Καλό καλοκαίρι!!!!

images  καλοκαίριΟι  ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ο ί   και   οι   μ α θ η τ έ ς   του    Δ η μ ο τ ι κ ο ύ     Σ χ ο λ ε ί ο υ     Δ  ε  σ  φ  ί  ν  α  ς

σας      ε  ύ  χ  ο  ν  τ  α  ι…..   Κ  α  λ  ό       Κ  α  λ  ο  κ  α  ί  ρ  ι  !

We care – Βεβαίωση προγράμματος

Η σχολική μας μοΠαρουσίαση 2νάδα συμμετείχε  στο Διεθνές Πρόγραμμα WeC.A.R.E.Στο WeC.A.R.E. συμμετείχαν τάξεις/ σχολεία από την Ελλάδα και άλλες χώρες (σε τάξεις που διδάσκεται η ελληνική γλώσσα), οι μαθητές τους και οι Σχολικοί Ψυχολόγοι που εποπτεύουν το όλο “ταξίδι”. 

ΣΥΝΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:
Στο «Καράβι των σχολείων του We.C.A.R.E.» συνταξίδεψαν μαζί μας τη φετινή χρονιά τάξεις από 95 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας και από Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Ετικέτες: , , ,

Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων σχ. έτους 2015-2016

Τα προγράμματα Σχολικών Δρστηριοτήτων που εκπονήθηκαν στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2015-2016 και υποβλήθηκαν στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας.

Α 001Παρουσίαση1Παρουσίαση2Γ2 001

ΟΛΟΗΜΕΡΟ 001

ΣΤ2 001Γ 001ΣΤ΄ 001
Στο σχολείο μας και στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, πραγματοποιούνται ποικίλες δραστηριότητες σχετικές με το περιβάλλον, την αγωγή υγείας, τον πολιτισμό κ.λπ. με σκοπό την ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη  των μαθητών μας.

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά υλοποιήθηκαν τα ακόλουθα σχέδια Σχολικών δραστηριοτήτων:

  1.   «Παραμύθι χωρίς σύνορα»

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Λειτουργία του Σχολείου

κατάλογος 13Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, οι μαθητές όλων των τάξεων θα σχολάσουν στο 4/ωρο δηλαδή στις 11.30 π.μ.   

Το   Ολοήμερο   Τμήμα  δε  θα λειτουργήσει

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 9.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για τη λειτουργία του Ολοήμερου την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Στις 10.00 π.μ θα δοθεί η βαθμολογία του Γ΄ Τριμήνου καθώς επίσης και οι Τίτλοι Προόδου στους μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου μας.

Στις 8.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η γιορτή που με πολύ κέφι ετοίμασαν οι μαθητές μας.

 

Ετικέτες: ,

Καλοκαιρινή γιορτή – Πρόσκληση

σαν παλιο σινεμάΣας προσκαλούμε την  Τ ε τ ά ρ τ η   15     Ι ο υ ν ί ο υ  2 0 16  και  ώ ρ α   20.30  μ.μ.  στην   καλοκαιρινή γιορτή  που με πολύ κέφι ετοίμασαν οι μαθητές του σχολείου μας.

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων μας φέρνουν το καλοκαίρι με το θεατρικό δρώμενο: «Τ ο    κ α λ ο κ α ί ρ ι     χ ά θ η κ ε…»

Στιγμές κεφιού από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου θα ζωντανέψουν με πρωταγωνιστές τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας και τη θεατρική παράσταση: «Σ α ν    π α λ ι ό    σ ι ν ε μ ά…»

Η    π α ρ ο υ σ ί α   σ α ς    θ α    μ α ς    τ ι μ ή σ ε ι    ι δ ι α ί τ ε ρ α

Ετικέτες: , , ,

Παρουσίαση Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας

Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016   και ώρα 10.00  π.μ.  στην εκδήλωση  για  την  παρουσίαση των  προγραμμάτωνκατάλογος  13  Αγωγής Υγείας  που  υλοποιήθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης  από τις Α΄,Β΄,Γ΄ και ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης  ΄΄Διαδρομή΄΄. 

Α΄  Τάξη: «Παραμύθι χωρίς σύνορα»  

Β΄  Τάξη: «Το μαγικό χαλί των παραμυθιών»  

Γ΄  Τάξη: «1,2,3, … συναισθήματα βγείτε!»  

ΣΤ΄ Τάξη: «Γυμνάσιο ερχόμαστε!» 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση του  προγράμματος κάθε τάξης με δεκάλεπτο video.Η παρουσίαση αφορά τα τέσσερα από τα οχτώ Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στη σχολική μας μονάδα τη τρέχουσα σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι Αθλητικές μας Εκδηλώσεις.

Ετικέτες: , , , ,

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ερατεινή

20130404153447fokida_eratini313444110_10205867317516312_2088234060_nIMG_20160610_134920586_HDR (1)IMG_20160610_134304279 (1)

Πραγματοποιήσαμε σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου  εκπαιδευτική εκδρομή στην Ερατεινή. Οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων  υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Άμφισσας :«Κορινθιακός η μικρή μας θάλασσα». Σκοπός του προγράμματος είναι να αναδείξει τα προβλήματα ρύπανσης και υποβάθμισης του υδάτινου οικοσυστήματος του Κορινθιακού, να προβάλλει την ομορφιά, τον φυσικό πλούτο και τη βιοποικιλότητα των ειδών που απειλείται και να ενεργοποιήσει τους μαθητές ώστε να δράσουν για την προστασία του κόλπου. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε (εργασία πεδίου) στην παραλία της Ερατεινής. Ενώ Οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα : «Ο αθλητισμός μας ενώνει», με τους μαθητές των αντίστοιχων τάξεων του Δημ. Σχ. Ερατεινής, συμμετέχοντας στις Αθλητικές Δραστηριότητες. 

Ετικέτες: , , , , ,

Γονείς στο σχολείο!!!

ΣΤ 1Σήμερα Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας στο πλαίσιο της 10ης συνάντησης του προγράμματος αγωγής υγείας: Γυμνάσιο ερχόμαστε!!!. Η ομάδα πρόληψης της Δεσφίνας σε ρόλο συντονιστών μιας ομάδας και η ομάδα των μαμάδων σε ρόλο μελών μιας ομάδας βίωσαν από κοινού ένα μέρος του προγράμματος με ένα διαφορετικό τρόπο. Οι γονείς ανέλαβαν να βγάλουν εις πέρας τις δραστηριότητες φιλία και  Σενάρια Γυμνασίου που είχαν σχεδιάσει τα παιδιά για αυτές  αφού πρώτα είχαν φτιάξει το δικό τους συμβόλαιο. Έπειτα, σε κλίμα συγκίνησης η ομάδα της ΣΤ” τάξης αποχαιρέτησε το Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας αφού πρώτα μοιράστηκε με τους μεγάλους (γονείς, δασκάλους και συντονίστρια) συναισθήματα και αναμνήσεις. Στη συνέχεια, οι μητέρες έγραψαν για το πως τους φάνηκε η εμπειρία της συγκεκριμένης συνάντησης με τα παιδιά. Τέλος, ο ζωντανός σύνδεσμος πήρε σάρκα και οστά δείχνοντας πως όσα έζησαν τα παιδιά μαζί,  όλα αυτά τα χρόνια στο δημοτικό θα είναι για πάντα δικά τους και δεν θα χαθούν ποτέ.

Το Κέντρο Πρόληψης <<Διαδρομή>> θα ήθελε να ευχαριστήσει τους γονείς και μαθητές που βρέθηκαν στη συνάντηση καθώς και την εκπαιδευτικό κα Χρύσα Μέρμηγκα και τη Διευθύντρια του σχολείου Κα Μασούρα Κατερίνα για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη του προγράμματος.

Ετικέτες: , , ,

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Σχολείου

κατάλογος 13Αύριο  Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα  για τους μαθητές των Β΄, Γ΄ και ΣΤ΄ τάξεων,  λόγω άδειας των εκπαιδευτικών  για  την  συμμετοχή τους στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»

Οι μαθητές των Α΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων θα έρθουν κανονικά στο σχολείο καθώς οι εκπ/κοί των τάξεων αυτών δεν θα συμμετέχουν στη Συνέλευση.

Οι μαθητές της  Α΄ Τάξης θα σχολάσουν στις 11.30, ενώ οι μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων θα σχολάσουν στις  10.45

Το Ολοήμερο Τμήμα δε θα λειτουργήσει.

Ετικέτες: , ,

Γονείς στο σχολείο – Γυμνάσιο ερχόμαστε!!!

 

αφισα στ δεσφινας

Αγαπητοί γονείς της Στ´ τάξης

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ´ τάξης σας προσκαλούν την Τρίτη 7 Ιουνίου και ώρα 11.30 π.μ. σε  μία διαφορετική συνάντηση στο σχολείο, στο πλαίσιο  του προγράμματος αγωγής υγείας που υλοποιήθηκε στην τάξη τους  με θέμα την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. 

Τα παιδιά σε ρόλο συντονιστή και οι γονείς τους σε  ρόλο μέλους μιας ομάδας.  

Ετικέτες: , , , , , ,