Επίσκεψη στο Μουσείο Ησαΐα

Οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων της σχολικής μας μονάδας επισκέφτηκαν σήμερα το Μουσείο Ησαΐα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων: «Τ Ο Π Ι Κ Η    Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α   Κ Α Ι   Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Η» που  υλοποιεί το  σχολείο  μας  σε συνεργασία με  την  Δ/νση  Α/θμιας  Εκπ/σης  Φωκίδας, την  Περ/κή  Δ/νση  Εκπ/σης  Στ. Ελλάδας, το  Παν/μιο  Θεσσαλίας  και  τη  Δ. Ε.  Δεσφίνας. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο Μουσείο, παρακολούθησαν σχετικό με τη ζωή του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα βίντεο, ζωγράφισαν την προσωπογραφία του και έγραψαν τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους από την γνωριμία με τον συμπατριώτη τους ήρωα της επανάστασης του 1821. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Τοπική Ιστορία και Εκπαίδευση

                              Π      Ρ      Ο      Σ      Κ      Λ      Η      Σ    Η     

Σας προσκαλούμε την Τ ε τ ά ρ τ η   18   Α π ρ ι λ ί ο υ 2018 και 

ώ ρ α  19.30 σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Δεσφίνας με θέμα:

   ‹‹Μ Ν Η Μ Ε Ι Ο   Τ Ο Υ    Η Σ Α Ϊ Α     Σ Τ Η    Χ Α Λ Κ Ο Μ Α Τ Α  –

 Ν Ε Α      Ε Θ Ν Ι Κ Η    Ο Δ Ο Σ»

στο πλαίσιο του προγράμματος: 

‹‹Τ Ο Π Ι Κ Η   Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Α    Κ Α Ι   Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Η»

που υλοποιεί το Σχολείο μας σε συνεργασία με την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας, την Περ/κή Δ/νση Εκπ/σης  Στ. Ελλάδας, το Παν/μιο Θεσσαλίας και τη Δ. Ε. Δεσφίνας

Ετικέτες: , , , ,

Π α σ χ α λ ι ν έ ς ε υ χ έ ς !!!!

 

Οι  μ α θ η τ έ ς,  ο  Σύλλογος  Δ ι δ α σ κ ό ν τ ω ν   

και  η  Δ ι ε υ θ ύ ν τ ρ ι α 

του  Δ η μ ο τ ι κ ο ύ    Σ χ ο λ ε ί ο υ     Δ ε σ φ ί ν α ς

σ α ς    ε ύ χ ο ν τ α ι….

Κ α λ ή   Α ν ά σ τ α σ η   και   Κ α λ ό    Π ά σ χ α!!!

Ετικέτες:

Μαθητική εβδομάδα δράσης – ACTION AID – Πλανήτης 2030

Άραγε πώς θα είναι ο πλανήτης μας το 2030 όταν σχεδόν όλοι οι σημερινοί μαθητές θα είναι ενήλικες; Πόσο βιώσιμος θα είναι ο κόσμος μας; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για να τον κάνουμε όμορφο και ειρηνικό πάλι; Οι ερωτήσεις είναι πολλές και δύσκολες αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο που δεσμεύει τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να προσπαθήσουν να εξαλείψουν την ακραία φτώχεια, να μειώσουν τις ανισότητες και να καταπολεμήσουν την απειλή της κλιματικής αλλαγής έως το 2030. Το σχέδιο για να πετύχει πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι μας! Και το σχέδιο αυτό είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης ή αλλιώς οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι, οι οποίοι ήταν και το θέμα της φετινής 13ης Εβδομάδας Δράσης. Μέσα από τη Μαθητική Εβδομάδας Δράσης, μαθητές από όλη την Ελλάδα παίρνουν θέση για τη δικαιοσύνη και την ισότητα στον κόσμο. Το σχολείο μας έγινε χώρος υπεράσπισης του πλανήτη  καλώντας τους πολίτες  να αναλάβουν δράση ώστε να χτίσουμε έναν κόσμο χωρίς ακραία φτώχεια μέχρι το 2030. Ο καρπός της φετινής Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ έφτασαν και φέτος στο σχολείο μας

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® έφθασαν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σήμερα στο σχολείο μας για να μας ταξιδέψουν στο όμορφο κόσμο τους. Το θέμα του σάκου με τα 29 βιβλία, που έφτασε στο  σχολείο είναι:  κήποι.  Ο θεματικός αυτός σάκος θα μας κρατήσει συντροφιά για ένα μήνα και θα υποστηρίξει θαυμάσια τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων: «Για δες περβόλι όμορφο» που εκπονούν οι μαθητές της Β΄ τάξης, «Τα χρώματα των γεύσεων» και «Σχολείο με κήπο» που εκπονούν οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων της σχολικής μας μονάδας. Θα δώσει όμως την ευκαιρία και στους μαθητές των άλλων τάξεων για μοναδικές αναγνωστικές διαδρομές σε κήπους μυστικούς και μαγικούς, κήπους βασιλιάδων και γιγάντων, θρύλων και λαϊκών παραμυθιών, αγαλμάτων και σκιών, κήπους συναισθημάτων και ποιημάτων.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , , ,

Γυμνάσιο ερχόμαστε…..

Υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στη σχολική μας μονάδα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, με θέμα την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο για τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με Κέντρο Πρόληψης «Διαδρομή» και την κ. Εριάννα Φιλιππίδη και βασίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο «Γυμνάσιο Ερχόμαστε!!!» των Κέντρων Πρόληψης Ζωγράφου και «Σταθμός» και περιλαμβάνει δέκα δίωρες συναντήσεις. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Τα πρωτάκια μας αλληλογραφούν ….. με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών

 
Έτσι όπως η Δασκάλα τους ενθουσιασμένη  διηγήθηκε…..
 
«Μια από τις αγαπημένες μου στιγμές με τα πρωτάκια μου είναι όταν φτάνει η στιγμή που έχουν μάθει πια να διαβάζουν και να γράφουν…και πάμε κι ένα βήμα παραπέρα… Που γεμίζουμε μια ολόκληρη σελίδα γράμματα με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας… για να φτάσει κάπου..σε κάποιο άλλο σχολείο…σε μια άλλη πρώτη…το γράμμα μας!!! Το πρώτο μας γράμμα και η πρώτη μας αλληλογραφία!!! Γιατί είπαμε…καλή η τεχνολογία…αλλά την αξία του χαρτιού και του μολυβιού δεν τη φτάνει!!! Και ποιος ξέρει…ίσως για άλλη μια χρονιά να δημιουργηθούν νέες φιλίες!!! Μια νέα συνεργασία ξεκινάει με την ελπίδα πως θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών. Καλή μας αρχή!!!!…»

Ετικέτες: , ,

Το Σχολείο μας στο World Human Forum στους Δελφούς

 

Το σχολείο μας συμμετείχε με έργα των μαθητών της Γ΄ και Ε΄ τάξης στο World Human Forum που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο 23 με 25 Μαρτίου 2018.  Οι μαθητές μας ονειρεύτηκαν  πως θέλουν τον πλανήτη μας το 2030 και αποφάσισαν αναλάβουν δράση. Στο πλαίσιο των δράσεων τους για ένα καλύτερο κόσμο έφτιαξαν αφίσες και αυτοσχέδια περιοδικά (fanzine) και αποτύπωσαν το κόσμο που θέλουν ως μελλοντικοί  πολίτες. Τα έργα τους εκτέθηκαν στο  World Human Forum. Τα παιδιά μας έστειλαν τα δικά τους μηνύματα και τα άφησαν να ταξιδέψουν και να παρασύρουν και άλλους….   Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Επέτειος 25ης Μαρτίου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 τόσο στο σχολείο μας την Παρασκευή 23-3-2018 όσο και ανήμερα της εθνικής μας εορτής συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Δ. Ε. Δεσφίνας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Άρχισαν τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης!!!

     Πρώτο μάθημα κολύμβησης, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας, σήμερα για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας.

     Στο κολυμβητήριο  υποδέχτηκε  τους μαθητές μας  η Υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής κ. Πολυζώη Νίκη και οι  γυμνάστριες με ειδικότητα κολύμβησης. Η κ. Πολυζώη  ξενάγησε τα παιδιά στα αποδυτήρια, τους εξήγησε τι ακριβώς θα κάνουν, δίνοντας τους οδηγίες και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους. Τα πάντα ήταν έτοιμα: μαγιό, σκουφιά, γυαλάκια, μπουρνούζια, πισίνα, πεντακάθαρα αποδυτήρια, ζεστό νερό… όλα δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για να ευχαριστηθούν το μάθημα οι μικροί κολυμβητές της Γ΄ τάξης…Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο πραγματικά ενθουσιασμένα.   Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων