ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, πραγματοποιήθηκε στην αυλή των σχολείων μας, ημερίδα αφιερωμένη στους παραολυμπιακούς αγώνες. Μία ημερίδα που ευελπιστούμε να την καθιερώσουμε σε ετήσια βάση.

Με εκλεκτούς καλεσμένους παιδιά από το ΕΛΕΠΑΠ, σε ένα χαρούμενο και γιορταστικό κλίμα, τα παιδιά έκαναν στην πράξη τη γνωριμία τους με αθλήματα στα οποία αγωνίζονται και διακρίνονται αθλητές με κινητικά, οπτικά, νοητικά, ακουστικά προβλήματα. Ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι.

Η προσπάθεια να παίξουν μπάσκετ με αμαξίδια, γκόλμπολ με δεμένα μάτια –άθλημα για αθλητές με μειωμένη όραση- βόλεϊ καθιστών, μπότσια –άθλημα για άτομα με τετραπληγίες- τους οδήγησε σε  αναθεώρηση των όσων πίστευαν μέχρι τώρα για τον εαυτό τους και για τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος.

Τα παιδιά της ΣΤ τάξης των σχολείων μας συμμετείχαν σε όλα τα αθλήματα κυκλικά, παίζοντας με τους συμμαθητές τους καθώς και με τα παιδιά από το ΕΛΕΠΑΠ.

Μετά το τέλος των αθλημάτων υπήρχε μία πολύ ωραία έκπληξη για όλους τους παρευρισκόμενους. Ο χορευτής σε αμαξίδιο Γιώργος Σουσουγκέλης με την παρτενέρ του Άννα  μας μάγεψαν με τις υπέροχες χορευτικές φιγούρες τους. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν τέτοιος που συνέχισαν να χορεύουν μαζί με τους δύο χορευτές-και όλους τους δασκάλους του σχολείου- για πολλή ώρα ακόμη.

Η υπέροχη αυτή εκδήλωση-αφιέρωμα στα παραολυμπιακά αγωνίσματα, έκλεισε με μία ομιλία συζήτηση των παιδιών με τον πρωταθλητή της κολύμβησης Θόδωρο Καραγκιοζίδη, μαθητή Λυκείου με κινητικά προβλήματα ο οποίος συζήτησε με τους μικρούς μαθητές μας το θέμα των αθλητών που αν και δεν είναι αρτιμελείς καταφέρνουν να διακρίνονται σε απαιτητικούς στίβους.

Ήταν μία καταπληκτική ημέρα για όλους μας πιστεύω εκπαιδευτικούς και μαθητές. Φύγαμε χαρούμενοι, αισιόδοξοι, δυνατοί, σίγουροι ότι κανένας δεν είναι κατώτερος από τον άλλο, κανένας δεν είναι καλύτερος ή υποδεέστερος. Η δύναμη βρίσκεται μέσα μας, αρκεί να την ανακαλύψουμε και να την κάνουμε πράξη.

Θα ήταν τραγική παράλειψη από μέρους μας εάν δεν ευχαριστούσαμε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στους οικονομικούς αρωγούς της ημερίδας, τον Σύλλογο Γονέων και φίλων αθλητών ΑΜΕΑ και στην εταιρεία Fibran για τα μπλουζάκια που  πρόσφερε-για όλους τους συμμετέχοντες-, στον κύριο Γιώργο Μαθά, καθηγητή φυσικής αγωγής, στον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου ΕΛΕΠΑΠ, στην κυρία Τάνια Τογκελίδου, δασκάλα του Σχολείου μας της οποίας η βοήθεια ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση της ημερίδας, στον Σιδηρόπουλο Χάρη, απόφοιτο του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην Ειδική Αγωγή και φυσικά τα παιδιά που με το κέφι και τη ζωντάνια τους έκαναν αυτή την εκδήλωση πραγματική γιορτή.

Οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής  Αγωγής

Πασχάλη Μαρίνα – Καρράς Άρης