Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή δεν έχουν συμπληρωθεί τα 2/3 των μαθητών, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση στην Αμαλιάδα για το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής. Όσοι γονείς θέλουν να εξεταστούν τα παιδιά τους, μπορούν να κλείσουν ραντεβού απευθείας στο τηλέφωνο 2622024187.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τους φορείς που διοργανώνουν το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής πληροφορηθήκαμε ότι ο μέγιστος αριθμός μαθητών του σχολείου μας που μπορούν να εξεταστούν είναι 55. Ως εκ τούτου σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 24/11/2017 θα συνοδεύσουμε στο πολυιατρείο  τους μαθητές που έφεραν το έντυπο συγκατάθεσης σήμερα, 21/11/2017 .

Οι γονείς των υπόλοιπων παιδιών μπορούν να επικοινωνήσουν για προσωπικό ραντεβού στο τηλ. 2622024187. Σας γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα διαρκεί  μέχρι τις 24/11/2017  και η εξέταση πραγματοποιείται  από τις 8:30-16:30 μ.μ. Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας το έντυπο συγκατάθεσης και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού

Σεμινάριο για την περιγραφική αξιολόγηση

Στις 7/11/2017 στο Δημοτικό Σχολείο Χαβαρίου πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση   με θέμα : «Η περιγραφική Αξιολόγηση σε πιλοτική εφαρμογή». Τη διοργάνωση επιμελήθηκαν η Σχολική Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου κ. Τουρκάκη, η διευθύντρια Ντούζα Δήμητρα και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι παρουσίασαν και το σχετικό υλικό που έχει σταλεί από  το Ι.Ε.Π.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Σχολικοί σύμβουλοι, των Αγγλικών κ. Κοταδάκη Μαριάνθη, της Μουσικής  κ. Σακκά Κων/να και της Φυσικής Αγωγής κ. Σιακκής Γιώργος. Την έναρξη των εργασιών έκανε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας  κ.Ζεύλας  Παναγιώτης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ανταλλάχτηκαν απόψεις, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εφαρμογή του προγράμματος καθώς και οι προβληματισμοί των εκπαιδευτικών σχετικά με αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Σχολείο Χαβαρίου είναι 1 από τα 81 σχολεία πανελλαδικά και μοναδικό Δημοτικό σχολείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που συμμετέχει στην πιλοτική εφαρμογή της Περιγραφικής Αξιολόγησης.

Γιορτάσαμε το ΟΧΙ

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου ξεκινήσαμε στο σχολείο μας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης, μας παρουσίασαν το χρονικό των γεγονότων από την εισβολή των Ιταλών, την Κατοχή, την Εθνική Αντίσταση μέχρι και την Απελευθέρωση. Με βίντεο, ποιήματα και τραγούδια θυμηθήκαμε τα γεγονότα της εποχής εκείνης.

Την 28η Οκτωβρίου πήγαμε στην εκκλησία για την καθιερωμένη Δοξολογία. Στη συνέχεια πήγαμε στην πλατεία του χωριού όπου διαβάστηκε τρισάγιο στο Ηρώον, προς τιμήν των πεσόντων. Κατατέθηκαν στεφάνια και ακολούθησε ομιλία από τη σημαιοφόρο του Γυμνασίου Χαβαρίου, Λαμπρινή Αρβανίτη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση από όλους τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Χαβαρίου.

«Τα παιδιά του κόσμου»

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 επισκέφθηκε το σχολείο μας η ψυχολόγος κ. Μπουγονικολού Κωνσταντίνα. Η κ. Μπουγονικολού ανήκει στο δυναμικό της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς σύνορα» και έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές βοήθειας.

Μίλησε στους μαθητές με θέμα: «Τα παιδιά του κόσμου» και έπαιξε μαζί τους διαδικτυακά παιχνίδια με θέμα τον υποσιτισμό, τις συνθήκες ζωής και τα προβλήματα των παιδιών του Τρίτου κόσμου.

Η ομιλία εντασσόταν στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας, της Μελέτης Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και των Θρησκευτικών, στις ενότητες που αφορούν τον εθελοντισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα προβλήματα και τις δυσκολίες του Τρίτου κόσμου, τις συνθήκες ζωής, τις γλώσσες, τη διαφορετικότητα, τις συνήθειες και τη διατροφή.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου το σχολείο μας συμμετείχε στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Το πρωί στο προαύλιο του σχολείου χωριστήκαμε σε διάφορες ομάδες και ξεκινήσαμε  τις δράσεις με σκοπό την άθληση, το παιχνίδι και τη διασκέδαση.

Με παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς αλλά και χορευτικά παιχνίδια, παίξαμε και διασκεδάσαμε.

Ομάδες κοριτσιών έπαιξαν βόλεΐ και των αγοριών μπάσκετ.

Στη συνέχεια πήγαμε στο γήπεδο του χωριού. Εκεί μεικτές ομάδες αγοριών και κοριτσιών των μεγάλων τάξεων έπαιξαν ποδόσφαιρο μέσα σε κλίμα φιλίας και ευγενούς άμιλλας.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κοινότητα Χαβαρίου και τον Αθλητικό Όμιλο Χαβαρίου που μας παραχώρησαν το γήπεδο, καθώς και την παλαίμαχο διαιτητή του χωριού μας, Βίκη Σιαχάμη, που για άλλη μια φορά διαιτήτευσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Επείγουσα ανακοίνωση για την ιλαρά

Όπως μας ενημέρωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Χαβαρίου, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 και από ώρα 09:00 έως 13:00 στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθεί εμβολιασμός για την ιλαρά σε όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επειδή τον τελευταίο καιρό υπάρχει έξαρση της ιλαράς, όσοι γονείς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ιλαράς στα παιδιά τους να προσέλθουν στο νοσοκομείο, μαζί με το Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού.

 

Συνάντηση για το Ολοήμερο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι γονείς που τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στο ολοήμερο πρόγραμμα να προσέλθουν στη συνάντηση ενημέρωσης που θα γίνει τη Δευτέρα 25-9-2017 και ώρα 12.30 στο σχολείο μας.

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών του σχολείου μας.

Παρακαλούνται οι γονείς να φροντίσουν για την προετοιμασία των παιδιών που επιθυμούν να κοινωνήσουν.

Και πάλι στα θρανία

Ξεκίνησε σήμερα και η φετινή σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο Αγιασμό από τους ιερείς του χωριού μας π. Διονύσιο και π. Δημήτριο.

Το προαύλιο ζωντάνεψε και πάλι από τις φωνές, τα γέλια και τα ξεφωνητά των μαθητών. Μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους έλαβαν τον Αγιασμό και πάρα πολλοί γονείς.

Επίσης παραβρέθηκαν ο εκπρόσωμος του Δήμου Ήλιδας Κώστας Τσεριώνης και ο Πρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος Χαβαρίου Σπύρος Παπαζαφειρόπουλος.

Στο τέλος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» σχολικό υλικό.

Αγιασμός στο Σχολείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 8.15, θα γίνει η έναρξη του διδακτικού έτους με τον καθιερωμένο Αγιασμό.

                                                                                                                            Καλή σχολική χρονιά!


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων