ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα της έκτης τάξης του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης, την Ακρόπολη και το Μέγαρο Μουσικής- Έκθεση Van Gogh Alive.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και στην παρουσιαζόμενη έκθεση Ιωάννης Καποδίστριας, ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής και για τις βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Οι εκπαιδευτικοί-συνοδοί ξενάγησαν τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς στη μόνιμη έκθεση, όπου μέσα από ζωγραφικά και χαρακτικά έργα, σημαίες και όπλα από τους εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες, προσωπικά αντικείμενα ιστορικών μορφών, έγγραφα και φωτογραφίες, οικιακά σκεύη και εργαλεία καθώς και παραδοσιακές φορεσιές και έργα της νεοελληνικής χειροτεχνίας διαγράφεται η ιστορική πορεία του Ελληνισμού από την ‘Aλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) συμβολικά μέχρι τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Δύο ξεναγοί ξενάγησαν μαθητές και γονείς στις μόνιμες συλλογές του μουσείου.

Η Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων

2

Η Αίθουσα του Παρθενώνα

3

Προπύλαια, Αθηνά Νίκη, Ερέχθειο

4

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Μαθητές/τριες  και γονείς ξεναγήθηκαν στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως.

akropoli

VAN GOGH ALIVE-ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μαθητές/τριες  και γονείς βίωσαν ένα νέο τρόπο προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας, ένα φαντασμαγορικό πολυθέαμα, μια δημιουργική επικοινωνία ανάμεσα στη σύγχρονη τεχνολογία και τα νέα πολυμέσα, με τον μεγάλο δημιουργό.
Με έναν επαναστατικό τρόπο παρουσιάστηκε το συνολικό έργο του Βαν Γκογκ, η  αφήγηση της ιστορίας του δημιουργού, διεισδύοντας στα συναισθήματα και τις σκέψεις του και περιγράφοντας το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε. Με 40 ταυτόχρονες προβολές και ήχο υψηλής ευκρίνειας, που ζωντάνεψαν τα αριστουργήματά του αποκαλύπτοντας την έμπνευση και την τεχνοτροπία τους.

bg

Η εκπληκτική θέα από το ξενοδοχείο

αστορ