Εγκαινιάζεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η νέα Βιβλιοθήκη και Σκηνή Θεάτρου στο Ασβεστοχώρι

egainia

Έναν ακόμη καινούριο και υπερσύγχρονο χώρο Πολιτισμού και Παιδείας που θα λειτουργεί στο ιστορικό Ασβεστοχώρι, αποκτά ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη. Πρόκειται για το νέο κτίριο που στεγάζει τη Βιβλιοθήκη και τη Σκηνή Θεάτρου των δημοτικών σχολείων και του γυμνασίου Ασβεστοχωρίου (επί των οδών Καποδιστρίου και Πεσόντων Ηρώων) που η ολοκλήρωσή της κατασκευής του αλλάζει τα δεδομένα στην καθημερινότητα και στην εκπαίδευση της νέας γενιάς στην περιοχή.

Την κορδέλα των εγκαινίων θα κόψει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης παραδίδοντας και επισήμως το έργο στους δημότες. Το έργο -συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ- αποτελούσε όραμα της δημοτικής αρχής από το 2005 όταν ο πρώην δήμος Χορτιάτη και ο τότε δήμαρχος Μιχάλης Γεράνης  -Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας Χορτιάτη σήμερα- είχαν ξεκινήσει τη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών, αλλά η κατασκευή του χρειάστηκε να περάσει μέσα από τις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας.

«Όταν υπάρχει αισιοδοξία, ενότητα και επιμονή τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Όλοι συνεργάζονται ανιδιοτελώς για το καλό του τόπου. Έτσι έγινε και σε αυτή την περίπτωση. Με τη συνεργασία κάναμε το ιστορικό Ασβεστοχώρι μας κυψέλη Πολιτισμού και εκπαίδευσης για όλους τους πολίτες. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τα στελέχη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, αλλά κυρίως τον πρόεδρο του δημοτικού μας συμβουλίου, πρώην δήμαρχο Χορτιάτη, Μιχάλη Γεράνη, τον ιστορικό πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, τον Γιάννη Γαρυφάλλου, όλους τους γονείς γιατί υπήρξαν πραγματικό κίνητρο δημιουργίας και τον Στράτο Σιμόπουλο που ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων στάθηκε δίπλα μας και υποστήριξε τις πρωτοβουλίες μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημειώνοντας ότι «με το έργο αυτό το ιστορικό Ασβεστοχώρι αλλάζει σελίδα στην καθημερινότητα και στην εκπαίδευση της νέας γενιάς. Γιατί ο νέος χώρος πολιτισμού μαζί με την Κοινοτική Αίθουσα και την αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου προωθούν νέους, σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους εκπαίδευσης και πολιτισμού αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας συνολικά τις υποδομές στην περιοχή».

Να σημειωθεί ότι το έργο διαθέτει συνολικές επιφάνειες περίπου 1.000 τ.μ., με 320 τ.μ. για χώρους βιβλιοθήκης, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, καμαρίνια  και σκηνή, με 190 τ.μ. για βοηθητικούς χώρους υποδοχής και με 120 τ.μ. για χώρους υπογείων αποθηκών και λεβητοστασίου. Πρόκειται για μια κατασκευή που ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες ενεργειακές απαιτήσεις, με ηλιακούς συλλέκτες για ζεστό νερό και εξοικονόμηση ενέργειας, με θερμοπροσόψεις και αντλίες θερμότητας και με ένα  κτίριο σχεδιασμένο με όλες τις τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας.