Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

Η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ήταν αφιερωμένη στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις στο προαύλιο με θέμα: “Η κίνηση δίνει ζωή”.  Οι μαθητές συμμετείχαν σε διάφορα ομαδικά παιχνίδια, χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Κατόπιν, μέσα στις τάξεις, συζήτησαν για τον αθλητισμό παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, ζωγράφισαν και έφτιαξαν σχετική αφίσα.

Πραγματοποίηση δράσης ενίσχυσης πλημμυροπαθών Θεσσαλίας

Το Δημοτικό Σχολείο Χαβαρίου σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Χαβαρίου και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ηλείας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου εθελοντική δράση ενίσχυσης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Οι γονείς των μαθητών ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία συγκεντρώνοντας σχολικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκαν στο σημείο συγκέντρωσης και αποστολής.

Οι μαθητές με αυτόν τον τρόπο γνώρισαν την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης, γεγονός που τους ενέπνευσε για τη δημιουργία ποιήματος.

Σας ευχαριστούμε όλους για την όμορφη κίνηση.

Δράση ενίσχυσης πλημμυροπαθών Θεσσαλίας

Αγαπητοί γονείς ,

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Χαβαρίου,  αναλαμβάνουμε δράση ενίσχυσης – υποστήριξης μαθητών πλημμυροπαθών περιοχών της Θεσσαλίας.

 Σας καλούμε να βοηθήσετε με  συγκέντρωση ειδών που θα τους χρησιμεύσουν στις καθημερινές τους ανάγκες. Ό,τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας  σας.

  • Τα είδη μπορεί να είναι μικρά μπουκαλάκια νερού και χυμοί
  • σνακ ( μπισκότα κρουασάν κλπ)
  • σχολικά είδη (τετράδια, μολύβια κλπ)

Τα παραπάνω θα συγκεντρωθούν  την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη 21 στο σχολείο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την καλή θέληση και τη συνεργασία.

Η Διευθύντρια

Καπόλα Αναστασία

 

Αρχίζουν τα σχολεία

Ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο Αγιασμό. Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν πολλοί γονείς, καθώς και ο εκπρόσωπος του Δήμου Θανάσης Φουντάς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πάνος Ρούνης. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσέφερε στους μαθητές σχολική ύλη και αναψυκτικά.

Στο τέλος η νέα διευθύντρια του σχολείου μίλησε στους παρευρισκόμενους γονείς για την λειτουργία του σχολείου και απάντησε στις απορίες τους.

 

Έναρξη σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στη σχολική μονάδα στις 8.15, για τον Αγιασμό.  Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 9.20. Οι μεταφερόμενοι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν με το μαθητικό λεωφορείο.  Σας υπενθυμίζουμε ότι το κυλικείο δεν λειτουργεί.

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και αισιοδοξία και καλή συνεργασία.

                                                                                           Η Διευθύντρια του Σχολείου

                                                                                                    Καπόλα Αναστασία

Ράδιο Χάβαρι

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, με την βοήθεια της δασκάλας τους κ. Γεωργίας Σταυλιώτη, ξεκίνησαν μια προσπάθεια δημιουργίας ραδιοφωνικών εκπομπών.

Θα μπορείτε να τις απολαύσετε από το μενού της αρχικής σελίδας ή από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://padlet.com/stavlioti/padlet-38g6p4vf18nh921t

Καλή σας ακρόαση !

Αποχαιρετούμε το σχολείο

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης, με μια μικρή γιορτή, αποχαιρέτησαν το σχολείο όπου πέρασαν έξι χρόνια. Απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν, χόρεψαν. Στη συνέχεια τους αποχαιρέτησαν οι μαθητές της Ε΄ εκ μέρους του σχολείου, ενώ και οι ίδιοι μας αποχαιρέτησαν με έναν συγκινητικό λόγο. Στο τέλος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων τους μοίρασε αναμνηστικά δώρα και κέρασε όλους τους μαθητές γλυκά και αναψυκτικά.

Επίσκεψη στην Αρχαία Ήλιδα

Την Τετάρτη 31 Μαΐου επισκεφθήκαμε την Αρχαία Ήλιδα. Εκεί μας περίμεναν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας και μας ξενάγησαν στον αρχαιολογικό χώρο.

Στη συνέχεια στο αρχαίο θέατρο μας παρουσίασαν την τραγωδία του Ευριπίδη: “Ιφιγένεια εν Αυλίδι”.

Μετά επισκεφθήκαμε το παλιό και το νέο μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας και θαυμάσαμε τα εκθέματα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Παναγιωτάρα, τους εκπ/κούς και τους μαθητές για την υπέροχη παράσταση που παρουσίασαν.

 

Σχολικοί Αγώνες Στίβου

Την Τετάρτη 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στην Αμαλιάδα αγώνες στίβου των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής. Στους αγώνες αυτούς συμμετείχε και το σχολείο μας με αρκετούς μαθητές και μαθήτριες.

Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν καλός, οι μαθητές αγωνίστηκαν με μεγάλη χαρά, διασκέδασαν και ένιωσαν τη χαρά της συμμετοχής.

Το σχολείο μας είχε αρκετές επιτυχίες:

Η Δέσποινα Πατσού ήρθε στο ύψος κοριτσιών

Η Θεοδώρα Ντάναση στο μπαλάκι κοριτσιών

Ο Τράιτσο Ντιμιτρόφ 2ος στο μπαλάκι αγοριών

Ο Άγγελος Τσιμπουκέλης 4ος στα 1.000 μ. αγοριών

Ο Μπερούκας Χρήστος 7ος στα 1.000 μ. αγοριών

Ο Αργύρης Τσίγγανος 7ος στα 60 μ. αγοριών

Καλές θέσεις κατέλαβαν και οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες που αγωνίστηκαν.

 

Πρόληψη ατυχημάτων

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου επισκέφθηκε το σχολείο μας η Επισκέπτρια Υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κ. Αργυρού Νίκη και παρουσίασε στους μαθητές της Α΄και Β΄ την ομιλία με θέμα: “Πρόληψη ατυχημάτων”.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων