ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες ,

σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 19/04/2019 τα παιδιά με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών  θα μεταβούν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για εκκλησιασμό. Φροντίστε να προετοιμαστούν κατάλληλα εάν επιθυμούν να μεταλάβουν. Στη συνέχεια θα ακολουθηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου . Τα παιδιά θα σχολάσουν κανονικά στις 13:15 όπως επίσης κανονικά θα λειτουργήσει και το Ολοήμερο .

Τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο την Δευτέρα 06/05/2019.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα !!!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

Λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α) , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α), οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως και 31-12-2013.

                               ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς,  αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016). «Η αναζήτηση μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «myschool» πραγματοποιείται από το σχολείο εγγραφής με βάση τα παρακάτω στοιχεία: 1. επώνυμο μαθητή 2. όνομα μαθητή 3. όνομα πατέρα 4. όνομα μητέρας 5. ημερομηνία γέννησης.

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό. 1. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό. 2. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (14 Ιουνίου 2019) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.

 

Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

Εκδηλώσεις Εορτασμού 25ης Μαρτίου

Αγαπητοί γονείς /κηδεμόνες ,

Την Παρασκευή 22/03/2019 τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο κανονικά χωρίς τσάντες .  Η γιορτή που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης  θα ξεκινήσει στις 9:00π.μ

Το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει . Ώρα αποχώρησης :10:00 π.μ . Φροντίστε να παραλάβετε τα παιδιά σας εγκαίρως.

Την Κυριακή 24/03/2019  τα παιδιά που έχουν ποίημα για την εξέγερση των  Ντρέδων να βρίσκονται στο Άνω Δώριο (Σουλιμά ) στις 11:30 π.μ

Την Δευτέρα 25/03/2019  τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9:30 π.μ  όπου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών θα μεταβούν στην εκκλησία. Θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα εορτασμού που έχει αποσταλεί από το Δήμο Οιχαλίας. Θα παραλάβετε τα παιδιά σας από την πλατεία μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Φροντίστε τα παιδιά να είναι κατάλληλα ντυμένα για  την παρέλαση ( παραδοσιακές φορεσιές αν διαθέτουν διαφορετικά μπλε παντελόνι για τα αγόρια,μπλε φούστα για τα κορίτσια και λευκό πουκάμισο ή μπλούζα .)

Ευχαριστώ για την συνεργασία.

Η Δ/ντρια του Σχολείου

ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ 

Ενημερωτικό Σημείωμα – Επίδοση βαθμολογίας

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας γνωρίζουμε ότι την Δευτέρα 18-03-2019 και ώρα 13:15 θα δοθούν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας οι Έλεγχοι Προόδου των μαθητών /τριών για το Β΄Τρίμηνο. Για τους μαθητές /τριες των Α΄και Β΄τάξεων , που δεν υπάρχει γραπτή  βαθμολογία , θα γίνει προφορική ενημέρωση .

 Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Η Δ/ντρια του Σχολείου

ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

Δίωρη Δράση – Απόκριες 2019

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 08/03/2017 τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες στο χώρο του σχολείου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού της Αποκριάς. Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τις στολές τους . Απαγορεύεται η χρήση χαρτοπόλεμου, σπρέι, αφρού και γενικότερα ότι θεωρείται επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών. Επίσης  όποιοι  μπορείτε  ετοιμάστε ότι κρίνετε κατάλληλο  για τη μικρή γιορτή των παιδιών . Ευχαριστούμε για την συνεργασία.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ !!!

 

Η Δ/ντρια του Σχολείου

                       ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

Τα βιβλία στο σχολείο

Στα πλαίσια της δράσης «Τα βιβλία στο σχολείο» αποφασίστηκε από τον Σύλλογο των Διδασκόντων να παραμένουν τα βιβλία στο σχολείο τα δύο    τελευταία Σαββατοκύριακα του μήνα και να μη δίνονται εργασίες για τη Δευτέρα.

Τα Σαββατοκύριακα που θα υλοποιηθεί η δράση είναι τα εξής:

Φεβρουάριος : 16 & 17 / 23 & 24

Μάρτιος: 23 & 24 / 30 & 31

Απρίλιος: 20 & 21 / 27 &28

Μάιος: 18 &19 / 25 & 26

 

Η Δ/ντρια του Σχολείου

 

ΔΙΑΓΟΥΠΗ ΕΥΘΥΜΙΑ

Ενημέρωση για εποχική γρίπη

 Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη.
Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται  οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης να παραμένουν στο σπίτι μέχρι να αναρρώσουν πλήρως.

2. Τα παιδιά να έχουν μαζί τους μπουκαλάκι με νερό , χαρτομάντιλα,  αντισηπτικό.

Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
 Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
 Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων
προσωπικών αντικειμένων.
 Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
 Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
 Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα .

Στο σπίτι οι μαθητές για δύο 24ωρα από την ημέρα που δεν έχουν πυρετό

Τα παιδιά νοσούν πιο εύκολα γιατί πηγαίνουν σχολείο και συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους. Δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο να κλείσουμε τα σχολεία. Θα πρέπει να στέλνουμε τα παιδιά που ασθένησαν, στο σχολείο, αφού έχουν περάσει δύο 24 ωρα που δεν είχαν πυρετό. Αυτό αποτελεί και το καλύτερο ατομικό μέτρο.

Την οδηγία αυτή έδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω του Αντιπροέδρου του Αγάπιου  Τερζίδη.

Ολοήμερο

Λειτουργεί τμήμα ολοήμερου από 13:15 έως 15:00.
Υπεύθυνοι τμήματος:
Δευτέρα: κ. Σοφία Ντελέζου
Τρίτη: κ. Ελένη Αεράκη
Τετάρτη: κ. Ελένη Σαρδέλη
Πέμπτη: κ. Αγγελική Παναγοπούλου
Παρασκευή: κ. Αναστασία Μελιανού

Ενημέρωση γονέων-κηδεμόνων

Η ενημέρωση γονέων-κηδεμόνων για την επίδοση των μαθητών του σχολείου θα γίνεται κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα από τους εκπαιδευτικούς των Α’ , Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων και κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα για την Β’ τάξη στις 13:15.