12/Θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χαλκηδόνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 12/Θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χαλκηδόνας

«Eκδηλώσεις λήξης σχολικού έτους 2018-19»

Ιούν 201911

Κοινοποιούμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του σχολείου μας: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2

«Eνημέρωση λήξης 2018-19»

Ιούν 20195

Αγαπητοί  γονείς  &  κηδεμόνες

Σας πληροφορούμε ότι:

  • Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 19:00, θα γίνει γιορτή στο σχολείο μας για να υποδεχτούμε το Καλοκαίρι. Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 18:30.
  • Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 09:00 -10:00 θα δοθούν οι τίτλοι προόδου και σπουδών όλων των μαθητών του Σχολείου στους γονείς. Παρακαλείσθε να έρθετε στο σχολείο για να τους παραλάβετε.

Tην Τετάρτη 12/06 και την Πέμπτη 13/06 στα πλαίσια του προγράμματος ανακύκλωσης, οι μαθητές καλούνται να φέρουν τα παλιά βιβλία, εκτός των βιβλίων του Ανθολογίου, της Φυσικής Αγωγής και Εικαστικών των Α΄, Γ΄ & Ε΄ τάξεων, της Μουσικής της Γ΄ τάξης, της Γραμματικής και της Θεατρικής αγωγής της Ε΄ τάξης και του Λεξικού όλων των τάξεων,  που θα χρησιμοποιηθούν και την επόμενη χρονιά.

«Εγγραφές Ολοημέρου 2019-20»

Μαΐ 201914

Αγαπητοί  Γονείς και  Κηδεμόνες

Το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε το Ολοήμερο Σχολείο, που   θα λειτουργήσει  και το επόμενο Σχολικό  Έτος  2019-20  στο Σχολείο μας, με στόχο να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση της οικογένειας του μαθητή και στην απαλλαγή της από τη φροντίδα και το κόστος για αναζήτηση πρόσθετης απασχόλησης του μαθητή εκτός Σχολείου.

Ο παιδαγωγικός του σκοπός επιτυγχάνεται με την αξιοποίηση του απογευματινού χρόνου παραμονής των μαθητών στο σχολείο με πλήρη ευθύνη και εποπτεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό παρέχεται υποστηρικτική βοήθεια και προετοιμασία για την επόμενη μέρα (Γλώσσα & Μαθηματικά). Επίσης εντάσσονται μαθήματα και άλλες δραστηριότητες, όπως, η διδασκαλία ξένων γλωσσών,  τα εικαστικά, η μουσική, ο αθλητισμός, κ.λ.π.

Το πρόγραμμα του ολοήμερου, εφαρμόζεται από την ώρα λήξης των μαθημάτων του κανονικού προγράμματος μέχρι τις  16:00΄ και περιλαμβάνει  όλες τις παραπάνω δραστηριότητες.

Για την εγγραφή των μαθητών  χρειάζεται να υποβάλλετε ως τις 31/05/2019, στη Διεύθυνση του Σχολείου μια  Αίτηση – Δήλωση (θα την προμηθευτείτε από τον Διευθυντή του σχολείου) καθώς και Βεβαίωση Εργασίας ή Κάρτα Ανεργίας ή να δηλώσετε αν ανήκετε σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

«ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ’

Απρ 201919

Αγαπητοί  γονείς  &  κηδεμόνες

Η ημερομηνία της Ανθοέκθεσης του Συλλόγου  Γονέων & Κηδεμόνων,  μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Χαλκηδόνας. Όσοι θέλετε να διακοσμήσετε το χώρο σας με όμορφα λουλούδια προτείνουμε να τα   προμηθευτείτε από την ανθοέκθεση γιατί τα έσοδα  θα διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου μας.

­♦ Όσοι από τους γονείς μπορείτε στη διάρκεια της Ανθοέκθεσης να προσφέρετε εθελοντική βοήθεια παρακαλούμε να το δηλώσετε στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ’    

«Επίσκεψη των Ε1΄ και Ε2΄ τάξεων του σχολείου μας στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Λαγκαδά»

Απρ 201918

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, οι μαθητές της Ε1΄και Ε2΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και  Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Λαγκαδά, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη.

     Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την ανακύκλωση και τη συμβολή της στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών, την προστασία του πλανήτη και τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου,  σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο. Κατασκευάσαμε πασχαλινές αυγοθήκες από «άχρηστα»-ανακυκλώσιμα υλικά, λόγω των ημερών, ενώ πήραμε ιδέες και για άλλες δημιουργικές κατασκευές.

     Συναντήσαμε το δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Γιάννη Καραγιάννη, που μας καλωσόρισε και μας ενημέρωσε κι αυτός με τη σειρά του για το σπουδαίο έργο της ανακύκλωσης και τη λειτουργία του κέντρου. Τέλος ρίξαμε τα δικά μας απορρίμματα στο μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης συγκεντρώνοντας ένα ποσό το οποίο επιλέξαμε να δωρίσουμε σε οργανισμούς και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη .  

    Μπορείτε κι εσείς να επισκεφθείτε το χώρο ιδιωτικά. Συγκεντρώστε μπουκάλια από νερό, μικρά ή μεγάλα, «ατσαλάκωτα» ή τενεκεδάκια αλουμινίου (από αναψυκτικά). Για κάθε μπουκάλι ή τενεκεδάκι κερδίζετε 3 λεπτά τα οποία εξαργυρώνετε σε εκπτωτικά κουπόνια για ψώνια σε συγκεκριμένα σουπερμάρκετ ή τα δωρίζετε και συνδυάστε την ενέργειά σας αυτή με μια επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά και άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Ο χώρος είναι ανοικτός καθημερινά 9:00 με 5:00 και τα πρωινά του Σαββάτου. Καλή ανακύκλωση!

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Επίσκεψη των Ε1΄ και Ε2΄ τάξεων του σχολείου μας στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Λαγκαδά»    

«ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΤΑΞΗ Β1

Απρ 201915
Την Πέμπτη 11 Απριλίου το τμήμα Β1 πραγματοποίησε project με θέμα <<Ζώα της Ελλάδας>> με επίκεντρο το μέλισσα. Μας επισκέφτηκε η κ.Μαρία Πολύζου -Κασούρη ( μελισσοκόμος) και μας εξήγησε πώς λειτουργεί η κοινωνία των μελισσών. Είδαμε μία κυψέλη,πώς φτιάχνουν οι μέλισσες την κερήθρα,γνωρίσαμε τα εργαλεία με τα οποία δουλεύει ο μελισσοκόμος, γίναμε μελισσούλες παίζοντας ένα παιχνίδι, είδαμε και δοκιμάσαμε τα προϊόντα που μας δίνει η μέλισσα: μέλι, κρέμα μελιού, γύρη, βασιλικός πολτός κεραλοιφή κ.λ.π. Επίσης, φάγαμε πρωινό ψωμάκι με μέλι πεύκων και ανθέων και μας άρεσε πολύ!!!
     Έτσι μ΄αυτή τη δραστηριότητά μας έκλεισε ο κύκλος των ζώων της Ελλάδας.
Ευχαριστούμε την κ. Μαρία για τη βοήθειά της.
        Η Δασκάλα της τάξης
         Στογιαννάρη Ελένη
από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΤΑΞΗ Β1    

«Αναβολή Ανθοέκθεσης»

Απρ 201912

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Η ανθοέκθεση του Συλλόγου μας λόγο άσχημων καιρικών συνθηκών τις ημέρες που προγραμματίστηκε να γίνει (13 & 14/4)  μετατίθεται για το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μαΐου 2019.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων                                                                         Παγώνη Μαρία

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Αναβολή Ανθοέκθεσης»    

«Aνθοέκθεση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2019»

Απρ 20198

Αγαπητοί  γονείς  &  κηδεμόνες 

     Ο Σύλλογος  Γονέων & Κηδεμόνων, θα οργανώσει Ανθοέκθεση το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Απριλίου στην κεντρική πλατεία της Χαλκηδόνας. Όσοι θέλετε να διακοσμήσετε το χώρο σας με όμορφα λουλούδια προτείνουμε να τα   προμηθευτείτε από την ανθοέκθεση γιατί τα έσοδα  θα διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου μας.

­ Όσοι από τους γονείς μπορείτε στη διάρκεια της Ανθοέκθεσης να προσφέρετε εθελοντική βοήθεια παρακαλούμε να το δηλώσετε στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Αποτέλεσμα εικόνας για ανθοέκθεση

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Aνθοέκθεση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2019»    

Βαθμοί β΄ τριμήνου – Εορταστικές Εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου

Μαρ 201914

Αγαπητοί  γονείς  &  κηδεμόνες

  1. Με την ολοκλήρωση του β΄ τριμήνου, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και μετά το τέλος των μαθημάτων, στις 13:15, θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου των μαθητών των  Γ΄, Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων και θα γίνει ενημέρωσή σας για τους μαθητές των Α΄ & Β΄ τάξεων
  2. Την  Παρασκευή  22 Μαρτίου  2019 θα γίνει γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από τους μαθητές των  ΣΤ1΄, ΣΤ2΄ & Γ2΄ τάξεων από τις 09:30΄μέχρι τις 10:30΄. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την αποχώρηση των παιδιών σας στις 10:30’,  με τη λήξη της γιορτής.
  3. Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2018 οι μαθητές των Ε’ & ΣΤ’ τάξεων θα συγκεντρωθούν στις 9:30 στο προαύλιο του σχολείου για να παρευρεθούν στην εκκλησία για τη Δοξολογία της Ημέρας. Οι μαθητές των Γ’ & Δ’ τάξεων θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στο χώρο του σχολείου για την καθιερωμένη παρέλαση
από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βαθμοί β΄ τριμήνου – Εορταστικές Εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου    

«Αποκριές 2019»

Μαρ 201912

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 με τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γιορτάσαμε στο σχολείο την ΑΠΟΚΡΙΑ 2019 με πολύ ζωντάνια, κέφι, και χορό. Οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν.                                                                                                 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κυρίες του συλλόγου…….

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Αποκριές 2019»    
« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων