Tο Ολοήμερο Τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι…!!!

Πατήστε πάνω στην εικόνα…!!!

Σαν μυρίσει καλοκαίρι
βρίσκω το δικό μου αστέρι.

Με παρέα μου το γλάρο
βλέπω μακριά το φάρο.

Ετικέτες:

Καλό Καλοκαίρι…!!!

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης σας εύχονται καλό Καλοκαίρι…!!!

Πατήστε πάνω στην εικόνα…..

Ο κόσμος λάμπει σαν ένα αστέρι, βουνά και κάμποι, δένδρα, νερά,
γιορτάζουν πάλι, καθώς προβάλει το καλοκαίρι. Θεού χαρά!
Την ώρα τούτη σκορπά ένα χέρι χάδια και πλούτη, κι η γη φορά,
σαν μια πορφύρα. Ζωής πλημμύρα το καλοκαίρι. Θεού χαρά!
Η φύση πέρα
ω νέοι και γέροι, σα μια μητέρα μας καρτερά.

Η φύση όλη σαν περιβόλι το καλοκαίρι. Θεού χαρά!

                                                                                  Κωστής Παλαμάς

 

 

 

Ετικέτες:

Eκδηλώσεις λήξης σχολικού έτους 2013-2014

  • Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014  Αθλητικές Εκδηλώσεις, ώρα 10 π.μ.
  • Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014   Γιορτή Λήξης – Παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, ώρα 10 π.μ.                                                                                                    

 

Δράση για την πρόληψη του καπνίσματος και τη χρήση αλκοόλ στους μαθητές της Στ΄ τάξης

Βραχεία παρέμβαση για την πρόληψη του καπνίσματος και τη χρήση αλκοόλ στο Δημοτικό σχολείο.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τις εξαρτησιογόνες  ουσίες «Τσιγάρο-Αλκοόλ» πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 6 Ιουνίου, βραχεία παρέμβαση τριών ωρών από την κα Φιλιππίδη Ερικέτη-Ιωάννα, επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας «Διαδρομή».

Σκοπός της παρέμβασης ήταν η ορθή και έγκυρη ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄ τάξης, σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ και του καπνού στον ανθρώπινο οργανισμό καθώς και η ευαισθητοποίηση των μαθητών στη φιλοσοφία της πρόληψης γενικότερα.

Ετικέτες: ,

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχ. έτος 2014-2015

Οι εγγραφές των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2014-2015 θα πραγματοποιηθούν  από   Δευτέρα 2 Ιουνίου ως και Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  • Αίτηση –  Δήλωση γονέα / κηδεμόνα  (Θα την προμηθευτείτε από  το σχολείο.)
  • Για την εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα προϋπόθεση είναι η εργασιακή κατάσταση των γονέων/κηδεμόνων. Προς τούτο προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας.

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχ. έτος 2014 – 2015

Οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του δημοτικού  για το  σχολικό έτος 2014-2015 θα  πραγματοποιηθούν  από   Δευτέρα 2 Ιουνίου ως και Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014. Στην Α΄ τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές συμπληρώνουν ηλικία 6 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2014 (δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1/1/2008 έως 31/12/2008). Οι εγγραφές θα γίνονται  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες  στο γραφείο του σχολείου.

Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών να προσέλθουν έγκαιρα  προσκομίζοντας το Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού, προκειμένου να παραλάβουν από τη Διευθύντρια την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση και το Ατομικό Δελτίο Υγείας.

Ενδοσχολική επιμόρφωση

    Την Τρίτη 27 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας  ενδοσχολική επιμόρφωση που οργάνωσε η σχολική σύμβουλος της 2ης εκπ/κής περιφέρειας Φωκίδας κ. Ευθυμία Ντάφου, με θέμα: Αυτοαξιολόγηση μαθητή.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν  όλοι οι εκπαδευτικοί του σχολείου μας.

Ετικέτες: , ,

Αγώνες Αθλοπαιδείας δημοτικών σχολείων Φωκίδας

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στους σχολικούς αγώνες  δημοτικών σχολείων Φωκίδας που διοργανώνονται από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας στο Δημοτικό στάδιο Άμφισσας την Πέμπτη  5-6-2014. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Ετικέτες:

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Όσιο Λουκά Βοιωτίας

Το σχολείο μας έχει προγραμματίσει για την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014  ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή  στον Όσιο Λουκά Βοιωτίας.

Στην εκδρομή θα συμμετέχουν  οι Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις και το  πρόγραμμα  περιλαμβάνει: Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ έφτασαν στο σχολείο μας

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ενθαρρύνουν τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Ετσι, σταδιακά αντιλαμβάνονται πως για κάθε θέμα υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις και πως ένα βιβλίο μπορεί να γίνει συνοδοιπόρος σε διαφορετικές αναγνωστικές διαδρομές.Επιπλέον τους προσφέρει την επιλογή να δανειστούν βιβλία στο σπίτι έτσι ώστε να εξοικειωθούν ακόμα περισσότερο με τα βιβλία και την αναγνωστική απόλαυση τους, να συνταξιδέψουν με τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ παρέα με τους γονείς τους με στόχο να εδραιώσουν φιλική σχέση με τα βιβλία που θα τους ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή τους. Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Ετικέτες: , ,