Περιοδικό Δίαυλος: ΣΤ΄ τάξη – Γυμνάσιο ερχόμαστε!!!

απριλιος διαυλος (1)

 

Στα πλαίσια του προγράμματος «Γυμνάσιο ερχόμαστε!» που εκπονείται από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  και την εκπ/κό κ. Μέρμηγκα Χρυσαυγή σε συνεργασία με το Κ.Π. Φωκίδας Διαδρομή και την κ. Φιλιππίδη Εριάννα, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο της Δεσφίνας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν ένα κοινό μάθημα με τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, να εκφράσουν τις απορίες και τις ανησυχίες τους, να συναντήσουν παλιούς συμμαθητές, καθώς και να ξεναγηθούν στους χώρους του Γυμνασίου. Η δράση αυτή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Δίαυλος». Πρόκειται για ένα περιοδικό επικοινωνίας και διαλόγου για την πρόληψη από τα Κέντρα Πρόληψης. Για να δείτε την δημοσίευση ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Επίσκεψη στο Γυμνάσιο

Ετικέτες: , , ,

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχ. έτος 2016 – 2017

music-notesΣας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία  (Γυμνάσια), για το σχολικό έτος 2016-2017, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους ( Άμφισσα ) κατά το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2016. Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο ή Πειραματικό Γυμνάσιο. Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται ως μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2016-2017 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Δ/ντή Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και θα πραγματοποιηθούν από 17 έως 19 Ιουνίου 2016. Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας την Πέμπτη 16-6-2016 και θα διαρκέσει μία, δύο ή τρεις ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Καλό Πάσχα!!!

Καλό Πάσχα

 

Ετικέτες:

Εκπαιδευτική επίσκεψη στους Δελφούς

P1010256P1010270P1010262P1010279

Σήμερα  επισκεφτήκαμε το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο του Χρισσού όπου φιλοξενείται η Συλλογή του κ. Ηλία Ε. Δαραδήμου. Η συλλογή περιλαμβάνει συνολικά περίπου 230 αντικείμενα και αποτελείται από αυθεντικές και πλήρεις παραδοσιακές και λαϊκές φορεσιές, σπάνιες γκραβούρες της Φωκίδας, σπάνιες φωτογραφίες και έγγραφα του 19ου αιώνα, έπιπλα, σκεύη και μουσικά όργανα τα οποία κοσμούν τη νέα δομή πολιτισμού και λαογραφίας του Δήμου Δελφών. Ευχαριστούμε τον κ. Αστερινό Δημητρίου για την θερμή υποδοχή και την ξενάγηση.

P1010321P1010304P1010360P1010356

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στους Δελφούς όπου οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών καθώς και στον Αρχαιολογικό χώρο. Ευχαριστούμε την  εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδας» και τον κ. Καραβά που ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας,  μας παραχώρησε ένα λεωφορείο για την μετακίνηση των μαθητών μας.

 

Ετικέτες:

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016 – ΑctionΑid

ActionAid – Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2016

Ο τίτλος της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί από τις 16  ως τις 23 Απριλίου είναι:«Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία!». Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να εκφράσουν με δημιουργικούς τρόπους την έκκλησή τους για εκπαίδευση για όλους. Φέτος επικεντρώνεται ξανά στην Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρία, συνεχίζοντας την εκστρατεία του 2014 και τις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε σχολεία όπου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητά τους.

Το σχολείο μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει ενεργά με διάφορες δράσεις. 

Μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου….. για τα παιδιά όλου του κόσμου!!!

Ετικέτες: , , , ,

Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece» 11 – 17 Απριλίου 2016

Στα πλαίσια της  Eβδομάδας Eθελοντισμού «Let’s do it Greece» που πραγματοποιείται φέτος 11 με 17 Απριλίου με σύνθημα «γίνε η αλλαγή που περιμένεις!!!», οι μαθητές του σχολείου μας φρόντισαν το σχολικό μας κήπο, καθάρισαν τα παρτέρια από τα αγριόχορτα, πότισαν τα κηπευτικά και τα λουλούδια μας και φύτεψαν δεντράκια.
Κ 1Κ 3ΚΗΠΟΣ
ΚΗΠΟΣ 2ΚΗΠΟΣ 1ΚΗΠΟΣ 4
Κατά την διάρκεια της εθελοντικής εβδομάδας «Let’s do it Greece» Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Άντρες και γυναίκες ίσοι στη ζωή και στην εργασία

τάξη γ 3 δραματοποίησηΟι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης  

μιλούν με εικονογραφημένες ιστορίες με θέμα:

«Άντρες και γυναίκες ίσοι στη ζωή και στην εργασία»

Μελέτη Περιβάλλοντος – Ενότητα 6 – Κεφάλαιο 3

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το σχετικό video

Ετικέτες: , , ,

Χαμόγελο του παιδιού – Συγκέντρωση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης

αρχείο λήψης (1)Ο Σύλλογος  Διδασκόντων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, αποφάσισε να συγκεντρώσει είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης για  «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Παρακαλείται όποιος επιθυμεί να συμβάλει  στη προσπάθειά μας αυτή. 

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, 8.00 με 9.30  π.μ.  στο χώρο του Σχολείου.

Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, πουρές

Είδη πρωινού: κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί, άνθος αραβοσίτου, βρεφικές κρέμες και γάλα Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Γυμνάσιο ερχόμαστε!!!

20160411_092021 (1) 20160411_110736 (1)image (5)

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο της Δεσφίνας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν ένα κοινό μάθημα με τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, να εκφράσουν τις απορίες και τις ανησυχίες τους, να συναντήσουν παλιούς συμμαθητές, καθώς και να ξεναγηθούν στους χώρους του Γυμνασίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια  του προγράμματος «Γυμνάσιο ερχόμαστε!» που εκπονείται από την εκπ/κό της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας κ. Μέρμηγκα Χρυσαυγή  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Διαδρομή» και την επιστημονική συνεργάτιδα κ. Εριάννα Φιλιππίδη, με στόχο την ομαλή μετάβαση στο Γυμνάσιο. Ευχαριστούμε τη Δ/ντρια κ. Κονιδάρη Ηλέκτρα και το Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Δεσφίνας για τη θερμή υποδοχή τους.

Ετικέτες: , , ,

Οι δραστηριότητες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στο περιοδικό «Δίαυλος»

1o μέρος (2)2o μερος (1)

Οι δραστηριότητες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με θέμα «Οι φίλοι μου και εγώ» που υλοποιήθηκαν στις 6 Μαρτίου,Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής βίας και στα πλαίσια του προγράμματος «Γυμνάσιο ερχόμαστε!» που εκπονείται από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  και την εκπ/κό κ. Μέρμηγκα Χρυσαυγή σε συνεργασία με το Κ.Π. Φωκίδας Διαδρομή, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Δίαυλος». Πρόκειται για ένα περιοδικό επικοινωνίας και διαλόγου για την πρόληψη από τα Κέντρα Πρόληψης. Για να δείτε την δημοσίευση ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:«Οι φίλοι μου και εγώ» 

Ετικέτες: , , ,