«Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές από το Γ2»

Το τμήμα Γ2 ολοκλήρωσε  τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές που δημιούργησαν οι  μικροί μαθητές μέσα στην τάξη .  Κουκουνάρια  μετατράπηκαν σε μικρά δεντράκια. Κατασκευάσαμε ταράνδους με ρολό χαρτί για να  χρησιμοποιηθούν σαν διακοσμητικά. Φτιάξαμε κάρτες με χρυσόσκονη και γεμίσαμε όλη την τάξη και όχι μόνο…  Ξύλινα στολίδια για το δέντρο. Φυσικά δεν ξεχάσαμε  τις αγαπημένες μας μαμάδες, οπότε στολίσαμε κεριά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Θαυμάστε τις δημιουργίες μας ..….

Σας ευχόμαστε μικρούς και μεγάλους : Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά με υγεία και αγάπη.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γ2 | Σχολιάστε

» Έλεγχοι Προόδου Α΄ τριμήνου – Χριστουγεννιάτικη γιορτή»

Αγαπητοί  γονείς  &  κηδεμόνες

    ♦ ­   Το Σχολείο μας φτάνοντας στο τέλος του α΄ τριμήνου, σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13:15΄ μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος, και αφού θα έχουν σχολάσει οι μαθητές, θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου των μαθητών των  Γ΄, Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί των Α΄ & Β΄ τάξεων θα ενημερώσουν  τους γονείς για την πρόοδο των παιδιών.

♦   Παρακαλείσθε να φροντίσετε για την παραλαβή των παιδιών σας, με το σχόλασμα και πριν παραλάβετε τους ελέγχους.

­  ♦   Στις 23 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα, από 11:00 μέχρι 12:30 θα πραγματοποιηθεί η σχολική χριστουγεννιάτικη γιορτή.

      ♦   Η προσέλευση των παιδιών θα γίνει κανονικά στις  8:10  π.μ.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

«Ενημέρωση των μαθητών/τριών μας για την Παγκόσμια Ημέρα Αμεα»

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και, ευρύτερα, της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση,  καλέσαμε σήμερα Παρασκευή 29/11/2019 την κα Μπαξεβάνου Φωτεινή (εκπαιδεύτρια κινητικότητας – προσανατολισμού τυφλών) για να ενημερώσει τους μαθητές μας ώστε να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν:

 1. στο δικαίωμα των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση,
 2. στην καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων και
 3. στην αναγκαιότητα σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

«Επίσκεψη των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας στη Μονάδα Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας»

Την Τετάρτη 27/11/2019 οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Μονάδα Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια όπου ενημερώθηκαν για την λειτουργία και τη χρησιμότητα των ελικοπτέρων μας σε περιόδους Πολέμου αλλά και Ειρήνης.

Ευχαριστούμε θερμά:

 1. Τον Διοικητή της Σχολής Αεροπορίας Στρατού, Συνταγματάρχη Μπινιατίδη Νικόλαο
 2. Τον Υποδιοικητή, Σμήναρχο Σταθερό Χαράλαμπο
 3. Τον Αντισυνταγματάρχη Αεροπορίας Στρατού, Κοντορεπανίδη Πασχάλη
 4. Όλο το προσωπικό του στρατοπέδου                                                                                        για τη ζεστή φιλοξενία τους.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2 | Σχολιάστε

«Εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου»

      Αγαπητοί  γονείς  &  κηδεμόνες

Σας πληροφορούμε ότι την  Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, θα γίνει εκδήλωση στο σχολείο μας για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τους μαθητές των Γ1, Δ1 & Δ2 τάξεων, από τις 08:30΄μέχρι τις 09:30΄. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την αποχώρηση των παιδιών σας στις 09:30΄ π.μ.,  με τη λήξη της γιορτής.

  Το λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές από τα χωριά θα αναχωρήσει στις 8:00 από το Παρθένιο και θα τους επιστρέψει με το τέλος της εκδήλωσης.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου»

«Γ1 και Γ2 – Ταξίδι με τους 12 Θεούς του Ολύμπου»

Τα τμήματα Γ1 και Γ2 του Δημοτικού Σχολείου Χαλκηδόνας την Τρίτη 22/10/2019 επισκέφθηκε τον χώρο της Διεθνής Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης. Με σκοπό, να πραγματοποιηθεί ένα μυθολογικό ταξίδι παρέα με τους 12 θεούς του Ολύμπου. Πράγμα που έγινε.

Στην είσοδο, μας περίμενε το ξύλινο καράβι των 12 θεών, παρέα με την ξεναγό, ξεκίνησε το ταξίδι μας……… Μας μίλησαν για τη κοσμογονία και το γενεαλογικό δέντρο των Θεών. Είδαμε τα σύμβολά των θεών, ακούσαμε αυτά που είχαν να μας πουν από τις προσομειώσεις  τους..….. Επισκεφτήκαμε το εργαστήριο του Ήφαιστου και τον γνωρίσαμε από κοντά,  μας είπε ο ίδιος τη δική του ιστορία για τη ζωή του. Θαμπωθήκαμε από την ομορφιά της Αφροδίτης….. Μα ο πιο καταπληκτικός και παιχνιδιάρης από όλους ήταν ο Ερμής, που με τα φτερωτά  του σανδάλια μας ταξίδεψε και μας έκανε να γελάσουμε. Η θεά Δήμητρα  με τον καημό της, για την αρπάγη της κόρης της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, μας εξήγησε την εναλλαγή των εποχών. Επίσης,είδαμε οικιακά είδη καθώς και διάφορα τρόφιμα της εποχής εκείνης.

Στο τέλος του ταξιδιού, μας περίμενε ο βαρκάρης του Άδη, όπου μας μετέφερε στο βασίλειο του Πλούτωνα. Εκεί παίξαμε ένα  μικρό διαδραστικό παιχνίδι, βρήκαμε το κράνος του βασιλιά του κάτω κόσμου, όπου όποιος το φορούσε γινόταν αόρατος.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γ1, Γ2 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Γ1 και Γ2 – Ταξίδι με τους 12 Θεούς του Ολύμπου»

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Γ2»

Το τμήμα Γστα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και με αφορμή ανάλογη δραστηριότητα του τετραδίου εργασιών στη συγκεκριμένη ενότητα με ποιους τρόπους ενδιαφερόμαστε για την κοινότητά μας;

Δημιούργησε ένα παραμύθι….Παραμύθι – Γ2 ταξη

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | 1 σχόλιο

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ 2019-20»

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες  κοινοποιούμε για ενημέρωσή σας το πρόγραμμα σίτισης της φετινής σχολικής χρονιάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2019-20

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ 2019-20»

» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940″

Αγαπητοί  γονείς  &  κηδεμόνες

Σας πληροφορούμε ότι:

 1. Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου  2019 θα γίνει γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από τους μαθητές των  Ε1, Ε2 & Γ2 τάξεων από τις 09:00΄ μέχρι τις 10:00΄. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την αποχώρηση των παιδιών σας με τη λήξη της γιορτής.
 2. Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές των Ε’ & ΣΤ’ τάξεων θα συγκεντρωθούν στις 9:30 στο προαύλιο του σχολείου για να παρευρεθούν στην εκκλησία για τη Δοξολογία της Ημέρας. Οι μαθητές των Γ’ & Δ’ τάξεων θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στο χώρο του σχολείου για την καθιερωμένη παρέλαση.  

Για το Σύλλογο διδασκόντων

Ο  Διευθυντής     Ψυχλούδης Κων/νος

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο » ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940″

«Συνέλευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ  &  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  – 12/Θ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Αγαπητοί  γονείς  &  κηδεμόνες

 Θα θέλαμε να σας καλέσουμε σε γενική  συνέλευση  στις 16 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6:00 μ.μ. στο χώρο του Δημ. Σχολείου με θέματα:

 1. Eνημέρωση για τα πεπραγμένα του Συλλόγου μας
 2. Ανταλλαγές απόψεων – Προγραμματισμός Δράσεων

Η συμμετοχή όλων μας  κρίνεται απαραίτητη

Για το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Η Πρόεδρος – Παγώνη Μαρία

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Συνέλευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων»