ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

https://blogs.sch.gr/dimdori/files/2021/11/ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ-Δ_Σ-ΔΩΡΙΟΥ-2021-2022-1.pdf

Αιτήσεις για το Πειραματικό Γυμνάσιο ΚαλαμάταςΛήψη αρχείου

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες  ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 10.05.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς

Ο έλεγχος για την τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα

Αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου μπορείτε να επιλέξετε τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας, είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή σας σε ιδιωτική δομή, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την Δευτέρα.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον, σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες των 13 ετών και κάτω διενεργείται με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα.

Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος:

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr  και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών (taxisnet)  και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19 για τους/τις μαθητές/τριες, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών

Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.

                                                                             Η Δ/ντρια

                                                                         ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

200 χρόνια μετά …..

 

200 χρόνια μετά…
Όμορφη και παράξενη πατρίδα…

25η Μαρτίου: Η Επανάσταση του 1821 κι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. – Ιερός Ναός Αγίου Αχιλλίου

 

Αγαπητοί γονείς και μαθητές
αν ήμασταν στο σχολείο, σε συνθήκες κανονικότητας, είμαι σίγουρη πως θα ετοιμάζαμε με τα παιδιά μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή  παράσταση για την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση!
 Δυστυχώς θα περιοριστούμε στο να γίνουν  εκδηλώσεις διαδικτυακά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες την Τετάρτη 24/03/2021, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
  Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να μην ξεχνάμε ότι :
‘Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη.»
Ρήγας Φεραίος, «Τα Δίκαια του Ανθρώπου».

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι βαθμολογίες Β΄ τριμήνου των μαθητών/μαθητριών των τάξεων Γ, Δ, Ε και ΣΤ θα σταλούν την Τρίτη 23-3-2021 στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει. Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία θα παραδοθούν οι έλεγχοι προόδου εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Οι γονείς των μαθητών/μαθητριών των τάξεων Α’ και Β’ θα ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας  από την Τρίτη 23-3-2021 μέχρι και την Τετάρτη 24-3-2021 .

Η Δ/ντρια

 ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

Ελλάδα 2021 | Πρόσκληση σε ομιλία: «Από το καριοφίλι στα όπλα τεχνητής νοημοσύνης» |

 

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 19:00 σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την ομιλία του Καθηγητή κύριου Κωνσταντίνου Γρίβα με θέμα:

“Από το καριοφίλι στα όπλα τεχνητής νοημοσύνης»
για να συνδεθείτε  ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

https://mailchi.mp/wrohellas.gr/gdpr-11181360?e=59dc5b8819

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

                                               ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ            

 

ΘΕΜΑ: «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22»

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α της παρ. 4 του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α 109) , όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α 25) οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών του φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες.

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 α του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α 25) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες.

β. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (αρχικά) και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου (στο τέλος του σχολικού έτους) για την εγγραφή στο Δημοτικό.

 

Για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού , κατά τη διάρκεια των εγγραφών , παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να επικοινωνούν στο 2765031221 προκειμένου να ορισθεί η μέρα και η ώρα προσέλευσης τους στο σχολείο για την πραγματοποίηση της εγγραφής.

Η Διευθύντρια

 

ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ

COVID19-20201111-sxoleia

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας. Επιλογή σημαιοφόρων

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και δράσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ Φ7/ΦΜ/143840/Δ1/21-10-2020.  Τα παιδιά θα σχολάσουν στις 09.45΄. 

Το Ολοήμερο Τμήμα δε θα λειτουργήσει.

 Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου δε θα πραγματοποιηθεί.

Ενημερώνουμε επίσης ότι η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων θα γίνει σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 του με αρ. πρωτ. 79/2017 Π.Δ.(Α’109), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 41, του ν. 4633 (Α’ 161) και με τη με αρ. πρωτ. Φ.10/ΦΜ/162655/Δ1/17-10-19 Υ.Α. (Β’ 3847) και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου  παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών της ΣΤ΄ τάξης.

Η Δ/ντρια του Σχολείου

ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

Copyright © Δημοτικό Σχολείο Δωρίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Άνοιγμα μενού
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση