«ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ»

Αγαπητοί  γονείς  &  κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του  Σχολείου μας θα γίνει  ο απολογισμός του  απερχόμενου Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.                                                                                                                                                   Η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το νέο Δ. Σ. θα γίνεται στην ιστοσελίδα μας στο facebook   έως και την   Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020.

Η συμμετοχή όλων μας  κρίνεται απαραίτητη.                                                                                   Για το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

  Η γραμματέας                                                                     Η πρόεδρος

Μηνούδη Άννα                                                                          Παγώνη Μαρία

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

«Έναρξη Σχολικού Έτους 2020-21. Αγιασμός – Οδηγίες Λειτουργίας»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 πμ. θα γίνει στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-21. Ο αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου. Λόγω της πανδημίας οι μαθητές θα παραταχθούν κατά τμήματα  με την συνοδεία των δασκάλων του κάθε τμήματος και με απόσταση ασφάλειας  μεταξύ των τμημάτων. Στον εξωτερικό χώρο του σχολείου η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. Οι γονείς και κηδεμόνες θα παραμείνουν έξω από τον προαύλιο χώρο του  σχολείου.                                                Θα παρακαλούσαμε να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφάλειας και εκεί.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, η φετινή χρονιά ξεκινά αναγκαστικά με κάποιες ιδιαιτερότητες και περιορισμούς που δεν μας είναι ευχάριστοι, είναι όμως αναγκαίοι για το καλό και την υγεία όλων μας.

Θερμή παράκληση να μην στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο όταν από την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί εκδηλώσουν αδιαθεσία.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα εισέρχονται στο σχολείο μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους και φορώντας υποχρεωτικά μάσκα.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται αυστηρά από τις 08:00 – 08:10 π. μ. σε συγκεκριμένο χώρο της αυλής που θα οριστεί για κάθε τμήμα.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται τμηματικά μετά τις 13:15 από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

Θα παρακαλούσαμε και πάλι να τηρείτε τις αποστάσεις μεταξύ σας έξω από το σχολείο,  καθώς θα περιμένετε να παραλάβετε τα παιδιά σας.

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα ακολουθηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο υγιεινής του ΕΟΔΥ που αφορά τα Δημοτικά Σχολεία:

♦  Υποχρεωτική χρήση μάσκας για εκπαιδευτικούς και μαθητές κατά την παραμονή τους στις τάξεις και καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων

♦   Σχολαστική καθαριότητα και ύπαρξη αντισηπτικού σε κάθε τάξη

♦    Προς αποφυγή συνωστισμού των μαθητών στα διαλείμματα, το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές να προαυλίζονται σε διαφορετικά διαλείμματα.

♦  Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εκδηλώσει οποιαδήποτε μορφή αδιαθεσίας θα απομονωθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου και θα ειδοποιηθείτε άμεσα για να τον παραλάβετε.

Καλή και Δημιουργική χρονιά σε όλους μας με Υγεία πάνω από όλα.

*Σας κοινοποιούμε και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ειδικά για τα Δημοτικά Σχολεία:   EODY-DHMOTIKA

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Α1, Α2, Ανακοινώσεις, Β1, Β2, Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2 | Σχολιάστε

«Παραλαβή Τίτλων Προόδου και Σπουδών από τους μαθητές μας»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

την Παρασκευή 26/06/2020 θα δοθούν  οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών στους μαθητές μας.

Με εντολή του Υ.ΠΑΙ.Θ. οι μαθητές θα προσέλθουν τμηματικά στο σχολείο για να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Συγκεκριμένα:

 1. Οι μαθητές που έρχονται Παρασκευή θα έρθουν από τις 08:30 -09:00 π. μ.
 2. Οι υπόλοιποι μαθητές που ήρθαν στο σχολείο την Πέμπτη θα προσέλθουν από τις 09:15 – 09:45 π. μ.

♦   Οι μαθητές που έρχονται με το λεωφορείο θα έρθουν και θα αποχωρήσουν όλοι μαζί από τις 08:30 – 09:45 π.μ.

 

Για το Σύλλογο Διδασκόντων

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ψυχλούδης Κων/νος

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Παραλαβή Τίτλων Προόδου και Σπουδών από τους μαθητές μας»

«Παραλαβή Τίτλων Προόδου και Σπουδών των μαθητών μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

την Παρασκευή 26/06/2020 θα δοθούν  οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών στους μαθητές μας.

Με εντολή του Υ.ΠΑΙ.Θ. οι μαθητές θα προσέλθουν τμηματικά στο σχολείο για να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

Συγκεκριμένα:

 1. Οι μαθητές που έρχονται Παρασκευή θα έρθουν από τις 08:30 -09:00 π. μ.
 2. Οι υπόλοιποι μαθητές που ήρθαν στο σχολείο την Πέμπτη θα προσέλθουν από τις 09:15 – 09:45 π. μ.

Οι μαθητές που έρχονται με το λεωφορείο θα έρθουν και θα αποχωρήσουν όλοι μαζί από τις 08:30 – 09:45 π.μ.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Παραλαβή Τίτλων Προόδου και Σπουδών των μαθητών μας

«Εγγραφές Ολοημέρου για το σχολικό έτος 2020-21»

 Αγαπητοί  Γονείς και  Κηδεμόνες

Το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε το Ολοήμερο Σχολείο, που   θα λειτουργήσει  και το επόμενο Σχολικό  Έτος  2020-21  στο Σχολείο μας, με στόχο να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση της οικογένειας του μαθητή και στην απαλλαγή της από τη φροντίδα και το κόστος για αναζήτηση πρόσθετης απασχόλησης του μαθητή εκτός Σχολείου.

Ο παιδαγωγικός του σκοπός επιτυγχάνεται με την αξιοποίηση του απογευματινού χρόνου παραμονής των μαθητών στο σχολείο με πλήρη ευθύνη και εποπτεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό παρέχεται υποστηρικτική βοήθεια και προετοιμασία για την επόμενη μέρα (Γλώσσα & Μαθηματικά). Επίσης εντάσσονται μαθήματα και άλλες δραστηριότητες, όπως, η διδασκαλία ξένων γλωσσών,  τα εικαστικά, η μουσική, ο αθλητισμός, κ.λ.π.

Το πρόγραμμα του ολοήμερου, εφαρμόζεται από την ώρα λήξης των μαθημάτων του κανονικού προγράμματος μέχρι τις  16:00΄ και περιλαμβάνει  όλες τις παραπάνω δραστηριότητες.

Για την εγγραφή των μαθητών  χρειάζεται να υποβάλλετε ως τις 12/06/2020, στη Διεύθυνση του Σχολείου μια  Αίτηση – Δήλωση (θα την προμηθευτείτε από τον Διευθυντή του σχολείου) καθώς και Βεβαίωση Εργασίας ή Κάρτα Ανεργίας ή να δηλώσετε αν ανήκετε σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Εγγραφές Ολοημέρου για το σχολικό έτος 2020-21»

«Oδηγίες για προσέλευση και αποχώρηση μαθητών»

Αγαπητοί  γονείς  &  κηδεμόνες

με την επανέναρξη των μαθημάτων και για λόγους υγιεινής προστασίας και ασφάλειας όλων μας, η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται ως εξής:

 1. Η προσέλευση των μαθητών μας θα γίνεται από τις 08:00 – 08:10 π.μ.         αποκλειστικά και όχι νωρίτερα.
 2. Οι γονείς δεν εισέρχονται στο προαύλιο και παραμένουν στην είσοδο του σχολείου σε αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους
 3. Οι μαθητές της Α΄ τάξης καθώς και οι μαθητές των άλλων τάξεων που αποχωρούν με συνοδό θα παραλαμβάνονται έξω από την είσοδο του σχολείου.
 4. Η μεταφορά των μαθητών θα συνεχιστεί κανονικά και την προκαθορισμένη ώρα.

Θα παρακαλούσαμε να τηρηθεί χωρίς παρέκκλιση η παραπάνω οδηγία για να μην έχουμε συνωστισμό στην αυλή και στην είσοδο  του σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Oδηγίες για προσέλευση και αποχώρηση μαθητών»

«Επανέναρξη μαθημάτων»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 1. Μετά από απόφαση του ΥΠΑΙΘ τα μαθήματα στα Δημοτικά σχολεία θα ξαναρχίσουν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Για λόγους υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας των μαθητών μας κάθε τμήμα θα χωριστεί σε δύο υπο-τμήματα και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Οι μαθητές τοποθετήθηκαν στα υπο – τμήματα σε πλήρη αλφαβητική σειρά. Στο συνημμένο πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το υπο – τμήμα στο οποίο ανήκει το παιδί σας.
 2. Tη Δευτέρα θα ξεκινήσει κανονικά και η Σίτιση για αυτό θα σας παρακαλούσα να έχουν μαζί τους τα παιδιά σακούλα για να μεταφέρουν το φαγητό.
 3. Το Κυλικείο του σχολείου δεν θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για αυτό θα πρέπει οι μαθητές να έχουν κάθε ημέρα μαζί τους κολατσιό και νερό.

ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

 

Δημοσιεύθηκε στη Α1, Α2, Ανακοινώσεις, Β1, Β2, Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, Ε1, Ε2, ΣΤ1, ΣΤ2 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Επανέναρξη μαθημάτων»

«Εγγραφές στην Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου Χαλκηδόνας για το σχολικό έτος 2020-21»

Aγαπητοί γονείς και κηδεμόνες οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2020-21 θα γίνονται από τις 15 – 30 Mαΐου 2020 (10-12:30)

Για τις εγγραφές είναι απαραίτητα τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

 1. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή
 2. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 3. Oι αλλοδαποί μαθητές θα πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.
Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Εγγραφές στην Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου Χαλκηδόνας για το σχολικό έτος 2020-21»

«Η γιορτή της μητέρας» από την κ. Γεωργίου Γεωργία

Αγαπημένοι μας μαθητές σας προωθώ μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τη γιορτή της μητέρας!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!!!

https://dwroulitateacher.blogspot.com/2020/05/blog-post.html?m=1&fbclid=IwAR10-bJwdNGvbQSR-me8V8E8u61Vwsc1OyL8Klge-Q4Ul9B5TQjTXOiBmkI

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Η γιορτή της μητέρας» από την κ. Γεωργίου Γεωργία

«Β’ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ Ε’ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2020-21»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ.:    Φ52/38300/Δ1/17-3-2020 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020- 2021»,  θα πρέπει οι γονείς των μαθητών της Δ΄ τάξης της φετινής σχολικής χρονιάς, μέχρι την 15η Μαΐου 2020, να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση για   τη Β΄ξένη γλώσσα που προτιμούν να διδαχθούν τα παιδιά τους στην Ε΄τάξη, για το επόμενο διδακτικό έτος 2020-21 .

Σας προωθούμε την υπεύθυνη δήλωση και παρακαλούμε  να μας  τη στείλετε συμπληρωμένη.

Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα για Β΄ ξένη γλώσσα

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Δ1, Δ2 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Β’ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ Ε’ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2020-21»