Διεθνές Πρόγραμμα «We C.A.R.E.»

wecareΗ σχολική μας μονάδα συμμετέχει  στο Διεθνές Πρόγραμμα WeC.A.R.E. Το Διεθνές Πρόγραμμα WeC.A.R.E. είναι ένα εξ αποστάσεως (online) πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης για εκπαιδευτικούς και αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος Connecting for Caring – C4C. Στο WeC.A.R.E. συμμετέχουν τάξεις/ σχολεία από την Ελλάδα και άλλες χώρες (σε τάξεις που διδάσκεται η ελληνική γλώσσα), οι μαθητές τους και οι Σχολικοί Ψυχολόγοι που εποπτεύουν το όλο “ταξίδι”.
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕ:
Το Πρόγραμμα WeC.A.R.E. σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και από την Εταιρεία Σχολικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής και Έρευνας, με Επιστημονική Υπεύθυνη την κ. Χρυσή (Σίσσυ) Χατζηχρήστου, Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Πρόγραμμα WeC.A.R.E. έχει εφαρμοστεί τα σχολικά έτη 2012-2015 με τη συμμετοχή 289 εκπαιδευτικών και 4888 μαθητών που φοιτούσαν σε 198 σχολεία από 13 χώρες.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:   
Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι: α) Η προαγωγή του θετικού κλίματος στην τάξη, ώστε να ευνοείται και να ενισχύεται η μάθηση, και β) Η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών, προκειμένου να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να είναι πιο δυνατοί και πιο χαρούμενοι.
ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ:
Το WeC.A.R.E. είναι ένα εξ αποστάσεως (online) πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης στη διάρκεια του οποίου οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σχετικά με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, παρακολουθώντας διαδικτυακά σεμινάρια και εφαρμόζοντας ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες στην τάξη. Οι δραστηριότητες είναι ανάλογες με την κάθε θεματική ενότητα, την ηλικιακή ομάδα των μαθητών και έχουν παιγνιώδη χαρακτήρα. Με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας οι τάξεις δημιουργούν ένα κοινό project σε συνεργασία με άλλες τάξεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΠΟΙΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
Στο «Καράβι των σχολείων του We.C.A.R.E.» συνταξιδεύουν τη φετινή χρονιά τάξεις από 95 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας και από Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ετικέτες: , , ,

Συνέδριο Αλέξανδρος Δελμούζος – Πρόσκληση μαθητών

     ΔελμούζοςΣτα πλαίσια του Εκπαιδευτικού – Επιστημονικού Συνεδρίου «Ο Αλέξανδρος Δελμούζος και το σχολείο της εποχής μας: Εκσυγχρονισμός του Εκπαιδευτικού Έργου – Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις» θα λειτουργεί Έκθεση στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας με εκθέματα από το Μουσείο Παιδείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και προσωπικά αντικείμενα του Αλέξανδρου Δελμούζου, η οποία θα είναι επισκέψιμη το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και ώρες  10.00-13.00 και 17.00-20.00 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 10.00-12.00.

Επίσης, θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στο οποίο θα παρουσιαστεί η μουσειοσκευή «Το σχολείο του χθες και του σήμερα» παράλληλα με πρόγραμμα για τη Γλώσσα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές , διάρκειας 40 λεπτών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 10.00 και στις 11.30 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 10.00. Οι μαθητές μπορούν να το παρακολουθήσουν ατομικά  με συνοδεία γονέα ή ομαδικά με συνοδεία εκπαιδευτικού. 

 

Ετικέτες: , , ,

Συνέδριο Αλέξανδρος Δελμούζος

Δελμούζος

Ο Δήμος Δελφών στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου και το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) μαζί με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας, διοργανώνουν τριήμερο παιδαγωγικό– επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: «Ο Αλέξανδρος Δελμούζος και το σχολείο της εποχής μας: Εκσυγχρονισμός του Εκπαιδευτικού Έργου – Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις» 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας (Κορδώνη 1, Πλατεία Ησαΐα,  Άμφισσα).

Αιτήσεις συμμετοχής για το συνέδριο και τα σεμινάρια είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών. Θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 και μπορούν να αποσταλούν στο ακόλουθο email:aldelmouzosyn@yahoo.gr .

Ετικέτες: , ,

Ασφάλεια στο σχολείο – Η Γνώση είναι προστασία

    σεισμόςΗ Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι γενικά παραδεκτό ότι η μείωση των επιπτώσεων των σεισμών μπορεί να επιτευχθεί εάν οι πολίτες έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πρέπει να λάβουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από σεισμό. Σε ότι αφορά στη σχολική κοινότητα, καθοριστικής σημασίας είναι η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές με τη διαρκή ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευσή τους. Για τον σκοπό αυτό κατά το σχολικό έτος 2015-2016 συντάχτηκε το  Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου μας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για μεγαλύτερη ενημέρωση ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους

Ενημερώνομαι  για το σεισμό – Ο.Α.Σ.Π.

Για τους μικρούς μας φίλους

Σεισμός- Ας είμαστε προετοιμασμένοι

Προετοιμάσου τώρα για το σεισμό      Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας…

12625676_10205071037689814_620728720_n12659599_10205071037409807_1411598506_n12647905_10205071039969871_2124936907_n

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του  σχολείου μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων πραγματοποίησε σήμερα την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.  Οι πρωτοχρονιάτικες πίτες, μία για κάθε τάξη, καθώς και τα δώρα για τους τυχερούς μαθητές ήταν ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ευχόμαστε στους τυχερούς, αλλά και σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους υγεία, ευημερία και καλή πρόοδο!!! 

Ετικέτες: , ,

Τηλεδιάσκεψη «Σύνδεση με Σύνεση»

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης προβλήθηκαν τα παρακάτω  βίντεο τα οποία μπορείτε να δείτε πατώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους. 

σ5

  1. Όταν βλέπεις κάτι παράξενο στο Διαδίκτυο πάντα να ζητάς βοήθεια
  2. «Παντοπωλείο»: σποτ οικονομικές απάτες
  3. Δεν είσαι τόσο ανώνυμος όσο νομίζεις
  4. Εσύ αποφασίζεις τι πρέπει να γνωρίζουν οι άλλοι για σένα
  5.  Θα έκανες το ίδιο και στον πραγματικό κόσμο;
  6. Σταμάτησε την ηλεκτρονική παρενόχληση

Ετικέτες: , , , , ,

Τηλεδιάσκεψη «Σύνδεση με Σύνεση»

 

ΣΣτα πλαίσια της δράσης «Σύνδεση με Σύνεση»  που υλοποιεί το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας  τηλεδιάσκεψη με θέμα την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Το διαδικτυακό σεμινάριο  αφορούσε τα Δημοτικά σχολεία της Στερεάς Ελλάδας και παρακολούθησαν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας.

Κύριος στόχος του διαδικτυακού σεμιναρίου ήταν: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Δελφοί 2021 – Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Το Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας στηρίζει την υποψηφιότητα του Δήμου Δελφών για

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

102514

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε το σχετικό video  

Δ ε λ φ ο ί   2 0 2 1  

Πολιτιστική Πρωτεύουσα

τ η ς    Ε υ ρ ώ π η ς

Ετικέτες: , , , , ,

2016……ευχές!!!

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές 

του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας

σας εύχονται

χ α ρ ο ύ μ ε ν α    Χ ρ ι σ τ ο ύ γ ε ν ν α
κ α ι    ε υ τ υ χ ι σ μ έ ν ο    τ ο    2 0 1 6

Ετικέτες: ,

Ευχαριστούμε πολύ…… Library4all

12431472_10204883205034115_764926267_n

12434615_10204883205674131_2072390925_nΤα βιβλία είναι μαγεία …  και ήρθαν σήμερα στο σχολείο μας, πάνω στην ώρα για να δώσουν ξεχωριστή λάμψη στη μαγεία των  Χριστουγέννων.

Από ένα διαφορετικό  Άι-Βασίλη, το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Library4all.

Η χαρά όλων μας δεν περιγράφεται καθώς 35 νέα βιβλία και έντυπο ενημερωτικό υλικό από το Φάρο Τυφλών προσφορά του Library4all εμπλούτισαν τη σχολική μας βιβλιοθήκη. Θα μας ταξιδέψουν, θα μας ανοίξουν νέα παράθυρα στον κόσμο και θα μας κρατήσουν συντροφιά στις χριστουγεννιάτικες διακοπές μας και όχι μόνο. Από σήμερα είστε και εσείς μέλος της σχολικής μας μονάδας Library4all. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε, έργο προσφοράς και πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε πολύ!!!!

 

 

Ετικέτες: , , ,