Προσφορά ηχείων Η/Υ

1538187

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την ευγενική προσφoρά ηχείων για Η/Υ. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, μας  πρόσφερε ένα αξιόπιστο και εύχρηστο σετ πέντε ηχείων που θα καλύψουν  τις ανάγκες  μας για τις διάφορες  προβολές με χρήση Η/Υ και θα εξασφαλίσουν την ηχητική κάλυψη των διάφορων εκλδηλώσεών μας.

Ετικέτες: ,

Μουσικό Γυμνάσιο Άμφισσας: Εισαγωγικές Εξετάσεις

music-notesΣύμφωνα με όσα ορίζει η σχετική εγκύκλιος του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ από σήμερα 10 Μαΐου 2015 άρχισε η διαδικασία εγγραφής – επιλογής μαθητών στην Α΄ Τάξη των Μουσικών Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2015-2016. Το Μουσικό Γυμνάσιο Άμφισσας  δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Γυμνασίου από 10 – 30 Μαΐου 2015. Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Μουσικού Γυμνασίου Άμφισσας.

Ετικέτες: ,

Εξειδίκευση Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014-2020»

logo 3

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας εξειδίκευσης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΕΠ) και την κατάρτιση του εγγράφου Εξειδίκευσης Εφαρμογής του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας ανά σχολική μονάδα, το σχολείο μας κατέθεσε σχέδιο συμμετοχής στην ακόλουθη επενδυτική προτεραιότητα: Βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης. Οι ανάγκες της σχολικής μας μονάδας προσδιορίστηκαν στους ακόλουθους τομείς: Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Ετικέτες:

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Αλλοτροπία» – Λαϊκή Ακαδημία Γραμμάτων, Τεχνών & Παράδοσης

10406585_652298671547376_5333194879419919372_n Σήμερα 4 Μαΐου επισκεφτήκαμε την Αντίκυρα και συγκεκριμένα το Μουσείο «Αλλοτροπία» – Λαϊκή Ακαδημία Γραμμάτων, Τεχνών & Παράδοσης.

Εκεί οι μαθητές μας παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ευγενίδη «Ο Ταξιδιώτης της Γραφής».

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο εξαιρετικό Λαογραφικό  Μουσείο, στην Βιβλιοθήκη και στην Έκθεση Μοντέρνας Τέχνης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του Μουσείου για την οργάνωση και την καταπληκτική δουλειά που κάνουν. Τους ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι που μας προσέφεραν.

Ευχαριστούμε την  εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδας» και τον κ. Καραβά που ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας,  μας παραχώρησε ένα λεωφορείο για την μετακίνηση των μαθητών μας.

 

Ετικέτες: , ,

Η Εκπαιδευτική βαλίτσα 2π της ActionAid στο σχολείο μας – Παγκόσμια Εδβομάδα δράσης για την Εκπαίδευση

Photo2p1Η εκπαιδευτική βαλίτσα «2Π», “ταξιδεύει” και από τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 έρχεται στο σχολείο μας για να φέρει σε επαφή τους μαθητές μας με χώρες μακρινές και μαρτυρίες από τους κατοίκους τους, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό όπως: αντικείμενα, φακέλους με εγχειρίδια για τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές, φωτογραφίες, χάρτες κ.λπ. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ActionAid με βασικό στόχο την καλλιέργεια της συνείδησης του ενεργού πολίτη σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και την ευαισθητοποίηση γύρω από τα παγκόσμια ζητήματα και την αλληλεξάρτηση μεταξύ τους.

Ο 2Π είναι ένας Πολίτης του Κόσμου. Ο ανήσυχος αυτός ταξιδευτής έχει επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου, έχει ερευνήσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί και φέρνει στη σχολική τάξη τις εντυπώσεις του και τις ιστορίες των ανθρώπων που γνώρισε.Μέσα από τα ταξίδια του σε 5 χώρες του κόσμου μοιράζεται με τα παιδιά τις εμπειρίες και τις εικόνες που μάζεψε καθώς και τους προβληματισμούς του σχετικά με κάποια από τα παγκόσμια ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα ξεδιπλώνει τα χαρακτηριστικά του Ενεργού Πολίτη, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά να δράσουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο.

Το  βίντεο περιγράφει τα ταξίδια του 2Π

( Πατήστε πάνω στη λέξη ταξίδια).

 

Ετικέτες: , ,

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015 – ActionAid

GR logo-low 1

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015

«Η εκπαίδευση στον στόχο ξανά»  27 Απριλίου – 3 Μαίου 2015

Ετικέτες: , ,

Εβδομάδα Εθελοντισμου «Let’s do it Greece» 20 – 26 Απριλίου 2015

11078208_963808246986352_3921514583873273522_o   Στα πλαίσια της  Eβδομάδας Eθελοντισμού «Let’s do it Greece» ο υπεύθυνος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμάτων Φωκίδας, σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου, ενημέρωσε τους μαθητές του σχολείου μας για την ανακύκλωση και τη κομποστοποίηση των απορριμάτων. Στο τέλος της παρουσίασης έδωσε στους μαθητές μας σχετικό έντυπο και ένα μικρό δωράκι και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους με την υπόσχεση το αμέσως επόμενο διάστημα να κατασκευάσει μαζί τους ένα κάδο κομποστοποίησης στο σχολείο μας.

Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Ετικέτες: , , ,

Αναστάσιμες Ευχές

easter-eggs-background-wallpaper

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων  και οι μαθητές

 του Δημοτικού Σχολείου Δεσφίνας

σας εύχονται   Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!

Ετικέτες:

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ έφτασαν και φέτος στο σχολείο μας

logo
Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® έφθασαν στο σχολείο μας σήμερα 2 Απριλίου 2015 Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, μέσα σε ένα σάκο με ρόδες.

Ο σάκος που έφτασε στο δικό μας σχολείο έχει ως θέμα του τη θάλασσα και θα παραμείνει ως τις 6 Μαΐου. Σε κάθε θεματικό σάκο συνδυάζονται 35 περίπου βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα, που καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητα.

Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Ετικέτες: , , , ,

2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η αφίσα  για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου για το 2015

10378124_782360341843164_3817656233518628143_n-213x300«Μιλάμε πολλές γλώσσες κι έχουμε ρίζες διαφορετικές
Μοιραζόμαστε όμως τις ίδιες ιστορίες»
Παγκόσμιες ιστορίες…
Λαϊκά παραμύθια
Είναι η ίδια ιστορία που μας έχουν πει
Με διαφορετικές φωνές
Με διαφορετικά χρώματα
Δεν αλλάζει όμως ποτέ
Αρχή…
Πλοκή…
Και τέλος…
Είναι η ίδια ιστορία που ξέρουμε όλοι και την αγαπάμε….

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – IBBY) το 1966.

Διαβάστε το υπόλοιπο της καταχώρησης »

Ετικέτες: , ,