώστε όποια από αυτά επιθυμούν, να ασχοληθούν με επιτραπέζια παιχνίδια, επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκκ), σκάκι αλλά και φιλαναγνώστη ( με βιβλία καινούργιων εκδόσεων).

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την ίδια ημέρα από τις 9.00 πμ. Έως τις 1.30 μμ. Θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ιατρικός έλεγχος για τη  πάθηση της «σκολίωσης» παρουσία ορθοπεδικών γιατρών και νοσηλευτών από το σύλλογο φίλων της κλινικής «Άγιος Λουκάς».

Τέλος, θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι το πρωί της ίδιας  ημέρας  θα γίνει εκτεταμένη ενημέρωση  για τη νόσο της «λύσσας», έπειτα από κρούσματα της νόσου που αναφέρθηκαν στην περιοχή μας.

 Υ.Γ.

1) όσοι γονείς συναινούν στο να συμμετέχει το παιδί τους στον ιατρικό έλεγχο για τη πάθηση της σκολίωσης, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται  και να την επιστρέψουν στον/στην εκπαιδευτικό της τάξης έως την πέμπτη 6 Μάρτιου.

2) αν επιθυμεί ο γονέας μπορεί να παρίσταται στην εξέταση.

Δημοσιεύθηκε στη Σύλλογος Γονέων | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, 26/2

Καρναβαλική επιθεώρηση Τσικνοπέμπτης

Τη Τσικνοπέμπτη, συγκεντρώθηκαν στο σχολείο εκπρόσωποι των γνωστότερων καρναβαλιών του κόσμου, του Ρίου, της Βενετίας, αλλά και της Πάτρας και Ξάνθης. Επιθεώρησαν τα μέτρα καρναβαλοσύνης του σχολείου και πιστοποίησαν την ετοιμότητα καρναβαλίασης των μαθητών. Η γενική άσκηση καρναβαλιού θα γίνει στον καρναβαλικό χορό του σχολείου στις 28 Φεβρουαρίου.

Στο τέλος της επιθεώρησης τα μέλη της επιτροπής έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καρναβαλική επιθεώρηση Τσικνοπέμπτης

Προγραμματίζω τον Red Angry Bird

Angry-Birds-pigΤα Angry Birds έχουν πάλι προβλήματα!

O Red έχει νευριάσει με το γουρούνι. Βοήθησε το να το πιάσει δίνοντας τις κατάλληλες εντολές για να κινηθεί στον λαβύρινθο. Μη ξεχνάς να διαβάζεις τις οδηγίες. Η συνέχεια ΕΔΩ.

 

Δημοσιεύθηκε στη ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ | Ετικέτες: , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προγραμματίζω τον Red Angry Bird

Εκδρομή Γ τάξης στο Πάρκο Δεινοσαύρων, 12/2/2014

H Γ΄ ΤΑΞΗ του Σχολείου μας επισκέφτηκε στις 12/2/2014 το Πάρκο Δεινοσαύρων στο Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Ιωαννίδη Νικόλαο και Φιδανάκη Ζωή, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πάρκου και ενθουσιάστηκαν με τα υπέροχα εκθέματά του. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους, μικρούς και μεγάλους!

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδρομή Γ τάξης στο Πάρκο Δεινοσαύρων, 12/2/2014

Nέα παγκάκια και ξύλινα παρτέρια στην αυλή του 1ου δημοτικού

ksilines kataskeves stin avli dimotiko efkarpias

Η αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας έγινε πιο όμορφη. Τα παρτέρια της αυλής απέκτησαν ξύλινο φράκτη και δεν θα πατάμε πλέον εκεί για να φυτρώσεί ότι θα φοιτέψουμε την άνοιξη. Δε θα καθόμαστε πάνω στον φράκτη γιατί θα πέσουμε μαζί με αυτόν!
Επίσης μπήκαν νέα ξύλα στα παγκάκια μας γιατί τα παλιά είχαν πια χαλάσει με τον καιρό από τη βροχή.

Δημοσιεύθηκε στη ΝΕΑ | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Nέα παγκάκια και ξύλινα παρτέρια στην αυλή του 1ου δημοτικού