Γιορτή τέλους!!!

Η αυλαία έπεσε και για φέτος!!! Μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος!!!! Γιορτή τέλους και στην όμορφη εκδήλωση που έγινε στο σχολείο μας οι μαθητές των Α΄ και Β΄ παρουσίασαν σε διασκευή την «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη, οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων «ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ» του Ευγένιου Τριβιζά και οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων μας ταξίδεψαν στα «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ». Με συγκίνηση αποχαιρετήσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ τάξης, που συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Γυμνάσιο. Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, τους ευχόμαστε τα ταξίδια της γνώσης και της ζωής τους να είναι καλότυχα, γεμάτα φως, όπως τα ονειρεύονται!!!!

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Στις γειτονιές του κόσμου…..

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης συνεργάστηκαν με επιτυχία και ολοκλήρωσαν Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  E-twinning  με το Δημοτικό Σχολείο Sadok Ghodhbane, Dar Chaâbane Elfehrie της Τυνησίας. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Dans la cour des animaux» (Μέσα στην αυλή των ζώων) και σκοπός του είναι η επικοινωνία και η ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και εικόνων πάνω σε ένα θέμα που άπτεται της καθημερινότητας των παιδιών και εγείρει το ενδιαφέρον τους. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση επικοινωνίας των παιδιών στη γαλλική γλώσσα, η ανακάλυψη μιας καινούριας κουλτούρας, η επίγνωση της δυνατότητας επικοινωνίας στα γαλλικά και η ενδυνάμωση του  ψηφιακού  εγγραμματισμού. Τα παιδιά γνωρίστηκαν με τα συνομήλικά τους και επικοινώνησαν στα γαλλικά, εκπόνησαν δημιουργικές παρουσιάσεις και έκαναν χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών ανοίγοντας νέους δρόμους στην επικοινωνία και στη μάθηση. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, στην εκπ/κό των Γαλλικών και στην εκπ/κό της Πληροφορικής,  για την προσπάθεια τους και για το άρτιο αποτέλεσμα!!!

Ετικέτες: , , , , , ,

Ο κύκλος των χαμένων αρωμάτων….

«Όλο τον χειμώνα μεγαλώσαμε με φροντίδα στην αυλή του σχολείου μας και τώρα γεμάτα αρώματα ήρθαμε στην πλατεία του χωριού μέσα σε μικρά σακουλάκια για να γνωριστούμε και ίσως…ίσως σε κάποιους ξυπνήσουμε αναμνήσεις μιας ε π ο χ ή ς   γ ε μ ά τ η ς      χ ρ ώ μ α τ α    και   α ρ ώ μ α τ α». ……… Τα παιδιά μοίρασαν λεβάντα , φασκόμηλο, ρίγανη, θυμάρι, μελισσόχορτο, μαντζουράνα, δυόσμο, αρμπαρόριζα και άλλα βότανα ………Μια δράση των μαθητών των Γ΄ και Δ΄ τάξεων της σχολικής μας μονάδας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων: «Τα Χρώματα των Γεύσεων» Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Μεσολογγίου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν οι μαθητές των Α΄,Β΄,Γ΄, και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας στο πλαίσιο των  προγραμμάτων: «Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου» και «Της λίμνης το νερό της θάλασσας το αλάτι, λιμνοθάλασσας παλάτι». Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγηθήκαμε στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, στις Αλυκές της Τουρλίδας, στο Διβάρι της Κλείσοβας και στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι. Ευχαριστούμε πολύ την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Μεσολογγίου και συγκεκριμένα κ. Όλγα Γιαννακογεώργου, την  κ. Βασιλική Φράγκου και την κ.  Δήμητρα Περδίκη, για την άριστη φιλοξενία, τη συναρπαστική ξενάγηση και την υπέροχη παρουσίαση. Ποιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιελάμβανε: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κρεστένων

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Κρεστένων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολυμπιακές Διαδρομές». Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγηθήκαμε στον πόταμο Αλφειό, στο Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο, στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και  στο Μουσείο της, προκειμένου να υλοποιήσουμε τις δράσεις του προγράμματος. Η αρχή για τέτοιου είδους εκπ/κές επισκέψεις έγινε… Οι ευκαιρίες για νέες εμπειρίες, η βιωματική μάθηση σε συνδυασμό με  διασκέδαση, ευχαρίστηση, χαρά θα αποτελέσουν τη βάση για τη συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου μας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , , , ,

Εξετάσεις για δίπλωμα ποδηλάτου στο σχολείο μας…..

Σήμερα στο σχολείο μας οι μαθητές των Α΄,Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων παρακολούθησαν ένα διαφορετικό μάθημα….. ένα μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής. Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Τροχαία Ιτέας  είχε σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου μας σε θέματα οδικής ασφάλειας, και ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Από το περιβόλι μας ……στο πιάτο!!!

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων  «Για δες περβόλι όμορφο» οι μαθητές της Β΄ τάξης καλλιέργησαν λαχανικά  στα παρτέρια της αυλής μας. Έφτασε η στιγμή της συγκομιδής…. και αποφάσισαν να φτιάξουν σπανακόπιτα!!!!  Έκοψαν, καθάρισαν και έπλυναν τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, τα μαρούλια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Αναζήτησαν παραδοσιακές συνταγές για σπανακόπιτα και με τη βοήθεια  της  κ. Δροσερού τα παιδιά μας έφτιαξαν και δοκίμασαν την πιο νόστιμη σπανακόπιτα ….. από τα χεράκια τους!!!! Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , , ,

Υγιεινό πρωινό στο προαύλιο του σχολείου μας….

Υπέροχα ξεκίνησε η εβδομάδα μας για άλλη μια φορά με τις υπέροχες μαμάδες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας και να έρχονται μέσα στο κέφι να πάρουμε όλοι μαζί ένα υγιεινό πρωινό και όχι μόνο. Αφού η χρονιά πλησιάζει στο τέλος, αποφασίσαμε να την κλείσουμε όπως την ξεκινήσαμε, με υγιεινό πρωινό. Μια διαδικασία που τα μικρά μας πρωτάκια λάτρεψαν. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Τα πρωτάκια μας αλληλογραφούν ….. με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών

Φωτογραφία της Apostolia Machaira.Μια έκπληξη μας περίμενε σήμερα!!!! Η ανταπόκριση των παιδιών της Α’ Δημοτικού του Δ.Σ.Ψαχνών μας χτύπησε την πόρτα και με μεγάλη χαρά διαβάσαμε τα γράμματά τους. Τα προσωπάκια μας στολίστηκαν με ένα υπέροχο χαμόγελο. Ο ενθουσιασμός τεράστιος!!!! Στηρίζουμε πάντα την παραδοσιακή αλληλογραφία. Ευχαριστούμε πολύ και μπράβο στα παιδιά αλλά και στην εκπαιδευτικό του 2ο Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών, Ιωάννα Δεσποινούδη που ανταποκρίθηκαν. Μιας που η χρονιά φτάνει στο τέλος εύχομαι αυτήν η αρχή να εξελιχθεί σε μια λατρεμένη συνήθεια. Μια νέα συνεργασία ξεκίνησε με την ελπίδα πως θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών. Καλή συνέχεια!!!!…»

Ετικέτες: , ,

Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Δελφών.Υπογράφηκε τη Δευτέρα 21 Μαίου μεταξύ του Δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου και του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας. Το έργο, του οποίου το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 41.699,51€ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Δελφών, αφορά στην συνολική αντικατάσταση των κουφωμάτων του παλαιού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας από νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, συνδυάζοντας έτσι την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με την χαμηλή κατανάλωση και την εξοικονόμηση πόρων. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με το πέρας της σχολικής χρονιάς και θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής περιόδου να βρει τους μαθητές της Δεσφίνας στο ανανεωμένο σχολικό περιβάλλον τους.

Ετικέτες:

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων