Ένα μαγικό ταξίδι στα μονοπάτια των γεύσεων….

Ένα μαγικό ταξίδι στα μονοπάτια των γεύσεων άρχισε σήμερα για τους μαθητές της Ε΄ τάξης. Ένα ταξίδι πολύ γλυκό, αφού τα παιδιά μας σήμερα έφτιαξαν μιλφέιγ.  Πρόκειται για ένα διαθεματικό σχέδιο εργασίας που εκπονούν φέτος οι μαθητές της Ε΄ τάξης στο πλαίσιο του οποίου εξετάζεται η διατροφή ως τρόπος ζωής και στοιχείο πολιτισμού. Καλή αρχή να τους ευχηθούμε και καλά και γευστικά ταξίδια!!!

Ετικέτες: , , ,

Κόκκινη κλωστή δεμένη …. στην αλφαβήτα τυλιγμένη…

…..Θα πρέπει, λέει, να χτίσουμε τα δικά μας μονοπάτια για να φτάσουμε στο παλάτι!!! Μονοπάτια με φωνούλες… και όποιο παιδάκι θα ξέρει να τις φωνάζει όλες…. Θα παίρνει το εισιτήριό του για το μεγάλο πάρτι!!! Για να δούμε.….Θα γνωρίσουμε από κοντά τους ήρωές μας; …..

Και τα πρωτάκια μας τα κατάφεραν, πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο πάρτι, και έγινε η επιτυχία τους χαρά μεγάλη και γιορτή!!!! 

 

 

Ετικέτες: , , , ,

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας….

   Εναρμονισμένο με το κλίμα της ημέρας το σχολείο μας σήμερα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων τήρησε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και συνδιοργάνωσε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. Οι μαθητές μας σε ρυθμούς χορού και κεφιού, τσίκνισαν, αναβιώνοντας την παράδοση και αναδεικνύοντας το πνεύμα της Αποκριάς.  Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, έψησε και πρόσφερε σουβλάκια λουκάνικα και πίτες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όλοι μαζί σε μια όμορφη και εορταστική ατμόσφαιρα, τσικνίσαμε και τσικνιστήκαμε!!!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, για την εξαιρετική συνεργασία αλλά  και την Δ. Ε. Δεσφίνας και τον κ. Φαράντο, που υποστήριξε το μουσικό σκέλος της εκδήλωσής μας. Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου!!!

 

Ετικέτες: , , , ,

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2018 σήμερα.

Αξίζει να δούμε τα παρακάτω  βίντεο, πατώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους.

σ5 Όταν βλέπεις κάτι παράξενο στο Διαδίκτυο πάντα να ζητάς βοήθεια

 «Παντοπωλείο»: σποτ οικονομικές απάτες

 Δεν είσαι τόσο ανώνυμος όσο νομίζεις

Εσύ αποφασίζεις τι πρέπει να γνωρίζουν οι άλλοι για σένα

 Θα έκανες το ίδιο και στον πραγματικό κόσμο;

Σταμάτησε την ηλεκτρονική παρενόχληση

Ετικέτες: , , ,

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού «ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑΣ»

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού πραγματοποιήσαμε σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου με τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Το σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος στην Πανελλήνια Ημέρα Χιονιού (Snowkidz) που διοργανώνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ,  με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τα αθλήματα χιονοδρομίας και το βουνίσιο περιβάλλον. Φτάσαμε στο χιονοδρομικό κέντρο γύρω στις 10 το πρωί, αφού πρώτα είχαμε προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ακολούθησαν τους δασκάλους του σκι, οι οποίοι αρχικά τους εξήγησαν τι πρέπει να κάνουν για να είναι ασφαλείς κάνοντας σκι τους δίδαξαν τη βασική τεχνική του αθλήματος. Στη συνέχεια, οι μικροί μας χιονοδρόμοι «ξεχύθηκαν» με τα πέδιλά τους στις χαμηλές πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Τα κουζινοξωτικά μαγειρεύουν και μαθαίνουν!!!

 Οι μαθητές της Γ΄ τάξης μαθαίνουν βιωματικά και με ….γλυκό πολύ γλυκό τρόπο… την Προστακτική…. 

Παλιά, πολύ παλιά, υπήρχαν κουζινοξωτικά που φρόντιζαν το γάλα να γίνεται βούτυρο και το ψωμί να βγαίνει πάντοτε ξεροψημένο από τους φούρνους….

Ένα κουζινοξωτικό είχε κρυφτεί στην τάξη μας και χτυπώντας μια ξύλινη κουτάλα στον πίνακα μας έδωσε οδηγίες και εντολές για να φτιάξουμε νόστιμες τρουφομπαλίτσες.

Τρουφομπαλίτσες

ΥΛΙΚΑ ΓIA 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
2 πακέτα βούτυρο
μισό φλιτζάνι σκόνη κακάο
μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Η τσάντα στο σχολείο

 Αποτέλεσμα εικόνας για η τσάντα στο σχολείοΑγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ το  σχολείο μας θα υλοποιήσει την πανελλαδική δράση «Η τσάντα στο σχολείο», σύμφωνα με την οποία, η τσάντα θα παραμένει στο σχολείο μία Παρασκευή κάθε μήνα.  

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων τα Σαββατοκύριακα που η τσάντα θα παραμένει στο σχολείο θα είναι τα παρακάτω: Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, Πέμπτη 22 ΜαρτίουΠαρασκευή 27 Απριλίου, Παρασκευή 25 Μαΐου, Παρασκευή 8 Ιουνίου. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνείτε με την/ον δασκάλα/ο της τάξης.  Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , ,

Άρχισαν τα μαθήματα κολύμβησης!!!

Πρώτο μάθημα κολύμβησης, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας, σήμερα για τους μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας.

Στο κολυμβητήριο  υποδέχτηκε  τους μαθητές μας ο Αντιδήμαρχος Δια βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Μίχος Νεκτάριος,  η Υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής κ. Πολυζώη Νίκη και οι  γυμνάστριες με ειδικότητα κολύμβησης. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Ενδοσχολική επιμόρφωση

Αποτέλεσμα εικόνας για σεμιναριαΣήμερα Πέμπτη  18 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο μας  ενδοσχολική επιμόρφωση που οργάνωσε η σχολική σύμβουλος της 1ης εκπ/κής περιφέρειας Βοιωτίας κ. Σπυριδούλα Κατσιφή, με θέμα: «Διαδικασία Διεξαγωγής Συμβουλίου Συλλόγου Διδασκόντων & Συμβουλίου Τάξης (τελετουργικό και δεξιότητες επικοινωνίας)»Το σεμινάριο παρακολούθησαν  όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Ετικέτες: , ,

Εφαρμογή του αντικείμενου της κολύμβησης στο σχολείο μας

Αποτέλεσμα εικόνας για υλοποίηση του αντικειμένου της κολύμβησηςΑγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι έχει προγραμματιστεί και θα εφαρμοστεί για το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018 το αντικείμενο της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στους μαθητές της  Γ΄ και Δ΄ τάξης της σχολικής μας μονάδας. Για το λόγο αυτό την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 13.20 μ.μ. θα  πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση και η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη. Σε περίπτωση που δεν θα μπορέσετε να παρευρεθείτε σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Δ/ντρια του Σχολείου. 

Ενημέρωση για την υλοποίηση του αντικειμένου της κολύμβησης Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , , , ,

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων