Δεκέμβριος – Χειμώνας – Χριστούγεννα

Μπήκε ο Δεκέμβριος και μαζί ο χειμώνας με τις βροχές και τα κρύα του.

Είναι ο μήνας των Χριστουγέννων και οι μαθητές του σχολείου μας στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη βοήθεια των δασκάλων. Μάλιστα στόλισαν και δεύτερο δεντράκι στον πάνω όροφο.

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο σχολείο μας εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα σχολικού αθλητισμού. Ελήφθησαν μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός μεταξύ των μαθητών διαφορετικών τάξεων. Συγκεκριμένα ορίστηκαν έξι διαφορετικά σημεία στο προαύλιο όπου οι μαθητές ανά τάξη πραγματοποίησαν διάφορα προγράμματα.

Χόρεψαν χορούς διαφόρων ειδών, έπαιξαν με σχοινάκια, έκαναν σκυταλοδρομία, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, μήλα, ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Οι μαθητές έρχονται, τα χελιδόνια φεύγουν

Μπήκε το φθινόπωρο, ημερολογιακά και κλιματολογικά και όπως κάθε χρόνο τα σχολεία ανοίγουν, ενώ τα χελιδόνια ετοιμάζονται να φύγουν για το μακρινό τους ταξίδι.

Σήμερα το πρωί στο σχολείο μας έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός από δύο ιερείς. Τον Αγιασμό παρακολούθησε αντιπροσωπεία μαθητών από όλες τις τάξεις και στη συνέχεια αγιάστηκαν και οι υπόλοιποι στις τάξεις τους. Στη συνέχεια μοιράστηκαν τα βιβλία. Επίσης μοιράστηκαν και τετράδια, μολύβια και γόμες σε όλους τους μαθητές, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Να σημειωθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Το πρωί έγινε έλεγχος στα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ των μαθητών και ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών, ενώ όλοι φορούσαν μάσκες.

Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου

Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test)

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για  όλους τους/τις μαθητές/τριες. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη  αρνητικού αποτελέσματος κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος δηλαδή  διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test)

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) θα  διενεργηθεί προ Δευτέρας και Πέμπτης   έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο θα γίνει με  επίδειξη  αρνητικού αποτελέσματος την Δευτέρα  και την Πέμπτη. Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Έναρξη σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στη σχολική μονάδα στις 8.15. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία γονέων. Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), το οποίο θα πραγματοποιηθεί έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα, την προστατευτική μάσκα και τσάντα για την παραλαβή των διδακτικών βιβλίων. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 10.00. Παρακαλούμε πολύ να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο. Οι μεταφερόμενοι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν με το μαθητικό λεωφορείο. Το ολοήμερο δεν θα λειτουργεί προσωρινά. Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε ότι το κυλικείο δεν λειτουργεί.

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και αισιοδοξία.

                                                                                           Η Διευθύντρια του Σχολείου

                                                                                                        Ντούζα Δήμητρα

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Σχολείου

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Σχολείου μας:

Εσωτερικός Κανονισμός

Εγγραφές σε Πειραματικά Σχολεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι άνοιξε από την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την κλήρωση στην εισαγωγική τάξη (Προνήπια) στο 3ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Πύργου καθώς και στην εισαγωγική τάξη (Α΄) στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πύργου για το σχολικό έτος 2021-2022.

Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στον σύνδεσμο:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio

μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης.

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία.

 

Σχολική κάρτα COVID-19

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής  κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος αυτή, μπορεί αυτή  να συμπληρωθεί και να υπογραφεί  χειρόγραφα από τους γονείς και να περιέχει  τα εξής στοιχεία:

Σχολική κάρτα COVID-19

 

Προσωπικά στοιχεία

Όνομα:

Επώνυμο:

Όνομα Πατρός

Όνομα Μητρός:

Ημερομηνία Γέννησης:

 

Στοιχεία παιδιού

Όνομα:

Επώνυμο:

Όνομα Πατρός:

Όνομα Μητρός:

 Ημερομηνία Γέννησης:

 

 Στοιχεία self-test

AMKA:

Ημερομηνία διεξαγωγής self-test:

Αποτέλεσμα self-test:

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Ο ΔΗΛΩΝ

Επανέναρξη μαθημάτων – Αυτοδιαγνωστικά τεστ

Αγαπητοί γονείς, Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!

Την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 επανέρχεται η δια ζώσης διδασκαλία και επιστρέφουν οι μαθητές στις τάξεις τους  με δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ, παράλληλα με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα (χρήση μάσκας ,αποστάσεις κ.α).

 Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες.  Για την τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Επίσης, δύνανται οι μαθητές/τριες, αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας, είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με επιβάρυνσή τους σε ιδιωτική δομή, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την Δευτέρα.

Μέχρι και το Σάββατο 8/5 μπορείτε  να προμηθευτείτε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ( self-tests από τα φαρμακεία δωρεάν με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), Π.Α.Μ.Κ.Α. ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. και την αστυνομική  σας ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο https://self-testing.gov.gr  για  πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του και τη δήλωση του αποτελέσματος.

Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον με την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων.

Η δήλωση του αποτελέσματος γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr επιλέγοντας  την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19» ,  γίνεται αυθεντικοποίηση με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) και ακολουθείτε  τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε. Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα.

 Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος.  Σε αυτή την περίπτωση, τα ανωτέρω πρόσωπα μεταβαίνουν  εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή  για επαναληπτικό έλεγχο όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν   στη δημόσια δομή οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και  οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) και ενημερώνουν το σχολείο. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση. Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Για τους/τις μαθητές/τριες, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ είναι θετικό, προβλέπεται ό,τι και για τους/τις μαθητές/τριες που νοσούν. Δίνεται η δυνατότητα σύγχρονης ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στο σχολείο, τότε δεν γίνεται δεκτός, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα με τη συνοδεία των  γονέων, που  τον/την παραλαμβάνουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας. Καλή δύναμη και καλή αρχή σε όλους μας!

                                                           Η Διευθύντρια του σχολείου

                                                     Ντούζα Δήμητρα

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις διαδικτυακά, τις 2 πρώτες ώρες (από 14.10 έως 15.20). Οι μαθητές θα συνδεθούν με το link του/της δασκάλου/ας της τάξης τους, και όχι κάποιας ειδικότητας.

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και  ενημέρωση του Δήμου Ήλιδας, οι σχολικές μονάδες δεν θα συμμετέχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις.


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων