«Τα παιδιά του κόσμου»

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 επισκέφθηκε το σχολείο μας η ψυχολόγος κ. Μπουγονικολού Κωνσταντίνα. Η κ. Μπουγονικολού ανήκει στο δυναμικό της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς σύνορα» και έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές βοήθειας.

Μίλησε στους μαθητές με θέμα: «Τα παιδιά του κόσμου» και έπαιξε μαζί τους διαδικτυακά παιχνίδια με θέμα τον υποσιτισμό, τις συνθήκες ζωής και τα προβλήματα των παιδιών του Τρίτου κόσμου.

Η ομιλία εντασσόταν στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας, της Μελέτης Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και των Θρησκευτικών, στις ενότητες που αφορούν τον εθελοντισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα προβλήματα και τις δυσκολίες του Τρίτου κόσμου, τις συνθήκες ζωής, τις γλώσσες, τη διαφορετικότητα, τις συνήθειες και τη διατροφή.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου το σχολείο μας συμμετείχε στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Το πρωί στο προαύλιο του σχολείου χωριστήκαμε σε διάφορες ομάδες και ξεκινήσαμε  τις δράσεις με σκοπό την άθληση, το παιχνίδι και τη διασκέδαση.

Με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς αλλά και χορευτικά παιχνίδια, παίξαμε και διασκεδάσαμε.

Ομάδες κοριτσιών έπαιξαν βόλεΐ και των αγοριών μπάσκετ.

Στη συνέχεια πήγαμε στο γήπεδο του χωριού. Εκεί μεικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών των μεγάλων τάξεων έπαιξαν ποδόσφαιρο μέσα σε κλίμα φιλίας και ευγενούς άμιλλας.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κοινότητα Χαβαρίου και τον Αθλητικό Όμιλο Χαβαρίου που μας παραχώρησαν το γήπεδο, καθώς και την παλαίμαχο διαιτητή του χωριού μας, Βίκη Σιαχάμη, που για άλλη μια φορά διαιτήτευσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Επείγουσα ανακοίνωση για την ιλαρά

Όπως μας ενημέρωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Χαβαρίου, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 και από ώρα 09:00 έως 13:00 στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθεί εμβολιασμός για την ιλαρά σε όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επειδή τον τελευταίο καιρό υπάρχει έξαρση της ιλαράς, όσοι γονείς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ιλαράς στα παιδιά τους να προσέλθουν στο νοσοκομείο, μαζί με το Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού.

 

Συνάντηση για το Ολοήμερο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι γονείς που τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στο ολοήμερο πρόγραμμα να προσέλθουν στη συνάντηση ενημέρωσης που θα γίνει τη Δευτέρα 25-9-2017 και ώρα 12.30 στο σχολείο μας.

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών του σχολείου μας.

Παρακαλούνται οι γονείς να φροντίσουν για την προετοιμασία των παιδιών που επιθυμούν να κοινωνήσουν.

Και πάλι στα θρανία

Ξεκίνησε σήμερα και η φετινή σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο Αγιασμό από τους ιερείς του χωριού μας π. Διονύσιο και π. Δημήτριο.

Το προαύλιο ζωντάνεψε και πάλι από τις φωνές, τα γέλια και τα ξεφωνητά των μαθητών. Μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους έλαβαν τον Αγιασμό και πάρα πολλοί γονείς.

Επίσης παραβρέθηκαν ο εκπρόσωμος του Δήμου Ήλιδας Κώστας Τσεριώνης και ο Πρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος Χαβαρίου Σπύρος Παπαζαφειρόπουλος.

Στο τέλος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» σχολικό υλικό.

Αγιασμός στο Σχολείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 8.15, θα γίνει η έναρξη του διδακτικού έτους με τον καθιερωμένο Αγιασμό.

                                                                                                                            Καλή σχολική χρονιά!

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 λεπτά»

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε και η φετινή χρονιά για το σχολείο μας. Και μιλάμε για την καθιερωμένη γιορτή λήξης του έτους που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιουνίου.

Η γιορτή ξεκίνησε με τους μαθητές της Β΄ τάξης που μας παρουσίασαν το θεατρικό παραμύθι: «Οι 12 μήνες».

Από τη γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι μαθητές του νηπιαγωγείου Χαβαρίου που μας παρουσίασαν το δικό τους πρόγραμμα.

Την εισαγωγή στο κυρίως θέμα της γιορτής έκαναν οι μαθητές της Α΄τάξης με το γαϊτανάκι που χόρεψαν ενώνοντας όλες τις χώρες του κόσμου.

Στη συνέχεια δύο μαθητές ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον κόσμο γνωρίζοντας ανθρώπους από πολλές χώρες. Και πώς έγινε αυτό; Με μια μαγική υδρόγειο σφαίρα που τους έστειλε σε πολλές χώρες μέσα σε 80 λεπτά, παραφράζοντας το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν.

Στην αρχή ταξίδεψαν στη Ρωσία, γνώρισαν τους ανθρώπους της χώρας και τους χορούς της.

Μετά βρέθηκαν στην Ινδία και αφού «γλίτωσαν» από έναν φακίρη με την κόμπρα του, παρακολούθησαν έναν ινδικό μύθο και χορούς του Bollywood.

Στη συνέχεια έφτασαν στη βροχερή Αγγλία παρακολούθησαν θέατρο στα Αγγλικά: Σέξπιρ φυσικά και «όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».

Στην Αυστρία γνώρισαν το Μότσαρτ, το σκι και το αυστριακό βαλς.

Φτάνοντας στην Ισπανία, έσωσαν έναν ταύρο από τον ταυρομάχο και παρακολούθησαν χορό φλαμένγκο.

Μετά η μαγική σφαίρα τους οδήγησε στη Ν. Αμερική και συγκεκριμένα στη Βραζιλία, τη χώρα του καφέ, του ποδοσφαίρου και του μάμπο.

Στη συνέχεια πέρασαν στην Ασία, στην αυστηρή Β. Κορέα όπου είδαν επίδειξη Τάε -Κβον – Ντο.

Στην Κίνα μπορεί να μην κατάφεραν να φάνε ρύζι με διάφορες συνταγές, με τα ξυλάκια, αλλά παρακολούθησαν το χορό του κινέζικου δράκου.

Επιστρέφοντας, έκαναν μια στάση στην Κύπρο όπου μπερδεύτηκαν με τη γλώσσα και τα πολλά «νι», αλλά έφαγαν ωραία κυπριακά φαγητά.

Επιτέλους, επέστρεψαν στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας, του ελληνικού δημοσίου και των λαοπλάνων πολιτικών. Οι ελληνικοί χοροί όμως, που χόρεψαν όλα τα παιδιά, αποζημίωσαν τους μικρούς ταξιδιώτες και ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Μετά το ταξίδι στον κόσμο οι μαθητές της Ε΄αποχαιρέτησαν τους μαθητές της ΣΤ΄που φεύγουν για το Γυμνάσιο και αυτοί με τη σειρά τους, ανταπέδωσαν το χαιρετισμό. Στη συνέχεια αφιέρωσαν ένα τραγούδι στους μπαμπάδες, μιας και την Κυριακή είναι η γιορτή του πατέρα.

Και η γιορτή τελείωσε με απονομή αναμνηστικών από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Συγχρόνως μοιράστηκαν γλυκά σε όλους, που είχαν φτιάξει οι μαμάδες, ενώ ο ουρανός φωτίστηκε από τα βεγγαλικά.

Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι, παρόλο που αρκετοί έμειναν όρθιοι, γιατί δεν έφταναν τα καθίσματα. Επίσης είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εικαστικά έργα των μαθητών που ήταν κρεμασμένα στην περίφραξη του σχολείου.

Ελάτε στη γιορτή μας

προγραμμα γιορτης

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα E-twinning

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το φετινό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας. Οι μαθητές της Β΄ τάξης πήραν μέρος στο πρόγραμμα “traditional games” σε συνεργασία με τη Β΄ τάξη του Ισπανικού σχολείου Don Cristobal της πόλης Manzanares.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο με την ανταλλαγή ευχετήριων χριστουγεννιάτικων καρτών που δημιούργησαν οι μαθητές των δύο σχολείων και επικοινωνία μέσω Skype και συνεχίστηκε με “Τα παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μου”  όπου οι μαθητές της Β΄ παρουσίασαν στους Ισπανούς μαθητές 4 παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια και έπαιξαν 4 παραδοσιακά ισπανικά παιχνίδια που έστειλαν τα παιδιά από την Ισπανία.

Οι μαθητές στη συνέχεια ζωγράφισαν την εμπειρία τους και αντάλλαξαν τις ζωγραφιές τους με τα παιδιά στην Ισπανία.

Το πρόγραμμα έκλεισε με την επικοινωνία των παιδιών μέσω Skype, όπου οι μαθητές μας έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην επικοινωνία στην Αγγλική γλώσσα γνωρίζοντας τα παιδιά του άλλου σχολείου και απαντώντας σε απλές ερωτήσεις για την εντύπωση που τους έκαναν τα παιχνίδια.

Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της συνεργασίας ακολουθώντας το σύνδεσμο:

https://youtu.be/w7JxRoc2DDI?list=LLK8krIBuwLfpfi7mnmTd6PQ


Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων