Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ευχαριστεί το Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας

Ο Δήμαρχος Δελφών, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και η Επιτροπή Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και τις θερμές ευχαριστίες μας  προς στην  σχολική κοινότητα  (μαθητές, γονείς και δασκάλους) του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας για την προσπάθειά τους να συγκεντρωθεί  ποσότητα ειδών διατροφής, που διατέθηκε  μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

Ευχόμαστε, ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές,  καλή πρόοδο και ελπίζουμε το παράδειγμά τους, να βρει και άλλους μιμητές 

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ      

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ετικέτες: , , , , ,

Αναστάσιμες ευχές!!!

pasxa2011

Οι  μ α θ η τ έ ς,  ο  Σύλλογος  Διδασκόντων  και  η  Διευθύντρια 

του  Δημοτικού  Σχολείου  Δ ε σ φ ί ν α ς

σ α ς    ε ύ χ ο ν τ α ι….

Κ α λ ή   Α ν ά σ τ α σ η   κ α ι   Κ α λ ό    Π ά σ χ α!!!

Ετικέτες: ,

Συγκέντρωση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

παντοπωλείοΟ Σύλλογος  Διδασκόντων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, αποφάσισε να συγκεντρώσει είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δελφών»Παρακαλείται όποιος επιθυμεί να συμβάλει  στη προσπάθειά μας αυτή. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει τη Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Απριλίου  στο χώρο του Σχολείου. Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων.  

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ :  Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2017


17355169_10207731048828430_1431366129_nΗ Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με σκοπό να τονίσει την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) το 1966. 
Το Ελληνικό Τμήμα της Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY)  φέτος με τον κατάλογο σχετικών βιβλίων και το σύνθημα  ΄΄Με σύμμαχό σου τα βιβλία διώξε τη βία απ΄ τα σχολεία»  μας έδωσε αφορμή για δράση  και ευαισθητοποίηση των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας, κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού και συγχρόνως ευκαιρία για διάβασμα. ΄΄Ας μεγαλώσουμε με το βιβλίο» όπως μας παροτρύνει ο ποιητής και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Sergey Makhotin που έγραψε  το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Για να δείτε το video με τη δράση μας πατήστε πάνω στην εικόνα

Ετικέτες: , , , ,

Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece»


17670960_1376290005775249_79607115_nL e t΄ s   do  it  C r e e c e
Γίνε η α λ λ α γ ή που π ε ρ ι μ έ ν ε ις!!!
Τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά που το σχολείο μας συμμετέχει με δράσεις, στη πανελλαδική αυτή εκστρατεία για τη διάδοση της συνεργασίας και του εθελοντισμού.
Σε συνεργασία με τη Δ.Ε. Δεσφίνας τον Πολιτιστικό και τον Αθλητικό Σύλλογο και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων καθάρισαν μαζί τους μαθητές του Νηπιαγωγείου την Παιδική χαρά. 
Συνεχίζουμε και την άλλη εβδομάδα. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης ζωγραφίζουν το Κυλικείο!!!
 
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το video της πρώτης δράσης μας στο σχολείο. 

Ετικέτες: , , , ,

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – Διαβάστε σε e-book παιδικά βιβλία

1489606862-poster pagosmia hmera bibliou smallΗ παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου,την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ)το 1966.Το όνομα κάθε συγγραφέα που ακολουθεί λειτουργεί σαν σύνδεσμος για να διαβάσουμε και να ακούσουμε ένα παιδικό βιβλίο. Μαρία Αγγελίδου | Φραντζέσκα Αλεξοπούλου – Πετράκη | Κατερίνα Αναγνώστου Νικόλας Ανδρικόπουλος | Μαρία Ανδρικοπούλου |Φιλομήλα Βακάλη – Συρογιαννοπούλου Λήδα Βαρβαρούση | Αγγελική Βαρελλά | Ελένη Γερουλάνου Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη | Κική Δημητριάδου | Ελένη Δικαίου Σοφία Ζαραμπούκα | Άλκη Ζέη | Παντελής Ζούρας | Βαγγέλης Ηλιόπουλος Βασιλική Κάργα | Καλλιώ Καστρησίου |Λώρη Κέζα Μάνος Κοντολέων | Ιωάννα Κυρίτση | Σοφία Μαντούβαλου Γιώργος Μαρίνος | Βούλα Μάστορη | Έρη Μαυράκη Μαρία Μαυρίδου – Καλούδη | Σύρμω Μιχαήλ | Αμάντα Μιχαλοπούλου Χρήστος Μπουλώτης| Βασιλική Νευροκοπλή | Μαρούλλα Πανάγου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης | Βασίλης Παπαθεοδώρου | Σοφία Παράσχου Γιολάντα Πατεράκη | Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου | Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου Αγγελική Σχοινά | Βαγγέλης Τασιόπουλος | Ευγένιος Τριβιζάς Γιολάντα Τσιαμπόκαλου | Κυριάκος Χαρίτος | Πάνος Χριστοδούλου Βάσω Ψαράκη | Λίτσα Ψαραύτη | Δήμητρα Ψυχογυιού Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2017 – ΑctionΑid


6 001
ActionAid – Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2017

Μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου….. για τα παιδιά όλου του κόσμου!!!

Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος!!!

Οι μαθητές των Α΄ Β΄ και Γ΄ τάξεων και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Δεσφίνας την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 11.00΄ π.μ ένωσαν τη φωνή τους τραγουδώντας το ίδιο τραγούδι με τους μαθητές όλων των σχολείων της Ελλάδας που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της Γ΄ τάξης δραματοποίησαν και παρουσίασαν στους μαθητές των Α΄, Β΄τάξεων και στους μαθητές του Νηπιαγωγείου Δεσφίνας την ιστορία του μικρού Μαγκντί και  χάρισαν τις αφίσες που είχαν ζωγραφίσει με το μήνυμα της δράσης στους μαθητές του Νηπιαγωγείου.

Το σχολείο μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει ενεργά με διάφορες δράσεις στην εκστρατεία της Actionaid.

Πατήστε πάνω στην αφίσα για να δείτε το video της δράσης

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΄΄Αλλοτροπία΄΄

17457792_1169236463186925_2842525549847875048_n984020_1169236403186931_8036194043445507731_nΠραγματοποιήσαμε σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017  με  τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αλλοτροπία» .  Σκοπός της επίσκεψης ήταν η έκθεση: «Η γυναίκα στην Επανάσταση μέσα από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου» . Οι μαθητές μας αφού πρώτα ξεναγήθηκαν στην έκθεση, βιωματικά και με παιγνιώδη τρόπο έμαθαν πληροφορίες για τους αγαπημένους τους ήρωες της επανάστασης του 1821. Στη συνέχεια παρακολούθησαν δραματοποιημένο ιστορικό ντοκιμαντέρ, από τη σειρά της ΕΤ3, με τίτλο ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ που αφορούσε την ΔΟΜΝΑ ΒΙΣΒΙΖΗ. Ευχαριστούμε την Αλλοτροπία για την εξαιρετική ξενάγηση και τη μοναδική φιλοξενία.

Η εκδρομή μας τελείωσε με βόλτα στον Άγιο Ισίδωρο όπου παίξαμε και χαρήκαμε δίπλα στη θάλασσα.

Ετικέτες: , ,

Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece» 27 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2017

ATT00144letsdoitgreece17671088_10207812824992783_1143105906_n

Στο πλαίσιο της  Eβδομάδας Eθελοντισμού «Let’s do it Greece» που πραγματοποιείται φέτος 27 Μαρτίου με 2 Απριλίου με σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!!!»  

 Π έ μ π τ η   και  Π α ρ α σ κ ε υ ή  3 0  και 3 1  Μ α ρ τ ί ο υ  2 0 1 7 

 Κ α λ λ ω π ί ζ ο υ μ ε     τ ο    Σ χ ο λ ε ί ο    μ α ς!!!! Φυτεύουμε αρωματικά φυτά στα παρτέρια μας  

 Φυτεύουμε φυτά στον λαχανόκηπό μας  Ζωγραφίζουμε το Κυλικείο Καθαρίζουμε την Παιδική χαρά Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ έφτασαν και φέτος στο σχολείο μας

logo

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® έφθασαν στο σχολείο μας σήμερα για να μας ταξιδέψουν, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο όμορφο κόσμο τους. Φέτος μας η χαρά μας ήταν διπλή γιατί  παραλάβαμε δύο σάκους με ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ. 

Ο πρώτος σάκος περιέχει 30  βιβλία στην Αγγλική γλώσσα και έχει ως θέμα του: Travelling Around the World. Tα ΒOOKS ON WHEELS, ο αγγλικός σάκος των ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΕ ΡΟΔΕΣ είναι γεμάτος υπέροχα βιβλία με ταξιδιωτικές περιπέτειες και θα κάνουν παρέα με τους μαθητές όλων των τάξεων τους σχολείου μας, τον γύρο του κόσμου.

Ο δεύτερος σάκος που περιέχει 25 βιβλία  έχει ως θέμα του Ταξίδια γεύσεων και θα μας ταξιδέψουν με όχημα τη διατροφή, ως τρόπο ζωής και στοιχείο πολιτισμού.  Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων