Το σχολείο μας στη 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης

Οκτ 201529

   Συνέδριο ΕριάνναΚατά τη διάρκεια της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης, παρουσιάστηκε από το  επιστημονικό στέλεχος, Ερικέτη – Ιωάννα Φιλιππίδη αναρτημένη ανακοίνωση με τίτλο «Η ψηφιακή αποτύπωση  ως εργαλείο αναστοχασμού και καταγραφής των προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στο σχολικό περιβάλλον».

Στη  συγκεκριμένη ανακοίνωση παρουσιάστηκε  η συνεργασία που έχει αναπτύξει τα  τελευταία δύο χρόνια το Κέντρο Πρόληψης Διαδρομή με το Δημοτικό σχολείο Δεσφίνας στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας με τη συμβολή δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους.

Τα βίντεο παρουσιάζουν τη θεματολόγια του προγράμματος και αφηγούνται με ψηφιακό τρόπο την πορεία των ομάδων μαθητών κατά τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.

Δελτίο τύπου του Κέντρου πρόληψης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ      « ΔΙΑΔΡΟΜΗ »
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.Κ.Α.Ν.Α.)
ΑΛ. ΞΗΡΟΥ 16  33 100   ΑΜΦΙΣΣΑ
 Πληροφ.   2265 0 23590,  2265 0 23837                     Φαξ    22650 72441                                                     
                       Άμφισσα,   27/10/2015                                                 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης Διαδρομή στη 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Σημαντική ήταν η παρουσία του Κέντρου Πρόληψης «Διαδρομή» στη 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015 στα Ιωάννινα, με τίτλο «Πρόληψη..Η ζωή μας αύριο». Οι Πανελλήνιες Συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας και φέτος συνέπεσε με τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση του πρώτου Κέντρου Πρόληψης στην Ελλάδα το οποίο είναι το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» στα Ιωάννινα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε μέρος της δουλειάς του Κ.Π. «Διαδρομή» από το   επιστημονικό στέλεχος Ερικέτη – Ιωάννα Φιλιππίδη με αναρτημένη ανακοίνωση με τίτλο «Η ψηφιακή αποτύπωση  ως εργαλείο αναστοχασμού και καταγραφής των προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στο σχολικό περιβάλλον».

Στη  συγκεκριμένη ανακοίνωση παρουσιάστηκε  η συνεργασία που έχει αναπτύξει τα  τελευταία δύο χρόνια το Κέντρο Πρόληψης Διαδρομή με το Δημοτικό σχολείο Δεσφίνας στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνική υγείας με τη συμβολή δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους. Τα βίντεο παρουσιάζουν τη θεματολόγια του προγράμματος και αφηγούνται με ψηφιακό τρόπο την πορεία των ομάδων μαθητών κατά τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος. Επιπλέον, αποτελούν μία μορφή  δομημένης ψηφιακής αφήγησης καθώς περιλαμβάνουν  φωτογραφίες, βίντεο, δημιουργίες των μαθητών, μουσική και οπτικά εφέ. Τα τελευταία 4 χρόνια, το Κέντρο Πρόληψης «Διαδρομή» έχει εντάξει αυτό το εργαλείο στην εφαρμογή μακροχρόνιων παρεμβάσεων   πρόληψης σε Δημοτικά Σχολεία  του Νομού Φωκίδας θέλοντας να προσδώσει  μία ακόμα διάσταση στην υλοποίηση  των δράσεων πρόληψης των εξαρτήσεων στη σχολική κοινότητα.

Τη 10η Πανελλήνια Συνάντηση οργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης και το  Κέντρο Πρόληψης  Ιωαννίνων «Σχεδία», ενώ την υποστήριξαν ο ΟΚΑΝΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Ευ. Καφετζόπουλος, η Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών κ. Χρ. Παπουτσουπούλου – Διαμαντοπούλου, ο Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ κ. Β. Γκιτάκο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για παρακολούθηση των ανακοινώσεων μέσω live streaming, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην Ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης http://www.diktyo.org.gr/ και http://10thpanhellenic-ioannina.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Οκτώβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων