Σίτιση στο σχολείο

Το πρόγραμμα σίτισης στο σχολείο ξεκινάει από σήμερα 4 Νοεμβρίου 2019.

Η γιορτή του ΟΧΙ

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο του ΟΧΙ που είπε η Ελλάδα στην Ιταλία το 1940. Οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν τραγούδια και μας θύμισαν τα γεγονότα της εποχής. Είδαμε επίσης και σχετικό βίντεο που παρουσίαζε το χρονικό των γεγονότων και τις νίκες του στρατού μας στα βουνά της Πίνδου.

Η 28η Οκτωβρίου ξημέρωσε ηλιόλουστη. Το πρωί πήγαμε στην εκκλησία όπου έγινε η Δοξολογία. Στη συνέχεια πήγαμε στην πλατεία όπου διαβάστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Μετά έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον, προς τιμήν των πεσόντων. Ο πανηγυρικός της ημέρας διαβάστηκε από τον θεολόγο καθηγητή του Γυμνασίου Χαβαρίου κ. Πέτρο Παπαδόπουλο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των νηπίων και των μαθητών των σχολείων του χωριού μας, ενώπιον πλήθους κόσμου.

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου το σχολείο μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού.

Οι μικρές τάξεις παρέμειναν στο χώρο του σχολείου όπου έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, χόρεψαν και διασκέδασαν.

Οι μεγάλες τάξεις πραγματοποίησαν πεζοπορία στο ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων. Περνώντας μέσα από τους δρόμους του χωριού και από αγροτικούς δρόμους φτάσαμε στο μικρό ξωκλήσι. Εκεί θαυμάσαμε τη φύση, αναπνεύσαμε καθαρό αέρα, κάναμε πικ νικ ανάμεσα στα δέντρα. Παίξαμε κρυφτό, κυνηγητό, διασκεδάσαμε, ενώ ορισμένοι μάζεψαν και σαλιγκάρια.

Το μεσημέρι πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σχολείο, κουρασμένοι αλλά κατευχαριστημένοι από τα παιχνίδια στη φύση.

Στο σχολείο ξανά

Τα σχολεία ξεκίνησαν πάλι. Ο Αγιασμός δίνει το σήμα για να αρχίσουμε πάλι τον αγώνα μας, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς.

Στον φετινό Αγιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου στο σχολείο μας, εκτός από πολλούς γονείς παραβρέθηκαν και οι νεοεκλεγμένοι εκπρόσωποι του Δήμου μας. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαβαρίου κ. Παναγιώτης Ρούνης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Φουντάς, η δημοτική σύμβουλος κ. Αλεξία Κοτσαύτη-Παπαζαφειροπούλου και η τοπική σύμβουλος κ. Πηνελόπη Κοκκώνη-Μαυρομάτη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας προσέφερε δώρα σε όλους τους μαθητές καθώς και γλυκά στους παρευρισκόμενους.

Αγιασμός στο σχολείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2019-2020 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 π.μ.

Καλό καλοκαίρι

Με την καλοκαιρινή μας γιορτή ολοκληρώθηκε και η φετινή σχολική χρονιά.

Η γιορτή μας ξεκίνησε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου που τραγούδησαν και χόρεψαν. Στη συνέχεια πήραν τα δωράκια τους από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού, για το καλωσόρισμά τους στο νέο σχολείο.

Η γιορτή συνεχίστηκε με τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου που μας διακέδασαν με τα παιχνίδια τους με τους χορούς και τα τραγούδια. Στο τέλος οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αφού αποχαιρέτησαν το σχολείο και τους άλλους μαθητές, πήραν τα αναμνηστικά τους από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και χόρεψαν, κλείνοντας τη γιορτή.

Καλό Καλοκαίρι

Ανακοίνωση για την εκδρομή

Σας ενημερώνουμε ότι η εκδρομή της Τρίτης 28 Μαΐου αναβάλλεται.

Επείγουσα ενημέρωση

Σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους, δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας  την Τετάρτη 22.5.2019 και την Πέμπτη 23.5.2019, λόγω της ιδιαίτερα έντονης σεισμικής δραστηριότητας.

http://dipe.ilei.sch.gr/?p=5471

Επίσης θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 24-5-2019 και τη Δευτέρα 27-5-2019, λόγω των εκλογών.

Επίσκεψη στο Μυστρά

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά. Περπατήσαμε στα στενά δρομάκια της βυζαντινής καστροπολιτείας, ανεβήκαμε το λόφο και θαυμάσαμε τη θέα της Σπάρτης και της κοιλάδας του Ευρώτα.

Είδαμε τα ερείπια των κτιρίων και μπήκαμε σε 2 από τις πολλές εκκλησίες οι οποίες και διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Η Παντάνασσα είναι η καλύτερα διατηρημένη εκκλησία και είναι σήμερα γυναικείο μοναστήρι. Ο Άγιος Δημήτριος είναι η Μητρόπολη, είναι η εκκλησία όπου στέφθηκε ο τελευταίος αυτοκράτορας της Πόλης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

Στη συνέχεια σταματήσαμε σε ένα μικρό χωριό, τον Άγιο Ιωάννη. Εκεί καθήσαμε κάτω από τα βαθύσκιωτα πλατάνια και φάγαμε. Μετά το φαγητό πήγαμε στη Σπάρτη με τους ωραίους δρόμους και τις πλατείες. Καθίσαμε και απολαύσαμε τα αναψυκτικά μας και τα φαγητά μας.

Στο τέλος πήγαμε να δούμε το άγαλμα του Λεωνίδα και αφού φωτογραφηθήκαμε, πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Ενημέρωση για την Πολιτική Προστασία

Την Τετάρτη 17 Απριλίου επισκέφθηκε το σχολείο μας ο πυρονόμος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ. Δημήτριος Θωμάς.

Ο κ. Θωμάς μας ενημέρωσε για θέματα Πολιτικής Προστασίας. Στην αρχή μας ενημέρωσε για τις πυρκαγιές, αστικές και υπαίθρου, και τους τρόπους προστασίας. Κατόπιν μας μίλησε για τις φυσικές καταστροφές όπως είναι οι σεισμοί και οι πλημμύρες. Είδαμε εικόνες και βίντεο και μάθαμε τι πρέπει να κάνουμε αν συμβεί κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια μας μίλησε για τα τροχαία ατυχήματα και πώς βοηθάει η Πυροσβεστική στους απεγκλωβισμούς ανθρώπων.

Τέλος μας έδειξε τα εργαλεία που έχει μαζί του ο πυροσβέστης και τον βοηθούν στο δύσκολο έργο του.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων