Άσκηση ετοιμότητας σεισμού

Άσκηση ετοιμότητας σεισμού πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, πριν λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, συζητήσαμε για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισής του καθώς και για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό. Ειδικότερα, επικεντρωθήκαμε στο πώς θα αντιδράσουμε αν συμβεί σεισμός κατά τη διάρκεια μιας σχολικής ημέρας.

Με την έναρξη της άσκησης και στο άκουσμα της αναγγελίας του ”σεισμού”, οι μαθητές μπήκαν κάτω από τα θρανία τους για να προφυλαχθούν. Όταν ανακοινώθηκε ότι τελείωσε ο ”σεισμός”, σηκώθηκαν και με ψυχραιμία σχημάτισαν γραμμές. Οι αίθουσες εκκενώθηκαν με ηρεμία και οι μαθητές και οι δάσκαλοι κάθε τάξης συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στο προαύλιο του σχολείου.22345122_10212065107755776_1674316438_o

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας. Η άσκηση λοιπόν ήταν απολύτως επιτυχημένη!

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε όσα γνωρίζουμε και κάναμε στην άσκηση,  σε συνθήκες πραγματικής ανάγκης. Σίγουρα όμως πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι.